1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

PS3 ja YLOD

Viestiketju PS3 -osiossa. Ketjun avasi BlacAngel 14.05.2012.

 1. BlacAngel

  BlacAngel Member

  Liittynyt:
  07.12.2004
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Eli tästä aiheesta on puhuttu paljon ja ajattelin oman konsolini YLOD-ongelmasta kirjoittaa...

  Itselläni on ensimmäistä mallia oleva PS3 ja tuo toimi vaivattomasti n.6 vuotta, omasta mielestäni ihan hyvin, kun kuitenkin joillakin on juuri takuu ajan umpeuduttua konsoli tehnyt tämän vian. Noh kuitenkin konsoli teki YLODIN ja aloin etsiä sivustoja minne konsolin voisi laittaa huoltoon. Löysin Pienkonekorjaamo Konsolikulman, joka sijaitsee Rovaniemellä ja päätin sen lähettää sinne. Soitin asiasta etukäteen, juttelimme ja tiedustelin ongelmasta, lopuksi sain sovittua konsoliin jonkin näköisen jäähdytys modauksen konsolin huoltoon. Innokkaana odotin konsolia, sain sen noin parin viikon sisään ja asiakaspalvelu oli mielestäni todella pätevää.

  Kytkettyäni koneen, se pyörittää täysillä kierroksilla puhallinta käynnistymisestä asti, joten ajattelin tämän olevan normaalia, kun laitteeseen on tehty jäähdytys modaus (huollossa sanottiin että tuuletin pyörisi nopeammin). Laite toimi jonkin aikaa ja alkoi jälleen sammuilla... Ensin sammui tuuletin ja sitten sammui laite, muutama tunti kiinni ja laite toimii jälleen jonkin aikaa, kunnes sama ongelma taas. Soitin huoltoon ja sinnehän se piti lähettää uudestaan (huollosta 3kk takuu).

  Laitteeseen vaihdettiin uusi jäähdytys modaus, kuulma jotain ongelmia siinä. Sen jälkeen laite toimi noin viisi kuukautta (ei kovin ahkerassa käytössä). Eli takuu oli menny ja huoltoon pitäisi laittaa taas, tai ostaa uusi slim-konsoli. En haluaisi luopua konsolista, sen lisälaitteiden ja tukien takia, joita riisuttiin uudemmista malleista, joten laitoin sen huoltoon, paitsi ensin itse avasin konsolin ja kurkistin sisälle. Yllätyksekseni konsolista ei ollut huollossa puhdistettu pölyjä ja minusta konsoliin ei ollut vaihdettu edes artic silver 5 lämpötahnoja... käsittääkseni AS5-tahna on hopeaa, ja koneessa oli valkoista silikoonimaista tahnaa. Noh, puhdistin pölyt ja vaihdoin konsoliin Talismoon Whisper 19 siipisen tuulettimen ja lähetin koneen huoltoon. Soitin sinne ja tarkastin mitä lämpötahnoja he käyttävät, sanoivat nyt vasta pystyvän vaihtamaan CPU:n alle lämpötahnat ja ne olisivat CPU:N ja GPU:n alle Arctic Alumina™ Thermal Adhesive ja päälle Artic MX-4, huolto mies ihmetteli vain miksi tuuletin pyörii niin kovaa ja siinä tähän on luultavasti tämä uusi tuuletin minkä tilasin...

  Nyt vain odottelen konsolia ja saa nähdä miten pitkää toimii, mutta tämän jälkeen menee vaihtoon :D

  Onko tietoa miten paljon PS3 Slim-konsoleissa on YLOD-ongelmia?
  Entä tiedetäänkö minkälaiset nämä lämpölevyt PS3:ssa on (huoltomies väitti niiden olevan kuparia, joka on päälystetty alumiinilla)?
  Onkohan miten vaikeeta väsätä joku tietokoneen jäähdytin PS3:een?
   
 2.  
 3. TommiR

  TommiR Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  112
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  YouTubeen hakuun YLOD Fix, löytyy paljon ohjeita. Itse olen uunittanut 3 eri PS3:n emolevyt ja kaksi noista on edelleen käytössä, yksi konsoli jäi varaosiksi pudottuaan pöydältä :D Toista vuotta kestänyt tuo ykkös käytössä oleva pleikkari uunituksen ja tahnojen vaihdon jälkeen.
   
 4. BlacAngel

  BlacAngel Member

  Liittynyt:
  07.12.2004
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itse olen koittannut ainoastaan sitä kuumailma puhallusta, pysyi päällä toista tuntia ennen ku alko taas oikkuilee... joitain noita uunitus oppaita olen katsonnut, missä asteessa pidit ja kuinka kauan?
   
 5. TommiR

  TommiR Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  112
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 6. BlacAngel

  BlacAngel Member

  Liittynyt:
  07.12.2004
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Joo, pitää katsella ku ajankohtaseks tulee, sain tossa nyt pleikan takasin ja kuuden tunnin pelaamisen jälkeen kone puhaltaa vähän lämmintä ilmaa ja on päältä koskettuna viileä :) saa nähdä miten jatkossa jaksaa, vaihdoin konsolin toisenlaiselle alustalle, missä ilma kiertäisi paremmin, tuntuu ainakin jos vaakatasossa pitää sitä niin sivulta ulos tuleva ilma ei poistuisi kunnolla, kun on niin pieni tuo pöydän ja ilmamvaihtokanavien välit.
   
 7. lampunvarjostin

  lampunvarjostin Member

  Liittynyt:
  04.06.2012
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Korjautin poikani pleikkarin konsolikulmassa. Sain hyvää ja nopeaa palvelua. Kun vertasin eri korjaajia huomasin että tämä oli ainoa jossa takuu ja kunnon välineet korjaukseen. Vielä siitä pölystä.. siivoojana voin kertoa että tavarat kerää pölyä viidessä kuukaudessa vaikkei niitä käyttäisi. Itse sain konsolikulmasta ohjeet imuroida laite kerran viikossa ja poikani on pelannut ahkerasti vuoden päivät ilman ongelmia.
   
 8. ilu1977

  ilu1977 Member

  Liittynyt:
  12.12.2011
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Palvelumme kattaa koko Suomen

  Me yksinkertaisesti korjaamme ongelman lähteen teollisuushuoltolaitteistolla!

  Emme ruuvaile X-kiinnikkeitä, emme lämmitä emolevyä

  lämpöpuhaltimella emmekä käytä muitakaan “kotikonsteja”.

  PlayStation 3

  - Yellow Light of Dead (YLOD) “Kuoleman keltainen valo”

  - Playstation 3 lukupään vaihto

  - PlayStation 3 aseman vaihto

  XBOX 360

  - 3 lediä, E74, E79

  - E73, E74, E79 tai E71

  - Xbox 360 lukupään vaihto

  - Xbox 360 aseman vaihto

  Nintendo Wii

  - Prosessorin korjaus

  - Nintendo Wii lukupään vaihto- 60eur

  www.huolto.verkkotalo.fi
   
 9. lampunvarjostin

  lampunvarjostin Member

  Liittynyt:
  04.06.2012
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kuinka pitkä takuu teille on? Konsolikulmalla on 3kk-9kk.
   
 10. ilu1977

  ilu1977 Member

  Liittynyt:
  12.12.2011
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itse korjasin Helsingissä http://www.verkkotalo.fi/ , nii takuu oli sama kuin konsolikulmalla. Pleikka on toiminut jo yli vuoden, suosittelen kaikille!
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2012
 11. lampunvarjostin

  lampunvarjostin Member

  Liittynyt:
  04.06.2012
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  katsoin Teidän web sivua ja löysin että verkkotalon takuu on vain 1kk .... hyvä vitsi
   
 12. elreino101

  elreino101 Member

  Liittynyt:
  11.09.2012
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No nyt on sitten kumma homma. Mulla tuli tossa 3vk sitten YLOD virheilmoitus 120Gb Slim konsoliin. On tasan tarkkaan kaks vuotta vanha konsoli. Ei lähtenyt tulille millään vaan aina sama ylod. Nyt kokeilin ja muutaman yrkän jälkeen käynnisty ja on pysynyt käynnissä pari tuntia. Päivitin uuden 4.21 ohjelmistonkin ja otin peleistä savet tikulle. Sammutin koneen ja taas lähti ihan normisti käyntiin. Noin kolme viikkoa sitten kun tuo ylod iski sain silloinkin seuraavana päivänä käyntiin ja jopa pelasin parina päivänä ja katoin elokuvan. Seuraavan kerran kun tuo ylod sitten iski niin ei lähtenyt käyntiin kunnes vasta nyt reilun parin viikon jälkeen. Ja välillä olen tosiaan yrittänyt käynnistää ilman onnistumisen riemua. Mikähän hemmetti tuota riivaa. Kerkesin jo laittaa reklamaatiopostia nordiskillekin.
   
 13. jpvir

  jpvir Regular member

  Liittynyt:
  16.02.2009
  Viestejä:
  123
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Mistä ostit ja mitä maksoi. Tarviin tollasen fättiini äkkiä kun vanha propeli rohisee kuin betonimylly, ääni peittää alleen jo kotiteatterinkin.
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2012
 14. Elias_

  Elias_ Member

  Liittynyt:
  31.01.2013
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itselläni tuli YLOD tuohon vanhaan PS3 40gb, ja takuu oli mennyt umpeen. Selailin netistä foorumeita yms. jolloin luin, että kaupan, mistä osti, pitäisi korjata tuote ilmaiseksi, sillä tuote oli "uusi" (n. 2,5v) ja vika oli järjestelmävika. Noh, vein tuotteen paikalliseen prismaan, josta konsolin olin ostanut ja kyselin vähän, jolloin he ottivat paketin huoltoon. Huollon jälkeen en ollut varma, oliko laite edes sama, vaan samanlainen, joka ei sinänsä haitannut sillä rullaa vieläkin (yli 4:n vuoden jälkeen). Prismassa ainakin sanottiin, että on 3kk takuuaikaa, jonka jälkeen ei mitään takuuta ja ei korvata mitään. Toivottavasti tuokin vielä rullaa monta vuotta, niinkuin edeltäjänsä PS2, joka toimii yli kymmenen vuoden jälkeen moitteettomasti.
   
 15. omena77

  omena77 Member

  Liittynyt:
  23.03.2013
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Sain korjattua YLOD ongelmani kun löysin Helsingin myllypurosta (metroasemalta n.30m) sellaisen pikkupaikan kuin Verkkotalo.fi. Korjaus maksaa 90e (sisältää tarkistusmaksun 30e), takuu tosin kait 1kk + posti 15e, mitä ei maksaa tarvitse luonnollisesti jos paikan päälle viet, eli ainakin 50e halvempi korjaus kuin tampereen gamehouse.
  Vein koneeni sinne 4.4.2013 n.klo 14 ja sain heti 5.4.2013 aamu10 puhelun että voin noutaa kyseisen laitteen pois.
   
 16. BlacAngel

  BlacAngel Member

  Liittynyt:
  07.12.2004
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Jokunen vuosi vierähtänyt ja konsolissa on ollut YLOD vika muutamankin kerran... jälleen iski YLOD ja ajattelin että kokeilen tuota uuni kuumennus hommaa. Ostin uudet lämpötyynyt koneeseen ja sitten nämä ristiriitaisia mielipiteitä antavat kupariset levyt. Porasin kotelon pohjaan lisää reikiä tuulettimen ympärille, että kone saisi paremmin viileää ilmaa sisään, mutta homma on nyt tyssähtänyt väliaikaisesti siihen, kun unohdin virtalähteen tallille (piti paineella ampua siitä pölyt)... mutta joo, nyt eniten mietityttää nuo kupari levyt, onkohan kukaan asennellut noita???

  Mitään ohjeita siis mukana ei tullut ja sivulla sanottiin, että noita on tarkoitus käyttää jäähdyttimen ja CPU/GPU:n välissä. Tarkoittaen ilmeisesti sitä, ettei emolevyn omia alumiinisia levyjä oteta välistä pois, vai? YouTube videoissa tyypit tekevät juuri noin, mutta jotkut ketkä ovat ostaneet tuotteen ja jättäneet palautetta tuotteesta sanovat taas asentaneensa nuo alumiinisten tilalle. Huomasin itse, että CPU:n tilalle voi laittaa, painaa tiukasti keskiosaa, mutta GPU:n keskiosa ei välttämättä ota kosketusta täysin, koska alumiinisessa on pieni koho kohta tässä. Ja toinen myös mietityttää, että jos ne alumiiniset pitää jättää, niin eikö tuohon tule liian monta pintaa minkä läpi lämmön pitäisi siirtyä, luulisi mitä vähemmän noita välilevyjä on sen parempi. Ei taida ihan pystyä suoraan tuota jäähdytintä ruuvata kiinni ilman noita alumiinisia levyjä :D
   
 17. BlacAngel

  BlacAngel Member

  Liittynyt:
  07.12.2004
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Joo, elikkä pientä päivitystä tilanteeseen. Pleikka kasattu ja toimiikin vielä :D, päätin ennen käynnistystä avata ja tarkastaa miten nuo kupari levyt saavat kosketusta CPU/GPU:hun, no onneksi katsoin, sillä kyllä nuo omat alumiiniset pitää olla tuossa ensin ja sitten tulee nuo kupariset, jonka jälkeen jäähdytin. Ilmeisesti toinen tarkoitus noilla levyillä on se, että nyt kun laittaa ne kiristin levyt kiinni, ne vedättävät tiukempaan tuon CPU/GPU:n kiinni.

  Kone hyrähti käyntiin, mutta tuulettimesta kuului jännä hankaus ääni vielä koneen käynnistyttyä ja sammuessa, joten pikainen avaus, tuulettimen pieni pyöräytys ja siellähän se tuuletin hiertää vähän pohjaan keskeltä, eli kun kupari levyt on välissä, RSX piirilevy painuu hitusen ylöspäin. Noh, ei tarvinnut onneksi kuin taivuttaa tuulettimen kiinnitys hakasia ihan hitusen alaspäin ja homma pelaa, mutta saa nähdä kuinka kauan... :S
   
 18. _WelD_

  _WelD_ Member

  Liittynyt:
  17.04.2008
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Vanhoja, viestejä mutta hyödyllisiä.
  Koitin lukee mut ei ihan kaikkee jaksa. Onko se YLOD vika jos piippaa kaks kertaa ja ei käynnisty??
  Föönilla kun 5 min puhaltaa niin lähtee ja pysyy vaikka viikon päällä.
  Asema on kunnos ku resetoin sen, oli jumissa. Ei levyä sisässä, et oisko, jäätynyt, ja levy poistettu, mut jätetty ....levy sisässä tilaan.....( konsoli oli jo avattu, aiemmin) ja romuna sen sain, ilman käteistä, että ihan harrastuksen vuoksi, ropellan.

  Kovasti oisin kiitollinen, kun saisin tiedon mitä, tehdä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.07.2017
 19. PalleTheBoy

  PalleTheBoy Active member

  Liittynyt:
  22.03.2012
  Viestejä:
  1,020
  Kiitokset:
  37
  Pisteet:
  58
  Tuo piippaus voi johtua myös kiintolevyongelmasta. Irroita kiintolevy konsolista ja katso muuttuuko konsolin käytös jotenkin (Loppuuko piippaus, tuleeko kuva..)

  Yleisimmin tuo kyllä on YLoD ongelma jota voi tekohengittää juurikin kuumailmapuhaltimella, mutta korjaus ei todellakaan ole pysyvä, jos edes onnistuu. Parhaimmassa tapauksessa konsoli voi toimia seuraavan tunnin, päivän, viikon, kuukauden tai (epätodennäköisesti) jopa vuoden. Tuossa kuumailmapuhallin hommassa ideana on siis sulattaa tinat ja korjata murtuneet kontaktit.

  Näissä FAT mallin konsoleissa on tosiaankin prosessorien tahnat totaalisen surkeaa tavaraa. Se yhdistettynä vuosien kaltoinkohteluun (pölyt putsaamatta) niin on aika selvä että konsoli käytännössä keittää itsensä ylikypsäksi.
   
 20. _WelD_

  _WelD_ Member

  Liittynyt:
  17.04.2008
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  YLOD se ol, uunitin ja tahdat. " oli ihan kopottuneet, mitähän paskaa ne sinne on tunkeneet...." nyt se pelittää, tarttee isompi kovo kattel siihen....... Aika mielenkiintoinen , korjaus oli...

  Sain sen viallisena niin sama mitä sille tekee, annan sen tyttärelle, oon paremmin PC tyyppi, itte.
   
 21. PalleTheBoy

  PalleTheBoy Active member

  Liittynyt:
  22.03.2012
  Viestejä:
  1,020
  Kiitokset:
  37
  Pisteet:
  58
  Minkä kokoinen kovo siinä nyt on? 60GB riittää aika pitkälle jos ei PS Storesta osta pelejä vaan pelaa levyiltä
   

Jaa tämä sivu