1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Rakentakaapas minulle kotiteatteripaketti

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi Vanilja1 15.06.2011.

 1. Vanilja1

  Vanilja1 Member

  Liittynyt:
  05.01.2009
  Viestejä:
  41
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Nyt olis jollekin alasta innostuneelle haastetta: Ollaan siipan kans tultu siihen tulokseen, että pistetään olohuoneen elekrtoniikka uusiks ja kotiteatteri olis haaveissa mutta kummallakaan ei ole minkäänlaista taitoa tehdä sitä, joten päätin kysäistä täältä olisko joku innostunut räätälöimään "paketin" meille?

  TV:ksi on kaavailtu Sharp LC-46LE925E tai LC-46LE831S ja perusteena oli 3D-ominaisuus sekä se, että ukko ihastui tuohon quattron neliväriin... Sitten loput onkin auki ja siinä tarvisin apua.

  Selitän ensin vähän taustaa, että tiedätte mitä haetaan: Tietokonetta ollaan vaihtamassa kans (siitäkin olen kysellyt tuolla toisessa osiossa). Tietokoneesta on pakko mainita tässä sen verran, että tähän asti se on ollut kytkettynä vanhaan telkkariin ja stereoihin sen takia, että tietsikan kautta on lauleskeltu karaokea ja katottu elokuvia tv:stä. Sitten on ollut lisukkeena Denverin joku marketista hankittu mööpeli, johon on saanut mikrofonit kiinni ja niistä piuha stereoihin, että äänen saa stereoiden kajareista. Stereoiden virkaa on toimittanut ikivanha Pioneerin semmoinen 80-90-luvun tornisysteemi, jossa on erilliset ne radio, cd, equalisaattori yms yksiköt. Tämä sekasotkusysteemi on saatu toimimaan kaikilla kaapeleilla ja ihme kytkennöillä ihan ok tähän asti ja on riittänyt mutta nyt tahtois parempaa.

  Eli tarkoituksena olis rakentaa jonkinlainen kotiteatterisysteemi elokuvien kattomiseen ja karaoken lauleskeluun. Mielellään tuon alussa mainitun 3D tv:n ympärille. Systeemi pitäisi olla suhteellisen helppokäyttöinen, koska kumpikaan meistä ei ole elektroniikkanero eikä musiikin ammattilainen.

  Stereot on hyvät ja rakkaat ja niistä lähtee perheen teinienkin mielestä mahtava ääni mutta taitavat olla sen verran vanhaa tekniikkaa, että jäävät tässä uudistuksessa unholaan ja pelkän muusiikin kuuntelemista varten, vai?? Voisiko kuitenkin ajatella uusivansa stereoiden kaiuttimet samalla siten että käyttäisi samoja kajareita stereoille ja tv:n kotiteatteriin ja karaokeen, jos ymmärrätte mitä tarkoitan?

  Olemme avoimia kaikille ideoille. Ja pyytäisin mielellään hyvin selkeällä "suomella" kun tuo termistöviidakko on heikosti hallussa. Kiitos jo etukäteen jos joku ottaa haasteen vastaan!
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2011
 2.  
 3. ISOimage

  ISOimage Regular member

  Liittynyt:
  14.02.2005
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Pakko kysyä näin alkuun, että minkälaisella budjetilla ollaan liikkeellä? Toinen kysymys heti perään, kuinka paljon laitteistoa käytetään musiikin kuunteluun/karaokeen tai elokuvien katseluun, oma arvio asiasta? Onko joitain asioita mitkä koette aivan ehdottomina laitteiston suhteen, esim. väri, koko, ym.?

  Noihin kun vastaat niin päästään jo hyvään alkuun.
   
 4. Vanilja1

  Vanilja1 Member

  Liittynyt:
  05.01.2009
  Viestejä:
  41
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Budjetti ei ole mikään tiukka. Tätä uudistusta varten on pistetty vähän veronpalautuksia yms jemmaan jo pitemmän aikaa. Periaatteena on se, että pilipalivehkeitä ei haluta, koska ne hajoavat kuitenkin ja laadukkaista ollaan valmiita maksamaan. Emme kuitenkaan ole musiikin ammattilaisia, joten aivan huippuvehkeitä on turha laittaa, koska a) emme osaa käyttää niitä ja b) emme erota kuitenkaan sitä viimeisintä hienoutta äänen perusteella sellaisesta "vähäntavallistaparemmasta". En voi sanoa mitään rahasummaa, koska ei ole tietoa mitä tuollaiset laitteet maksaa. Oletan kuitenkin, että tietokone+tv+kaiuttimet?+mahd dvd-soitin tms?+mikrofonit+muut? niin kaikki yhteensä puhutaan muutamasta tonnista. (Onhan toi 3D-telkku jo yksinkin yli tonnin vehjes ja lasit vissiin satasen nurkilla per kpl.) Enkä tiedä esim, että tarvitaanko erillistä soitinta vai käykö pyörittää elokuvat ja karaoket tietsikan kautta ja kaapelilla tv:seen niinkuin tähän asti on ollut..

  Käyttö: Perheen muksut töllöttää tavallista tv:tä joka ikinen ilta tuntitolkulla ja aikuiset viikonloppuna jos ehtii, mutta 3D-ominaisuuden käyttö on alkuun varmaan aika vähäistä, koska markkinoilla ei ole edes elokuvia. Tarkoitus on kuitenkin saada noista elokuvista perjantai-lauantai illan hupia joko 3D:nä tai ilman. Karaokea lauleskellaan ehkä kerran viikossa.

  Musiikkia ihan pelkkänä musiikkina kuunnellaan aika harvoin ja se voidaan tehdä vanhoillakin stereoilla, ei ole ongelma tässä. (Ajattelin vain, että jos ne kaiuttimet saa näppärästi yhdistettyä myös vanhoihin stereoihin tai koko musiikin kuuntelun voi hoitaa tarpeen vaatiessa uuden laitteiston kautta niin sekin passaa.)

  Muita vaatimuksia: TV:n koko 46" tai ainakin hyvin lähelle sitä. (Sen kokoinen on paikka hyllyssä, mihin se tulee) Sharp LC-46LE925E tai LC-46LE831S on jo aika vakavasti suunnitelmissa, mutta jos joku tyrmää sen täytenä romuna niin vielä ehtii vaihtaa. Väri... öh... musta olis hyvä, mutta ei se mikään ehdoton ole. Arvostamme enemmän laitteiston ominaisuuksia kuin ulkonäköä tai kokoa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.06.2011
 5. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,170
  Kiitokset:
  165
  Pisteet:
  93
  Vaihda tuohon BluRay-soitin, niin voi olla se 3D:kin mahdollista...

  Jos laatua haluatte, silloin saa kaikki ns. valmispaketit eli "kaikkilaitteetsamassaisossapaketissa" unohtaa.

  AV-vahvistin ja kaiuttimet määräävät aika pitkälti mitä homma maksaa...
  Genelecin 6010A:t
  5-kaiuttimiksi ja sopiva aktiivisubbari sille lopulle .1:lle ehkä tuolta "voittaja" valiten, AV-vahvariksi joku paremman pään Denon, vaikka tuo, niin jäljellejäävää kahta vahvaria voi käyttää sitten tavalliseen stereotoistoon niitten vanhojen kajarien kautta. Tuo Denoni siksi, että siinä on "paras" ja laajin Audyssey-versio ja siinä on Genuille tuikitarpeelliset preoutit...

  Tölloksi Panasonicin tai Samsungin plasma (perustelu: plasma hakkaa kaikenmaailman ledit yms. kuvanlaadultaan), BD-soittimeksi Sony BDB-S480 tai sen rinnakkaismalli S580 joka sisältää 480:sestä puuttuvan langattoman verkon (joka voidaan kyllä lisätä omalla 80:n usbipalikalla).

  T: Vesku
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2011
 6. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eli ensimmäiselle listalle tulee:

  Sharpin telkku, jos olette siihen ihastuneet :)

  3D-hdmi:tä siirtävä vahvistin, joka saa siitä erotettua hd-äänet (esim.

  Bluray-soitin tarvittaessa, jos pc niin ei välttämätön. Tosin ilman jää 3d:t kattomatta (ps3 tai joku halvin 3d:tä toistava)

  Pikkumikseri + pari mikkiä (musaliikkeestä saa alle satasella ja käytettynä parilla kympillä pikkumiksereitä, joihin saa vaikka 4 mikkiä kiinni. Käyttö todella helppoa.

  esim: ) Tuossa on jo efektiprosessori mukana, mikä tarkoittaa suomeksi että siinä saa kaikua yms lauluun. Meillä on tuollainen karaoke käytössä kaveriporukalla ja on kätevä. Mikit kiinni, koneesta äänet md/tape in ja ulos vahvarille md/tape out. Onpa helppoa :D) Mikkeinä voi alkuu käyttää vaikka niitä mitä jo on.

  Kaiuttimet: käykää kuuntelemassa kaupassa kaiuttimia ja valitkaa hyvän kuuloiset budjettiin sopivat. Myös käytettynä löytyy hyvin. Myös nuita stereoiden kaiuttimia voi käyttää, jos ne kuulostavat teistä hyvältä. Äänenlaatu määräytyy lähinnä kaiuttimien ja omien korvien symbioosista, joten vaikea suositella jotain tiettyä. Subbari on kyllä leffakäytössä ehdoton, mutta ei-hifisteille kelpaa pieni ja halpakin :)

  Toinen lista:

  Muuten samat mutta vahvistimen ja kaiuttimet korvaa aktiivikaiuttimet, jotka kiinnitetään itse telkkariin. Audiopro:n addon-sarja on kuulemma ok tai jopa genelecit voi olla. Hinnaltaan ei silti välttämättä halvin, ja jää kaipaamaan vahvistimen ominaisuuksia.
   
 7. Vanilja1

  Vanilja1 Member

  Liittynyt:
  05.01.2009
  Viestejä:
  41
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  1. Kun mä en kauheesti ymmärrä noista soittimista niin onko se niin, että jos haluaa nähdä myös 3D elokuvia niin tarvin jonku seuraavista: blu ray-soitin TAI ps3 TAI tietsikka, jossa on blu ray asema?

  2. Entäs sitten tämä ihme "mediasoitin" (matroska??), mikä se on ja näkyykö sillä 3D-elokuvat myös?

  3. Näkyykö bluray-soittimella ja/tai mediasoittimella sitten myös tavalliset dvd:t?

  4. Jos laittaa tietsikan jossa on bluray (tai joku muu ihmeasema) niin toimiiko se muutoin niinkuin tavallinen asema tietokoneessa eli ymmärtää sitten cd:t ja muut ja sillä voi tallentaa? Voiko sillä tallennettuja levyjä käyttää muissa tietokoneissa? Vai pitääkö tietokoneessa olla sitten sekä bluray-asema, että tavallinen cd/dvd-asema?

  5. Voiko siihen blurayhin, tai muuhun vaihtoehtoon, kytkeä tietokoneen kiinni, jotta sais koneella olevat filmit näkymään kans tai voi tilata netistä lisää filmejä? Tarkoitan siis jos on erillinen bluray eikä tietokoneessa oleva asema.

  6. Mikä noista olis viisain vaihtoehto? Blurayta vissiin pitää päivittää, olisko se helpointa jos se asema olis tietokoneessa? Tärkeintä mulle olis helppokäyttöisyys, pistän mieluummin muutaman satasen ylimääräistä siihen, ettei tarvitse koko ajan taistella toimivuuden ja yhteensopivuuden kans tai vaihdella kaapeleita masiinasta toiseen...
   
 8. Bodomed

  Bodomed Regular member

  Liittynyt:
  18.11.2006
  Viestejä:
  362
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Blu-ray/PS3:lla näkyy tavalliset dvd:t sekä voit toistaa myös MP3 musiikin ja miksei cd-levytkin! Jos helppokäyttöisintä haluat niin hommaat PS3:sen, sillä toistaa blu-ray,dvd,3D ja albumit, sekä MP3 musiikin. Samoin tuon saa verkkoon kytkettyä langattomasti ja langalla. Tuohon saa myös ihan karaoke pelejä joita voi sitten pelata ja laulaa.
   
 9. Bodomed

  Bodomed Regular member

  Liittynyt:
  18.11.2006
  Viestejä:
  362
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Blu-ray/PS3:lla näkyy tavalliset dvd:t sekä voit toistaa myös MP3 musiikin ja miksei cd-levytkin! Jos helppokäyttöisintä haluat niin hommaat PS3:sen, sillä toistaa blu-ray,dvd,3D ja albumit, sekä MP3 musiikin. Samoin tuon saa verkkoon kytkettyä langattomasti ja langalla. Tuohon saa myös ihan karaoke pelejä joita voi sitten pelata ja laulaa.
   
 10. Vanilja1

  Vanilja1 Member

  Liittynyt:
  05.01.2009
  Viestejä:
  41
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mitä eroa käytännössä noilla Denonilla ja Pioneerilla on? Siis suomeksi, kun mulle ei sano mitään nuo audysseyt ja preoutit ja 7,1 ja 5,1? ;-)

  Olikohan tuossa väärä linkki?

  Niin ja ISO kiitos kaikille jo tähän asti auttaneille! Kiva kun kestätte tyhmiä kysymyksiä...
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2011
 11. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,170
  Kiitokset:
  165
  Pisteet:
  93
  Noissa nykyaikaisissa AV-vahvareissa on "itsesäätö", eli ensin vahvistimeen liitetään kaikki "vehkeet", eli kaiuttimet ja ääni- ja kuvalähteet. Sitten liitetään vahvarin mukana tuleva mittausmikrofoni, joka sijoitetaan kuuntelupaikalle ja käynnistetään vahvistimen automaattisäätö-ohjelma. Sitten vahvistin alkaa "päästelemään ääniä" ja mittaa sen mikrofonin kautta kaiuttimien paikat, etäisyydet, voimakkuudet ja toistokäyrät ja sen perusteella tekee kykynsä mukaan tarvittavat säädöt, että äänentoisto kuuntelupaikalla olisi mahdollisimman hyvä.

  Noitten automaattisäätimien (se Audyssey) versiot ja kyvyt vaihtelevat, eli jonkinmoisena nyrkkisääntönä, mitä kalliimpi ja uudempi vahvari, sen tehokkaampi ja kyvykkäämpi Audyssey siinä on.
  Denoneissa se on ollut saman hintaluokkaisiin muihin merkkeihin nähden paremmin toteutettu...

  Ne preoutit vahvistimessa olevia ulostuloliittimiä, josta saadaan ääni ulos vahvistimen käsittelemänä ja säätämänä, ennen vahvistimen tehovahvistinosaa.
  Eli ne on tarkoitettu aktiivikauttimien kytkemiseen. Aktiivikauttimessa on itsessään jo kyseisen kaiuttimen elementteihin sovitetut vahvistimet.

  5.1 ja 7.1 tarkoittavat karkeasti kaiuttimien määriä, eli keski-, vasen ja oikea etu- ja vasen ja oikea takakaiutin sekä erillinen matalien bassojen toistoon tarkoitettu subwoofer 5.1 järjestelmässä...

  T: Vesku
   
 12. Vanilja1

  Vanilja1 Member

  Liittynyt:
  05.01.2009
  Viestejä:
  41
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Okei...nyt alkaa valjeta. Eli tarkoitit, että 7,1 on seittemän kaiutinta ja kaks jää stereoille. Ymmärtääköhän tuo mööpeli mun ikivanhoja stereoita? Ja ellen kytke stereoita siihen niin sitten riittää 5,1?

  Mitäs tuo mitä Anestic sanoi, että "3D-hdmi:tä siirtävä vahvistin, joka saa siitä erotettua hd-äänet"? Kai tuo Denon on myös sellainen kun on selkeästi kalliimpikin?
   
 13. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tarkoitin että on hdmi 1.4-liitännät ja osaa erottaa siitä hdmi-signaalista äänet vahvistimelle niin, ettei erillistä äänijohtoa tarvitse. Tuossa Denonissa esim. on ne, yleensä lukee tuo dolby/dts hd-nimellä. Pre-outiin saat aktiivikaiuttimia kiinni.

  7.1 tarkoittaa että 5.1-surroundiin on lisätty 2 efekti kanavaa. Eli on etu, keski, sivu, ja takakaiuttimet sekä se subbari. Joissakin vahvistimissa voi erotella tuosta 2 kanavaa monihuonejärjestelmään.

  Edit: Kannattaa muuten miettiä paljonko nyt laittaa esim. pelkkään vahvistimeen rahaa, jos ei ole kuitenkaan ihan harrastaja. Kuitenkin se pienempi lenkki äänen tuottamisessa :D
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2011
 14. sidrend

  sidrend Regular member

  Liittynyt:
  21.06.2009
  Viestejä:
  3,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Niimpä, vaikka budjetti ei olekaan nyt rajattu niin en usko että 1000e on järkeä laittaa vahvistimeen. Siellä 300-500e luokassa löytyy varmasti joku varteenotettava vaihtoehto, itsellä 250e juuri ostettu sonyn 7.1 viritinvahvistin ja tyytyväinen olen ollut.
   
 15. Vanilja1

  Vanilja1 Member

  Liittynyt:
  05.01.2009
  Viestejä:
  41
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  No mites sitten nämä kaksi vaihtoehtoa, onko nämä hyviä ja kumpi niistä parempi? (Jos ajattelis, että jättais sen laajennusmahdollisuuden kahdelle kajarille)

  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...X-826-K-7-1-kanavainen-3D-AV-viritinvahvistin

  http://www.verkkokauppa.com/fi/product/26723/crbct/Denon-AVR-1911-7-1-kanavainen-AV-vahvistin-musta

  Ja onko jompi kumpi noista niin hintansa väärti, että kannattaa sijottaa tuo pari sataa enemmän vai olisko parempi ottaa tämä, mitä Anestic tarjosi ensin ja unohtaa suosiolla niiden stereoiden tai muiden lisäkaiuttimien sotkeminen tähän systeemiin?
  http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...X-421-K-5-1-kanavainen-3D-AV-viritinvahvistin

  Entäs sitten kaiuttimet, kannattaako ottaa kaks vähän isompaa ja kolme pientä vai kaikki viis samanlaisia? Kävin yhdessä kaupassa kattelemassa kaiuttimia ja ne tarjos jotain voittaja-Diamondia, että ottais kaks sellaista ja sitten kolme pienempää jotain muuta. Kuulostivat kyllä ihan hyviltä, mutta sopiiko ne kotiteatteriin vai ovatko enemmän tarkoitettu musiikin kuunteluun?
   
 16. jjabi

  jjabi Regular member

  Liittynyt:
  25.09.2010
  Viestejä:
  694
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kotiteatterin "ihanne" tilanne on, että kaikki kaiuttimet ovat samanlaisia. 7.1 settiä käytetään yleensä 3D:ssä ja Blu-Rayssä. 5.1 normaaleissa DVD elokuvissa.

  Suosittelisin noita Genelec 6010A kaiuttimia. Ne ovat aktiiviset, eli ne sisältävät vahvistimen sisällään, eivätkä ne periaatteessa tarvitse erillistä vahvistinta. Mutta koska AV vahvistin on järkevä sijoitus, johon saat sitten nuo kaiuttimet ja subwooferin kiinni, saat yhdellä kaukosäätimellä säätää sitten miten tykkäät kaikki bassot kaiuttimien etäisyyden sun muut.

  Jos ostat 7 genelecciä, jotka ovat mielestäni helvetin hienot modernit kaiuttimet, ja lisäksi kuulostavat enkelikuorolta, voit sitten jos koet tuon 7 kaiutinta turhaksi, laittaa inistä kaksi esimerkiksi toisen telkkarin tai läppärin kaveriksi, koska ne ovat aktiiviset, ne voi liittää suoraa vaikka MP3 soittimeen. Hintaa niillä on 200e KPL. Käykää esimerkiksi Verkkokaupan myymälässä kuuntelemassa noita kaiuttimia, sieltä löytyy ainakin pirkanmaan myymälästä sellainen kuuntelu huone jossa saat valita kappaleen ja kaiuttimet, vahvistimen ja subwooferin joka soi.
   
 17. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,170
  Kiitokset:
  165
  Pisteet:
  93
  Pieni korjaus tähän "väärinkäsitykseen":
  7.1 ei mitenkään ole yhteydessä 3D:hen, eikä varsinkaan Bluray:hin...
  Kumpikaan ei "vaadi" eikä edellytä 7.1:stä, useimmissa BD-elokuvissa on "vain" 5.1-äänet, itseasiassa 7.1-äänisiä elokuvia voi olla melkein yhtä vaikea löytää kuin "aitoja" 3D-elokuvia...
  7.1:ssä on vain kaksi lisätehostekanavaa, ja on useimmiten vain markkinamiesten keksintöä tyyliin enemmän on parempi...

  T: Vesku
   
 18. Pihlis12

  Pihlis12 Active member

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  1,312
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Geneleceistä sellasta että kannattaa pitää kiirettä jos aikoo hommata. Genelec kuulemma on nostamassa valmistuskustannuksellisista syistä tuotteidensa hintoja tässä sykyn aikana.
   
 19. Vanilja1

  Vanilja1 Member

  Liittynyt:
  05.01.2009
  Viestejä:
  41
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos jälleen selvennyksistä kaikille! Taidan hakea nuo genelecit kun niitä niin moni kehuu. Olen tässä nyt monta iltaa lueskellut kaikkea mahdollista netistä noista kaiuttimista ja subwooferista ja muusta. Pari mielipidettä vielä kysyisin teiltä että olenko mä nyt ymmärtänyt yhtään mitään oikein mitä olen lukenut...

  Jos huone on mitoiltaan noin 4m x 9m niin onko paras laittaa tv siihen kapeaan päähän ja teatteri niinkuin "pitkittäin päin" huoneeseen. (Nykyään tv on pitkällä seinällä lähes huoneen toisessa päässä ja jos siihen suoraan alkaa laittaa noita kaiuttimia niin teatterin toiselle puolelle jää hurjasti tyhjää tilaa.)

  Kun huone on noin suuri niin onko parempi hankkia kaksi subwooferia? (Jossain luki, että isoon tilaan ja useammalle katsojalle on paha saada ääniä kohdalleen jos on vain yksi.)
   

Jaa tämä sivu