1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Rgb kokoonpanon kasaus

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Tomppa26 19.03.2021.

 1. Tomppa26

  Tomppa26 Regular member

  Liittynyt:
  30.06.2014
  Viestejä:
  191
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Pöytäkone kasattu isolla rahalla, mutta koska koko huone missä kone on menee uusiksi ja tulee vain pelikäyttöön niin täytyyhän koneenkin näyttää hyvältä. Mitä näissä rgb tuulettimissa täytyy ottaa huomioon? Emolevy tukee asus aura, mutta voiko käyttää jonkun muun valmistajan ohjelmaa? mikä paras? Lähinnä epäilyttää nuo liitännät emolevyyn ja monta saa yhteen muuntajaan vai mikä se on, joka täytyy olla, jotta myös rgb valot toimii. mitä liitäntöjä emolevyssä pitää olla, riittääkö normi fan header. Jos jollain aikaa ja intoa niin selittäis sillain juntille, että ymmärtäis edes jotain. Jossain kun peloteltiin jo, että vois tuuletin paikka palaa jos kytkee jotain väärin.
   
 2.  
 3. 99eki

  99eki Regular member

  Liittynyt:
  17.12.2012
  Viestejä:
  373
  Kiitokset:
  58
  Pisteet:
  38
 4. Tomppa26

  Tomppa26 Regular member

  Liittynyt:
  30.06.2014
  Viestejä:
  191
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  ei ole kyse tietokoneen kasauksesta, vaan lisätä rgb valaistus. Emona asus prime x570-p, ryzen 5 3600 prosessori, rtx 2070 super näyttis, 16gb kingston 3200mhz muistit. miten nämä rgb valaistukset toimii, mitä täytyy ottaa huomioon, mihin liitetään yms.
   
 5. Tomppa26

  Tomppa26 Regular member

  Liittynyt:
  30.06.2014
  Viestejä:
  191
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  itsehän olen koneeni kasannut, välillä prossut 2 kertaan, käyttäen hwmonitoria, mutta just tän takia haluisin tietoa rgb kokoonpanostoista. ei ole kokemusta niin olis kiva tietää, että ei turhaa osta mitään, tai mitä tarvii ostaa.
   
 6. lyyri

  lyyri Senior member

  Liittynyt:
  19.04.2017
  Viestejä:
  2,340
  Kiitokset:
  726
  Pisteet:
  123
  Rgb tuulettimia on eri mallisia. Piuhojan niissä on kaksi eli varsinainen tuuletin liitin ja rgb valaistuksen liitin. Tuuletinliitin chassisfan liitäntään emolevylle ja rgb piuha rgb headeriin. Tuossa emolevyssä kaikki tuuletinliittimet kestää 1 ampeerin virtaa joten ne kestää kyllä useamman tuulettimen per liitin, riippuen vähän tuulettimien mallista. Väärinhän niitä muuten ei ole mahdollista kytkeä, kun ei se liitin mene kuin yhdellä tapaa kiinni. Emolevylle kytkettynä rgb säädetään aura syncillä juurikin. Tähän tarvitset siis tuulettimet ja rgb-splitterin ja mahdollisesti tuuletin splittereitä riippuen tuulettimien määrästä.

  Toinen vaihtoehto on ostaa erillinen rgb kontrolleri esim: https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...etuuletinsarja-kontrolleri-musta-lapikuultava

  Jolloin tuulettimet kytketään kontrolleriin ja controlleri ottaa virtansa suoraan powerilta. Ja esimerkiksi tuossa corsairin vaihtoehdossa kontrolleri liitetään emolevyn usb 2.0 liitäntään. Tässä tapauksessa tullettimien rgb säätö suoritetaan corsairin omalla softalla ja säätömahdollisuudet ovat paremmat kuin auralla ja erillisillä tuulettimilla, pystyt esimerkiksi säätämään jokaista tuuletinta erikseen, kun emolevyyn kytkettynä kaikki rgb splitteriin kytketyt tuulettimet luonnollisesti toimivat saman värisinä.
  Miinuspuolena toki se että kaikki tuulettimet on sitten oltava corsairia. Ja hintakaan ei ole edukkaimmasta päästä.
   

Jaa tämä sivu