1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Sammutus ongelma

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi jaska46 21.03.2020.

  1. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,889
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Päivitin samaan aikaan tota mun viestiä.

    Lisäys: Tuolla asennetuissa ohjelmissa ei näy kuin yksi Acerin ohjelma. Voit toki olla, että ne palautukseen liittyvät ei välttämättä näykään kaikki. Hämärä muistikuva olisi, omalta acerin pöytäkoneelta, että siinä oli niitä acerin omia ohjelmia jolla se palautus käynnistettiin ja ne näkyi normaalisti asennetuissa ohjelmissa.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,025
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    En lukenut noita laittamianne juttuja tarkkaan.
    Herää kysymys, mistä tuon Acer eRecovery Managment ohjelman saa jos käyttöjärjestelmä on asennettu puhtaana muualta kuin alkuperäiseltä palautusosiolta.

    Edit: ahaa sen pystyy lataamaan verkosta, mutta edellyttää palautusosiota tai palautus CD:tä
     
  4. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,889
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Ei sitä taida siellä ollakaan, kun ei näy asennetuissa ohjelmissa. Mulla meni taas ton edellisen viestin muokkamisessa tän saatanan paskaljän kansa niin kauan, ettei mitään rajaa, mutta tosiaan siinä jo tuumailin samaa.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,025
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Nyt AD on sellainen s**tanan paskaläjä, kun kaikki mättää siinä. Ruudunpäivitysongelma varmaan kaiken taustalla.

    Edit: olen huomannut, että kun alkaa editoida on syytä ottaa tekstistä kopio ennen tallennusta; koska siinä minulla aina häviiää jotain.
     
  6. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    694
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Koneen mukana silloin tuli Vistan asennuslevy ainoastaan
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,889
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Joka hel**tin kerta pitää tuplapäivitellä sivua, kun jotain yrittää lukea.

    jaska46 löytyykö se asennuslevy vielä? itse vaihtaisin kyllä vistaan. Ja sekin mahdollisuus on vielä, että yritetään tutkia.
     
    Viimeksi muokattu: 23.03.2020
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,025
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Asenna se sitte, koska siitä tuli loppujen lopuksi ihan varmatoiminen käyttöjärjestelmä. Sille löytyy kaiken lisäksi vielä valmistajan ajurituki. https://www.acer.com/ac/en/ID/content/support-product/108;-;
    Kunnollinen ajurituki löytyy ainoastaan Vista 32 bit.
     
  9. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    694
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kyl mulla löytyy se levy viellä mutta tykkään ite ennemmin tosta xp professionaalista ja se on nopeempiki
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,025
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Minä en silmäänikään räpäyttäisi, vaan asentasin uudemman käyttiksen ilman muuta jos siihen mahdollisuus on.
     
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,889
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Itse päivittäisin kanssa vistaan, mutta jos se ei nyt käy, niin kokeile seuraavaa ohjelmaa.


    Lataa tweaking.com alta.
    https://www.tweaking.com/content/page/windows_repair_all_in_one.html

    Kohdasta "direct download"
    Jos haluat portablen, niin se aukaisee linkin majorgeeksin sivulle josta varsinaisen latauksen voi aloittaa.

    Asenna ja aukaise tweaking.com

    Tässä vaiheessa voit siitä pääsivulta kokeilla kohtaa Step 4. (Optional) ja katsoa toimiiko se sfc tota kautta. Se tuskin tomii koska xp, mutta ei vie kuin hetken kokeilla. Sen jälkeen jatka ohjeen mukaan.

    sfc2.

    HUOM: älä käynnistä konettasi vikasietotilaan kun ohjelma kysyy, koska jos koneesi jämähtää, niin et välttämättä pääse palaamaan windowsiin.

    Valites "jump to repairs"
    Valitse "preset all repairs"
    Tweakingcom kysyy haluatko suorittaa vikasietotilassa, niin älä käynnistä vikasietotilassa.
    Tämän jälkeen ota valinta pois kohdista: 16 (windows update) 32 (Repair performance counters)
    Lopuksi valitse "Start repairs"
    Koska koneesi on vanha ja hidas, saattaa tarkistus viedä kauankin, reilusti yli tunnin jopa.
    Lopuksi käynnistä kone uudelleen.

    Alla kuva ohjelmasta

    [​IMG]


    Jos koneen ongelmat johtuu ajureista, niin tuo ei toki auta siihen.
     
    Viimeksi muokattu: 23.03.2020
  12. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    694
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ton oon tehnyt ja kyl mä aattelin formatoida ton koneen
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,918
    Kiitokset:
    998
    Pisteet:
    193
    Yksi asia, joka on monta kertaa käynyt mielessä, mutta olen aina unohtanut kirjoittaa:
    Kun kone on lepotilassa eli mikään ohjelma ei tietämäsi mukaan ole käynnissä ja olet aikeissa sammuttaa mkoneen, niin avaa Tehtävienhallinta ja katso, onko siellä joku prosessi koko ajan käynnissä. Tuollainen sovellus, jota Windows ei voi pysäyttää, voi estää koneen sammumisen.

    Kyllä tuossa ajuriongelmiakin on. Tuolla jossakin aikaisemmassa kuvassa näkyi outoja USB-ajureita, joista ei tiedä, ovatko ne edes oikeita ajureita vai salanimellä olevia haitakkeita.
     
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,889
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Joo katselin kanssa samaa, mulla kävi mielessä jossain vaiheessa jopa jos olisi combofixiä kokeillut, mutta en sitten viitsinyt ehdottaa. Sillä saisi todennäköisesti pois tiukemassakin olevat haittaohjelmat.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,025
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Mulle tuli myös jälkeenpäin mieleen, että olisi voinut ladata kaikki tukisivun ajurit ja asentaa ne uudelleen, olisi saattanut autaa, jos jostakin viallisesta ajurista on kyse.

    Tätä vaan pukkaa joka paikassa, tämä päivä on ollut iha posketon noiden kanssa.

    Virhe.
    Ja perään heti toinen ja kolmas, neljännellä läpi.
     
  16. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    694
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ehkä parempi vaan formatoida ei se pahitteeks oo
     
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,889
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Joo se on varmin tapa.
     
  18. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    694
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitos kumminki kaikille :)
     
  19. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    694
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Nyt mä sain asennettua Windowsin uudestaan ja nyt se sammuu itestään :)
     
  20. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,918
    Kiitokset:
    998
    Pisteet:
    193
    Luulin ensin, että nyt se sammuu kesken kaiken, mutta hymiö taitaakin tarkoittaa, että se sammuu vain silloin, kun sammutat.
     
  21. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    694
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Silloin juu ku sammutan ja eikä oo niitä epämääräsen näköisiä ajureita. Mutta mikä siinä mahtaa olla ku koitan asentaa avasti tai avg nii asennus ei lähde ollenkaan eikä ees valita mitään?
     

Jaa tämä sivu