1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Salamankäyttö ja koiran silmät

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi Raija 09.02.2005.

 1. Raija

  Raija Member

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kun kuvaan salamalla koiria, niiden silmät loistavat keltaisina kuin avaruushirviöllä. Punasilmäisyyden poisto ei tunnu tehoavan keltasilmäisyyteen ollenkaan.
  Kamera Olympus ultra zoom.

  ONko kenelläkään vinkkiä kuinka toimia vai siirrynkö sovinnolla pihalle kuvaamaan ;)
   
 2.  
 3. Feron

  Feron Active member

  Liittynyt:
  13.11.2004
  Viestejä:
  1,125
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Koirien keltasilmäisyys johtuu kahdesta syystä:
  1. Koirien silmien sarveiskalvo heijastaa valoa erilailla kuin ihmisten.
  2. Koirasi todennäköisesti katsoi suoraan kameraa kohti, jolloin kuvassa silmiin on jäänyt heijaste.

  Digi kameriin en ole perehtynyt, joten en tiedä saako kameran asetuksista sellaisia pois, mutta tietokoneelle siirrettynä ja kuvankäsittelyohjelmalla voi saada.

  Koiran (kuten myös ihmisenkin) silmät heijastavat kuvasit sitten ulkona tai sisällä. (Jos kuvattavan kohteen silmät ovat suoraan päin salamavaloa). Tosin ulkona on enemmän tausta valoa, jolloin puna/kelta silmäisyyttä ilmenee vähemmän.
   
 4. MissBlue

  MissBlue Regular member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  982
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hmm... itse olen kyllä nähnyt koirilla ihan samalla tavalla vaan punaisia silmiä pokkarisalamoilla kuvattaessa. Jospa noilla haukuilla on ollut ihan kauhia hätä kuvanottohetkellä :).
  Tuon poistaminen sitten... mikäli kamerassa on esisalamatoiminto, niin sitä voisi kokeilla, tuossa salama välähtää heikommalla teholla ennen kuvanottoa, jotta silmä ehtii siihen reagoida ja "aukko pienentyä" simmussa, jolloin se punaisuuskin pitäisi periaatteessa kadota (vai tätäkö juuri tarkoitit sillä punasilmäisyyden poistolla?).
  Mikäli kamera tukee ulkoista salamaa, niin se on sitten toinen vaihtoehto. Tuommoisella salaman välähdyspään saa edes vähän kauemmas objektiivin optiselta akselilta, jolloin heijastumaakaan ei tule. Ainakaan objektiivin suuntaan.
  Jos tuo on digikamera, niin noita voi sitten jälkikäteen korjata tietysti kuvankäsittelyohjelmissa, filmikameralla homma on tietysti aikas mahdotonta, jollei ensin skannaa kuvaa, korjaa ja sitten tulosta korjattua versiota.
   
 5. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Kyllä monella kuvankäsittelyohjelmalla voi poistaa muutkin häiritsevät värit, kuin punaisen, homma vain ei suju yhtä automaattisesti. Esim. Paint Shop Pro:lla onnistuu melkein mikä tahansa säätäminen.
   
 6. owla

  owla Member

  Liittynyt:
  14.04.2002
  Viestejä:
  29
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Meidän pikkusessu taas on näköjään kuvissa aivan sinisilmäinen.

  [​IMG]


  Ruskeaksi nuo pitäisi muokata. Harmi kun photoshopisa ei voi tulla punasilmäisyydenpoistotyökalulla vaihtaa korvattavaa väriä, vai voiko? Olis vaan näppärä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2005
 7. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ongelma on siinä, että salama on liian lähellä objektiivia. Näin ollen salama heijastuu rekun silmistä suoraan takaisin. Mikäli kameraan saa liitettyä ulkoisen salamavalon, niin sillä pitäisi homman onnistua. Paremmassa valaistuksessa kun ottaa ilman salamaa ehkä hieman suuremmilla iso-arvoilla niin saa ihan kelvollisia. Riippuu tietenkin kameran tuottamasta kohinan määrästä, että tuleeko kelvollinen kuva vai ei. Kuvankäsittelyohjelmilla saa yleensä pienen kohinan poistettua huomaamattomasti.
   

Jaa tämä sivu