1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Puhelin nettikäyttöön

Viestiketju Uutta puhelinta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi OhMyAvi 27.01.2009.

 1. OhMyAvi

  OhMyAvi Member

  Liittynyt:
  04.12.2007
  Viestejä:
  58
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Moi

  Pitäis saada todella hyvä puhelin eritoten nettikäyttöön. Valaiskaas vähän tyhmälle mikä näistä uusista kännyköistä tai kommunikaattoreista olisi paras pieneen sivujen päivitykseen ja internetinselailuun (kirjoittelua, blogaamista, selailua)

  Kokemuksia kellään? Yllättävän vaikea löytää kunnon kokemuksia ihmisiltä. Plussia ja miinuksiakin olisi kiva kuulla.

  Tattis jo etukäteen
   
 2.  
 3. Larmuska

  Larmuska Guest

  Tota 5800 Xpressmusicia on tullut pyöriteltyä nyt jonniverta, enkä ole sen vertaista tavannut jos puhutaan nettikäytöstä. Kosketusnäyttö on aivan ylivertainen normi näppäimistöön verrattuna. Kaikinpuolin hemmetin hyvä. Mutta tähänkin asiaan pätee se, että kokeilemalla selviää se mikä itselle on paras. Jos etsit "todella hyvää" niin varmaankin Nokia N97 tullee olemaan sellainen.

  Ainiin ja ne plussat ja miinukset 5800 liittyen:

  + Kosketusnäyttö on paljon nopeampi kuin normaali 0-9näppäimistö
  + Yhteydet
  + Toimivuus
  - Akunkesto varauksin
  - Kamera ois voinut olla se 5mpx, mutta eipä siinä nyt paljoa menetä.
  - Freeware softaa ei oikein vielä löydy ohjelmistoalustalle.
   
 4. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ei taida olla vielä tolle E90:lle kunnollista kilpailijaa tuossa käytössä. Qwertyhän siinä pitää ehdottomasti olla jos aikoo kirjoittaa ja nuo kosketusnäytölliset tuntuu edelleen jäävän kirjoitusnopeudessa ja mukavuudessa kommuille. E90:lle on lisäksi noita tekstieditoreita, sftp ym softaa tarjolla vähän paremmin, kuin 5800:lle. Tai ainakin niiden toiminta voi olla kummallista kosketusnäytön kanssa.

  Vaihtoehtoja voisi olla erillisen langattoman näppäimistön käyttö, tai Nokia 810 internet tablet.

  Palm pre ois aika mielenkiintoinen, mutta en nyt muista millon se ois saatavilla näille markkinoille. Lähinnä sen webOS:n takia, joka mahdollistaa jonkinlaisten ohjelmien tekemisen ihan html, css, javascript meiningillä.
   
 5. Larmuska

  Larmuska Guest

  En nyt menisi hehkuttamaan tuon E90 puolesta. On tullut sellasta räppäiltyä netissä pariinkin otteeseen ja aika tuskaista verrattuna kosketusnäytöllisiin koska:

  a) Kosketusnäytöllä voit avata linkin jne jne suoraan vain koskettamalla sitä. E90:llä pitää navinäppäimen kanssa ensin etsiä se kohde + painaa se auki.
  b) Scrollaaminen on paljon helpompaa kun voi sormella valita sivustolla juuri oikean suunnan portaattomasti! E90 käyttäjän pitää jälleen navinäppäimellä leikkiä, ja epämukavuus on juuri siinä, että näppäimellä on vain 8 "fyysistä" suuntaa.
  c) Selaimista esimerkiksi minioperan käyttöliittymä on huomattavasti nopeampi ja mukavampi kosketuksella kuin näppäimistöllä, tämä johtuu juuri siitä, että kosketusnäytössä kohteet avautuvat yhdellä painalluksella.
  d) 5800Xm:llä surffaaminen onnistuu todella helposti yhdellä kädellä, puhelin sopii käteen hyvin. Communikaattorissa on pakosti molemmat kädet kiinni ja se on muotonsa puolesta hankala pitää käsissä.

  Lisäksi 5800Xm pesee E90:n hinnassa, käyttöjärjstelmässä, koossa, painossa, muistissa, yhteyksissä, liitännöissä, akunkestossa, gps:ssä ... 5800Xm:lle löytyy kyllä samaiset Office-paketit kuin commuunkin.

  E90 edut verrattuna 5800Xm:ään ovat lähinnä suurempi näyttö ja fyysisen näppäimistön vaste. Lisäksi tällä hetkellä vanhalle symbianille löytyy enemmän freeware-softaa. Ja onhan commu paljon hienostuneempi vanhan herran kädessä kuin teinien kosketusnäyttö lelu.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 28.01.2009
 6. Hmmmh

  Hmmmh Regular member

  Liittynyt:
  16.08.2004
  Viestejä:
  983
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyt taidetaan ajatella asioita vähän eri kanteilta. Itselläni oli tuossa viestissä lähinnä sivujen ylläpito ym asiat mielessä (kuten alkuperäisessä viestissä mainittiin), eikä niinkään pelkkä selailu. En ainakaan itse jaksaisi muokata sivuja tuolla kosketusnäppäimistöllä, kun näytön kokokin putoaa silloin murto-osaan siitä alkuperiäisestä koosta. Kommussa on se koko näyttö käytössä ja voit silti käyttää qwertyä. Toinen homma on sivujen toiminnan debuggaaminen, jota ei oikein voi tehdä alle 800px levyisellä näytöllä. Sitä ei ainakaan voi tehdä Operalla, koska se ei näytä sivua alkuperäisessä kunnossa.

  Täytyy myöntää etten ole edes jaksanut kokeilla miten 5800:ssa toimii noi tekstieditorit samaan aikaan qwertyn kanssa. Voisin kuvitella sen olevan aika ikävää katsottavaa.

  Aika marginaalisia eroja noissa on kokoa ja hintaa lukuunottamatta.

  Käyttöjärjestelmähän on aika paljolti sama. Noi uudemmat FP:t ei ole tuoneet mitään oleellista uutta. Muistissa kommun sisäinen muisti on suurempi, ulkoinen pienempi, ram on muistaakseni E90:ssä suurempi. Mitäköhän eroja olet keksinyt yhteyksistä? Liitännöissä kommu vie voiton infrapunalla. Sama gepsi molemmissa ja akunkesto on ehkä marginaalisesti huonompi ison näytön takia.
   
 7. Larmuska

  Larmuska Guest

  Joo jos isoja kirjotuksia haluaa vääntää niin siihen kommu on kyllä ehdottomasti parempi, ei ole kivaa näyttö-qwertyllä mutta onnistuu. Surffaamisessa ja pienessä blogittamisessa tuo 5800Xm vie kyllä käytettävyydessä 6-0 commua.

  Tuossa olen täysin eri mieltä, ei todellakaan puhuta marginaalisista eroista:

  Hinta: 5800xm maksaa puolet siitä mitä E90. (n.700€-350€)

  Käyttöjärjstelmä: Ei kyse ole pelkastä feature packista, vaan ihan uudesta s60 pohjasta (5th edition). Siinä missä commu imee ramminsa täyteen roinaa, 5800xm osaa näppärästi nukettaa kaiken turhan pois. Tämä uudempi pohja on myös paljon vakaampi ja nopeampi, kaikessa.

  Muisti: 5800xm mukana tulee 8gb kortti, commu tukee _vain_ 4gb korttia..mukana tulee köykäinen 512mb? RAM-muistia E90:ssa ei ole enempää. 5800Xm ei edes tarvitse kuin sen 128mb sillä uusi symbian on koodattu muistinkäytöltään paremmaksi.

  Yhteydet: Tuo infrapuna on lähinnä vitsi, sitä ei nykyään tarvitse mihinkään.

  Liitännät: Löytyykös commusta 3,5mm stereoplugi? Entä videoulostulo? Ei taida olla ;)

  Akunkesto: Kaverin commu simahtaa aika äkäisesti kun puhelinta vähänkin rasittaa. 5800Xm akku kestää raskaallakin käytöllä 2 päivää.

  GPS: Tuo E90 gps on aika surullisen kuuluista ;)(kyllähän sitä on useasti softapäivityksillä paikkailtu). En tiedä onko uudemmissa Noksuissa sama rauta sisässä, sillä toimii paljon, paljon paremmin.

  Eipä löydy edes stereokaiuttimia E90:ssa. Eli tuon suuren näytön hyödyntäminen multimediatarkoituksiin on aivain nollissa, kun kaiutin on huono ja omat kuulokkeet vaativat adapterin.

  Näistä makuasioista on turha kiistellä, eikä näitä puhelimia voi verrata kun ikäeroa niillä on 2vuotta.
   
 8. LoBer

  LoBer Regular member

  Liittynyt:
  24.01.2006
  Viestejä:
  467
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Akkukesto: 5800 kestää raskaallakin käytöllä noin 12 h :) Akun simahtamiseen ei tarvittu muuta (ei siis taustaohjelmia) kuin yks navigointi-kokeilu kotoa urheiluhallille ja takaisin, 5 mt wap-surffailua, 20 musiikkikappale siirtoa bluetoothilla, vähän musiikin kuuntelua ja kerran batman-traileri noksusta ulos video outilla telkkuun. Loppu ajan antoi olla normaalisti ja tuli ehkä yksi puhelu. Välillä tuntuu tosiaan kyllä pitävän lähes kaksi päivää semmoisella normi raskas käytöllä mutta joskus puolessa päivässä simahtaa oikein kunnolla ;o

  ps: päivitetty versio on.
   
 9. OhMyAvi

  OhMyAvi Member

  Liittynyt:
  04.12.2007
  Viestejä:
  58
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitoksia vastauksista. Kirjoittaminen on mulla pääosissa mutta toisinaan tulis varmaan ftp:n kauttakin tarvista päivittää. Qwerty tuntuisi jotenkin pakolliseselta ainakin omasta mielestä ja kohtalaisen iso näyttö. Piru vaan kun ei oikeasti tiedä näistä puhelimista juuri mitään. Mutta pidettäköön nyt tavoitteena mahdollisimmat lähelle läppäriä tuntus varmaan kodikkaalta
   
 10. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Juu eipä se nokia ole ainoa puhelinvalmistaja eikä 5800xm ja e90 ainoat mallit. Nokialla on ne qwerty-mallit e sarjassa (olikohan e 7x-sarja) jotka on saaneet paljon kiitosta. Vastaavat löytyy kaikilta muiltakin. SE xperia yhdistää kosketusnäytön ja qwerty:n samaan pakettiin, eikä häviä ominaisuuksiltaan yhtään nokialle. LG:ltä löytyy uutukainen prada2 joka on xperiaa vastaava mutta hienompi. Miinuksena oma käyttis eli softan vähyys. LG tekee kyllä laadukkaita puhelimia, itsellä löytyy ku990 ja ei ole noksua ikävä. Lisäksi löytyy ainakin HTC touch Pro jossa on myös kosketusnäyttö ja QWERTY.
  Ainakin nuo pari mallia yhdistää kosketusnäytön ja qwerty:n hyvät puolet samoihin kansiin. Eli toisinsanoen avatkaa silmänne nokian lumoista ja muistakaa että on muitaki tekijöitä.

  Linkkejä:

  http://www.gsmarena.com/htc_touch_pro-2413.php

  http://www.gsmarena.com/lg_kf900_prada-2552.php

  http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x1-2246.php

  http://www.gsmarena.com/nokia_e71-2425.php

  PS: sitte on vielä kämmentietokonevehkeet jokka ei ole niin hienoja mutta toimii samalla lailla...
   
 11. OhMyAvi

  OhMyAvi Member

  Liittynyt:
  04.12.2007
  Viestejä:
  58
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kävin tänään ärsyttämässä paikallisia kännykkämyyjiä mahtavalla kysymystulvalla ja kieltämättä tällähetkellä nokian 5800 vaikutti hinta/laatu suhteeltaan aika toimivalta paketilta. Tykimpi nettikäyttö ei ehkä parasta mahdollista mutta mulle kirjoittaminen on pääosissa ja qwerty istu hanskaan ku hansikas. Hyvä koko ja iso näyttö laajakuva formaatteineen oli se toinen ratkaiseva tekijä. Miniläppäri ostettakoon sitten firman piikkiin tiukempia ftp, sun muita koodaus ja hiulaamis juttuja varten matkalle. Huomenna vielä viimeinen vilkaisu tarjontaan ja testailua.

  Tattis vaan kaikille.
   
 12. Larmuska

  Larmuska Guest

  Kannattaa noihin HTC:n tavaroihinki tutustua, nekin ovat todella tiukkaa rautaa. Mutta joo, 5800Xm on hintaan nähden hyvä. Miniläppäriin sellanen vinkki että niitäkin kannattaa testata kunnolla, "toimisto"-juttuja tehdessä on aika suuri ero siinä onko näytön resoluutioa 1024x600 vai 1280x768.
   
 13. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Juu sehän on hyvä jos löyty sopiva, mutta 5800xm:n kanssa on ilmeisesti ollut jotain hämminkiä... Mutta varmaan päivityksiä tulee niin alkaa pelaamaan kunnolla. Muista että kamera on melko onneton, ainakin gsmarenan mukaan että sitä ei kannata kauheasti noteerata. Hinta on tosiaan huokea ja monta juttua tehty hyvin.

  Itellä ois ollu LG:n jälkeen seuraava vaihtoehto 5800xm mutta ei ehtiny markkinoille ja LG oli saanut vain kehuja joten kokeilin ja ihastuin. Jos löytyy seuraavan vaihdon yhteydessä LG:ltä sopivaa taas niin lähtee taskuun... Mutta OT:tahan tämä--
   
 14. Larmuska

  Larmuska Guest

  Joo 5800Xm:ssä tehdasvikana kuulokkeen rikkoutuminen, se vaan sammahtaa jossain välissä. Onneksi menee suoraan takuuseen ja työkään ei kestä kuin parituntia. Harmillista niille, jotka joutuivat omansa vaihtamaan.

  Kyllä tuo kamera on ihan hyvä kun sillä on hetken kuvaillut ja saa säätöihin. Monesti sitä on verrattu N73:sen kameraan, joka antaa automaatti-asetuksilla paljon parempia ja komeampia kuvia. Ongelma 5800Xm kamerassa on vissiin liian herkäksi säädetty ohjelmisto, kuvista tulee rakeisia.

  Softaongelmia on vielä mutta aika moni poistui uuden päivityksen myötä. Eritoten tuo liian herkkä näytönkääntyminen.
   
 15. Anestic

  Anestic Regular member

  Liittynyt:
  27.11.2007
  Viestejä:
  432
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Juu oli kyllä jännä veto tuo Nokian kameran karsiminen tuosta mallista kun se kuitenki on multimediapainotteinen vehje. Ne kuitenki osaa tehdä ihan hyviä kameroita vehkeisiinsä (N82, N95 etc)... Olis voinu oottaa enemmän ku oli tiedossa että tulee suosittu malli. No se on "musiikki"- eikä "kamera"-puhelin;)

  Nuo softapuolen jutut kyllä korjaantuu aikanaan.. Niinhän se on Nokialla ollu aina että puoliksi paistettuna uunista ulos ja kypsytellään ku keretään. Muistelee ekoja N-sarjalaisia... Itelle oli tuo kamera tärkeä ominaisuus niin piti kallistua Lg:lle. Siinä vaan ei ole WLANia;( Mutta softa toimii todella hyvin, ei ole samanlaista taistelua ku oli N70:sen kanssa, vaikka en edes paljon "äly"ominaisuuksia käyttäny.
   
 16. Tiimoo

  Tiimoo Regular member

  Liittynyt:
  22.07.2008
  Viestejä:
  660
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nokian n97 voisi olla pontentiaalinen vaihtoehto. Iso kosketusnäyttö ja qwerty näppäimistö.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2009
 17. nlitement

  nlitement Member

  Liittynyt:
  15.12.2004
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  5800:lla on nopeampaa kirjoitaa nettiosoitteita ja joskus ihan viestejäkin QWERTY-näytöllä. Toimii sormilla mainoisti.
   
 18. ugge

  ugge Regular member

  Liittynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  1,146
  Kiitokset:
  9
  Pisteet:
  48
  Tässä lyhyt vastaus, N80 Internet edition!
   
 19. hentriz

  hentriz Guest

  Sony Xpreia X1
  HTC Touch Pro
  Tuleva HTC Touch Pro2 (Oikeus päivittää tulevaan Windows Mobile 6.5:een!)
  Tuleva Nokia N97 (Gigantista hinnaksi arvioidaan 900e)

  Ja jos QWERTY ei ole pakollinen, niin

  Nokia 5800 XpressMusic
  HTC Touch Diamond
  HTC Touch HD
  Tuleva HTC Touch Diamond2 (Oikeus päivittää tulevaan Windows Mobile 6.5:een!)

  Nuo millä on oikeus päivittää Windows Mobile 6.5:een, ovatkin jo erittäin hyviä vaihtoehtoja ;-)
   
 20. kitevesku

  kitevesku Member

  Liittynyt:
  13.03.2009
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Sony Ericssonin XPERIA X1:n saa nyt kokonaan suomalaisena, jolloin näppiksestä löytää åäö:n omista näppäimistään.

  Xperia pesee Nokian luurit 6-1 ominaisuuksissa tällä hetkellä. Eikä N97 ollut lyhyen testaamisen jälkeen mikään ihmeellinen kolmirivisellä näppiksellä ja pieniresoluutioisella näytöllä.

  HTC:n Pro2 on kova haastaja alku syksystä.

  Ja katsotaan mitä Samsung tuo Suomen markkinoille.

  VESKU
   

Jaa tämä sivu