1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Red ring of death korjaus.

Viestiketju Xbox 360 -osiossa. Ketjun avasi Jomppala 29.03.2009.

 1. Jomppala

  Jomppala Member

  Liittynyt:
  29.07.2008
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mulla ilmeni toi red ring of death just eile, mutta xboxissa on menny takuu viime vuoden puolella jo umpeen. Kysymys siis onkin, että onko tuossa vielä se microsoftin lupaama 3:n vuoden takuu red ring of deathille?
   
 2.  
 3. turska

  turska Regular member

  Liittynyt:
  20.10.2004
  Viestejä:
  4,040
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  On 3v. takuu. ROD takuu koskee kaikkia Xbox360 konsoleita. Joten soittamaan vain Microsoft:lle ja saamaan ohjeita postitukseen.
   
 4. thejammy

  thejammy Regular member

  Liittynyt:
  05.04.2006
  Viestejä:
  1,823
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  ja jos ei takuu ole voimassa niin voithan aina koittaa noita poppakonsteja, tahi taitaahan noita yksityishenkilöt korjatakkin palkkiota vastaan =)
   
 5. mr_ford

  mr_ford Member

  Liittynyt:
  13.04.2009
  Viestejä:
  31
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Terve! Itselläni oli justiinsa samanlainen tapaus. Koneesta oli jo menny takuu umpeen, mutta kun rekisteröin sen xboxin sivuilla, ni se näytti et takuu on vielä voimassa vaikka päivämäärä oli täyttyny. Tein samantien korjaus tilauksen, ja sain ohjeet lähettää kone saksaan UPSilla. Parin viikon päästä tuli sit uus kone tilalle, eikä maksanu senttiäkään.
   
 6. Fabre

  Fabre Guest

  Itselle tuli tänään punainen kehä aivan tyhjästä, kun käynnistin uudelleen 360. Laite kävi normaalisti, mutta kun laitoin NHL09 sisään ja käynnistin uudelleen, tuulettimet ja cd-asema ei käynnisty normaalisti ja se vilkuttaa punaisia valoja. Miten tämän korjaus nyt onnistuu? Onko pyyhekonstistakaan mitään hyötyä, jos laite ei käy normaalisti vaan on täysin hiljainen? Käykö muiden ongelman omaavien laitteet normaalisti red ring of deathista huolimatta(tuulettimet jne)?
   
 7. mcmopo

  mcmopo Active member

  Liittynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1,507
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  68
  No yhden tavan olen huomannut toimivaksi korjaustyyliksi.

  Mutta ennenkuin aloitat niin varmista että takuuta ei varmasit ole voimassa, ja kaikki mitä teet niin teet omalla vastuulla.

  1: Pura boksi niin että näet emolevyn.

  2: Käynnistä boksi ja lämmitä prosessorin siiltä kuumailma puhaltimella. Hiustenkuivaaja ei tässätapauksessa toimi kunnolla (käryä kun rupeaa tulemaan niin pitäisi olla tarpeeksi kuuma). Tässä tapauksessa voit kuumentaa vahingossa liikaa jolloin boxista voi tulla verkonpaino.

  3: Anna jäähtyä rauhassa noin 30min, laita siilien jäähdytykseen tarkoitettu muovikuori takaisin paikoilleen ja käynnistä kone, koneen pitäisi toimia nyt normaalisti jos ei niin toista 2 kohta. Vaikka boxi toimiikin niin se ei ole vielä kunnossa vaan vielä on muutama asia tekemättä.

  4: Irroita emolevy kotelosta ja ota prosessorin siilen kiinnikkeet irti. Korvaa aikaisempi vahamainen lämmönjohde pii/hopea tahnalla. Tämän jälkeen voit ruveta kasaamaan konetta.

  5: Kun laitat siilen takaisin kiinni niin korvaa X:n muotoinen kiinnike ruuveilla. Nipat missä tuo on kiinni lähtee irti ihan piheillä pyörittämällä. Kiristäessä kiristä ritiin ja jämäkälle tiukkuudelle (ei hampaat irvessä).

  Itse korjasin kaksivuotta sitten parikonetta jotka toimivat vielä tänäkin päivänä.

  PS: Tuon valojen syyt saattavat johdua jostain muustakin viasta, joten tämä ei ole 100%:sti toimiva korjauskeino.
   
 8. Ace_365

  Ace_365 Regular member

  Liittynyt:
  17.07.2006
  Viestejä:
  456
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eipä auta Towel Trickit tuossa kun prossu ja GPU ei lämpeä. Eikä pyyhekikkaa pitäisi missään tapauksessa tehdä.

  mcmopon ohjetta pitää pikkuisen korjailla että boxista ei tule verkonpainoa.

  1. Kuumailmapuhaltimella kuumennusta ei tule _koskaan_ tehdä jäähdytyssiilet paikallaan, eikä Xbox käynnissä.
  Näin sen takia, koska kun kuumennat siiltä, lämpö jakautuu lähinnä prossun ytimeen, ei BGA-palloihin joissa vika on. Lisäksi jos BGA-pallot sattuu hyvällä tuurilla sulamaan siilen ollessa paikallaan, siilen paino + xclamppien paine voi painaa BGA-pallot kasaan jolloin boxista tulee varmasti verkonpaino.

  Oikeaoppinen kuumailmapuhallus tehdään suojaamalla emolevy + kaikki kondensaattorit hieman kostealla pyyhkeellä, joka päällystetään foliolla. Vain GPU ja CPU- jätetään näkyviin.
  Tämä suojaus on tärkeä, koska muuten kuumennettaessa kondensaattorit pullistuvat ja pahimmassa tapauksessa räjähtävät silmille.
  GPU:sta ja CPU:sta otetaan siilet pois, jonka jälkeen em. osat kuumennetaan.

  2. Tämän jälkeen suoritetaan XClamp-Fix mainitsemallasi tavalla, ruuveja, sekä nylon-ja teräsprikkoja käyttäen. Ruuveja kiristellessä tärkeintä on ristikiristys.

  Eipä muuta. Kaikki ok muuten.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2009
 9. grinx

  grinx Regular member

  Liittynyt:
  05.09.2008
  Viestejä:
  423
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Se on pojat silleen että kun toi cd asema pyörii se aiheuttaa tärinää joka saa prossun(vai oliko se näytönohjaimen) siilen ruuvit heilumaan ja löystämään. Teiän pitää avata se boksi irrottaa se jäähdytys siili siitä ja laittaa uudet piitahnat siihen väliin ja kannattaa myös vaihtaa ruuvit ja laittaa sellasit anti vibra kumisuojat niitten ruuvien alle. Eli poxi kuumenee kun jäähdytys siili on noussut ylöspäin. Ja mitä pyyhe korjaukseen tulee niin se on vain väliaikainen tapa joka voi rikkoa poxin. Kaikista hankalinta tässä hommassa on purkaa ja koota poxi.
   
 10. Ace_365

  Ace_365 Regular member

  Liittynyt:
  17.07.2006
  Viestejä:
  456
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Just joo. Tähän paikkaan voisin samalla heittää sellaisen teorian että RRoD on avaruusolentojen salaliitto Xbox 360-pelaajia kohtaan. Näin sen on oltava, käärikää itsenne lisäksi koko boxi varmuudenvuoksi folioon.
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2009
 11. Jesee

  Jesee Guest

  Olen samaa mieltä. On outoa,että minunkin boxi delasi kun laitoin nhl 09 sisään. En tiiä onko kyseessä RRoD, koska vai kolme neljäs osaa käynnistys nappulasta palaa punasena.
   
 12. creativeb

  creativeb Regular member

  Liittynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  101
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  On monia joilla on boxi heittänyt RROD ongelman juuri tuon NHL 09 kanssa. Kaverilla teki myös näin. Itsellä on -07 ostettu boxi ja ei ole ollut mitään ongelmaa ennen tätä päivää. Tänään on ilmeisesti julkaistu joku päivitys boxiin. Kone latasi sen ja päivitti itsensä. Uudelleen käynnistyksen jälkeen välittömästi löi kolme punasta ja se on siinä. Nyt ei muutakun UPSin kuskia odotellessa joka hakisi oman konsolin korjaukseen.
   
 13. Jesee

  Jesee Guest

  Itsekkin odotan xbox 360 tuloa Saksasta korjauksesta. Se viel joku 2 viikkoa
   
 14. juuso_91

  juuso_91 Guest

  elikkäs mulla ilmeni rrod jokin aika sitten, eli kolme valoa välkkyy, boxi modattu joten takuuseen turha yrittää laittaa. no löysin tollaset ohjeet että purkaa boxi ja vaihtaa piitahnat ja näin tein ja laitoin sitten tosiaan ruuvit noitten X systeemien tilalle ja kuten ohjeessa neuvottiin kuumensin boxia kunnes 2 valoa vain paloi, mutta edelleenkin tulee rrod kun kone on jäähtynyt, vaikka ohjeen mukaan pitäisi toimia, onko mitää vinkkiä mistä voisi johtua, onko korjattavissa vai nakkaanko koneen roskakoriin?
   
 15. grinx

  grinx Regular member

  Liittynyt:
  05.09.2008
  Viestejä:
  423
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kyllähän sen voi viedä korjaukseen, mutta ei mene takuuseen. Jonkin verran kai se tulee maksamaan.
   
 16. juuso_91

  juuso_91 Guest

  tuli tässä mieleen että kun tuossa videossa laitettiin tuollaset kumiläpyskät myös ruuvien kans, elikkäs itse en laittanu niitä, voiko johtua siitä että korjaus ei auttanut?
   
 17. grinx

  grinx Regular member

  Liittynyt:
  05.09.2008
  Viestejä:
  423
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ei tietoa. Mutta vaihoitko näytönohjaimen ja prossun piitahnat? Koska eikös se voi johtua jommasta kummasta?
   
 18. juuso_91

  juuso_91 Guest

  juu putsasin entiset pois ja laitoin uudet tilalle, boxi ei edes mieti hetkeäkään että toimisko vaan suoraa lyö 3 valoa.. kai se pitää kokeilla lisätä nuo kumiset prikat vai mitkä onkaan.. kohtalainen vitutus microsoftia kohtaan kyllä.
   
 19. juuso_91

  juuso_91 Guest

  huomasin muuten että mulle on myyty hopeatahnaa eikä piitahnaa, mutta tällä ei kai pitäisi olla merkitystä?
   
 20. mcmopo

  mcmopo Active member

  Liittynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1,507
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  68
  Käytännössä ei ole mitään eroa. Jotkut kyllä sanovat että hopeatahna johtaa paremmin lämpöä ja on sen takia parempaa kuin piitahna.
   
 21. Ttatu

  Ttatu Guest

  Moikka!

  Olisiko jollain tiedossa tuota kyseistä korjaustapaa kuvien kanssa , suomeksi ? :)
   

Jaa tämä sivu