1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma sabertooth P67 Emolevy ei tee käytännössä mitään

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Glyxis 27.04.2016.

 1. Glyxis

  Glyxis Member

  Liittynyt:
  18.02.2014
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Edit: SOLVED!

  Moi. Tiivistän ihan heti alkuun mikä ongelma on: Käynnistäessä koneeni, kaikki muu lähtee pyörimään ja toimimaan (tuulettimet, valot, näytönohjaimen tuulettimet, prosessorin tuuletin, kiintolevy raksuttaa ja cd-asema aukeaa), mutta emolevy ei lähde lataamaan yhtään mitään tietoa eli se ei jatka BIOS tai POST vaiheeseen ollenkaan. Eli näyttö ilmoittaa yksinkertaisesti "no signal." Yhtäkään oheislaitetta emolevy ei tunnista. Hiiressä, buffalossa tai näppiksessä ei pala valoja. Vaikuttaa siis tosiaan emolevy tosiaan olevan joiltakin osin"pimeänä".

  KAIKKI näytössä, kaapeleissa ja kytkennöissä toimii jotka on todettu toisilla kokoonpanoilla.

  ONGELMA ILMENI kun veli sanoi RAMieni ( melkein 5 vuotta sitten jo asennettu liikkeessä eikä mitään vikaa, lol) olevan "väärin asennettu" 1 ja 2 slottiin. Kehotti vaihtamaan 2 ja 4 slotteihin ja näin kävi. memOK nappi palaa kuitenkin RAMien vieressä eikä sitäkään painaessa muuta tapahdu kun vain se, että se valo alkaa vilkkumaan. Jokatapauksessa ei RAMien pitäisi aiheuttaa tämmöstä.

  En nyt näe hirveän tarpeelliseksi lähteä muita komponentteja nimeämään, mutta en näitä ilman CPU Z:aa osaisikaan tarkasti nimetä. Muuta kuin suurinpiirteisesti jokin AMD:n näyttis, Intel i5 prossu ja Corsairin TX850 virtalähde.

  Entä voiko virtalähde olla syyllinen ettei emolevy saisi tarvittavaa virtaa? (Hyvin se silti nuita muita komponentteja pyörittää)

  Mikäs neuvoksi?
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2016
 2.  
 3. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  3,969
  Kiitokset:
  625
  Pisteet:
  123
  Oletko kokeillut Sabertoothia toisilla muisteilla tai yksi kampa kerrallaan samoja eri sloteissa. Biosin resetointi. Tai sitte kävi se huono tuuri tämän kerran ja se meni just tällä rassauskerralla p*******ks as f*ck.
   
 4. Glyxis

  Glyxis Member

  Liittynyt:
  18.02.2014
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen kokeillut yhdellä RAMilla slotissa 1. Ei mitään. Toisia muisteja myt ei ole.

  Meinaatko, että emolevy olisi saanut pienen pienen sähkövarauksen RAMeja sörkittäessä? Sitä mahdollisuutta en sulje pois, sillä en kiinnittänyt tähän välttämättä tarpeeksi huomiota. En tosin nyt sörkkinytkään sukat jalassa karvamaton päällä :D
   
 5. Phat-J

  Phat-J Active member

  Liittynyt:
  25.07.2012
  Viestejä:
  346
  Kiitokset:
  116
  Pisteet:
  53
  Näyttökaapeli pantu takaisin oikeaan liittimeen? Kuulostaako kone siltä, että se käynnistyisi ihan normaalisti, mutta näyttöön ei tule kuvaa?

  Kaikkihan on mahdollista, mutta harvoin emot kosahtaa pelkästä kampojen paikan vaihteluista... saattaahan siinä ollut jokin muukin vahinko samalla käynyt?

  Jos tuo ensimmäinen vaihtoehto ei natsaa - Kokeilisin laittamalla muistit alkuperäisiin slotteihinsa ja tarkistamalla kaikki muut liittimet -> käytännössä kaikki yksitellen irti ja kunnolla takaisin paikoilleen.

  Viimeinen "zänssi" on sitten kokeilla kepillä jäätä takuuasioissa:oops: Tuossa emossa on kuitenkin 5v takuu, joten mitä luultavimmin vielä voimassa. Itsellä sama emo ja takuu raukesi juuri tässä kuussa (ostin kyllä ekojen joukossa), mutta onneksi vielä pelittää mainiosti ;)
   
 6. Glyxis

  Glyxis Member

  Liittynyt:
  18.02.2014
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kyllä. Liittimet ovat oikein ja kone vaikuttaa käynnistyvän niin kuin aina. Emolevy nyt ei vain jotenki välitä sitä tietoa.

  Muistit laitoin takaisin siinä missä olivatkin alunperin.

  Konetta en ole vielä purkanut osiin, mutta kaikki ulkopuolelle näkyvät liittimet olen tarkistanut. Voisin jossain vaiheessa yrittää uudelleenkasata kaikki komponentit kunhan olen puhaltanut koneen pölystä puhtaaksi. Joskus jopa kuullut, että CMOSsin puhdistaminen pölystä maagisesti auttaisi. Eihän sitä kyllä tietokoneasioissa koskaan voi sanoa mitään varmaksi...
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2016
 7. Glyxis

  Glyxis Member

  Liittynyt:
  18.02.2014
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Okei! Komento takas! Kokeilin vielä kolmannen kerran asentaa RAMit alkuperäisille paikoilleen ja kappas kummaa... Valo muistien vierestä sammui ja hyrskäytti kaiken käyntiin.

  Syytä tähän on todellakaan tajua. Miksi ei toiminut aiemmin, eikä myöskään sillä tavalla, miten monesti nuo RAMit ovat asennettu (ei vierekkäin).

  Eli tämä on nyt selvitetty.
   
 8. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,817
  Kiitokset:
  3,040
  Pisteet:
  223
  Oiskohan liitäntään päässyt jotain töyhkää? Vähän hitaampihan tuo noin on, mutta pääasia että toimii.
   
 9. Glyxis

  Glyxis Member

  Liittynyt:
  18.02.2014
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Voipi olla. Puhistaahan tuo olikin tarkotus kun on pölyä sen verran. Mielenkiintosen tästä tekee vielä kun tuommosen ohjeen löysin muistien asennukseen:
  "When only two modules are used, install them in the olive green sockets. Otherwise, your computer won’t turn on"
  http://www.hardwaresecrets.com/asus-sabertooth-p67-motherboard/3/

  Hah, juuri päin vastoin tekee. Eli EI ainakaan käynnisty jos laittaa 1 ja 3 slottiin. Ja käynnistyy jos on 1 ja 2 slotissa. En ymmärrä mutta ei se mitään. En ole perillä nuiden sieluelämästä muutenkaan.
   
 10. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,817
  Kiitokset:
  3,040
  Pisteet:
  223
  Ei ole kukaan muukaan. Toimivat hyvällä tahdolla tai sitten eivät. Vikatilanteessa voi aina potkaista, saattaa vaikka auttaakin.
   

Jaa tämä sivu