1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

PS3 + TV + BD

Viestiketju Blu-ray -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi e__ 26.05.2011.

 1. e__

  e__ Member

  Liittynyt:
  04.04.2011
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Vähän jatkoa tälle: http://keskustelu.afterdawn.com/t.cfm/f-202/bd-soitin_ja_ntsc-laitetta_etsitaan-899107/

  Tajusin tuossa, että kotiporukoilta löytyy vähän vanhempaa mallia oleva tv (ilmeisimmin) Sony Bravia KDF-50E2010 3LCD 50" jonka pitäisi kaiken järjen mukaan pystyä näyttämään HD-kuvaa. Telkku olisi siis tarkoitus ydistää PS3:seen ja katsoa tällä yhdistelmällä BD-kamaa (aluekoodivapaata mutta NTSC-formaatilla). Kysymys kuuluukin, tuleeko yhdistelmä toimimaan ja tarvitseeko minun hankkia joku "tietynlainen" HDMI-kaapeli?

  Olen ihan keltanokka näissä asioissa, joten apu olisi tarpeen.

  Testasin kerran tuolla samaisella pleikkarilla aluekoodivapaata DVD-leffaa, joka on myös NTSC-formaattia. HDMI-kaapelia ei kuitenkaan ollut, ja värit olivat päin mäntyä telkun ruudulla ja ajatelin, ettei kuvaa saisi ehkä ollenkaan näkymään niin kuin pitäisi. Mutta nyt luulisin, että tuo HDMI-kaapeli voisi ratkaista tämänkin ongelman - miten on?


  Pahoittelen myös, jos viesti meni ihan väärään paikkaan. Asiani kuitenkin koskee useampaa laitetta.
   
 2.  
 3. Acer7530

  Acer7530 Regular member

  Liittynyt:
  19.12.2009
  Viestejä:
  179
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  HDMI- kaapeleita on tietääkseni kahdenlaisia: Minikaapelit, jotka käyvät uusimpiin älypuhelimiin, ja sitten nämä "normaalit". Ensimmäisistä sinulla ei tarvitse välittää.
  Kävelet kauppaan, ostat hdmi- kaapelin, eivät paljoa maksa enään. Jos televisiossa on hdmi-liitäntä, varmasti näkyy HD:nä. Tulee varmasti toimimaan, jos televisiossa/pleikkarissa ei vain ole mitään vikaa.

  Toivottavasti auttoi :)(Vaikka näistä meikäläisen puheista ei aina selvää otakkaan)
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2011
 4. whome001

  whome001 Member

  Liittynyt:
  28.05.2007
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Bluray elokuvat eivät ole PAL/NTSC formaatissa, se on vanhanaikaisten DVD elokuvien formaattiero. Bluray leffat ovat aina HD resoluutiolla joka on kaikille sama. Bluray elokuvan voi soittaa teräväpiirtona ainoastaan hdmi kaapelin avulla. DVD elokuvatkin toimivat hdmi piuhalla.

  Jos kytkee soittimen muulla kuin hdmi piuhalla bluray elokuva toistuu alemmalla resolla. Vaihtoehtokaapelista riippuen signaali telkkariin voi olla pal/ntsc, eikä kaikki telkut osaa molempia.

  HDMI kaapelin avulla varmasti näkyy paras mahdollinen kuva bluray soittimesta kaikissa telkuissa. Olettaisin kaikissa hdmi kytketyissä telkuissa olevan HDCP salaus jota bluray elokuvat käyttävät. Halvoissa hdmi PC monitoreissa ei välttämättä olisi hdcp purkutukea.
   
 5. e__

  e__ Member

  Liittynyt:
  04.04.2011
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nyt pääsin viimein kokeilemaan yhdistelmää ja näin kävi:
  Telkku ja pleikka löysivät hdmi-kaapelin, mutta 1080p-kuvan kanssa on häikkää --> kuva heittää varjoja ja pinkkiä väriä. Mitä ihmettä, miksi?
  Pleikka muistaakseni tarjoaa 570p-kuvaa, jolla kuva näkyy mutta kehnosti ja kuvasuhteet menee päin mäntyä vaikka telkun omista asetuksista mitä vaihtaisi. Eikä tuolla tietenkään BD-levyjä pyöritetä.
   
 6. e__

  e__ Member

  Liittynyt:
  04.04.2011
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11

Jaa tämä sivu