1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Salattu Linux

Viestiketju Linux -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi mitäsny 23.03.2005.

 1. bscd

  bscd Active member

  Liittynyt:
  02.03.2003
  Viestejä:
  1,947
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Tässä suhteessa voisin melkein kutsua itseäni ammattilaiseksi, niin monta linuxia on tullut kaadettua.

  RedHatin 7-versiota aikoinaan kokeilin ensimmäisenä ja sen kanssa tuli uudelleenasennuksia eteen melkein joka kääntessä kun piti yrittää jokin näytönohjaimen ajuri tms saada asennettua. Eipä siinä aloittelijana paljon keinoja keksi kun järjestelmä huutaa kernel panicia buutatessa...

  Lopulta sain koko RedHatin katoamaan koneelta ja katosipa koko 10gt osio samalla ettei saanut hattua asennettua uudelleen enää kymmenettä kertaa.

  Tämän jälkeen on tullut onnistuneesti sekoitettua mm Mandrake ja SuSE...ja kun en enää uudelleenasennuksia ole jaksanut suorittaa niin on tullut Knoppixia ja SuSE:n live versiota kiusattua.

  Täytyy vaan todeta että en oikein ole yhteensopiva tämän pingviinin kanssa... Seuraavaksi joutuu tulilinjalle luultavasti Xandros tai Debian.

  edit: Unohtuipa kiittää tuosta tapsa-linkistä...toivottavasti sen avulla saisin näitä linuxin parinpäivänsuhteita hieman vakituisemmiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 26.03.2005
 2.  
 3. mitäsny

  mitäsny Member

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  no näinpä sitten menettelen. (tapsan sivuilla oli vain suositus kopioida ko. buutticd myös kiintolevylle, ja siksi tarvittaisiin buuttikorppuakin.) kiitos neuvoista, aina unohtaa kiitellä, kun on niin innostnut, ja tässä on vielä filminkehityskin meneillään pimiössä- mukava sitten skannailla omista negoista kuvia- siihen tarvitaan tosin windowsia, kun ei canon 5000f-skanneri toimi linuxissa.
   
 4. Erkkimon

  Erkkimon Active member

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1,164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kun mä käytin mäkkiä, en tykänny siitä yhtää! Miks arvostelet sen Linuxin yläpuolelle?

  Mä kun luulin, että kaikki modeeminkäyttäjän on kuollu sukupuuttoo..? o.0 :p

  Kuten juppe22 sano, knoppix on ihan jees.

  Hyvä, bscd! Sähän oot jo ihan guru! Muista sitte jeesii lunixii ja juppee, kun niille tulee ongelmii. :)

  Siinä yks syy säilyttää Wintoosa Linukan rinnalla. Mulla ei laitteistoa onneks löydy, joka ei Linuxissa toimisi, joten Wintoosa jouti hyvin osotteesee /dev/null/.
   
 5. mitäsny

  mitäsny Member

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  minullakin muut laitteet toimivat linuxissa paitsi just tuo skanneri (jolle kuulemma ollaan tekemässä linux-ajureita.) tarvitsin kyllä windowsia taas muuhunkin. halusin imuroida ja polttaa Knoppixin linuxissa. imuroin iso imagen. mutta enpä taaskaan löydä tiedostoa mistään. kun iso oli imuroitunut, aukesi ikkuna, jossa vaihtoehdot avaa/hylkää. avasin- ei mitään tapahtunut. etsin whereis- ym- jutuilla iso-tiedostoa- ei ole missään ! pitäisiköhän siis ennen tiedostojen lataamista luoda esim. jokin kansio, johon tiedosto asentuu, vai mitä ? avautuneessa ikkunassa luku tallennus:työpöytä. ei se kuitenkaan sinne tallentunut. ja imagen poltto dvd:lle olisikin ollut kai oma stoorinsa. siksi otin XP:n käyttöön, latasin imagen työpöydälle ja poltin vanhan tavan mukaan deepburnerilla dvd:n. 50 minuutissa koko 700 MB:n lataus ja poltto selvä. mutta olisi kiva oppia tämäkin homma tekemään mandrakella, ja ohjeita olen tunnollisesti seurannut, mutta imuroitua ja tuntemattomaan kadonnutta imagea on vaikea polttaa minnekään !
   
 6. Erkkimon

  Erkkimon Active member

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1,164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Mikä selain? Konquerorilla ainaki voit heittää sen johonki sijaintii. /home/temp on ihan jees. Voit luoda sellasen kansion. Vaikka konsolilla:

  mkdir temp

  Siinäpä se oliki. Sitte lataat .iso -tiedoston ja tallenna file tonne. Sitte onko sulla k3b asennettua? Sitte kun se on ladannu, avaa k3b ja avaa .iso sillä ja polta. k3b on ollu niin kurko, etten oo nöröä kovin usein kaipaillu.
   
 7. mitäsny

  mitäsny Member

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  minulla on firefox-selain, kun jotain on ladannut netistä, se kylmösti antaa siis avaa tai hylkää-vaihtoehdot. kun klikkaa avaa, ei tapahdu mitään. mutta kyllähän se image johonkin meni ja jossain on, ei vain löydy. whereis tai etsi-toiminnot eivät muutenkaan löydä juuri mitään. ei ole kai tällaista 3kb:tä. mitenkähän sen sitten saisi ? olen ottanut kaikki päivitykset. yritin myös saada kghostview-jutun, mutta ei ole päivityspaketeissa. ja kun senkin imuroin netistä, sama juttu: ladattua tiedostoa ei löydy mistään. tämä on tietysti windowsin aikaansaamaa. siinä kun on tottunut, että ladattu tiedosto näkyy pikakuvakkeena työpöydällä ja se siitä yhdellä klkikkauksella joko asennetaan (ohjelma) tai esim. siirretään poltto-ohjelmaan (isoimage). linuxisssa ei mene näin. tämä ei enää tässä tilanteessa ole ajankohtaista, kun knoppix on nyt dvd:llä, mutta vastaisuudessa täytyy sitten taas yrittää. pitäisikö vaihtaa firefox johonkin toiseen selaimeen ?
   
 8. juppe22

  juppe22 Active member

  Liittynyt:
  28.05.2002
  Viestejä:
  2,660
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Siis oletko käyttänyt Mac OS X:ää (vai niitä vanhoja versioita, kuten 8 ja 9)??
  http://www.apple.com/macosx/

  Siis toi on mun mielestä ihan uskomaton OS...pohjautuu FreeBSD:n kerneliin ja desktoppi toimii just niinkuin pitää...ja sopivalla unix puolen osaamisella tosta saa vieläkin enemmän irti...

  Linux puolen desktopit ja Xorg yrittää kyllä seurailla perässä...hyvänä esimerkkinä gnomen luminocity (jota ei vielä löydy, kun cvs:istä) ja tietysti se, että Xorg tukee aitoa läpinäkyvyyttä...

  Johtuu siitä, kun ei ole mitään ohjelmaa tohon avaamiseen...

  Löytyy todennäköisesti jostain firefoxin oletus kansiosta...meneppäs firefoxin asetuksiin ja katso kohta downloads sieltä löytyy infoa, että mihin se tallentaa ne tiedostot...ja sieltä pystyy muuttamaan sen vaikka niin, että se kysyy aina, että mihin tallennetaan...

  whereis on tarkoitettu vain ohjelmien hakemiseen, mutta find komennolla kyllä löytyy varmasti se mitä etsit...eli kirjoita vaikka roottina komentorivillä:
  find / -iname *knoppix*

  riippuen tietysti vähän sen tiedoston nimestä, niin kyllä pitäis löytyä...

  HUOM! [bold]k3b[/bold] (http://www.k3b.org/)

  Löytyy kyllä ihan varmasti sieltä mandraken paketeista!!

  No ei sitä mun mielestä kannata vaihtaa, mutta voithan asentaa siihen rinnalle muita selaimia...

  EDIT: typo
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2005
 9. Erkkimon

  Erkkimon Active member

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1,164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
 10. Erkkimon

  Erkkimon Active member

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1,164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Oiskohan ollu 9... o.0

  Nii sulla luultavasti on jo Konqueror. Eli kirjota luuserina komentorivillä

  konqueror &
   
 11. mitäsny

  mitäsny Member

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  aikaisemmat ongelmani suurimmaksi osaksi ratkottu saamieni ohjeiden mukaisesti. jotain alan oppia. mutta edelleen sekoilen ohjelmien asennuksen kanssa. huomasin, että realtek ac97-äänikortilleni on linux-ajurit. imuroin paketin ja se on nyt minulla muodossa azx-022205.tar.bz2. yritin purkaa ja asentaa sitä komennolla tar jxvf azx-022205.tar.bz2, tulee vastaus: toimintoa open ei voi suorittaa. mitenköhän tämän saisi avattua ja sitten ohjattua äänikortin ajuriksi ? tarvitsisin päivitystä, koska äänet toimivat epämääräisesti (mm. mikrofoni ei lainkaan)
   
 12. mitäsny

  mitäsny Member

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  edellisen lisäksi on toinenkin juttu. poltin K3d:llä knoppixin dvd:lle ja haluaisin kokeeksi käynnistää koneen sillä. ei onnistu. eikös knoppixin pitäisi nimenomaan olla buuttaava. enkä edes tiedä, miten saisin ko. dvd:n käynnistymään linuxissa. kun etsin dvd:n ja tulee tieto sen sisällöstä (knoppix iso), yritän sitä avata, jolloin kysytään "avaa ohjelmalla". en ymmärrä, mikä erityinen dvd:n tai c:n avausohjelma sitten pitäisi keksiä. vaihtoehtoina on mm. koti ja kghost. eivät ne kai ole levynsoitto-ohjelmia ? dvd-rw-asemani kuitenkin tunnistetaan, koska polttokin sillä onnistui. (tähänkin olen etsinyt tietoa googlesta tuntikausia-en löydä.)
   
 13. anatemus

  anatemus Regular member

  Liittynyt:
  11.03.2002
  Viestejä:
  472
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  .ISO -tiedostot ovat "levynkuvia", joiden "sisällä" on poltettavan/alkuperäisen levyn tiedostot ja kansiorakenne. Ethän polttanut sitä "data-levynä"? Silloin poltetulta levyltä löytyy vain tuo levykuva.

  Google auttaa aina, pitää vain keksiä oikea kysymys (mikä voikin olla vaikeampaa...) Tällä http://www.google.fi/search?q=burn+knoppix+"with+k3b", löytyi toisena osumana http://www.linuxquestions.org/questions/showthread.php?s=&postid=799817#post799817. Josta kommentti
   
 14. mitäsny

  mitäsny Member

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  K3b:ssä tuli vaihtoehtoja mm. audio cd ja sitten aloita dvd-projekti, jonka valitsin. olisinkin tutkinut, mitä dvd sisältää, mutta en osaa avata sitä linuxissa, siksi jouduin menemään windowsiin, joss osaan lukea levyä (haluaisin oppia linuxissakin!). mikähän olisi oikea levynkirjoitusasetus K3b:ssä ?
   
 15. anatemus

  anatemus Regular member

  Liittynyt:
  11.03.2002
  Viestejä:
  472
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itse en ymmärrä miksi k3b (ja ainakin Neron 5.joku) piilottavat imagen kirjoittamistoiminnon valikoihin, tuossa ohje k3b:hen
  http://www.iceteks.com/articles.php/burniso/3
  Tämä vaati vähän loitsimista (onko tähän joku GUI?), komentorivillä mount -o loop -t iso9660 /polku/knoppixin/imageen.iso /mnt/cdrom. Ensimmäinen polku on siis iso-tiedoston sijainti ja /mnt/cdrom on liitospiste josta imagea haluat lukea, muuta ne vastaamaan omaa systeemiäsi.
   
 16. mitäsny

  mitäsny Member

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  poltin knoppix-dvd:n uudelleen k3d:llä, ei edelleenkään käynnistä konetta (biosissa ensimm. buuttilaitteena cd.dvd-rw-asema). olisiko niin, että k3d ei osaa tehdä buuttaavia levyjä ? onhan nerossakin erikseen valittava, haluaako polttaa nimenomaan buutticd:n tai dvd:n. k3d:ssä ei ole sellaista, siinä on kyllä vaihtoehtoja "simuloi" ja "luo pelkkä levykopio", en ole niistä valinnut mitään. pitänee mennä windowsiin ja polttaa levy jollain yksinkertaisemmalla ohjelmalla.
   
 17. mitäsny

  mitäsny Member

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  ja joka tapauksessa täytyy hyppiä windowsiin ja takaisin, koska vaikka asensin skypen linuxiin, se ei tunnista mikrofoniani (kaiuttimista kyllä kuuluu kaverin ääni), enkä osaa asentaa äänikorttini realtekAC97 linux-ajureita, vaikka olen ne ladannut netistä. ehkä juttu on jostain muusta kiinni, en tiedä.
   
 18. lunix

  lunix Regular member

  Liittynyt:
  01.07.2004
  Viestejä:
  773
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  anatemus
  Kun avaatte k3b:n niin siinä on muutamia kuvakkeita "New Audio CD Project" . Hiiren oikeaa nappia kun napsauttaa niin voi lisätä erilaisia nappeja kuten esim Burn CD Image ja Burn DVD ISO Image.

  Mounttaamiseen "GUI" katso keskustelu

  http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/155015
   
 19. mitäsny

  mitäsny Member

  Liittynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  46
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  onkohan tämä linux meikäläiselle mahdoton ? edelliset ongelmat ratkaisematta (buuttaava dvd, äänikortin ajurit) ja nyt tämä: latasin Nero 6:n. se löytyi exe-pakettina. mutta mitä ihmettä sille tehdään ? miksi kuvake on sininen ratas (mitähän yleensä nämä symbolit tarkoittavat?. yritin avata sitä, käynnistää neron ja sitten muuntaa linux-versioksi (kuulemma mahdollista). mutta on vain sininen nero-mutteri. kun valitsen avaa ohjelmalla kghost, tulee vastaus "kghostia ei löydy" se kuitenkin on ! sitten yritin kirjoittaa unzip win_(neropaketin nimi).exe. vastaus: ei löydy. pitäisikö exe sitten jotenkin muuttaa tar-paketiksi ja miten ? koko ajan kiusaus mennä taas windowsiin, jota osaan käyttää. mutta haluaisin oppia linuxia. tästäkään asiasta en löydä muita ohjeita mistään kuin jo kokeilemani, jotka eivät toimi.
   
 20. anatemus

  anatemus Regular member

  Liittynyt:
  11.03.2002
  Viestejä:
  472
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Alkaa tämä threadi olla sellaista sillisalaattia, ettei mahdollisesti asiasta tietävä / samanlaiseen ongelmaan ratkaisua etsivä jaksa lukea läpi. Eli aloita jatkossa uudelle kysymykselle aina uusi ketju, jos haulla ja googlella ei vastausta ongelmaasi löydy.

  Äänikortista:
  Olisko pistää linkkiä, että voisi katsoa mitä olet imuroinut? Mandrakessa on aika hyvin laitteistotuki käännetty kernelin moduuleiksi, eikä siihen yleensä tarvitse ladata netistä "ajureita".

  Skypen käytöstä ei minulla aavistustakaan, muttaa olethan säätänyt mikin yms. voluumit kohdilleen? Kmix -sovellus KDE:ssä soveltunee tuohon
  Näkyykö levyllä nyt tiedostot ja hakemistot?
  Tarkistitko ladatun .iso:n md5-summan? Esim. k3b laskee sen, summan taytyy olla sama kuin imagen lataussivulla ilmoittetu (näin varmistetaan että tiedosto on vahingoittumaton)
  Asennetaan nero Windowsiin ;)
  Juu ei ole. Winellä voidaan ajaa windows-ohjelmia Linuxissa (mikä on yleensä turhaa, koska yleensä löytyy parempi/yhtä hyvä ohjelma suoraan Linuxille). Myös Nero löytyy Linuxille (http://www.nero.com/en/NeroLINUX.html), vaatii rekisteröidyn Widows-versin Nero 6:sta. Ei taida tarjota mitään mitä k3b:stä ei löytyisi...

  @lunix:
  Kiitti vinkeistä=)
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2005
 21. Jannejt

  Jannejt Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.02.2005
  Viestejä:
  5,049
  Kiitokset:
  6
  Pisteet:
  118
  K3b:ssä tuolleen valkkaat sieltä ylhäältä: tools - dvd - burn dvd iso image...

  sitte valitset sen iso-imagen ja se purkaa(polttaa) sen dvd:lle...

  sit dvd-asemaa ja reboottii nii aukee...

  saa sen neron linuxii winellä, winetoolssilla ja hermojen menetyksellä...:D

  nerolinuxin saa vaa jos on ostanu hienon, paketoidun version... aseman mukana tulleen nero 6:sen cd-key ei otimi... kokeilin huviksee... antaa vaa halvemmalla sen kalliin ja paketoidun hienon version... :)

  EDIT: katteleppa vaikka KMixistä että mikki ei oo mykistetty... pitäis sen toimii mandrakessa suoraan...

  että tää netti toimii hitaasti ku lataa gentoo 2005.0 imagee.. :(
  elikkä idea gentoosta on vieläki mielessä pitää vaa oppii komentoja ym. debianilla... ;)
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2005

Jaa tämä sivu