1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

PS3 Media Server mainio streamaukseen

Viestiketju Mediasoittimet -osiossa. Ketjun avasi HifiTollo 06.05.2011.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
 1. HifiTollo

  HifiTollo Member

  Liittynyt:
  08.04.2009
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Päivitettyäni Vista koneeni Windows 7:aan ei mediatoistimeni enää löytänyt PC:n kiintolevyllä olevia elokuviani, mitä olin Vista-aikana katsellut. (Mediatoistimeni on WDTVLive HD)

  Ährättyäni WIN7-koneen hakemistojen oikeuksien ja jakojen kanssa hyvän aikaa, ja otettuani käyttöön Windows Media Centerin, ja haalittuani sen kirjastoon kaikki mahdolliset mediakikkareet koneeni uumenista, päästiin askel eteenpäin, mutta vain askel.

  Nyt mediatoistimeni pystyi listaamaan PC:ni elokuvat tiedostolistauksena, mutta valitessani katsottavaksi minkä tahansa elokuvan (useita eri formaatteja divX, mkv, dvd ...), tuli ruutuun vain ilmoitus "unsupported format". En uskonut tuota herjaa, koska tasan samoja leffoja olin aiemmin katsellut samalla mediatoistimella (Vistassa).

  Mitä Windows 7 tekee leffoille? Tai Windows Media Center?

  Onneksi lopetin pään hakkaamisen seinään, ja asensin PS3 Media Server -ohjelmiston, jota joku suositteli leffojen streamaukseen kotiverkon kautta mediatoistimelle, muunkin merkkisille kuin tuolle PS3:lle, mitä varten se on kehitetty.

  Ajatus tuntui oudolta, koska ei minulla ole Pleikkariakaan (vielä), mutta jonkinlaista linuxiahan sekin sisällään pyörittää kuten WDTVLive HD:kin

  PS3 MediaServer on ilmainen ja fiksu paketti, joka PC:lle asennettaessa asentaa samalla myös FFmpeg, Mencoder ja MPlayer-ohjelmistot. PS3 osaa tehdä lennossa formaattikonversiot ja hyödyntää VLC:tä streamaukseen.

  Jo alkoivat leffat pyörimään, eikä tullut yhtäainoaa herjaa vääristä formaateista.

  (Huom: kaikki lähti lentämään pelkällä asennuksella ja oletusasetuksilla, mitään ei tarvinnut säätää.)

  PC on langattomalla verkolla Buffalon reitittimeen yhteydessä. WDTVLive on cat6-johdolla saman reititimen portissa. Lankaverkko on 1Giganen ja reititin pystyisi 300 Megan langattomaan (802.11n), mutta läppärini W-Lan on vain 802.11g -tasoinen. Ei katkoja ei pätkimisiä.

  Jos PS3 pelaa yhtä hyvin kuin tämä mainio PS3 Media Server ohjelmisto, taidan hankkia sellaisenkin.
   
 2.  
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu