1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

ProCaster DVD-002

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi GoofiaX 22.08.2004.

 1. yera-arts

  yera-arts Member

  Liittynyt:
  30.04.2005
  Viestejä:
  79
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Nyt ei ole kyseessä sama soitin, mutta sama ohjelmisto/ hakemistorakenne ja samankaltainen, lähes samanlainen piirilevytekniikka. Mikä voi olla vikana jos laite ei tunnista enää levyjä? Joko soitin sanoo, että "no-disc" tai "unknown disk" vaikka levyt ovat laillisia dvd-elokuvia. Melkein aina laitetta vasta käynnistettäessä laite tunnistaa levyn kuin levyn, mutta lämmettyään lataa kauan ja joskus tunnistaa ja useimmin ei tunnista. Vika ilmeni alkuperäisen firmwaren aikana ja firmispäivityksistä huolimatta vika ei ole kadonnut. Sisältä laite näyttää päällisin puolin hyvältä. Mittasin jännitteet ja mittari näytti idlatessa ylijännitettä kaikilla muilla jännitealueilla paitsi 3,3v. Pyörittäessä levyä jännitteet olivat mitattuna 5v~5,8v ja 3.3v~3,44v ja 12v~11,4v ja -12~-11,8 ja -24v~-23. Voiko virtalähteen toisiopuolen elkoissa olla vikaa.? Diodeissa läpivuotoja? Mistä kannattaa aloittaa testaaminen? Onko mahdollista että esim laseri toimii 3,3v jännitteellä mutta alivirralla? Vielä sellainen, että jos saan laitteen tunnistamaan levyn, niin se toistaa sen alusta loppuun ongelmitta..

  Lisäys: Juovamuuntaja pitää pientä sirinää, mikä lienee normaalia?
   
  Viimeksi muokattu: 28.06.2007
 2.  
 3. falloz

  falloz Member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11

  Mulla toi procaster-004 temppuili samanmoisesti.
  Virhe ilmoituksena oli joko "chyba disk" tahi "no disk"
  noista toinen ilmo töllössä ja toinen dvd:masiinassa.
  -> Kone takas verkkokauppaan, ja laittoivat uuden tilalle.
  Vieläkin toisinaan lukee levyä niin saatanaan kauan,
  ja toisinaan pienen katselutuokion jälkeen äänet
  menee "säröille".

  Ei voi ks. merkkiä suositella pahimmalle vihamiehellekkään.

  edellinen 002:n rupes toimimaan n. 8.firmiksen jälkeen
  eikä se päivitys tullut todellakaan laitteenvalmistajalta.
   
 4. yera-arts

  yera-arts Member

  Liittynyt:
  30.04.2005
  Viestejä:
  79
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Noniin.. Laite toimii, vika löytyi pienoisten johtavuusmittausten myötä. Mittasin emolevyltä laserille menevän 24pin ohuen lattakaapelin johtimia niin yli puolet oli poikki. Lattis näytti ihan ehjältä, mutta laseripään liittimen juuresta oli johto murtunut poikki mekaanisen rasituksen takia. jos johdossa, laserin päässä on pienikin taitos, niin se saattaa johtaa edestakaisen liikkeen takia johdon murtumiseen. Jos jollakin tulee "no disc" erroria niin kannattaa tarkistaa myös tämä..! Sain korjattua vanhan johdon poppakonsteilla. Irrotin johdon murtuneesta päästä sen sinisen muovivahvikkeen ja katkaisin sen jälkeen johdon murtuneesta kohdasta. Tämän jälkeen liimasin muovivahvikkeen tippaliimalla uuteen kohtaan. Tämän jälkeen teippasin johdon tukevasti pöytään. Kuumensin kynttilällä veitsen kärkeä "erittäin kuumaksi" koska kaapelin eriste kestää ~80c. Veitsen terän ollessa kuuma, vuolin sillä muovieristettä kaapelin päästä n. 4mm matkalta. Tämän jälkeen putsasin johdon pään etanolilla. Johto kiinni ja vóila! *Vaatii kärsivällisyyttä ja vakaita käsia* ;D :D
   
  Viimeksi muokattu: 29.06.2007
 5. mustamyy

  mustamyy Member

  Liittynyt:
  12.04.2006
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nyt vasta sitten kerrot, tossa 10.5. eli muutama postaus sitten pohdin tätä ja kaapeli oli ensimmäisenä vaihtoehtona. Ei oikein tullut mieleen miten sitä voisi korjata. Mulla oli jopa samanlaisia lattakaapeleita, mutta kosketuspinnat väärällä puolella. Nyt soitin on menossa jo huudossa kohtuu halvalla. ;)
   
 6. Lestic_

  Lestic_ Member

  Liittynyt:
  14.07.2005
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Terve!
  Ilmestynyt procasteriin (dvd-002) sellainen vika, että ei soita mitään levyjä. Ei taida alkaa pyörittää, miettii hetken aikaa ja avaa sitten kelkan.
  Muistelisin että tässä ketjussa oli aiemmin samasta viasta.. no en jaksa ruveta kolvaamaan sitä kuntoon, jos joku sitä haluaa niin ottakaa yhteyttä. Voi noutaa Espoon kilosta ennenkuin heitän ser-romun keräykseen.
   
 7. SirPena

  SirPena Member

  Liittynyt:
  20.07.2007
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi.

  Elikkä tänään kävin verkkokaupasta hakemassa tuon ProCaster DVD-003 DVD-soittimen. Äsken sitten rupesin kokeilemaan. Poltin Prison Break-jakson sekä tekstitykset DVD:lle. Muuten ei mitään ongelmaa, mutta tekstitykset eivät toimi. Yritin selata ketjua, mutta oikein selkeää vastausta en saanut. Pystyisikö joku siis auttamaan aloittelijaa? Onko firmware välttämätön, jos haluaa saada tekstitykset toimimaan?
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2007
 8. temi

  temi Active member

  Liittynyt:
  05.09.2004
  Viestejä:
  1,054
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Procaster dvd 003:seen ei ole firmwareja saatavilla.
  Yleensä nuo soittimeet vaativat tekstityksen ja leffan samalla tavalla nimetyiksi päätettä lukuunottamatta.
  Soitin erottelee isot ja pienet kirjaimet, joten myös ne täytyy olla myös samalla tavalla
  Esim:
  Prison Break.avi
  Prison Break.srt

  Edit. (soitin muistaakseni tukee myös SUB tekstejä joten tekstitystiedoston pääte voi olla myös .sub)
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2007
 9. TuffeW

  TuffeW Member

  Liittynyt:
  21.09.2005
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minun DVD-002:ni rupesi reistailemaan siten ettei oikein tahtonut tunnistaa levyjä enää ja kelkka toimi vähän niin ja näin. Avattuani
  laitteen näin että kaksi powerin kondensaattoria, molemmat 470uF 16V, olivat pullistuneet. Vaihtamalla ne laite toimii taas moitteettomasti. Ensimmäiseksi kokeilin myös laserin lattakaapelin liittimien puhdistamista, se ei vaikuttanut mitenkään.
   
 10. Mässy

  Mässy Guest

  Onko kukaan määritellyt mitä erikoismerkkejä (lähinnä . - ja välilyöntejä tarkoitan tässä) leffa/tekstitys tiedostojen nimissä saa olla ja kuinka monta merkkiä siinä saa olla??

  Viimeisimmällä polttamallani levyllä on 5 leffaa ja niistä 4:ssä ei tekstit pelaa. Yleensä kun näitä ongelmia on ilmeentynyt on kyse ollut aina yksittäisistä tiedostoista ja ongelma on ollut vain iso ja pienen kirjaimen ero tyyliin :

  Leffa.avi
  leffa.srt

  mutta ko. levyn tiedostoissa ei eroa noiden tiedostojen välillä ole. Luulen että ongelmana on erikoismerkit kun leffa on merkattu :

  leffa-xvid-dvd.avi
  leffa-xvid-dvd.srt

  Ongelma ei johdu laitteestani koska sama ongelma samalla levyllä toistuu töissäni jossa käytössäni on yamadan 6600 (kotona procaster 002) samalla temin firmiksellä. Jos joku tietää noista merkeistä ja niiden toimivuudesta laitteessa olisin kiinnostunut kuulemaan siitä jotta voin jonkulaisen "standardin" noille leffanimille luoda :D
   
 11. palerock

  palerock Member

  Liittynyt:
  29.12.2004
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mulla oli ainakin Yamada6600:sen kanssa ongelmana levyn pyöritys moottori. Otin moottorin virtapiuhat irti ja syötin virtaa patterilla. Sain sen taas pyörimään ja toimi muutamia päiviä, kunnes lakkasi taas.

  Avasin moottorin perseen ja putsailin sitä, taivuttelin "hiili luiskia" niin että saisivat paremman kontaktin... ja sen jälkeen toimi kuukausia, kunnes ostin huutonetistä "vähän käytetyn" Procaster002:sen, kun en kuitenkaan enää luottanut tuon moottorin toimintaan.

  Procaster on nyt toiminut jotenkuten, mutta kyllä se miettii joskus kauemmin kuin Yamada, ennenkuin tunnistaa levyjä. Mahtaako olla huonommin "kohdistettu" lukupää tms. tai sitten siitä on tuo kaapeli menossa rikki. Se kun otti levyyn kiinni toisinaan. Ilmeisesti laite oli just siksi myytävänä.

  Taidan kohta vaihtaa tuon Procasterin moottorin tuohon Yamadaan, kun en ole keksinyt mikä Uusi laite olisi yhtä hyvä kuin Yamada6600 uutena. HDMI:tä tms. en kaipaa enkä tarvitse... kunhan .avi:t toimii .srt tekstien kanssa yhtä hyvin kuin Yamadassa, pitkät tiedostonimet toimii, käyttö on yhtä helppoa/loogista kuin Yamadassa ja Modattuja Firmiksiä löytyy (täytynee siis olla MTK chipset?). Niin ja laitteen saa region free'ksi. Ethernet liitäntä olisi tietysti iso plussa, tai sitten USB ettei tarttis kaikkea katsottavaa polttaa levyille. Mutta esim. käyttömukavuus menee kyllä noiden edelle ehdottomasti.
   
 12. TuffeW

  TuffeW Member

  Liittynyt:
  21.09.2005
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nyt tarvittaisiin hardisgurujen asiantuntemusta. Ostin viallisen DVD-002:n jonka ajattelin saavani kuntoon virtalähteen korjauksella. Noh, eihän se niin helppoa ollutkaan. Toimivan kapistuksen powerilla tämä ei inahdakaan, ja vice versa, tämän potilaan powerilla omani pelittää hienosti. Eli kysymys kuuluu: Mistä nyt etsimään vikaa? Värkki ei siis tee yhtään mitään, näyttö pysyy pimeänä ja mekaanisesti ei mitään liikettä. Ja virtalähde on siis OK. Muistan nähneeni jotain emon elkoista, mutten millään nyt löydä tätä viestiä. Onko kellään ollut emolevyn kidevikaa? Luulisi siitä seuraavan täysi hiljaisuus. Vinkkejä otetaan vastaan!
   
 13. yera-arts

  yera-arts Member

  Liittynyt:
  30.04.2005
  Viestejä:
  79
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itse lähtisin mittailemaan, ihan ekaks kaikki emolle menevät lattakaapelit. Sitten mittailee siitä emolevyltä.. Tosin on vähän vaikee mitata komponentteja jotka on kiinni, ku virta kiertää jostain muusta suunnasta piiriä.. Mut voi tehdä jotain perusmittauksia ja verrata ehjän emon samasta pisteestä mitattuihin arvoihin.. Yleismittari käteen ja mittaamaan..
   
 14. TuffeW

  TuffeW Member

  Liittynyt:
  21.09.2005
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No virtalähteen lattakaapelihan on todistetusti kunnossa. Tietenkin voin umpimähkään lähteä mittaamaan ziljoonia mittapisteitä vertailemalla ehjään emoon, kysyinkin lähinnä vinkkejä missä mennään kun laite esittää totaalisen kuollutta. Kidettä kun yleismittarilla ei saa mitatuksi niin ajattelin onko kellään muulla hajonnut se. Eli jos jollain on ollut pimeä laite jonka vika oli emossa ja saitte kuntoon, mitä teitte?
   
 15. kurjimus

  kurjimus Member

  Liittynyt:
  03.12.2007
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Oma Procaster DVD-002 on temppuillut jo pidempään. Laite ei aina "jaksanut" lukea levyjä, vaan pyöritti niitä äänekkäästi ja kuva pätki. Sitten vehje ei tuntunut menevän päälle; Procasterin sininen logo ilmestyi puolittain tv-ruutuun toisen puolen ollessa pinkkiä mössöä ja laitteen etupaneeli oli pimeä. Virtanapin r***kaus auttoi, mutta ei soittimen käyttö mitenkään mielekästä ollut.

  Edellä mainittuihin ongelmiin auttoi firmwaren päivitys, mutta samalla poltetut divx-leffat lakkasivat pyörimästä. Kokeilin seuraavia versioita: alwaysconnected, temi v4 ja zapata07 - tulos sama: dvd-leffat toimivat, divx:t eivät.

  Löytyykö ongelmaan ratkaisua?
   
 16. TuffeW

  TuffeW Member

  Liittynyt:
  21.09.2005
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No niin:) Laite lähti komeasti käyntiin kun sain vaihdettua
  emolevyn kiteen siihen. Helppo vika löytää kun käytössä oli oskilloskooppi.
   
 17. packiderm

  packiderm Member

  Liittynyt:
  20.10.2005
  Viestejä:
  22
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  YAMADA 6600... Osaisitteko auttaa. Eli leffa "käy hitaasti" ja ääni tulee aivan pienissä pätkissä n. sekunnin välein. Leffa on xvid, äänestä en ole varma, kai joku mp3. Ei ole packed bitstream päällä, tämä on erilaista häikkää. Firmiksen nimeä en muista, mutta taustakuvana ns. talvimaisema.

  Ei ole aikoihin ollut leffojen kanssa ongelmia, joten ei kai kovin yleinen ongelma.
   
 18. TuffeW

  TuffeW Member

  Liittynyt:
  21.09.2005
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  LG:n televisioilla ja Procaster DVD-002:lla tuntuisi menevän kaukösäädinten käskyt ristiin. Onkohan kukaan tehnyt firmistä jossa soitin tottelee jotain muuta kaukosäädintä? Onkohan se edes mahdollista?
   
 19. Texbuxer

  Texbuxer Member

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mulla on Yamadan 6600 malli, ja firmware on vaihdettu mutta ei toimi divx-leffojen kanssa, lähtee toistamaan mutta parin sekunnin kuluttua aina jumiintuu, kuva sekoaa ja äänet. Leffat on kansioissa dvd-levylla sekä sub että srt tekstien kanssa. Mikä olisi toimivin firmware ?
   
 20. MrX3M

  MrX3M Member

  Liittynyt:
  27.01.2007
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Sama juttu vanhempi LG 42"plasma sekoilee kaukon kanssa, päivitetty yamada firmis
   
 21. Texbuxer

  Texbuxer Member

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Vaihdoin Yamada 6600 firmware v5 Mod: New Age v15 eikä auttanut mutta kun laittoi PBS:n pois päältä niin sitten alkoi toimia.
   

Jaa tämä sivu