1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Riittääkö virtalähde?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Ertzyi100 03.09.2019.

  1. Ertzyi100

    Ertzyi100 Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2019
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Moi!

    Ostin n.viikko sitten uuden näytönohjaimen (RTX 2080). Kone toimi ensimmäiset päivät hyvin, mutta nyt lähipäivinä tehdessä jotain raskaampaa esim. pelatessa näyttöön ilmestyy pinkkejä kuvioita jolloin myös itse peli jäätyy kuin myös äänet. Tätä jatkuu vähän aikaa ja sitten kone käynnistyy uusiksi itsekseen. Eli johtuuko tämä ongelma siitä että virtalähteeni on liian pieni kyseiselle näyttikselle. Virtalähteen koko on siis 620W.

    Intel Core i7-8700K 3.7Ghz
    Gigabyte GeForce RTX 2080 WINDFORCE 8GB
    MSI Z370 GAMING PLUS
    16GB Gskill 3200mhz
    620W Seasonic 80+ Bronze
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,252
    Kiitokset:
    893
    Pisteet:
    123
    Riittää kyllä hyvin, koneesi ei oikeastaan tarvitse yli 500W tehoa laadukkaalla powerilla..
    Toinen asia on, miten vanha nykyinen poweri on ja mikä sen tarkka tyyppi on?

    Edit: lepo ja rasituslämmöt?
     
  4. Ertzyi100

    Ertzyi100 Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2019
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
  5. lyyri

    lyyri Senior member

    Liittynyt:
    19.04.2017
    Viestejä:
    2,150
    Kiitokset:
    663
    Pisteet:
    123
    Nuo artifaktit viittaisi enemmänkin näyttisvikaan, kuin poweriin, ei toki sekään poissuljettua. Oletko kokeillut eri ajureita?
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,252
    Kiitokset:
    893
    Pisteet:
    123
    Poweri on laadukas ja sillä vielä paljon käyttötunteja edessä. Lämmöt ok. Onko näytönohjain varmasti kunnolla painettu slotin pohjaan?
    Voisi kokeilla vähän vanhempaa ajuria myös. Onko nykyinen Windows UpDaten kautta tullut vai ladattu suoraan Nvidialta?
     
  7. Ertzyi100

    Ertzyi100 Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2019
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Asensin vanhemmat ajurit mutta ongelma ei hävinnyt.
    Windows on updaten kautta tullut.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,252
    Kiitokset:
    893
    Pisteet:
    123
    Näyttisajuri on siis ladattu Windows UpDatesta, eikä Nvidialta?
    Lataa se mieluummin täältä: https://www.geforce.com/drivers

    Asennus tulee tehdä seuraavasti:

    Grafiikkaohjain.PNG

    2 ikkuna.PNG
    3 ikkuna.PNG
     
    Viimeksi muokattu: 04.09.2019
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,654
    Kiitokset:
    1,174
    Pisteet:
    223
    ↑ Jyrääkö nuo aikaisemmat ajurit alta pois?
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,252
    Kiitokset:
    893
    Pisteet:
    123
    Viimeinen kuva:
    [X] Suorita puhdas asennus
    Keltaisen varoitukolmion teksti.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  11. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,654
    Kiitokset:
    1,174
    Pisteet:
    223
    Jaa mulla meni ohi silmien tuo juttu, no hyvä niin ei tarvitsisi muuta kun ajella vain ajurit. Kiitos.

    muoks.
    Toivottavasti johtuu vain ajureista eikä itse näytönohjaimesta. On aina jonkunmoinen riesa alkaa takuupalauttamaan. Toki niin pitää tehdä jos ei tokene ajureilla.
     
  12. Ertzyi100

    Ertzyi100 Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2019
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Tuossa vielä kuva miltä siis esim GTA V näyttää kun se ns. jäätyy
     

    Liitetyt tiedostot:

  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,654
    Kiitokset:
    1,174
    Pisteet:
    223
    No kokeile ajella tuo tarantellan linkkaama ajuri.
     
  14. Ertzyi100

    Ertzyi100 Newbie

    Liittynyt:
    03.09.2019
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kokeiltiin näyttistä kaverin koneessa jossa on 750W seasonicin virtalähde joka ylittää suositellun 650W määrän ja toimii täydellisesti. Taitaa siis kuitenkin saada liian vähän virtaa omassa koneessa
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,252
    Kiitokset:
    893
    Pisteet:
    123
    Voit itse Seasonicin wattilaskurin avulla tarkistaa kokoonpanosi virran tarpeen, sen mukaan tarve on <500W. Olisiko powerissa tai sen johdoissa vikaa?
    https://seasonic.com/wattage-calculator#

    Nuo näyttis suositukset ovat roskapowerien takia aina ilmoitettu reilusti yläkanttiin.
     
    Viimeksi muokattu: 09.09.2019

Jaa tämä sivu