1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

pystyykö pelastaa vielä kuvat muistikortilt.....???

Viestiketju Digikamera ja valokuvaus -keskustelualue -osiossa. Ketjun avasi hosseli 26.03.2006.

 1. hosseli

  hosseli Regular member

  Liittynyt:
  22.01.2005
  Viestejä:
  324
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kaveril on käyny todennäköisesti joku vahinko ja kuvat on kaikki menny hukkaan muistikortilt. En tiedä mitä on tehny mut ajattelin kysyä onko enää mitään tehtävis jos on poistanu kaikki tai formatoinu. Alle kouluikäisillä lapsillä on varmaan ollu ehkä osuutta siihen kun on rämpläny sitä välis. Olen pelastanu kiintolevyltä poistettuja tiedostoja mutta haluaisinki tietää pystyykö esim. samalla ohjelmalla pelastaa muistikortilt tiedostoja? Ohjelman nime en ny muista kun käyttis on asennettu uudelleen ja en oo asentanu sitä vielä.
   
 2.  
 3. klashbert

  klashbert Member

  Liittynyt:
  01.02.2006
  Viestejä:
  61
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Minä joskus vahingossa fromatoin minun XD muistikorttini tietokoneella. Kortti ei enää toiminut kamerassa, mutta sain kuvat sieltä jotenkin tallennettua tietokoneelleni..en vaan muista sen nimeä nyt, enkä löytänyt sitä enää koneeltani. Mutta se on mahdollista kuitenkin.
   
 4. NeFer

  NeFer Active member

  Liittynyt:
  19.07.2002
  Viestejä:
  1,601
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
 5. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
 6. hosseli

  hosseli Regular member

  Liittynyt:
  22.01.2005
  Viestejä:
  324
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kiitos arcanix!

  Se oli ihan ok ohjelma ja pelasti paljon enemmän kuvia ku mitä mä toisella ohjelmalla sain (70€ ohjelma!!!!-onneks sain ilmaiseks). Ny olis vaan sellainen kysymys onko vielä jotain pelastettavis ku jäin ihmettelee sitä et windowsin oma kuvien ja faksin esikatselu ei näyttää muutamia kuvia ja muutamat on puolikkaat (arvelin et ku on kuvia otettu niin ne on menny päälle). Mut se ihmetyttää kun windowsin resurssienhallinta näyttää kaikki ja kokonaisena. Asensin yhden kuvanmuokkaus ja katseluohjelman ja sillä ihan samaa juttu - ei näy ja puolikkaat. Pitääkö se vaan hyväksyä et ne on jo pilalla eikä oo enää mitään tehtävis vaikka resurssienhallinnas näen ne kaikki kuvat.
   
 7. kumiorava

  kumiorava Regular member

  Liittynyt:
  26.03.2005
  Viestejä:
  310
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  asentelin tuon arcanixin maitseman ohjelman mutta se ei tunnistanu kameraa... pitäskö siihen olla ihan muistikortinlukija, että se ois tavallaan oma asemansa. Tällä hetkellä kamera on vaan USBin päässä.
   
 8. arcanix

  arcanix Active member

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  2,918
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Ei se kameraa tunnistakaan. Kameran pitää tunnistua windowsissa levyasemaksi, että tuon saisi toimimaan. Ellei se onnistu pelkällä usb:llä, niin sitten muistikortinlukija on ainoa vaihtoehto.
   
 9. MikroMake

  MikroMake Active member

  Liittynyt:
  03.02.2006
  Viestejä:
  3,864
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  68

  Art Plus Digital Photo Recovery 2.2

  Filmikameroiden aikana kameran aukaisu tuhosi kuvat. Digikuvakaudella saman turman aiheuttaa sormi, joka hyppää ajatusta nopeammin Delete-näppäimelle. Voiko vahingossa tyhjennetyn muistikortin äärellä enää tehdä muuta kuin itkeä ja kiristellä hampaita?

  Ilmainen Art Plus Digital Photo Recovery tutkii kameran muistikortin ja yrittää palauttaa vahingoittuneet tai epähuomiossa tuhotut kuvatiedostot. Se on suunniteltu toimimaan kaikkien markkinoilla olevien korttityyppien kanssa ja palauttamaan jpg- ja tiff-tiedostoja. Se kykenee myös pelastamaan osia raw-muotoisista tiedostoista sekä tallentamaan ne tiff-muotoisina.

  Mikäli muistikortin haluaa oikeasti pyyhkiä lopullisesti, valmistaja tarjoaa myös ilmaista alustustyökalua.

  Ohjelman kotisivu:

  http://www.artplus.hr/

  Lähde: MikroBitti (Päivän ohjelma 16.4.2006)

   
 10. kumiorava

  kumiorava Regular member

  Liittynyt:
  26.03.2005
  Viestejä:
  310
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  juu siis kyllä se tuolla omassa tietokoneessa näkyy omana "levyasemana" mutta tuossa ohjelmassa ei anna sitä vaihtoehtona :( Mutta pitänee jossain vaiheessa varmaan muutenkii muistikortinlukija hommata..
   
 11. KHK

  KHK Member

  Liittynyt:
  08.08.2006
  Viestejä:
  95
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  En saanut pcinspectoria toimimaan, joten latasin Recuvan. Se löytää tyttären vahingossa deletoimat kuvat, mutta suurimmassa osassa lukee päällekirjoitettu, eli ei voi palauttaa...:(
  Onko ne siis mennyttä? Täällä oli teinillä iso itku eilen, kun vahingossa poisti kortiltansa kokonaisen kansion, jossa oli tärkeitä kuvia vuosien varrelta :(
  Kortti on vielä paikallaan tässä koneessa. Pitääkö se ottaa pois vai mitä mä teen? Pilaako koneen käyttö loputkin kuvat, jotka Recuva löysi?
   
 12. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  9,003
  Kiitokset:
  1,185
  Pisteet:
  243
  Jos kortille on talletettu eli kirjoitettu jotakin kuvien poistamisen jälkeen, on todennäköistä, että päällekirjoitus on tuhonnut ainakin osan kuvista. Kun kuvia palautetaan, palautus täytyy tehdä eri kohteelle, esimerkiksi tietokoneen kovalevylle, eikä samalla kortille, jolta palautetaan, juuri tuon päällekirjoittamisen estämiseksi.

  Ellei kortille ole kuvien tapaturmaisen poistamisen jälkeen kirjoitettu uutta tietoa, ja Recuva kertoo, että palauttaminen ei onnistu päällekirjoittamisen vuoksi, on mahdollista, että Recuva tulkitsee väärin ja kannattaa kokeilla myös jotakin toista palautusohjelmaa. Jos tilanne on kuitenkin tuo, että kuvatiedostojen päälle on jo kirjoitettu jotakin muuta, taitaa tavallisen ihmisen konstit olla vähissä.

  Itselläni on hyvin vähäiset kokemuksen Recuvan toiminnasta, mutta mielestäni se näytti selvästi tiedostot, jotka saattoi palauttaa kokonaan, ja kertoi mitkä tiedostot oli osittain palautuskelvottomia. Käsittääkseni palautusyrityksestä ei ole mitään haittaa, kun palautuksen tekee eri kohteelle, siis esimerkiksi juuri kovalevylle, kun palautettavat kohteet ovat muistikortilla. Kannattaa siis palauttaa ensin ne, mitkä Recuvalla onnistuvat ja kokeilla sitten toista ohjelmaa, jos näyttää, että Recuva aiheettomasti tulkitsee tiedostoja päällekirjoitetuksi. En pidä tuota mahdollisuutta todennäköisenä, mutta tokihan se kannattaa selvittää.

  Koska nyt haetaan nimenomaan kuvia, kannattaa Recuvan asetuksista valita pelkät kuvatiedostot etsittäväksi, niin homma etenee joutuisammin.

  On toki myös firmoja, jotka työkseen palauttavat tiedostoja. Tuossa yksi hinnasto:
  http://www.hammardata.fi/hinnasto.PHP

  P.S. Aika vanhan ketjun löysit, yli 9 vuotta!
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2015
 13. KHK

  KHK Member

  Liittynyt:
  08.08.2006
  Viestejä:
  95
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  :D Löysin uudemmankin, mutta siinä oli aloittaja saanut moitteen kun ei käyttänyt hakua ja seurasin vain sitten sieltä löytynyttä linkkiä :) En uskaltanut aloittaa uutta ketjua :oops: :p:cool:
  Muistikortti on edelleen tässä koneessa kiinni, sille ei ole tehty yhtään mitään.. Ja löytyneet kuvat on tälle koneelle tallennettu.
  Voisin yrittää siis jollain toisella ohjelmalla, kiitos vinkistä :)
   

Jaa tämä sivu