1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Robottiruohonleikkurit, kokemuksia?

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi dRD 29.06.2018.

 1. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  Kertokaas, oletteko hankkineet robottiruohonleikkureita ja jos, niin millaisia kokemuksia niistä on ollut?

  Tai oletteko harkinneet sellaisen ostamista, mutta joku juttu hankinnassa askarruttaa?
   
 2.  
 3. Valkeakuulas

  Valkeakuulas Member

  Liittynyt:
  20.06.2015
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  13
  Tämä oli mielenkiintoinen testi lukea kun itse hankimme noin kuukausi sitten robottileikkurin. Meidän valintamme oli Husqvarna, muilla valmistajilla ei oikein ollut edes tarjolla mitään isolle pihalle (meillä leikattavaa on noin puoli hehtaaria). Tämän testin ja omien kokemusten perusteella Robomow ja Husqvarna eroavat toisitaan merkittävästi; Robomow leikkaa paljon leveämmän alueen mutta vähemmän aikaa kerrallaan. Husqvarna (malli 450X) leikkaa vain 24 cm leveää uraa erittäin pienillä ja terävillä terillä. Se latautuu noin tunnissa ja leikkaa yhdellä latauksella melkein viisi tuntia. Lisäksi tässä Husqvarnassa on sekä GPS että oma mobiili-internetyhteys jotka ovatkin tarpeen näin isolla pihalla. Ilman näitä leikkurin löytäminen puutarhasta olisi ajoittain hyvinkin työlästä. Meillä leikkuri leikkaa 24/7 ja näyttää kykenevän pitämään ruohon kurissa, piha on todella siisti. Hankimme leikkurin asennettuna mikä osoittautui erittäin hyväksi ratkaisuksi; kaapelia meni miltei 2 km ja asentaja upotti sen pääosin maan alle siihen tarkoitetulla koneella. Lisäksi alussa oli ongelmia yhden kukkapenkin kohdalla alueen tunnistamisessa joka lopulta ratkaistiin poistamalla kaapeli sen ympäriltä ja korvaamalla se korotetulla reunuksella. Alkuun leikkuri löysi paikkoja missä se jäi mahastaan kiinni ja niitä piti tasoittaa tai estää leikkuria menemästä niihin lisäämällä esteitä niiden eteen. Sittemmin leikkuri on leikannut itsenäisesti useita vuorokausia ilman häiriöitä, pari kertaa se on löytänyt alueelta kohdan jossa se menettää aluesignaalin ja pysähtyy. Häiriötilanteissa leikkurin omasta internet-yhteydestä on paljon apua kun siitä saa välittömästi ilmoituksen puhelimeen ja sovelluksesta näkee suoraan missä leikkuri on jumissa. Vaikka Husqvarna oli merkittävästi tässä testattua leikkuria kallimpi on päälimmäinen tunne nyt että miksi ihmeessä emme hankkineet tätä jo aiemmin. Loistava peli!
   
  dRD kiitti tästä.
 4. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  16,427
  Kiitokset:
  3,871
  Pisteet:
  223
  Ei kantsi. Lammas on paras ruohonleikkuri, ja syksyllä sitten sen voi vaikka syödä.
   
 5. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,207
  Kiitokset:
  129
  Pisteet:
  93
  Lampaalle myös varashälytin jotta sitä ei pöllitä ja tehdä siitä halal lihaa:mad:
   
  Viimeksi muokattu: 01.07.2018
 6. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  Hyvä että kelpasi, arvostelu siis :) Itse asiassa Robomow'n isosisko RS635 Pro näyttäisi olevan "upto 5000m2" eli sopisi teidänkin pihalle. Testaamani RS615u oli max 3'000m2 pihalle tarkoitettu, mutta testin (ja oman työn) helpottamiseksi rajasin testialueeksi tuollaisen 1'500m2 nurmen.

  Oho, toi lataus-/käyttöajan ero on kyllä aika huikea. Toki Robomow tekee myös sen, että se siirtyy lataukseen jo, kun akkujen varaus näyttää ~35..40% tasoa, joka on vähän hassua omasta mielestäni, kun leikkausaikaa olisi sinänsä vielä reipapasti jäljellä ja ehtisi vielä laturiinkin.

  Okei, 2km piuhan upotuksessa olisin itsekin tilannut asennuksen :-D Nyt piuhaa tuli vedettyä muistaakseni puolisen kilometriä ja siinä meni ihan leppoisa määrä aikaa jo siinäkin. Tosin valitsin piha-alueen myös niin, että yhtään kukkapenkkiä tms ei tarvinnut kiertää, johon tietysti palaisi hirvittävä määrä kaapelia niihinkin.

  Sama fiilis oli testipihan omistajallakin - ja itku meinasi päästä kun testilaite palautettiin, joten eiköhän se pidä ostaa pysyvästi joku laite pihalle, kunhan on vielä parit testailtu tulevina kesinä. :)
   
 7. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  Kesä 2019 lähenee ja tarkoitus olisi raapaista ainakin pari eri roboruohonleikkuria testiin tälle kesää.

  Mitäs kaikkea haluaisitte näistä myllyistä tietää näin etukäteen jo, kun testausta aloitellaan parin viikon päästä?
   
 8. Kaupunkilainen

  Kaupunkilainen Newbie

  Liittynyt:
  13.06.2019
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hei löysin juuri keskustelunne näistä robotti leikkureista. Itseäni askarruttaa ison ja mäkisen pihan omistajana näiden värkkien etenemis kyky rinteessä. Tuohon epätasaisuuten yms sainkin jo vastauksen lukiessa testiä
   
 9. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,855
  Kiitokset:
  191
  Pisteet:
  143
  Valitettavasti meillä testipihat ovat Pohjois-Pohjanmaalla, jossa isoimmat mäet ovat alikulkutunneleita, joten hirveän isoja rinteitä ei olla voitu testata.

  Mutta ainakin esim Husqvarna ilmoittaa valtaosan mallejaan kykenevän 40% rinteissä leikkaukseen. Ja kun noiden profiili on sen verran matala, ne tuskin ainakaan kaatuvat rinteessä. Ja nyt on kaks Husqvarna a testissä, viime kesänä oli toi Robomow ja kaikiata niistä löytyy ainakin suht hyvin vääntöä - menevät pestistä yli kivuttomasti, jne, joten luulisin että jaksavat nousta myös rinnettä ylös.

  Kokeilemmw josko loppukesästä saataisiin jonkinlainen testi myös rinteille tehtyä.
   

Jaa tämä sivu