1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

raid 0 osio tyhjeni, yritys on kova palauttaa vanha win 7

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi superw 23.01.2015.

 1. superw

  superw Regular member

  Liittynyt:
  29.02.2008
  Viestejä:
  107
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Hei! Näin alkuun olisi varmaan hyvä selittää ongelman tausta. Eli minulla oli kaksi samsund pro 840 ssd:tä raid 0 tilassa joista toinen sitten hajosi.:(
  Noh sinne meni sitten kolmen vuoden takainen windows asennus, jota en haluaisi menettää. Sain sen raid osion poistamalla ja uudelleen luomalla vielä palautettua, ennen kuin toinen levy simahti kokonaan.
  Mutta tuo paketti minkä sain ei toiminut suoraan levylle asettamalla joten asensin toiselle ssd:lle uuden win 7 ja ajattelin siirtää vanhoja tiedostoja sinne. Kaikki muu meni hyvin paitsi itse windows kansio mistä en ollut yllättynyt, joten se on nyt ainoa uusi tiedosto vanhan seassa.

  Mutta sinne pitäisi nyt saada rekisteritiedostot ja mitä muuta siellä nyt on per asennus kohtaisia tiedostoja.

  siirsin /system32/config kansion ja sisällön tähän kyseiseen uuteen windowsiin, tällä tulikin jo lupaavia merkkejä koska vanha taustakuva löytyi.. :D Mutta tosiaan mitään kansiota ei saanut auki, ei ohjauspaneelia eikä muita vastaavia toimintoja kuten vaikka tämä "screen resolution" toimintoa mikä on työpöydän popmenun alla. Ohjelmat kyllä toimi mihin nyt sattui työpöydältä pikakuvake löytymään, mutta jotain erroria tuli explorer.exe:stä.

  Kaipailen siis vinkkejä mitä tiedostoja siirtää vanhasta tuonne uuteen windowsiin Tätä on nyt kaksi iltaa miettinyt, ja alkaa turhauttamaan niin oli pakko kääntyä muiden apuun enkä tosiaan ole edes varma onko mahdollista alkuunkaan tehdä kyseistä operaatiota. Toivotaan parasta ja sitä että joku tästä edes ottaa selvää :p
   
 2.  
 3. pequ

  pequ Member

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  79
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  18
  Kolmen vuoden takaisen Windows-asennuksen perään on turha itkeä. Uusi asennus vain, pääset paljon vähemmällä ja tulee varmasti kuntoon.

  Yleisessä tiedossa on että kaikesta datasta jota ei halua menettää, pitää olla varmuuskopio. Jatkossa kannattaa muistaa tämä.
   
 4. superw

  superw Regular member

  Liittynyt:
  29.02.2008
  Viestejä:
  107
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Noh vielä muutaman tunnin tappelin jääräpäisesti mutta windows vei voiton. :D Asensin sitten uuden ja sainkin melkein kaiken palautettua ennalleen kun oli ne palautetu tiedostot. Oli tosiaan pakko kokeilla onnistuisko tuo jotenkin, mutta eipä näyttäny onnistuvan. Mutta nyt on levyn näköistiedosto luotu, ettei toista kertaa tarvitse säheltää kun tuo toinenkin samsung kolisee vielä joku päivä. Noh, siperia opettaa :D
   
 5. Ysf

  Ysf Active member

  Liittynyt:
  02.10.2005
  Viestejä:
  1,954
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  68
  raid-0 boottilevyllä on ollut aika erikoinen ratkaisu!

  raid0 on lomitus eli data kirjoitetaan kahdelle eri levylle.. Jos kahdesta "raidissa" olevasta datasta tekee yhden näköislevyn ja toinen levy "poksahtaa", niin toimiikohan sen palautus, jos on vikaanut levy korvataan ja kenties pakan "geometria" muuttuu?

  Itse jäin miettimään, että miten totaalisesti toisen levyn kurahtaminen oikeastaan sekoittaa paletin? Ainakin "buuttausprosessi" on kranttu noiden levyn ominaisuuksian (osioiden paikat tms) suhteen.
   
 6. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  Mun mielestä tuo Raid0 ei oo kovinkaan fiksu veto. Raid1 olis taasen ollu järkevämpi koska kaikki olis ollu tallessa vielä toisella kovolla vaikka toinen levis.
   

Jaa tämä sivu