1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

PS5:n epäedullinen ulkoasu, ja näyttämölle omistautuva harmonia

Viestiketju Muuta keskustelua kotiteatterista -osiossa. Ketjun avasi Jazi8 29.11.2020.

 1. Jazi8

  Jazi8 Member

  Liittynyt:
  01.10.2019
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  PS5 ulkoasu on silloin puhtaasti mielipidekysymys, jos puolesta puhujalle laitteen esineellisellä designillä on itsessään painoarvoa, eikä 100% etuoikeudella vain sillä mitä varten se laite on, eli teoksia, ja niiden nk. kuluttajaa varten. Ja jos ei yrityksen näkökulmasta ajattele myyntiä mahdollisimman monelle, yhdellä olemassa olevalla vaihtoehdolla.

  Sisustuksellisella ja harmonisella näkökulmalla on useille merkitystä, ja tätä kautta helpostikkin roolia konsolin valinnassa silloin, jos toisella konsolilla ongelmallinen ulkoasu, varsinkin, jos voi taipua ilman suurempia ongelmia kilpailijan ekosysteemiin. On toki TV-taso-ratkaisuja, joissa laitteen voi kätevästi piilottaa siirtämättä sitä, jolloin merkitys pienempi.

  PS5 varmasti tuottaa monelle ihan jopa sisustuksellista lisäarvoa, mutta monen TV:tasolle räikeän valkoinen PS5 ei sovi, vaan on kuin huomiota itseensä hamuava jostain paikalleen laskeutunut vieraileva esine. Xbox Series X sopii oikeastaan kenen vain sisustukseen.

  Mielestäni hyvin hämmästyttävää ja elektronikkavalmistajan itse laitteen teknistä toteutusta laajemmin ajateltavien asioiden perilläolosta kertovaa, että nämä asiat on ollut Sonylle niin vähäpätöisiä/ jäänyt huomioimatta. Ja voisi kuvitella että tietokonevalmistajan sijaan niitä televisioitakin ja muuta kodin elektroniikkaa valmistavalle yritykselle jäisi vaikeammin tajuamatta tälläiset asiat, mitkä alallaan pitäisi ymmärtää. Sonyn uskottavuus koki itselle kolauksen, koska ei ole ainakaan teknistä puolta laajemmin ammattitaitoa erityisesti viestivää. Itseäni asia ei henkilökohtaisesti haittaa, koska olen jo aiemmassa sukupolvessa valinnut Xboxin, ja aikeissa tehdä niin myöhemminkin.


  Toinen seikka PS5:n valkoisessa värissä on se, että mikäli TV-tauluun projisoitavan kokemisen ja taiteen tosissaan ottava hifistelijä hakee sitä, että kaikki television ympärillä ja taustalla antaa mahdollisimman täyden harmonisen huomion ja arvon sille mitä suureen tauluunsa projisoikaan, maksimoiden intensiivisyyttä tukevat tekijät, niin linjaukset on sellasia, että valitsee TV:n taustaksi ja TV-tason väriksi tummaa (itsellä ikkuna takana, mutta sivuilla tummat beigenharmaat taaksevedettävät pimmennysverhot), ja ei esim. valitse televisiota missä hyvin vallitseva leveä terästä hohtava jalka, minkälaisia hintaluokan kalliimmaksi käydessä vähemmän enään niin tapaa. Eikä esim. kirkkaat laitevalot tv-tasolla kuulu asiaan (jos ei laitteen asetuksissa mitään tehtävissä, niin sitten fyysisesti peittelee). Eikä silloin myöskään se ympäristössään huomiota huutelevan räikeä valkoinen laite TV-tasolla ole mitenkään tavoiteltavaa.

  Tähän itse kuvaa varten olevaan harmoniaan liittyviä ajatuksia Sony TV-puolella ristiriitaisesti ihan markkinoi, esitellessään ainakin joissakin kalliimman hintaluokan malleissa minimalistista muotoilua, kertoen sen olevan vain itse kuvaan syventymisen ehdoilla suunniteltu.
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2020
 2.  

Jaa tämä sivu