1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

PS3 levyasema rikki

Viestiketju PS3 -osiossa. Ketjun avasi Jepetzu 01.12.2013.

 1. Jepetzu

  Jepetzu Member

  Liittynyt:
  02.11.2013
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  6
  Kävi tuossa jokin aika sitten semmonen äksidentti että lipsahti vanha kuvaputkitöllö PS3:n päälle, minkä seurauksena levyasema ei suostu enää imemään levyjä sisään. Ajattelin purkaa sen, mutta kysyn nyt näin alustavasti täältä että onko sitä mahdollista enää korjata, vai onko hommattava kokonaan uusi asema? Puran sen kyllä ja katson mitä on rikki, mutta epäilen että en sitä itse korjattua saa.
   
 2.  
 3. Jepetzu

  Jepetzu Member

  Liittynyt:
  02.11.2013
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  6
  Purin konsolin ja nähtävästi levyasema on painunut aavistuksen verran linttaan toisesta kulmasta, mikä aiheuttaa sen ettei se imaise levyä kunnolla/kokonaan sisälle. Ei nyt tähän hätään niin pientä tähtipäistä meisseliä löydy, että saisin sen kotelon purettua, ja vähän epäilen että vaikka sen saisin oiottuakin, niin se ei enää samoin levyjä lukisi - vaikka mistä sitä tietää.

  Tuossa yhdellä kaverilla on PS3 Slim malli rikkinäisenä, kellään tietoa onko siinä samankokoinen/yhteensopiva levyasema kuin tässä vanhassa mallissa? Itsellä tämmöinen: http://www.youtube.com/watch?v=vdysdjLDXVI
   
 4. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Juu, saattaahan se olla että tuota ei saa korjattua muuten kuin uuden aseman hankkimalla, sillä aseman koneistokin on voinut saada tällissä vaurioita. En tiedä myykö Sony PS3-asemiaan varaosina, sillä tavallinen Slot Load -tyyppinen läppäriasemahan ei PS3seen käy erilaisen johdotuksen takia(Sony käyttää PS3ssa omaa lattakaapeliliitäntää, kun taas läppäreisssä käytetään SATA-liitäntää).

  Saattaa olla että sopivan aseman saisi rikkinäisestä(esim. YLOD-viallisesta) vastaavan mallin PS3sta purkamalla, hintoja näille varaosakoneille en osaa sanoa, mutta tämä on varmasti se halvin tapa saada varaosia konsoliisi. Kalliimpi vaihtoehto olisi tietenkin uuden konsolin ostaminen, se korjaa ongelman mutta konsoli jää korjaamatta.
   
 5. Jepetzu

  Jepetzu Member

  Liittynyt:
  02.11.2013
  Viestejä:
  30
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  6
  Täytyy etsiä varaosakonsoli jostain käsiin. Onkos siitä tietoa, missä kaikissa malleissa on yhteensopiva levyasema tämän minun mallin (CECHH04)kanssa? Rajoittaa huomattavasti mahdollisuuksia löytää juuri saman mallinen varaosakone. Ehkä järkevämpää ostaa ehjä kone. Eipä noilla käytetyillä paljoa hintaa nykyään ole.

  Kokeilen vielä, jos huomenna vaikka muistaisi sen meisselin käydä ostamassa, purkaa tuota asemaa ja oikaista sitä kantta. Tuurilla sen voi saada toimimaan.
   

Jaa tämä sivu