1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

PS2:sen korjaaminen ja modaaminen, apua amadöörille

Viestiketju Kaikki muut pelikonsolit -osiossa. Ketjun avasi Imadoki 28.07.2014.

 1. Imadoki

  Imadoki Newbie

  Liittynyt:
  27.10.2013
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hei! Nytten onnistuneen tietokone projektini jälkeen (joka oli yllättävän helppo) olen ajatellut opetella modaamaan ja koska en ainakaan vielä raaski ps3:stani uhrata harjoitteluihini (ja toimivaa mobchipiä ei uusimmalle versiolle ole ainakaan viimeksi kun tarkistin) ostin kasan ps2:sia, joista osa on rikki ja osa on kunnossa, joilla olisi tarkoitus lähteä nytten modaamista harjoittelemaan. Samalla ajattelin myös korjata nuo rikkonaiset jos vain onnistun. Chipiksi olen ajatellut ModBo 4.0:llaa, mutta Mars Pro GM-816HD kiinostaisi myös. Siispä siis kokemuksia näistä kahdesta ja eroja? Ja löytyisikö joltakulta videota/ohjeita (mieluiten kuvallinen ohje jossa merkattu juotos kohteen pisteet a ja b) kyseisien chippien asenteluun 70004:seen ja käyväthän ihan varmasti 70004:seen? Ja millaista johtoa minun pitäisi siis nyt hankkia? Käykö tietokoneen raadoista pöllityt (kaapista löytyisi jo valmiina)? Juotostina lyijyvapaatako ja minkä kokoista? Minkä asteiseksi juotin olisi hyvä kuumentaa? Ja lisääkin saa neuvoa vaikken vielä osaisi asiasta kysyäkkään. Ai niin, sitten vielä millainen lukija käy kyseiseen (70004) malliin näitä rikkonaisia ajatellen!? (^_ ^) Kiitokset jo näin etukäteen.
   
 2.  
 3. Imadoki

  Imadoki Newbie

  Liittynyt:
  27.10.2013
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Nyt on selvitetty että kummatkin chipit käy ja löysin ohjeen ainakin tuohon Mars Pro GM-816HD:n, joka on mielestäni aika simppeli:
  [​IMG]
  ja selvitin myös että seuraavanlainen laaseri on koneisiini sopiva:
  PS2 SPU-3170 Laser for SCPH-700XX serial

  Tinan tulee olla pienempi kuin 0,6mm ja sisältää vähintäänkin 60% tinaa (eli siis molemmat lyijyttömät ja lyijyllinen käy). Juotin ei saa olla 30W:sta voimakkaampi. Vielä pitäisi selvittää siis: juottamislämpötila ja noista sähköpiuhoista millaisia pitäisi olla?
   
 4. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Hommassa kannattanee käyttää yksisäikeistä eristettyä kytkentälankaa, sitä on helppo juottaa eikä irralliset säikeet aiheuta oikosulkuja, lankojen päät kannattaa tinata etukäteen ja sitten lisätä tinaa juotosvaiheessa. Tinattu lanka tarttuu juotospisteeseen helpommin kuin tinaamaton. Älä juota vain pelkästään tinatuilla langanpäillä, muuten tulee huono juotos. Tietokoneen piuhat ovat tuohon hommaan ihan liian paksuja ja lisäksi useimmiten monisäikeisiä(jostain tuulettimen piuhoista tai latuskaisesta IDE-kaapelista saattaa kyllä saada sopivaa, sillä yleensä lattakaapeli on yksisäikeistä, joka on vaan niputettu yhteen eristyksen avulla). Tinaksi suosittelen lyijyllistä, koska lyijyttömän kanssa voipi mennä hermot. Hommaa tehdessä muista tuuletus, tinahöyryt ja juoksutteen katku eivät ole niitä kaikista terveellisimpiä hengitettäviä(tinan höyryt ovat karsinogeenisia ja juoksute myrkyllistä, joten niitä ei hirveästi passaa hengitellä). Lämpötila sen mukaan että tina sulaa nopsaan (pari sekuntia) mutta ei pala, juotettaessa tinaa ei saa työntää suoraan juottimen kärkeen vaan mieluiten vastapuolelta juotettavan komponentin jäädessä väliin.
   
  Viimeksi muokattu: 29.07.2014

Jaa tämä sivu