1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

PS3:lle subit mkv ja m2ts-tiedostoihin tsMuxerilla

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi tonttila 09.06.2010.

 1. tonttila

  tonttila Regular member

  Liittynyt:
  22.12.2007
  Viestejä:
  248
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Näillä ohjeilla nopeasti teräväpiirtoa ja tekstiä näkymään pleikkarin kautta usb muistilta  Aluksi lataa itsellesi tsMuxer- ohjelma täältä.

  Pura paketti samaan kansioon ja käynnistä tsMuxerGUI.exe

  Tämän jälkeen avaa (add) haluamasi elokuva joka siis voi olla .mkv tai .m2ts muodossa.

  Lisää myös teksti samalla tavalla.

  Sitten valitse alalaidasta ruksi AVCHD kohtaan.

  Käy vielä Split&Cut välilehdellä jos tiedostosi on liki tai yli 4 gigaa sillä muxaaminen kasvattaa hieman tiedoston kokoa ja playstation 3:ssa on FAT32 järjestelmä joten se ei ymmärrä yli 4 gigan tiedostoja. Joten ruksi Splip by size every ja arvoksi 4,000

  Ohjeiden tarkoituksena on tehdä valmista suoraan usb tikulle jotta ei tarvitse kopioida valmiita tiedostoja edes takaisin joten..

  Sitten käynti usb tikulla ja luodaan sinne kansio jonka nimeksi tulee AVCHD ja kirjoitathan sen isolla.

  Tämän jälkeen valitset tsmuxerissa kohdekansioksi juuri tuon äsken luodun AVCHD kansion ja painat Start Muxing-nappia.

  Ja sitten odotellaan. Tehoista ja leffan koosta riippuen hetkestä tupakin ja kahvin mittaiseen taukoon. P4 ja 4 gigan m2ts tiedostolla rapiat 8 minuuttia..

  Kun muxaus on valmis niin sulje ohjelma ja lataa itsellesi vielä AVCHDMe20.exe niminen ohjelma täältä

  Avaa ohjelma ja avaa juuri luotu AVCHD-kansio sieltä tikulta. Itsellä se ainakin ilmoittaa yleensä että siinä keskimmäisessä on jotain vikaa joten Fix it, valmis heti ja ei muuta kuin tikkua pleikkarin kylkeen.

  Videot valikosta usb tikun kohdalle, x ja x ja leffa alkaa. Kolmiota painamalla saat sitten ne tekstit sieltä näkyviin.

  Hyviä katseluhetkiä.  Jos päätät kopioida elokuvan pleikkarin kiintolevylle, jostain kumman syystä tekstit eivät toimi, siitä avasin ketjun tänne ja odotan viisaampien mielipiteitä.

  Ja kiitokset JPVIR Kokosin vain ohjeesi nippuun.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2010
 2.  
 3. Tezza666

  Tezza666 Member

  Liittynyt:
  06.12.2005
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  "tsMuxeR finished with error code -2"

  Unsupported media type 15 for AVCHD/Blu-ray muxing

  Voihan perskeles, onko jotain mahdollisuutta silti saada toimimaan pleikassa? Tiedostot on mkv -muotoisia.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2010
 4. tonttila

  tonttila Regular member

  Liittynyt:
  22.12.2007
  Viestejä:
  248
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Olihan tekstit .srt muodossa? Vikakoodiin en osaa ottaa kantaa, itselläni jäi joskus jokin .mkv muxaamatta ja ei hajua miksi..
   
 5. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  SRT-tekstitysmuodon lisäksi ne kannattaa tallentaa Unicode-muodossa. Jostain syystä ASCII ei aina toimi (valittaa jotain tai ei näy tekstit), mutta Unicodena toimivat aina.

  @Tezza666 missä muodossa se video on? MKV tiedostoon voi pistää ihan mitä vaan ja PS3 ei taas tue kuin normi MPEG-4 (xvid/divx) ja H.264 Advanced Profile High @ 4.1 jos oikein muistan.


  Ohjeeseen vielä tuo P4/yms. tietokoneen tehosta maininta on vähän turha, koska remuxaus käyttää vain tietokoneen kiintolevyä tuossa operaatiossa. Eli mitä nopeampi kovo, sitä nopeammin muxaa.

  EDIT: Kuvat ohjeeseen olisivat kivat. Lisäksi multiAVCHD olisi maininnan arvoinen lisäys, eli saa monta AVCHD-leffaa samalle tallennusmedialle.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2010
 6. tonttila

  tonttila Regular member

  Liittynyt:
  22.12.2007
  Viestejä:
  248
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ilmeisesti edellisen viestin kirjoittaja on paremmin kärryillä kuin minä joten hän voisi mielestäni tehdä kattavamman oppaan ( jos haluaa ) tsmuxerin käytöstä ps3:a ajatellen. Itse vain niputin yhden viestiketjun sisällön jossa itsekin kyselin apua kun itse opettelin sitä käyttämään, osittain muistilapuksi itsellekin.

  Muistaisin että äänet saavat olla enintään 4.1 valmiissa sisällössä tai eivät toimi ja olikohan mkv tiedoston resoluutiossa joitain rajotuksia et jos ei ole tasan 1280x720 niin menee jotenkin pilalle, ei muista. Valaiskoot osaavampi.

  Ja enpä tiennyt nopeuden olevan riippuvainen vain kiintolevystä, ajattelin et kun itselläni on tälläinen vanha nuhapumppu niin siksi kestää.
   
 7. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Kait sitä pitää yrittää kuvia otella. Pistän vaikka privana kuvat niin voit sitten muokata tuota ensimmäistä viestiä, että pysyy joku selkeys ohjeessa.
  Äänet toistuvat kyllä kaikilla sisällöillä, kunhan eivät ole jotain ihan mystistä pakkausmuotoa. Jos video on yli tuon High@4.1 rajoituksen, niin kuvaan tulee vihreitä palikoita tai jotain muuta virhettä. Mikäli video ei täytä koko ruutua tai ole muuten tasan tarkasti 720p/1080p, niin siihen videon reunoille (ylös ja alas, ei siis sivuille) tulee mustat palkit. Vanhemmilla softilla se video rajautui kuvaruudun ylä- tai alalaitaan mikä näytti kohtuullisen ärsyttävältä. Uudemmat softat keskittävät kuvan ruudun keskelle.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2010

Jaa tämä sivu