1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Sähköpöydät, niiden hankinta ja ergonomia

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi AwayT 15.10.2017.

 1. AwayT

  AwayT Newbie

  Liittynyt:
  08.10.2017
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  1
  Löytyykö kokemuksia korkeusmuunneltavista sähköpöydistä, niiden käytöstä ja hankkimisesta? Itsellä olisi parhaillaan rakenteilla uusi tietokonesetuppi, ja ajatuksissa oli hankkia sitä varten korkeusmuunneltava sähköpöytä ergonomian parantamiseksi. Vaikuttaa nyt vain vajaan viikon googlettelun jälkeen siltä, että olen kenties vielä joitain vuosia liian aikaisin liikenteessä, eli ei oikein tunnu olevan vielä tullut markkinoille sellaisia opiskelijakukkarolle ystävällisiä ja pitkässä käytössä hyväksi havaittuja standardimalleja.

  Esimerkiksi Ikeasta löytyy Bekant-malleja vajaasta >400€:sta lähtien, mutta toisaalta nettiarvosteluissa ovat saaneet melko nihkeää palautetta. Sitten on tietysti laadukkaamman oloisia ulkomaisia tuotteita, joissa on monipuolisesti lisäosia, mutta joita ei aina toimiteta tänne Suomeen saakka. Toisaalta on taas erilaisia suomalaisia verkkokauppoja, mutta joissa myytävillä tuotteita ei oikein tunnu olevan koskaan selviä mallinimiä, joista voisi googletella arvosteluja, ja joiden hinnat kipuavat helposti sinne <500€:n yläpuolelle.

  Tietysti voisin aina unohtaa ergonomia-intoilut, marssia paikalliseen kierrätyskeskukseen ja penkoa sieltä autonrenkaiden alta jonkin mahdollisimman vähän lommoa ottaneen peruspöydän. Periksi en tahtoisi vielä antaa, vaan vaihtoehdot vaikuttavat olevan opiskelijalle varsin rajalliset. Tuo Bekant nyt vaikuttaa olevan hinta-laatu-suhteeltaan sellainen ainoa kohtuullisesti hinnoiteltu sähköpöytä, josta löytyy netistä jotain tietoakin. Vai olisikohan "sähkötuoli" vielä ergonomisempi ratkaisu -- näin loppukevennyksenä.
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,194
  Kiitokset:
  170
  Pisteet:
  93
  ^
  Lienee se hinta korreloivan kantavuuden ja tukevuuden kanssa.
  Halvalle pöydälle ei voine lastata mitään ylettömän painavaa ja huojunta lienee taattua.
  Näin entisenä lujuuslaskijana ja suunnitteluinsinöörinä nuo lienevät ne tärkeimmät hintaan vaikuttavat tekijät.

  T: Vesku
   
 4. jons81

  jons81 Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2010
  Viestejä:
  229
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  28
  En nopealla haulla löytänyt mutta ainakin aiemmin ikeassa on ollut mekaanisesti kammella säädettävä työpöytä joka voisi olla paremmin opiskelijan kukkarolle ystävällisempi vaihtoehto. Minulla on työpaikalla sähköpöytä ja ei sitä yhden työpäivän aikana montaa kertaa tule ylös-alas säädettyä.

  Mikäli aiot seistä työpäivien aikana niin sitten säädettävä pöytä on hyvä, jos istut tuolilla mutta haluat vain vaihtaa pöydän korkeutta niin hyvä työtuoli voisi olla parempi vaihtoehto. Toki se hyvä työtuoli maksaa sen saman 300-600euroa ja jopa yli tuon.
   
 5. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,194
  Kiitokset:
  170
  Pisteet:
  93
 6. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  4,466
  Kiitokset:
  688
  Pisteet:
  143
  http://www.offistore.fi/index-fi.html

  Tuolla on jotain, en tiedä oletko jo selaillut, hinnoista en osaa sanoa kun en ole perehtynyt hintatasoon... Joskus harvoin on ollut foorumeilla myynnissä käytettyä Martelaa ja Iskua...
   
 7. Zhark

  Zhark Active member

  Liittynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  586
  Kiitokset:
  100
  Pisteet:
  53
  Iskun ja Martelan pöydät kestävät käyttöä, tosin hintaakin on uutena +1000€. Käytettynäkin ovat useimmiten 500€ luokkaa. Varaosia noihin pitäisi saada ja ainut mitä noihin tullut vaihdettua on se sähköyksikkö vai mikä lie onkaan oikealta nimeltään, antaa käskyjä moottoreille, muuten tuntuu kestävän. Työn puolesta noita tuli kuskailtua asiakkaille sadoittain parin vuoden aikana.
   
 8. jons81

  jons81 Regular member

  Liittynyt:
  29.07.2010
  Viestejä:
  229
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  28
  Muutamat firmat myyvät käytettyinä / kunnostettuina toimistokalusteita mm. työtuoleja ja sähköpöytiä.
  Varmaan muitakin löytyy mutta sattui yhden paikan mainos lehdessä silmään: https://www.realgreen.fi/tuotteet/poydat

  Lehdessä (Tamperelainen) mainostetaan käytettyjä sähköpöytiä alkaen 350eur (kuvassa taitaa olla Martelan pöytä). Firman nettisivuilla on vähän lehti-ilmoitusta kovemmat hinnat.
   
 9. jeke900

  jeke900 Member

  Liittynyt:
  04.12.2019
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11

  Morjes, Alkaa pikkuhiljaa löytyyn tohon alle 500e hintaan kelpo pöytiä. Sain tossa pari kuukautta takaperin vihdoin hommattua sähköpöydän, ja tulin nyt tänne sitten kehuskelemaan. Niska ja selkä tuntuu olevan aika paljonkin paremmassa jiirissä, lisäks lounaskoomasta selvii aika hyvin kun seisoo ekat puoltuntia luonastunnin jälkeen. On se vaan hyvä tuote, ja varmasti löytyy käytettynä jos budjetti tiukempi. Itse ostin tommoi sähköpöydän jossa tumman ruskee laminaatti ja hopeet jalat, tyylikäs ja toimii. Ja tosiaan täältä tuli tilattua sähköpöydät voin kyllä suositella, ja takuu tais olla 5 vuotta, vaikka näissä pitäis kyllä olla kaikissa mun mielestä 10v vähintään
   

Jaa tämä sivu