1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Prosessorin jännitteet

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jyrski57 12.03.2017.

  1. Jyrski57

    Jyrski57 Newbie

    Liittynyt:
    17.10.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Morjes!
    Ongelmana on prosessorin korkeat jännitteet. Jos biosista säädän vcoren automaatille niin prosessorin jännitteet hyppii ~0,7 - 1,4 V välillä.
    Jouduin tekemään kompromissin ja asettamaan vcore jännitteet manuaalisesti 1,2 V, kysymys kuuluukin että saanko säädettyä ilde jännitteitä esim 0,9 V?

    Prosessori: i7-6700K
    Emolevy: Gigabyte GA-Z170 Gaming K5
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,633
    Kiitokset:
    980
    Pisteet:
    173
    Samoilla vermeillä (melkein) mennään täälläkin ja samanlaista pomppimista on noiden volttien kanssa. Kellotuksissa olen laittanut kiinteät voltit biosissa. Taitaa olla vain ominaisuus tuo jännitteiden seilaaminen.
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,374
    Kiitokset:
    542
    Pisteet:
    123
    Mielestäni tuon jännitteen pitääkin prosessorin kuormituksen mukaan heitellä.
     
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,633
    Kiitokset:
    980
    Pisteet:
    173
    Aivan. Primellä kun rasitin niin pysyi kyllä vakaana nuo jännitteet.
     
  6. Jyrski57

    Jyrski57 Newbie

    Liittynyt:
    17.10.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo taidan jättää vaa ne 1,2 V jännitteet ja thats it
    Vai mitä ootte mieltä vaikuttaaks prossun käyttöikään paljonki jos on 24/7 1,2V?
    Kun varmaa ideaali tilanne olis et ne jännitteet sais pysyyn idle/kevyes käytös alle 1V jos se biosin automaattinen jännitteensäätö toimis niinku pitää?
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,374
    Kiitokset:
    542
    Pisteet:
    123
    Jos et kellota, anna ne olla ihan default asetuksilla.
    Prosessori on yksi tietokoneen vahvimpia ja pitkäikäisimpiä komponentteja, joten ei sen käyttöikää tarvitse sen kummemmin miettiä tai yrittää säästää.
     
  8. Jyrski57

    Jyrski57 Newbie

    Liittynyt:
    17.10.2016
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Okei no teen sillee, ja kiitti neuvoista! :)
     

Jaa tämä sivu