1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä?

Viestiketju Uutta kannettavaa ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Suvituuli 13.06.2021.

 1. Suvituuli

  Suvituuli Newbie

  Liittynyt:
  13.06.2021
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hei! Itsellä olisi siis suht pikainen tarve uudelle koneelle, ja mietin onko budjettini epärealistinen? Budjetti olisi noin 700 euroa, josta voin ehkä joustaa pikkuisen ylöspäinkin, mutta mieluummin löytäisin jotain 6:lla alkavaa.

  Muita kriteereitä:

  Näytön koko ja laatu
  14" FullHD. IPS olisi mukava lisä.

  Mikä on kannettavan pääasiallinen käyttötarkoitus ja mihin muuhun sen tulee soveltua?
  Netissä surffailu, leffojen katselu, kuvankäsittely, opettelen myös ohjelmointia parhaillaan, kevyt pelaaminen (esim. Civ 6).

  ”Kannettava vai raahattava”?
  Kannettava.

  Millainen akkukesto tarvitaan?
  n. 6-8h olisi minimi, käytän läppäriä paljon verkkovirrassa, mutta toivon että kone kestäisi akunkin varassa.

  Millainen ja minkä kokoinen kiintolevy?
  SSD.

  Tarvitsetko sisäisen optisen aseman?
  Ei tarvetta.

  Onko sinulla suosikkimerkkejä tai merkkejä, joita haluat välttää?
  Acerista on huonoja kokemuksia, Asus ja Lenovo toimineet hyvin.

  Kiitos vastauksista!
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,310
  Kiitokset:
  1,067
  Pisteet:
  243
  Aivan selvää kyllä tai ei -vastausta otsikon kysymykseen ei voi antaa. Yleensä pelaamiseen soveltuvissa kannettavissa on perusvaatimuksena erillinen näytönohjain. Aivan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta tällaiset kannettavat ovat myös suurempia kuin 14 tuumaisia.

  AMD:n julkaisemat uudet Ryzen-suorittimet muuttivat tilannetta siten, että markkinoille tuli hyvän suorituskyvyn omaavia, mutta vähän sähkötehoa vaativia prosessoreita, joiden integroitu näytönohjain on suorituskyvyltään samaa tasoa kuin vaatimattomimmat erilliset näytönohjaimet.

  Civilization VI on juuri tuollainen kevyt peli, jonka suositelluissa laitevaatimuksissa on kuitenkin vaatimaton erillinen näytönohjain. Lisäksi todetaan erikseen, että integroitu Intel HD 5500 tai vanhempi ei täytä edes pelin minimivaatimuksia. HD 5500 on kuitenkin vuodelta 2015, joten nykyiset versiot ovat tehokkaampia ja Ryzeniin integroitu näytönohjain vielä niitäkin tehokkaampi.

  Tuossa on videota Ryzen 5 4500U:lla ja sen sisäisellä grafiikkasuorittimella pelatusta pelistä:
  Civilization 6 on AMD Ryzen 5 4500U Radeon Vega 6 - YouTube

  Tuossa taas linkki edulliseen, mutta laadukkaaseen laitteeseen, jossa on kyseinen suoritin:
  Lenovo Yoga Slim 7 14" -kannettava, Win 10 Home, harmaa – Akun kesto yli 8 tuntia – Kannettavat – Tietokoneet – Verkkokauppa.com

  Laitteessa on koko standardi-RGB-väriavaruuden kattava 14" näyttöpaneeli, joka siis soveltuu mainiosti kuvankäsittelyyn, mutta kannattaa huomata, että näyttö on kiiltäväpintainen. Joissakin tilanteissa se heijastelee ympäristön valoja epämukavasti. RAM-muistia on 8 Gt eikä se ole laajennettavissa.
   
  Suvituuli kiitti tästä.
 4. Suvituuli

  Suvituuli Newbie

  Liittynyt:
  13.06.2021
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
 5. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,315
  Kiitokset:
  196
  Pisteet:
  93
  Tuo malli 1650Ti-erillisnäytönohjaimella on jo ihan pelikoneeksi pätevä vehje ja voit vääntää grafiikka-asetukset korkeammalle kuin 4500u:n integroidussa ohjaimessa.

  Civilization 6 on siitä hassu peli että iso kartta vaatii pelin loppuvaiheilla aivan kaiken cpu-tehon mitä suorittimesta löytyy. Oma ryzen 1700-työpöytäprossu suoriutuu siitä välttävästi, mutta pitäisi päivittää tehokkaampaan malliin, jotta saisi odotusajoista välttävemmät. Tuo 4500u on noin samalla viivalla sen kanssa.
   
  Suvituuli kiitti tästä.
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,310
  Kiitokset:
  1,067
  Pisteet:
  243
  En Asuksen malleja tarkemmin tunne enkä ole edes oppinut, miten niiden tekniset tiedot löytää. VivoBookit ovat yleensä esimerkiksi näytön laadultaan ZenBookeja selvästi vaatimattomampia. Niinpä koitin hakea yksityiskohtaisia tietoja tuon mallin Asus VivoBook S14 M433 näyttöpaneelista ja löysin Asuksen sivuilta kolmet erilaiset tiedot.
  https://www.asus.com/fi/Laptops/For-Home/VivoBook/VivoBook-S14-M433/
  https://www.asus.com/laptops/for-home/vivobook/vivobook-s14-m433/
  https://www.asus.com/fi/Laptops/For-Home/VivoBook/VivoBook-S14-M433/techspec/
  Ilmeisesti nuo suomenkielisten sivujen tiedot ovat virheellisiä ja englanninkieliset oikein. 100% sRGB kuulostaakin liian hyvältä, kun kyseessä on VivoBook ja kosketusnäyttöähän tuossa ei ainakaan ole, liekö 400nits valovoimaakaan.

  Tuo TUF Gaming onkin sitten jo jonkin tason pelikannettava, kuten lettas edellä totesikin. Se tarjoaa selvästi paremman pelisuorituskyvyn, mutta heikomman kannettavuuden ja lyhyen akkukeston. Arvaan, että näyttökin on kuvankäsittelyyn puutteellinen. Ei siis ole mitenkään "laadukkaampi" vaihtoehto. Tarjoushinnalla lienee hintansa arvoinen, mutta "normaalihinta" tuntuu kohtuuttoman korkealta.
   
  Suvituuli kiitti tästä.
 7. Suvituuli

  Suvituuli Newbie

  Liittynyt:
  13.06.2021
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos vastauksista! Näiden pohjalta on huomattavasti helpompi tehdä ratkaisu. Tulen ostamaan laadukkaan ja raskaamman pelikannettavan ensi vuonna, joten päätynen tällä kertaa hakemaani helposti kuljetettavaan malliin.
   
 8. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,185
  Kiitokset:
  3,841
  Pisteet:
  223
  Se nyt on jokseenkin sama millä edes suunnilleen nykyaikaisella koneella civ 6:tta pelaa. Samalla lailla ootatuttaa. Ongelmaan on onneksi olemassa helppo, halpa ja miellyttävä korjaus - osta viikon päästä steamin kesäalesta civ 5:n täydellinen paketti parilla eurolla ja jätä tyhmä ja raskas brave new world -lisäosa asentamatta. Johan toimii paljon sutjakkaammin ja on kaiken lisäksi parempi pelikin.
   

Jaa tämä sivu