1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Prosessorin kellotaajuus on tippui..

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Etelänpoeka 12.03.2016.

  1. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    "Jotain"?
    Katso manuaalista miten saat biosin nollattua kokonaan, niin päästään lähtöruutuun. Jossain emoissa nollaukseen on oma jumpperi tai sitten otat koneesta virrat pois (poweri myös nollille tai johto kokonaan irti) ja emon patteri vartiksi pois.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,054
    Kiitokset:
    1,263
    Pisteet:
    223
    Hieman juttua ensin... fx prossuilla on omat lämpötila juttunsa, ne eivät suoraan korreloi kuten asian olettaisi.

    Phenomeilla asia erikseen sopivalla emolla (?). Hah näyttää jopa kuormitusasteenkin.
    hw monitor.PNG


    Aloituspostaaja:

    "Moi, eli sellainen ongelma että prosessorin kellotaajuus tippui 1,3ghz ja siellä se pysyy. Käytössä amd fx 8350 (4,0ghz) Tarvisin apua joltakin."

    Tarkastaisin ensimmäisenä jäähyn kiinnityksen prossuun. Tuon kiven kuuluisi kulkea hieman vauhdikkaammin... throtlaa... :rolleyes:
     
  4. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Tota mäkin mietin, mutta lämmöt ei käy lainkaan yksiin throtlauksen kanssa. Tosin jos lämpöanturi näyttää mitä sattuu, niin sitte voipi olla kyse siitä. o_O
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,054
    Kiitokset:
    1,263
    Pisteet:
    223
    Nyt se jäähy veks prossun seljästä. (Pyöriihän coolerissa propeli?)

    Katsella tahnojen levittäytymistä.

    Jos on jotain outoa niin olisi mukava kuulla.

    Uudet tahnat, riisinjyvän kokoinen ja vaikka hieman levittää prossun selkään. Teipin palanen sormeen jolla pyöritellä...

    Jos ei toimi niin ostan sulta halwalla tuon prossun.

    Kerro kuulumisia.
     
  6. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Nyt kun aloittaja on ottanut käyttöön CPU-Z ohjelman olisi kiva saada tietää vaihtuvatko Core Voltagen , Core Speedin ja Multiplierin arvot vai ovatko ne jämähtäneet paikalleen
     
  7. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Otin jäähyn pois ja tahnat olivat levittäytyneet melkein koko prossulle, sinne kulmiin oli jäänyt VÄHÄN tyhjää. No, laitoin uudet tahnat ja levittelin sillä teipin palasella koko prossulle. Tahnaa laitoin puolen herneen verran. Lämmöt ovat HWM mukaan tällä hetkellä kuin kirjoitan 11c-12c. Kellot ovat edelleen sen 1,4GHz. Eli ongelma ei ollut jäähyssä?
     
  8. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Mites noi? Ilmeisesti kaikki nekin muuttumattomia? Nollasitko biosia?
     
  9. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Jotain.JPG Eivät ne juurikaan muutu.
     
  10. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nollasin.
     
  11. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Googlella tulee vastaan juttua MSI:n emon slow mode -kytkimestä, mutta Gigabytestä en sellaista nopealla vilkaisulla löytänyt. Toinen syypää on ollut emovalmistajan oma softa, joka sotkee kellot ja prossun jännitteet (ainakin Asuksen softa tuli tässä kohtaa vastaan). Oletko Gigabyten vastaavan asentanut? Biosissa prossun kellot ja jännite siis auto-asetuksella ja Windowsin virranhallinnassa ei ole mitään eco-moodia käytössä?
     
  12. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    En ole asentanut. Kellot ja jännite ovat auto-asetuksella. Tietääkseni ei ole mitään eco-moodia käytössä.
     
  13. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    349
    Kiitokset:
    56
    Pisteet:
    38
  14. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Jotain vois kokeilla , esim
    (del) -> Q-Flash -> BackUp Bios -> (enter)

    (del) -> Save&Exit -> Load Optimize Defaults ->(enter)
     
  15. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Oon nollannu biosin ja en tiedä missä ongelma on. Mitä tässä pitäisi tehdä? Tehdas-asetuksiin?
     
  16. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Että vieläkin näyttää samoja lukemia.
     
  17. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Lisää ongelmia.. Alkaa tässä pikkuhiljaa moti mennä. Kone menee päälle mutta näyttö ei reagoi, eikä hiiri eikä näppäimistö.
     
  18. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Nyt alkaa tuntua siltä että joko emo tai poweri sakkaa. Onko mahdollista kokeilla niiden vaihtoa?
     
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Olisi varmaan parempi asentaa ensin käyttöjärjestelmä uusiksi ja palauttaa sitä ennen bios default asetukseen.
     
  20. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Käyttiksen asennuksen voisi kokeilla tai vielä helpommalla pääsee, jos koneella on ongelmaa edeltävä palautuspiste. Biosin nollaus käsittääkseni on jo kokeiltu tuloksetta.
     
  21. Etelänpoeka

    Etelänpoeka Member

    Liittynyt:
    19.12.2015
    Viestejä:
    56
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Yritän tässä lähiaikoina hommata uuden virtalähteen ja emolevyn. Sitten näkee kummassa vika on.
     

Jaa tämä sivu