1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Sammutus ongelma

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi jaska46 21.03.2020.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,044
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    243
    Jos johonkin tarvitset Javaa, niin asenna uusin versio ja poista kaikki nuo vanhat. Uusin näyttäisi olevan versio 8 Update 241.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Java todella kannataa poistaa, eikä uutta pidä asentaa ennen, kun joku tarpeellinen ohjelma ilmoittaa tarvitsevansa sitä. Java on aina riski ja unohtuu yleensä päivittää uusimpaan versioon.
     
  4. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    697
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Saako tota service pack 3 enää mistään?
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
  6. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    697
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tarkoitin sitä isompaa tiedostoa. Ja kun koitan tehdä tota sfc /scannow niin tulee windowsin virhettömään toimintaan tarvittavat tiedostot täytyy kopioida DLL-välimuistiin. Ei sanota mitään minkä nimisiä tiedostoja. Sit lukee viel aseta xp professional service pack 3 cd asemaan
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Joo taisit kysyä vähän väärin, tuota SP3:ta, tuolla tarkoitetaan XP:n, SP3 sisältävää asennusmediaa. Lyhyesti XP:n käyttöjärjestelmän asennuslevyä.
    Tuon voisi jostain Torista tai Huutonetistä vielä löytää.

    Edit: onko kyse XP Home tai XP Professional versiosta?
     
    Viimeksi muokattu: 23.03.2020
  8. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    697
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Löysin sen isomman tiedoston tosta sp3
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,044
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    243
    Se sinun koneesi oli virusten jäljiltä niin sekaisin, ettei tiedä, saako vanhaa Windowsia enää korjattua.
    Microsoft on poistanut netistä kaikki XP:n latauslinkit. Muista latauslinkeistä ei tiedä, ovatko ne turvallisia.
    WaybackMachinen web-arkistossa on Microsoftin sivulla olleita Windows XP:n SP3:n latauslinkkejä sekä .exe-tiedostolle että levykuvalle (.iso).

    http://web.archive.org/web/20130206...2ce3edf42d/WindowsXP-KB936929-SP3-x86-ENU.exe

    http://web.archive.org/web/20150213...15/xpsp3_5512.080413-2113_usa_x86fre_spcd.iso

    Mutta, kuten tarantella yllä sanoi, tuossa ilmeisesti tarvitaan XP:n asennuslevy, jolla on SP3 mukana. Pelkästä SP3:sta ei ole apua, kun i386-kansiokin puuttuu C-levyltä.
     
    Viimeksi muokattu: 23.03.2020
  10. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    697
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eipä auttanut tämä WindowsXP-KB936929-SP3-x86-FIN tohon sfc /scannow silti pyytää niitä DLL ja vaikka laitan tämän windowsin levyn sisään jolla oon joskus tähän koneseen sen asentanut niin ei hyödytä.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Onko sinulla tuo XP:n asennuslevyke?
    Tämä WindowsXP-KB936929-SP3-x86-FIN on ainoastaan Service pack.

    Kuva tuosta asennuslevystä, jolla olet asentanut, kertoisi enemmän kuin 1000 sanaa.
     
  12. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    697
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Se on poltettu :D
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,044
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    243
    Tuolla ylhäällä jo pariin kertaan todettiin, että tarvitaan Windows XP:n asennuslevy, jolla on SP3 mukana. Ei pelkän Service Packin avulla voi korjata Windowsia.
     
  14. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    697
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    No eipä auttanut vaikka löin sen levyn millä oon tän asentanu joskus
     
  15. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    697
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Tekis mieli heittää tää kone seinään :D
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,044
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    243
    Nyt on tietysti mahdollista, että virus on sotkenut järjestelmän niin, ettei Windowsin korjaus enää onnistu. Onko sinulla siis Windows XP:n asennuslevy? Jos on, ja haluat jatkaa XP:n käyttämistä, niin kaikki tiedostot vain talteen ja asennat XP:n uudelleen. Sen jälkeen voit tehdä tuon SP3-päivityksen, mutta sitä en tiedä, ovatko vanhat tietoturvapäivitykset enää saatavissa. Microsoft on poistanut verkosta paljon vanhaa aineistoa.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Nyt varmaan ymmärrät, miksi heti varotimme Driver Boosterin käytöstä. Se ei kuitenkaan ollut ilmeisesti ainoa koneesi ongelma, vaan siinä oli nippu muita ongelmia, jotka taisi laueta tuohon ajurien lataamisen mukana tulleisiin juttuihin.

    Koska sinulla on tuo käyttöjärjestelmän asennuslevyke, niin minä lähtisin tekemään uutta puhdasta asennusta sillä. Jos koneella on tärkeää dataa, se tulisi ottaa ensin talteen.

    Edit 1pertti ehti ensin saman ehdotuksen kanssa,;)
    Riski on todella siinä, saako enää muita päivityksiä vai onko ne poistettu jo.
     
  18. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    697
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Pakko kai tää on sit formatoida. Kumpi kannattaa asentaa? mulla ku on kaksi poltettua xp professional levyä toisessa on sp2 ja toisessa on sp3
     
  19. jaska46

    jaska46 Regular member

    Liittynyt:
    19.02.2006
    Viestejä:
    697
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Täs sp3 ei kyl ollu sitä R mahdollisuutta ku asentaa uusiks
     
  20. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,044
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    243
    Mitä tuo "R-mahdollisuus" tarkoittaa?

    Normaalisti kannattaisi tietysti asentaa SP3-versio suoraan.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,125
    Kiitokset:
    1,037
    Pisteet:
    223
    Asennat uusiksi, ilman muuta SP3 versiolla puhdas asennus, jossa kovalevyn kaikki vanhat osiot poistetaan asennuksen aikana ennen, kun uusi asennus alkaa.
    Asennus tulee tehdä "Mukautettu" vaihtoehdolla.

    Mitä R tarkoittaa?

    Edit: Taas AD sekoilee editoinnissa, pitää kymmenen kertaa korjata samaa.
     

Jaa tämä sivu