1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Puhelin jonka akkua ei saa vaihdettua

Viestiketju Yleistä keskustelua kännyköistä -osiossa. Ketjun avasi jak2 10.05.2020.

 1. jak2

  jak2 Regular member

  Liittynyt:
  12.12.2011
  Viestejä:
  252
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Nyt puhelin taas latautui 27%:iin asti ja sitten jää pyörimään tyhjää.
   
 2.  
 3. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  10,221
  Kiitokset:
  1,287
  Pisteet:
  243
  Ehkä kannattaa kokeilla jotain muuta merkkiä. Tai jos menisi takuuseen jos aikaa on vielä siinä asiassa.

  Oma oneplus (3 vuotta wanha) toimii edelleen ok samoin kuin ystävälleni antamani windows-luuri. Tuo vain soittelua ja viestejä varten.

  Aloituspostaus oli 10.s päivä Toukokuuta. Silloin ymmärtääkseni luuri vielä toimi ihan ok. Oli vain kyse akun kestosta ja warmuuskopioinneista.

  Kokeilin tuossa laittaa piuhan luuriin ja raahailla tiedostoja kopioinnilla koneelle. Aikaa meni noin minuutti yhteensä. Koneelta ne kuvat ja tiedostot siirtää sitten vaikka muistitikulle niin tieto, data on useassa paikassa mikäli tarvitsee palautella niitä. Asiat joskus turhaan monimutkistuvat.

  Android yleensä kun laittaa usb-piuhan koneeseen:
  Screenshot_20200527-041126[1].


  Ja sitten raahaaminen:
  Näyttökuva (60).

  Näyttökuva (61).

  DCIM on kameran kuvat ja pictures muita juttuja. Oho - jutut on pahimpia niin näin ainakin on asiat tallessa. Kantapään kautta tässä olen tietoinen asioista. Joillekin nuo pilvijutut saattaa olla hieman vieras juttu.

  muoks. typo
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2020
  jak2 kiitti tästä.
 4. Bobo

  Bobo Newbie

  Liittynyt:
  29.05.2020
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1

  Samsung S7:ssa alkoi hyytyä ja samalla sain tietää, että päivitykset on sitten loppu. Uusi akku sinänsä ei maksa verkkokauapassa kuin 25€, mutta sen avaaminen vaatisi takana olevan kannen avaamisen ja on jotain lasin tapaista. Akkuja Applen laitteisiin vaihtava yrittäjä tarjoutui vaihtamaan akun, mutta varasi itselleen oikeuden vaihtaa myös takalasin.
  Tällöin hinta-arvio oli jo 200€ nurkilla. Sitten tuli se ilmoitus, että 2016 julkaistu luuri ei saa enää tietoturvapäivtyksiä 2020. Olen ostanut luurin uutena kodinoneliikkeestä 2018 melkoisella alennuksella, eli 199€. Muuten laite toimii eikä siinä ole naarmujakaan.
  Lopullinen niitti ja vaihtotarve uuteen piti punnita, kun Android kaupassa yksi käyttämäni pikaviestisovelluksen uusin versio alkoi takkuamaan ja kysyttyäni syytä asiaan, sanottiin syyn olevan siinä se sinun puhelimesi on vanha ja päivittämätön.
  Otin asiasta selvää ja näin se on, että pelkkänä puhelimena sitä voi käytää ja hotspottina, muta mitä kauemmin menee aikaa kun päivitykset loppuu, niin yhä useampi ohjelma ja puhumatta uusista lakkaa toimimasta.Piti sitten käydä ostamassa uusi, jossa android 10 ja siihen tulee ainakin 2 versiopäivitystä ja 4 vuotta tietoturvaa. Luurikaupan myyjä varoitti juuri tästä ongelmasta, että aikalaskuri alkaa julkaisupäivästä, ei siitä milloin puhelin on ostettu.
  Puhutiin siitäkin, että onko akku itse vaihdettavissa missään luurissa, niin älypuhelimia hänkään muistanut ainuttakaan uutta. Pelkkiä puhelimia joita saa muutamalla kympillä ei ole kaikkia liimattu kiinni, mutta akku on niin erikoinen, että sitä tuskin on tarvikkeena saatavana muutaman vuoden päästä mistään, mutta ei tarvikkaan.
  Päästiin siihen lopputulokseen, että yli 1000€ maksava luuri jota myydään noin 1v. täyteen hintaan on jollekin 3v. ikäisenä tasoltaan vanha, niin varmaankin tuntee pettymyksen. Poliittisella tasolla EU:ssa tämä ongelma on ollut esillä, mutta tekoja ei ole saatu aikaan toistaiseksi.
  Niimpä uusi luurikin Samsung A71 on umpimuovia. Vajaan 4v. kuluttua se turvaton, mutta kolhimatta täsysin käyttökelpoinen oletan. Nyt sitten S7 on laatikossa muiden luurien pinossa, joita on kertynyt vuosien varrella n. 20 kappaletta. Kaikki toimii ja kaikissa vain se pieni vika, että akku ei kestä täyttä päivää.
   
 5. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,326
  Kiitokset:
  199
  Pisteet:
  93
  Asiakkaat ovat tottuneet siihen että puhelin pitää vettä, jolloin se on pakko liimata kiinni. Ovat tottuneet myös siihen että puhelin vaihdetaan kahden vuoden välein ja eivät ole valmiita maksamaan lisävuosien tuesta, kertakäyttömuodin ilmentymä. Itse olisin valmis maksamaan luurista tukivuosien ja takuun perusteella paljonkin ylimääräistä.
   
  Bobo kiitti tästä.
 6. Bobo

  Bobo Newbie

  Liittynyt:
  29.05.2020
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Olen samaa mieltä. Samsung S7 spekseillä puhelin olisi vielä pitkään käyttökelpoinen 4G luuri. Olen käyttänyt sitä huolella ja se on kuin uusi, ilman naarmuakaan. Siinä on veden ja pölyn IP luokitus. Langaton lataus ym. mitä löytyy vain yli yli 1000€ luureista. En olisi tarvinnut vaihtaa, mutta akun vaihto maksoi siihen liikaa, vaikka itse akku ei ole kallis. Itse en löytänyt siitä minkäänlaista vihjettä mistä yrittää saada takakansi auki. YouTubessa on video missä se näytetään, mutta siinäkin vaihtaja puhuu videolla, että ei onnistu häneltäkään aina rikkomatta kallista takakantta.
   
 7. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,326
  Kiitokset:
  199
  Pisteet:
  93
  Ainahan noihin voi koittaa asentaa kolmannen osapuolen androidia, tukea niille pitää hakea joko foorumeilta tai peilin takaa, valmistaja nostaa kädet pystyyn.
   
 8. jak2

  jak2 Regular member

  Liittynyt:
  12.12.2011
  Viestejä:
  252
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  huomasin saman. Ohjelmat ei toimi tai sivut ei toimi koska vanhassa puhelimessani liian vanhoja selainversioita yms. ja työmuistia joku giga eikä ole tilaa päivittää.
   
 9. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  704
  Kiitokset:
  115
  Pisteet:
  53
  Esimerkiksi Lineage OS. Sillä olen saanut jopa Android 9 version vuoden 2015 malleihinkin ja toimii nopeasti. Nyt on tulossa Android 10 versiokin tälle järjestelmälle.
   
 10. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,326
  Kiitokset:
  199
  Pisteet:
  93
 11. JamPS

  JamPS Member

  Liittynyt:
  25.08.2005
  Viestejä:
  89
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mitä väliä hajoaako takakansi akkua vaihdettaessa? Eikö se jotenkin pysy kasassa silti, laittaa vaikka teippiä.

  Miksi kaapissa on 20 toimivaa puhelinta? Eikö ne kannattaisi myydä?

  Minä ainakin ostaisin S7:n huonolla akulla jos edullisesti(0-100e) saisin ja vaihtaisin itse akun, jos ei muita vikoja ole.

  Seuraava uusi puhelin tulee olemaan sellainen johon tulee 10 vuotta tietoturvapäivitykset tai on muuten avointa rautaa.
  Toinen vaihtoehto on juurikin tuo LineageOS, että sen voi asentaa jolloin saa tietoturvapäivitykset niin pitkään kuin LineageOS ks. laitteelle päivittyy.

  Viimeisin taitaa olla ainut järkevä vaihtoehto tällä hetkellä.
   
 12. jak2

  jak2 Regular member

  Liittynyt:
  12.12.2011
  Viestejä:
  252
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Onnistuisikin noin yksinkertaisesti. Nyt puhelimen akku latautui 100%iin joten taytyy käyttaa nyt tilaisuus siirtaa kuvat Puhelimestani puuttuu joku softa ilmeisesti. Alla ruutuja. Olen antanut Hi suite kayttaä hdb: ta ( viimeinen kuva.) Kun painan tuo jotta saisin kuvat läppärille niin kuvat ei siirry, mitaan ei tapahdu.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 03.06.2020
 13. jak2

  jak2 Regular member

  Liittynyt:
  12.12.2011
  Viestejä:
  252
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Tällaisen saan esille. Alalaidassa on vain näppylä peruuta, en pääse tuosta eteenpäin
   

  Liitetyt tiedostot:

 14. WinLix

  WinLix Active member

  Liittynyt:
  22.02.2018
  Viestejä:
  704
  Kiitokset:
  115
  Pisteet:
  53
  Ei siihen tarvita Huawein roskaohjelmistoja. Koska jokainen Android puhelin toimii tietokoneessa muistitikun tavoin ilman vanhanaikaisten ohjelmien asennuksia.

  https://consumer.huawei.com/fi/support/content/fi-fi00708922/

  "
  USB-yhteystilan valinta

  Liitä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla. Sitten voit valita oletuksena käytettävän yhteystavan. Voit siirtää valokuvia ja tiedostoja laitteen ja tietokoneen välillä tai ladata laitteen tietokoneeseen liitetyn USB-yhteyden kautta.

  Avaa ilmoituspaneeli pyyhkäisemällä alaspäin tilapalkista, kosketa Asetukset > Kosketa lisäasetuksia varten sitten ja valitse laitteen ja tietokoneen välinen yhteystapa.

  • Siirrä valokuvia: Valokuvien siirtäminen laitteen ja tietokoneen välillä.
  • Siirrä tiedostoja: Tiedostojen siirtäminen laitteen ja tietokoneen välillä.
  • Vain lataus: Lataa laite USB-kaapelin avulla.
  • MIDI-koskettimet: Käytä laitettasi MIDI-syöttölaitteena ja toista musiikkia tietokoneellasi.
  Datan siirtäminen USB-portin kautta

  Yhdistä laite tietokoneeseen USB-kaapelilla siirtääksesi dataa ja suorittaaksesi muita tehtäviä.

  • Siirrä tiedostoja: Media Transfer Protocol (MTP) on mediatiedostoille tarkoitettu tiedonsiirtoprotokolla. Tällä yhteystavalla voit siirtää tiedostoja laitteen ja tietokoneen välillä. Asenna ensin tietokoneeseen Windows Media Player 11 tai uudempi.
   Avaa ilmoituspaneeli pyyhkäisemällä tilapalkista alaspäin ja aseta sitten USB-yhteystavaksi Siirrä tiedostoja. Tietokoneesi asentaa automaattisesti tarvittavat ajurit. Kun asennus on valmis, napsauta tietokoneessa uuden aseman kuvaketta katsoaksesi laitteessasi olevia tiedostoja. Voit käyttää Windows Media Playeria laitteesi mediatiedostojen katseluun.

  • Siirrä kuvia: Picture Transfer Protocol (PTP) -protokollalla voidaan siirtää kuvia. Tällä yhteystavalla voit ladata ja jakaa valokuvia laitteen ja tietokoneen välillä.
   Avaa ilmoituspaneeli pyyhkäisemällä tilapalkista alaspäin ja aseta sitten USB-yhteystavaksi Siirrä valokuvia. Tietokoneesi asentaa automaattisesti tarvittavat ajurit. Kun asennus on valmis, napsauta tietokoneessa uuden aseman kuvaketta katsoaksesi laitteessasi olevia kuvia.

  • "
   
 15. jak2

  jak2 Regular member

  Liittynyt:
  12.12.2011
  Viestejä:
  252
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Avasin Huawei-id-tilin. Siinäkin on joku pilvi.
   
 16. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,603
  Kiitokset:
  1,110
  Pisteet:
  223
  Kuunteletko ollenkaan, mitä täällä ehdotetaan ja kokeiletko niitä, et edes kommentoi mitään. Unohda nyt nuo Huawei-tilit, sillä et tee mitään tähään hätään.
   
  JamPS kiitti tästä.
 17. jak2

  jak2 Regular member

  Liittynyt:
  12.12.2011
  Viestejä:
  252
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Luitko yhtään aiempia viestejä
   
 18. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,603
  Kiitokset:
  1,110
  Pisteet:
  223
  Viestini liittyy tähän ohjeeseen, jossa selvät ohjeet tietojen siirtoon puhelimesta tietokoneelle.
   
  JamPS kiitti tästä.

Jaa tämä sivu