1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Sama modeemi, UUSI REITITIN =)

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi sti.siiranen 03.03.2012.

 1. sti.siiranen

  sti.siiranen Member

  Liittynyt:
  03.03.2012
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Käytössäni on tällä hetkellä Elisan 100/10 megainen kaapelilaajakista elisa viihteellä. Kodista löytyy kolme tietokonetta, jotka kaikki kuormittavat tuota yhteyttä, varsinkin iltapäivisin, melkolailla hurjalla liikenteellä. Lisäksihän elisan viihteeseen kuuluu Netgemin digiboksi tallenteiden katseluun, joka sekin omalta osaltaan kuormittaa yhteyttä. Tv:tä katsellessa kodin kaikki muu dataliikenne hidastuu noin 2mb/s. Tallenteita katsottaessa katsottaessa nopeus hidastuu 5-7Mb/s ja plussana pingit pomppaavat 40ms:sta 180-250ms. Tuo siis piuhan kautta suoraan modeemiin kokeillessa. Wlanin kautta nopeus hidastuu miltei kaksinkeratiseksi noista. Ei hyvä ei...
  Varsinainen latausnopeuden lasku ei tuossa niinkään haittaa (onhan nopeus jo valmiiksi wlaninkin kautta noin 55Mb/s, joten 55Mb/s-5tai10Mb/s= 45Mb/s eli ei oikein latausnopeudessa vaikuta:) ), mutta pingien hidastuminen nostaa sivujen latausaikaa (kokonaisuutena) tuntuvasti. Tämä näkyy erityisesti wlanin kautta selailtaessa ja samaan aikaan tallenteita katsottaessa. Esim googlen latautuminen kestää ilman muuta liinennettä noin sekunnin, mutta kun joku sattuuu avamaan jonkun tallenteen googlekin tulee näkyviin vasta noin 10s kärsimättömän pitkän odottelun jälkeen. Jotain tuollekin piti tehdä ei tuollaista hidastelua kukaan siedä, joten kävimpä sitten hakemassa (mistä nyt halvimmalla sai(; ) uuden D-Linkin DIR-657 reitittimen (uuden kaapelimodeemin hankita kävi myös mielessä). Asetukset kuntoon koneet wlanin kautta siihen kiinni, myös elisan (netgemin) digiboksi ja johan alkoi lyyti kirjoittaa. Varsinkin kun kytki vielä QoS:n ja WISH:in päälle niin pingit pysyivät erittäin alhaalla, vaikka kuinka yritin kuormittaa lataamalla kahdella koneella ubuntun levykuvaa, toistamalla tallenteita yhtä aikaa ei pingi noussu kertaakaan yli 50ms (speedtest. net + turun voima hosting, kolmen testin KA) wlanin kautta kokeiltaessakaan. Toki latausnopeus tippui kuormittaessa noin 10Mb/s, mutta sehän on jo sekin tarpeaksi paljon?? Lisäksi tuli vielä määritettyä elisan kaapelimodeemi siltaavaan tilaan (ettei olisi toista reititintä hidastamassa) ja sekin laski pingiä vielä noin 10ms. Tyytyväistä ollaan ;))

  Kannattaa siis ehdottomasti hommata oma reititin tuon opertaattorin oman tilalle ja antaa sen vain pitää internet yhteys yllä, oman reitittimen pitäessä huolen kaistan riittävyydestä kaikille. Varsinkin, jos haluaa yhteydestään kaiken irti. Operaattorien omat modeemit ovat yleensä sitä halvita mahdollista mallia mitä kuunaan saa, mutta perusasiat eli internet yhteyden muodostuksen nekin osaavat (elisan surkeasta firmwaresta huolimatta.

  Onkohan muilla vastaavia kokemuksia? Kertokaa vain mitä hyvää on tullut vastaan ja mitä ongelmia on tullut esiin :)
   
 2.  

Jaa tämä sivu