1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

s-video piuha tietokoneesta televisioon

Viestiketju TV-out -ongelmat ja -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi kosseli 29.04.2005.

 1. kkuula

  kkuula Regular member

  Liittynyt:
  01.01.2003
  Viestejä:
  785
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Taitaa olla tämä mustavalko-ongelma yleisin näistä tv-out ongelmista. Pieni kertaus voisi olla paikallaan. Ensimmäisenä kanattaa tarkistaa Tukeeko tv s-videota eli onko erillistä svideo inputtia tai scartissa sisään menoa s-videolle jos tv:ssä on kaksi tai useampia scartteja todennäköisesti niissä kaikissa ei ole s-video sisäänmenoa. Tämänjälkeen mahdollisesti pitää tv:n asetuksista valita sisäänmeno s-video tilaa.
  Sitten näytönohjaimen asetuksissa voi olla mahdollista vielä valita composite/s-videon välillä.
   
 2.  
 3. ruus

  ruus Member

  Liittynyt:
  11.05.2005
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  "Kuori jostai ylimääräisestä johdon pätkästä 2 sentin pituista pätkää ja törkkää ne tohon sun scart palikan s-video reikiin niin että ylimmät vaakatasossa ja alimmat vaakatasossa yhteen, ja laitat s-video piuhan kiinni...näin saat luultavasti värit töllöös ja näin säästät uuden telkun hinnan..." Totakin voisitte kokeilla, se o lainattu jo jostain aikasemmasta keskustelusta ja ne on saaneet just värit sillä näkymään!
   
 4. kosseli

  kosseli Guest

  onko tos ati radeon 9200 se:ssä missä päin se asetus mistä sai valita s-videon ja komposiitin välillä???
   
 5. kkuula

  kkuula Regular member

  Liittynyt:
  01.01.2003
  Viestejä:
  785
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  onkos tuo radeon 9200 4 vai 7-pinnisellä liittimellä? voi nimittäin olla ettei sitä s-video/composite valintaqaq ole ollenkaan näin ainakin taitaa olla ratukoissa joissa on 4-pinninen svideo ja tai pelkkä composite liitäntä.
   
 6. kosseli

  kosseli Guest

  :D siinähän on 4 pinninnen liitäntä! jes! just mun tuuria! alkaa loppua vaihtoehdot :(
   
 7. DimaWee

  DimaWee Regular member

  Liittynyt:
  17.11.2003
  Viestejä:
  724
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  No voi jumaskuukkeli äijä! Hommaa biltemasta se kolmen euron hintanen s-video - komposiitti rca signaaliksi muunnin niin saat värit näkyviin... Helppoa kuin heppaa palleille potkasu.
   
 8. kkuula

  kkuula Regular member

  Liittynyt:
  01.01.2003
  Viestejä:
  785
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  no tämäpä selviö eli kun siinä on 4-pinninen liitin niin siitä todennäköisesti tulee ulos ainoastaan s-videota.
  eli hommaa vaan se adapteri ja semmonen rca-piuha. eli scarttiin palikka jossa video in ja näyttiksen perään se s-video-composite adapteri noi pitäis kyl löytyä melkei mistä vaan...
   
 9. kosseli

  kosseli Guest

  NO MIKSEI JOKU VOINU HETI SANOA PIRSKUTTI?
   
 10. iec

  iec Regular member

  Liittynyt:
  22.10.2004
  Viestejä:
  164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kosseli:

  Eikös se S-video=>Composite adapteri kannata laittaa vasta siellä telkun päässä, jos sulla on kerran hyvä S-videokaapeli. Kannattaa kuitenkin aina yrittää viedä signaali S-videona TV:lle jos mahdollista. Varsinkin isoilla telkuilla tuon eron komposiitin ja S-videon välillä voi huomata.

  Kokeile miten nuo adapterit kannattaa laittaa. Voihan lopputulos olla parempi myös siten, että laitat adapterin heti näytönohjaimen jälkeen ja viet signaalin RCA-johdolla. Todennäköisesti kuva on kuitenkin parempi tuolla ensin mainitulla tavalla, varsinkin jos RCA-kaapeli on heikkolaatuinen.

  Perusteluna tähän S-videokaapeli vs. RCA-koaksiaali-asiaan käytän seuraavaa viestiketjua jossa keskusteltiin äänipuolen digitaalikaapeleista: http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/187596

  -iec
   
 11. kosseli

  kosseli Guest

  yrittelen tässä saada sen toimimaan ILMAN komposiitti adapteria, kun lueskelin noita juttuja ni niissä sanottiin että se kuvan laatu on sen adapterin laadun mukainen. eli piuhan laatu ei pääse oikeuksiinsa! olisko jollain mitään neuvoja ilman sitä komposiitti adapteria? tukee luultavasti kun siinä etupaneelissa on se svideo liitäntä. en saa sitä silti näkymään värillisenä vaikka television asetukset on säädetty ja ati radeon 9200 se:ssä ei taida mitään asetuksia/ uutta ajuria ollakkaan mistä voisi siihen s-videoon päästä käsiksi? so what should I do????????????
   
 12. Otakar

  Otakar Member

  Liittynyt:
  04.05.2004
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itselläni on oma AV kanava s-video signaalia varten.

  Signaali tulee TV:lle s-video piuhaa pitkin telkkarin kylkeen. Ko. sisään tulo on AV4. TV:stä pitää valita AV4-S kanava jotta kuva näkyy värillisenä. Jos valitsee pelkän AV4 kanavan niin kuva on musta-valkoinen.

  Näin siis minulla.
  Läppärissä ATI:n Mobility Radeon 9100 ja telkkuna Beko jotakin.
   
 13. kosseli

  kosseli Guest

  :S emt ei taida olla tähän kysymykseen ratkaisua. kuukauden oon täällä varmaan odotellu vastausta mutta ei kuulu eikä näy
   
 14. kosseli

  kosseli Guest

  mistä mä saisin tohon ati radeon 9200 se:seen uuden ajurin? täytyy jotai koittaa ku alkaa vaihtoehdot loppuu. pistäkää suoraa linkkiä vaan tulee.
   
 15. kosseli

  kosseli Guest

  joo elikkä koitin digivideokameralla suoraan s-videopiuhan kautta siihen telkkuun ja toimi hyvin. mikä siis mättää tietokoneen asetuksissa kun en saa värejä tätä kautta? latasin uuden ajurin nimeltä ati catalyst control center mutta siitä ei näytä olevan hyötyä. Siis telkun asetukset ook mutta tietokoneen asetukset mättää. mutta mitkä?
   

Jaa tämä sivu