1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

ram puskurointi

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi mk94 18.12.2014.

 1. mk94

  mk94 Member

  Liittynyt:
  03.03.2011
  Viestejä:
  98
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mitä tarkoittaa kun vaikka ulkoisessa kovalevyssä on ram puskurointi vaikka 1gb onko nopeus eroa jos molemmat on usbi 3.0 mutta toisessa puskurointi? Vai onko tuo vaan turhaa lisä hintaa..
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,471
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Tarkkaa vastausta en osaa antaa, mutta on selvää, että periaatteessa RAM-puskurointi nopeuttaa toimintaa siten, että kun tallennettava data on siirretty puskurimuistiin, tietokoneen oma prosessori voi jatkaa muuta toimintaa samaan aikaan, kun kovalevy jää tallentamaan RAM-muistissa olevaa dataa. Tietoa kovalevyltä haettaessa välimuistin etu lienee vähäisempää (ellei jossakin tapauksessa ole mahdollista ennakoida, mitä kovalevyltä halutaan seuraavaksi).

  Se on ainakin selvää, että puskurointi ehdottomasti vaatii "Poista laite turvallisesti" -toiminnon käyttöä ennen kuin kovalevy irrotetaan järjestelmästä tai virta katkaistaan. Näin pitää tietysti toimia kaikkien USB-muistilaitteiden kanssa, mutta RAM-muistissa mahdollisesti oleva data häviää takuuvarmasti, jos kirjoitustoiminto keskeytyy.
   
  Whatta Heck kiitti tästä.
 4. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,443
  Kiitokset:
  936
  Pisteet:
  173
  Hieman kömpelö esimerkki...

  Eikös ennenwanhaan kannettavissa cd-soittimissakin mainostettu puskurointi ominaisuutta että jos soitin tärähtää niin soitto vaan jatkuu katkeamatta kun data on puskuroitu jo muistiin. Esim. lenkkeillessä / autokäytössä ominaisuus oli ok.

  muoks...
  Puskurointi
  Puskurointi tiedostojen käsittelyn yhteydessä tarkoittaa sitä, että tietoja ei suoraan lueta tiedostosta merkki kerrallaan, vaan lohko kerrallaan välimuistiin eli tiedostopuskuriin, josta olio (<- :rolleyes:) sitten saa haluamansa merkkimäärän kerralla. Puskurointi nopeuttaa tiedostokäsittelyä, koska muistin käsittely on huomattavasti nopeampaa kuin kiintolevyjen.

  Lähde: http://edu.phkk.fi/opiskelu/ohjperjava/tiedostot.htm
   
  Viimeksi muokattu: 20.12.2014

Jaa tämä sivu