1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Reitittimen liittäminen modeemiin

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi Lese908 15.11.2012.

 1. Lese908

  Lese908 Member

  Liittynyt:
  15.11.2012
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulla on Cisco EPC3000 modeemi ja haluaisin liittää siihen reitittimen, jolla pystyn muodostamaan langattoman yhteyden tietokoneeseen ja xboxiin. Elikkä onistuuko tämmöinen vai hidastaako se internet yhteyttä vai onko ylipäätään mahdollista? Olen opiskelija ja en mielelläni hankkisi uutta modeemia, joka mahdollistaisi langattoman internet-yhteyden. Saisin reitittimen halvalla kaverin kaverilta, mutta ajattelin kysyä asiantuntijoilta ennenkuin ostan sen.
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,169
  Kiitokset:
  165
  Pisteet:
  93
  Joku tommoinen, se modeemi kytketään sen reitittimen WAN-paikkaan...
  Jos se sun motus onkin ns. modeemireititin, eli sisältää esim. neljä (4) lankaverkko"töpseliä" koneille, sitä pitää ruuvata asetuksista vähäsen...

  T: Vesku
   
 4. Lese908

  Lese908 Member

  Liittynyt:
  15.11.2012
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos sinulle Vesku!
   
 5. Ysf

  Ysf Active member

  Liittynyt:
  02.10.2005
  Viestejä:
  1,954
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  68
  vps358 tarkoitti varmaankin säätämisellä sitä, että Ciscon modeemissa oletusasetuksilla on päällä palomuurit ja muut hässäkät päällä, joiden avulla siihen kytketyt laitteet ovat ns. "lähiverkossa". Ja reitittimessä (jonka WAN-porti kautta liität Ciscon modeemiin) on todennäköisesti päällä kaikki samat ominaisuudet.. Ja niitä ei kyllä kahteen kertaan tarvita.

  en säätäisi kuitenkaan Ciscon laitetta (modeemia) vaan säätäisin reititintä, koska reitin muodostaa oletusasetuksillaan lähiveron siihen kytkettyjen laitteiden välille, jättäen Ciscoon kytketyt laitteet ns. "ulos" (erilleen) reitittimen muodostamasta verkosta.

  Idea on tehdä reitittimestä toiminnallisesti pelkkä "kytkin-tukiasema" ja antaa modeemin (ciscon laite) hoitaa kaikki temput mitä se tekee nytkin. Eli reitittimestä pois kaikki reititysominaisuudet, palomuurit, verkko-osoitteen muunnokset (NAT) tms ja asetuksia muutetaan siten, että LAN-portit ja WLAN ns. "ovat yhtä". Ja sitten johto Ciscoon menisi reitittimen LAN-portista (ei WAN-portista, ellei WAN-porttia saa asetuksissa muutettua toimimaan ylimääräisen LAN-porttina)
   

Jaa tämä sivu