1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma RAM ongelma (Windows 10)

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Konaahz 19.11.2018.

  1. Konaahz

    Konaahz Member

    Liittynyt:
    25.01.2017
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Moi! Minulla on 8gb ramia (kaksi 4gb pötköä) ja Windows käyttää siitä vain 4gb maksimissaan. Ramin merkki on Crucial ja emolevyn merkki on Asus Prime B350-plus. Windowsin asetukset ja BIOS näyttävät, että koneeseeni on asennettu 8gb ramia. Onko siis mitään tehtävissä? Kaikki mahdolliset Youtube-tutoriaalit olen jo katsonut ja mikään ei ole toiminut. Apua?!
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,898
    Kiitokset:
    758
    Pisteet:
    193
    Olisiko koneessasi 32-bittinen Windows?
     
  4. Konaahz

    Konaahz Member

    Liittynyt:
    25.01.2017
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    windowsini on 64-Bittinen
     
  5. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,839
    Kiitokset:
    119
    Pisteet:
    93
    Onko siinä kiinni prosessori, josta löytyy tuki emolevyn näytönohjaimelle? Voit määrittää biosista siinö tapauksessa paljon muistia sille jyvitetään.
     
  6. Konaahz

    Konaahz Member

    Liittynyt:
    25.01.2017
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Koneessani on ryzen 5 1600 (prosessori), asus 1060 dual 3gb (näytönohjain), asus prime b350 plus (emolevy), crucial ballistix 8gb (ramit). En siis tiedä, löytyykö siitä mitään tukea emolevyn näyttikselle.
     
  7. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,839
    Kiitokset:
    119
    Pisteet:
    93
    Onhan kammat aseteltu manuaalin esimerkin mukaan paikkoihin dimm_a2 ja dimm_b2? Jos prossu ei tue emon grafiikoita, tuskin bios varaa tilaa muisteiltakaan.
     
  8. Konaahz

    Konaahz Member

    Liittynyt:
    25.01.2017
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    tässä kuva tehtävienhallinnasta. Näyttökuva (1).
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,898
    Kiitokset:
    758
    Pisteet:
    193
    Toinen kampa on kokonaan "varattu laitteistolle". Syy voi olla jossakin BIOS-asetuksessa tai sitten suoritin-emolevy-muisti-yhdistelmässä on yhteensopivuusongelma. Ja tämä arvio ei perustu tietoon vaan luuloon.
     
  10. Konaahz

    Konaahz Member

    Liittynyt:
    25.01.2017
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Olen koittanut etsiä BIOS:ista ram- asetuksia mutta en ole löytänyt. Olisiko mitään tietoa mistä se löytyisi?
     
  11. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    3,839
    Kiitokset:
    119
    Pisteet:
    93
  12. Konaahz

    Konaahz Member

    Liittynyt:
    25.01.2017
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    jes, kiitos. Koitin rameja yksitellen ja molemmat ramit toimi. Emolevyssäni on kaksi mustaa ja kaksi harmaata ram paikkaa. Toinen musta ja toinen harmaa ei toiminut. Nyt minulla on ramit aseteltu siten, että toinen on mustassa ja toinen harmaassa paikassa. Nyt kone käyttää kaikkia rameja. Kiitos avusta!
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,300
    Kiitokset:
    755
    Pisteet:
    123
  14. Konaahz

    Konaahz Member

    Liittynyt:
    25.01.2017
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    emovelyni on todennäköisesti joku maanantai versio, kun ei kerran ramit kyseisellä tavalla pelitä.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,300
    Kiitokset:
    755
    Pisteet:
    123
    Tarkista nyt kuitenkin vielä, että muistit ovat varmasti kunnolla slotin pohjassa. Siitä johtuvia muistivikoja on täällä aina välillä esiintynyt.
    Kahden muistikamman toiminta on niin tehokkaampaa, kun ovat eri kanavissa.
    Miten vanha tuo emon? Kysyn vaan siksi jos ei toimi, niin saatko laitettua takuupalautukseen.
     
  16. Konaahz

    Konaahz Member

    Liittynyt:
    25.01.2017
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    tarkistin, että muistit olivat ihan pohjassa. Emo on ostettu saksata Mindfactorylta noin vuosi sitten. Sehän on lopettanut jo toimituksen suomeenkin.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,300
    Kiitokset:
    755
    Pisteet:
    123
    Yritys toimii ihan normaalisti vielä ja varmasti vastaa takuista edelleen. Vaikka maksullisia toimituksia ei suomeen enää tee muuten kuin välittäjän (mailboxde) kautta.
     
  18. Konaahz

    Konaahz Member

    Liittynyt:
    25.01.2017
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    ai.. Millainenkohan työmaa se sitten on lähteä palauttelemaan tuota emolevyä... Meinaan vaan kun sieltä tilaaminenkin oli yks operaatio.
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,300
    Kiitokset:
    755
    Pisteet:
    123
    Itsellä ei ole kokemusta, mutta joku voisi kertoa miten takuuasia heidän kanssaan on hoitunut.
     
  20. Konaahz

    Konaahz Member

    Liittynyt:
    25.01.2017
    Viestejä:
    16
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    mutta on hieman outoa, että muistia on silloin täydet 8gt käytettävänä, kun olen asettanut ne mustaan ja harmaaseen slottiin. Sitten kun muistit ovat mustassa ja mustassa, niin tehtävienhallinassa lukee, että muistia on varattu laitteistolle 4.1gt, ja käytettäväksi jää se 3.9gt.
     
  21. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,081
    Kiitokset:
    109
    Pisteet:
    93

Jaa tämä sivu