1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Putsauksen jäljeen ongelmia

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Ruuhkis78 26.05.2019.

  1. Ruuhkis78

    Ruuhkis78 Newbie

    Liittynyt:
    26.05.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kone pimeni huollon/putsauksen jälkeen.

    Tarina tähän asti:

    Kone purettu, putsattu komponentit paineilmapullolla puhaltelemalla ja sitten kasattu takaisin.

    Konetta käynnistettäessä hdmi kaapeli joka on kiinni näytönohjaimessa (Asus geforce gtx 1060) ei anna signaalia näytölle, näyttö kumminkin tunnistaa kaapelin irrottamisen koneesta. Kokeiltu myös toisella näytönohjaimella, ei vaikutusta. Näytönohjaimeen tulee virtaa ja tuulettimet ja merkkivalot toimivat.

    Hdmi kaapelin siirto itse emolevyn hdmi porttiin ei poista ongelmaa, näyttö ei edelleenkään saa signaalia.

    Kaikki kaapeloinnit tarkistettu pariin otteeseen ja kokeiltu eri kaapeleilla, ei vaikutusta.

    Kaikki koneen kotelotuulettimet ja cpu tuuletin toimivat ja saavat virtaa koneen ollessa päällä.

    Kaikki USB portit ovat ilmeisesti virrattomia, mikään niihin kytketty laite ei osoita elonmerkkejä.

    Eli kone ikäänkuin käynnistyy ja jää käyntiin mutta koska näyttö ei saa signaalia paha sanoa mihin vaiheeseen asti, ei tietoa käynnistyykö esim Win eikä mahdollista nähdä biosia.

    Ongelma ratkaistu! Vaihdoin muistikampoja ristiin ja sen jälkeen kone käynnistyi normaalisti, ilmeisesti joku kampa ei ollut aivan kohdillaan.
     
    Viimeksi muokattu: 26.05.2019
  2.  
  3. Ruuhkis78

    Ruuhkis78 Newbie

    Liittynyt:
    26.05.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    näytönohjain ei anna mitään signaalia näytölle.
    kaikki USB portit ovat pimeänä, mikään niihin kytketty laite ei kytkeydy päälle. (Eli lähinnä valaistut hiiri ja näppäimistö eivät herää.)
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,061
    Kiitokset:
    845
    Pisteet:
    123
    Pimeni, eikä lähde ollenkaan päälle?
    Olisi kivaa jo voisit kertoa vähän tarkemmin, mistä huollosta oli kyse ja minkälainen putsaus tehtiin.
    Koneestakin voi kertoa tietoja.
     
  5. Ruuhkis78

    Ruuhkis78 Newbie

    Liittynyt:
    26.05.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu, päivitän ketjua kännykällä, sattuneesta syystä. Eli kone palasiksi pöydälle, ainoastaan emo ja prossu paikallaan. Kaikki muut osat irti ja ihan perus fyysinen putsaus paineilmalla. Kasauksessa jätin ainoastaan vanhan dvd aseman "turhana" pois koneesta. Ei ollut eka kerta kuin konetta putsaan mutta koskaan ei ole näin pimentynyt. Koneessa Win 10/ 64 bit käyttis.
     
  6. Ruuhkis78

    Ruuhkis78 Newbie

    Liittynyt:
    26.05.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Emolevy
    Tunnus 63-0100-000001-00101111-020510-Chipset$0AAAA000_BIOS DATE: 02/05/10 19:13:52 VER: 08.00.10
    Emolevy Asus Essentio CG8350

    Dataväylä
    Väylätyyppi BCLK
    Todellinen kellotaajuus 100 MHz
    Tehollinen kellotaajuus 100 MHz

    Muistiväylä
    Väylätyyppi Dual DDR3 SDRAM
    Väylän leveys 128-bittinen
    DRAM-FSB-suhde 20:3
    Todellinen kellotaajuus 667 MHz (DDR)
    Tehollinen kellotaajuus 1333 MHz
    Kaistanleveys [ TRIAL VERSION ] MB/s

    Piiriväylä
    Väylätyyppi Intel Direct Media Interface v2.0

    Emolevyn valmistaja
    Yritys ASUSTeK Computer Inc.

    Suoritintyyppi QuadCore Intel Core i7-2600, 3700 MHz (37 x 100)
    Koodinimi Sandy Bridge-DT
    CPU-askeltaso D2
    Käskykanta x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, AVX, AES
    Peruskellotaajuus [ TRIAL VERSION ]
    CPU:n min/max-kerroin 16x / 34x
    Engineering Sample ei
    L1-koodivälimuisti 32 kB per core
    L1-datavälimuisti [ TRIAL VERSION ]
    L2-välimuisti 256 kB per core (On-Die, ECC, Full-Speed)
    L3-välimuisti 8 MB (On-Die, ECC, Full-Speed)
     
  7. Ruuhkis78

    Ruuhkis78 Newbie

    Liittynyt:
    26.05.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Myös dvd asema asennettu takaisin, se saa virtaa ja toimii mutta ei vaikutusta koneen toimimattomuuteen. Alkaa omat ajatukset hiipimään emolevyn hajoamisen suuntaan.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,061
    Kiitokset:
    845
    Pisteet:
    123
    Tarkista nyt ensin kaikki komponentti- ja johtoliitokset. Tuossa puhdistuksessa varmaan jotain irronnut. Paras tapa tehdä tuo, on liikutella kaikkia liitoksia johdoissa ja osissa.

    Edit: Tuon yksinpuhelun voi välttää käyttämällä viestilaatikon "Muokkaa" toimintoa ja tehdä muokkauksia tai tietojen lisäyksiä ennen muiden vastauksia.

    Tuliko kaikki tarvittavat johdot takaisin kiinni?
     
  9. Ruuhkis78

    Ruuhkis78 Newbie

    Liittynyt:
    26.05.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu, kaikki johdot tuli takaisin kiinni ja kaikki liitokset on käyty läpi.
     
  10. Ruuhkis78

    Ruuhkis78 Newbie

    Liittynyt:
    26.05.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ongelma ratkesi.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,061
    Kiitokset:
    845
    Pisteet:
    123
    Täällä on ollut aina tapana kertoa ongelman ratkaisu, kun se selviää.
     
    Ruuhkis78 kiitti tästä.
  12. Ruuhkis78

    Ruuhkis78 Newbie

    Liittynyt:
    26.05.2019
    Viestejä:
    8
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Päivittelin aloitusviestiä niin ei tarvitse koko tarinaa lukea läpi.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,061
    Kiitokset:
    845
    Pisteet:
    123
    Ihan vastaisuuden varalle, ei kukaan keskuteluun osallistunut katso enää aloitusviestiä, kun keskustelu on jatkunut useilla kommenteilla. Vain viimeinen viesti tarjoaa varman näkyvyyden kaikille.
     
    Ruuhkis78 kiitti tästä.

Jaa tämä sivu