1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Samsung Androidin käyttöjärjestelmän pakko päivityksen estäminen

Viestiketju Android -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Bream 26.11.2017.

 1. Bream

  Bream Regular member

  Liittynyt:
  12.09.2004
  Viestejä:
  395
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28
  Screenshot_20171126-160048.

  Tuossa yllä olevassa kuvassa näkyy koko ongelman ydin. Minulle yritetään tuputtaa Android Nougat 7.0 käyttöjärjestelä päivitystä. Mine ei haluta tuota päivitystä. Pthyi! Miksikö en halua? Menin päivänä eräänä asentamaan päivityksen Samsung Galaxy S II älyvapaaseen älypuhelimeen sillä seurauksella, että siitä tuli entistä älyvapaampi, kun koko käyttöjärjestelmä muuttui radikaalisti täysin erilaiseksi, mihin olin tottunut. En olisi hurjimmissakaan painajaisissani sitä halunnut. Nyt olen saman pakkopullan äärellä tähän Samsung Galaxy Tab A 10 (2016):n kanssa (Samsungin päivitykset saavat aikaan ihossa kutinoita ja eri asteisia tärinöitä). En haluaisi enää kokea niitä painajaismaisia kokemuksia, mitä käyttöjärjestelmän päivittäminen sai minussa aikaan: Harmaita hiuksia ja ennen aikaista kaljuuntumista jatkuvan pään raapimisen seurauksena. Nyt olisi hyvät neuvot tarpeen, jotta pääsisin tuosta tuputuksesta eroon. Kertokaa te, joilla on enemmän kokemusta tällaisista ongelmista. Se olisi suuri apu, jotta ei joka hetki tarvitsisi tunkea tuota päivitys sivua taka-alalle häiritsemästä.
   
 2.  
 3. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Päivitys on käytännössä pakko asentaa tietoturvan vuoksi. Tietoturva kun huononee jos laitetta ei pidä ajantasalla ja näin voi aiheuttaa itselle ongelmia ja myös muille ihmisille.

  Käyttöliittymä toki muuttuu mutta ei samassa vanhassa voi ikuisuuden olla. Tekniikka ja maailma muuttuu kokoajan ja uusiin ympäristöihin pitää vain rohkeasti tutustua.

  Jos ei halua että päivityksiä tulee niin kannattaa ostaa peruspuhelin. Niihin ei niitä koskaan tule ja tietoturva pysyy silti hyvänä seuraavat 15-vuotta.
   
 4. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  4,780
  Kiitokset:
  988
  Pisteet:
  123
  Tarkkaan en tiedä, montako kertaa antaa mahdollisuuden käyttää valintaa "Myöhemmin", saako sillä peruutettua jos muutaman kerran sen valitsee. Sinuna kokeilisin sitä jos et päivitystä halua.
   
 5. Bream

  Bream Regular member

  Liittynyt:
  12.09.2004
  Viestejä:
  395
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28
  Tuota "Myöhemmin" valintaa saa hakata loputtomasti, eikä se siitä silyi mihinkään katoa. Mikä ihmeen pakkomielle sanelee sen, että pitää ottaa vastaan uudet päivitys rustaukset, jotka kehnontavat systeemiä niiltä osin, mihin on jo ehtinyt tottua. Minä en halua tablettiini mitään hämyjä rustauksia. Kokemuksesta tiedän, mitä siitä seuraa. Kaikki älypuhelimien ja tablettien käyttäjät on manipuloitu uskomaan päivitysten onni ja autuus. Kissan viikset, minua ei jymäytetä uskomaan kaikkea hämyä, mitä älypuhelimien valmistajat yrittävät tuputtaa suurena totuutena (po. valheena). Samaa soopaa markkinoi Windows. Ei mikään mahti maailmassa tule urputtamaan minulle, että tarvitsen juuri sen tai sen päivityksen, jos ilman sitä systeemi toimii paremmin ja nopeammin. Monet päivitykset hidastavat systeemin toimintaa. Kokemusta on tästäkin asiasta.
   
 6. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Windowsissa asia onkin eri. Siinä Microsoft tukee vanhempia versioita joten päivitys uudempaan ei ole pakollista. Android ja muiden puhelin/tablettialustojen puolella taas käytännössä on jos tietoturva yhtään kiinnostaa sillä valmistajat hyvin harvoin jakavat tietoturvapäivityksiä ilman suuria järjestelmäpäivityksiä. Saisi tulla vaihtoehto että saisi jatkaa vanhalla versioll ajosta vain korjataan tietoturvaongelmat eikä tuoda uutuutuksia.
   
 7. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,100
  Kiitokset:
  158
  Pisteet:
  93
  Siis tarkoittaa ei-älypuhelinta tuo peruspuhelin...
  Älypuhelimet on pakko päivittää, tai muuten paha hakkeri voi kaapata puhelimesi omaan käyttöönsä.

  T: Vesku
   
 8. Bream

  Bream Regular member

  Liittynyt:
  12.09.2004
  Viestejä:
  395
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28
  Paha hakkeri, joka ei saanut lapsena vääntää rautakankea mutkalle, ja jonka ainoana lohtuna olivat puiset lelut, sai noista jutusta niin ankaria traumoja, ettei toipunut siitä koskaan, vaan aloitti koston kierteen vallitsevaa yhteiskuntaa vastaan. Me älyvapaan älypuhelimen käyttäjät joudumme älyvapaan hyökkäyksen kohteeksi älyvapaan hakkeri rahjuksen traumaattisten kokemusten siivittäminä.
  VKLVT.
  Tuossa pitäisi lukea näin:

  Älyvapaan kansan älyvapaa lahja älyvapaalle tieteelle: Älypuhelin.
  Tuosta pääsemmekin näppärästi älyvapaan tieteen saavutuksiin, älyvapaaseen puhelimeen,
  joka on suunniteltu varta vasten älyvapaille ihmisille. Heureka!
  Teknokratian älyvapaa katkera iltatahuuto, kun mikään ei toimi, kuten pitäisi toimia.
  Kyllä kansa tietää: Älyvapauden nimissä syntyvät älyvapaat innovaatiot kansan syvissä riveissä.
   
 9. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  9,937
  Kiitokset:
  1,249
  Pisteet:
  223
  Mukavaa että löysit tällaisen kanavan tuntemuksillesi. Tietoturvan puitteissa kannattaisi kuitenkin se kapula päivittää. Äkkiä siihen mahdollisesti muuttuneeseen ulkonäköön tottuu ja ainahan se on muokattavissa mieleiseksi.

  Sama taulukin voi näyttää erilaiselta valaistuksesta riippuen.
   
 10. Fredor

  Fredor Regular member

  Liittynyt:
  08.02.2017
  Viestejä:
  115
  Kiitokset:
  29
  Pisteet:
  38
  Eikä tuo nyt niin paljoa muutu, että sitä ei käyttäisi enää osaa. Joillain vaan on sen verran kova muutovastarinta, että kuvakkeen grafiikankin muuttuminen on täysi ei ei. Eli senkun päivität ja katsot mitä uutta on tullut. Itseä ainakin kiinnostaa mihin suuntaan softa kehittyy. Ja ihan tietoturvankin kannalta kannattaa päivittää.

  Hyvähän se vaan on, että softa ja tekniikka kehittyy. Jos kaikki olisi muutosvastarintaisia, niin meillä olisi vielä MS-DOS tai Win 3.11.

  Jos oikeasti haluaa, että puhelimeen ei tule muutoksia tai ei älypuhelimet uppoa, niin sitten hommaa kaupasta peruspuhelimen.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2017
 11. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,659
  Kiitokset:
  937
  Pisteet:
  193
  Joskus joutuu tosiaan antamaan periksi ja hyväksymään uutta. Muistan, kuinka aikoinaan olin sitä mieltä, että tietokoneen käyttöjärjestelmä on MS-DOS ja Windowsia käyttävät vain ne, jotka eivät osaa kirjoittaa...
   
 12. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Eikä ne muutokset ole niin suuria etteikö osaisi käyttää. Jos osaa käyttää ylipäätään älypuhelinta niin osaa käyttää sen järjestelmän uusia versioita. Toki pientä opettelua voi aluksi vaatia mutta perusrakenne pysyy varsin samana Androidissa näissä nykyversioissa.

  Ja minusta uudet versiot ovat siitä hyviä että tuovat virkistystä ulkonäköön. Sitä tykkää käyttää pidempään kun järjestelmä ei näytä vuositolkulta täysin samalta vaan se uudistuu nykyaikaisemmaksi. Tosin jos ne vaikkapa hidastaa laitetta tai tuo turhia sovelluksia niin se ei ole hyvä asia. Näitä tosin harvoin sattuu näissä.
   

Jaa tämä sivu