1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Printterihuijaus??

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Tepsu9 31.01.2012.

 1. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,172
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  93
  Onko joku törmännyt tällaiseen tapaukseen vai onko huijaus??

  Esimerkiksi tulostimet: eurooppalaisena yhteistuotantona tehty tv-dokumentti Hehkulamppuhuijaus väittää, että printtereihin on asennettu laskuri, joka laskee tulostettujen sivujen määrää. Kun tietty määrä tulosteita on otettu, laitteet on ohjelmoitu hajoamaan, vaikka ne olisivatkin vielä käyttökunnossa.

  http://www.iltalehti.fi/koti/2011112314809929_kt.shtml
   
 2.  
 3. Pc_P

  Pc_P Regular member

  Liittynyt:
  28.07.2010
  Viestejä:
  2,517
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  48
  Olen kuullut tarinoita noista.
  Omalle kohdalleni ei ole osunut moista laitetta, vaan hajoamisille on löytynyt järkevä selitys.

  Oudoimmissa tarinoissa tulostimen koneista on kadonnut, ei kannata kaikkea uskoa.

  Uskon tuollaisia laitteita olevan tai on ainakin joskus ollut.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2012
 4. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Tarinoita olen minäkin kuullut, mutta en ole ikinä suoranaisesti törmännyt moiseen ominaisuuteen.
  Todetaan kuitenkin että ainakin omassa HP:n värilaserissa (C1515n) on systeemi, että siinä vaiheessa kun kasetit ovat tulostimen mielestä lähes tyhjiä, se lopettaa tulostimen, mutta tämän ominaisuuden saa onneksi ihan valikosta ohitettua.
   
 5. aba120

  aba120 Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  3,564
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Joitakin vuosia sitten joissakin Epsonin mustesuihkutulostimissa kusetettiin ihan urakalla.
  Väriä oli säiliöissä vaikka muille jakaa,niin tulostin pyysi vaihtamaan värikasetin,
  tai tulostus loppui siihen paikkaan.
  Itselläni oli Epson RX 425 en sen jälkeen ole kyseiseen merkkiin käsiäni pa*****t.

  Ei mikään ihme,kaikessahan pyritään kusettamaan ja tekemään kamat mahdollisimman halvalla,
  että ne kestää korkeintaan sen takuuajan ja laukee korjauskelvottomiksi.
   
 6. Pihlis12

  Pihlis12 Active member

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  1,312
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Noita laitteita ei ole ohjelmoitu hajoamaan, vaan tuossa dokumentissa kerrottiin että kun tuo laskuri täyttyy laite alkaa ilmoittamaan että laite ei toimi. Tuossa dokumentissa tuo laskuri nollattiin ohjelmallisesti ja laite aloitti toimimisen välittömästi.
   
 7. daolpu

  daolpu Regular member

  Liittynyt:
  03.07.2011
  Viestejä:
  510
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ite nähnyt joskus ohjelman jossa tyyppi latasi koneellensa ohjelman, jolla pystyi nollaamaan noissa patruunoissa olevan mittarin. Kokeili sitä ja taas lähti pelittämään. Latasin itsekkin, mutta siinä ei ollut omalle Epsonille sopivaa mallia. Ja se ohjelma toimi vain Epsonin tulostimissa.

  Löysinkin sen ohjelman: http://www.ssclg.com/epsone.shtml
   
 8. HifiTollo

  HifiTollo Member

  Liittynyt:
  08.04.2009
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ainakin tuo mustekasettien / mustesäiliöitten pakkomyynti on asia, mihin kuluttajansuojaviranomaiset voisivat puuttua.

  Jo ympäristönsuojelumielessä on huipputyperää, että ensiasennuskasetit ovat niin vajaatäyttöisiä, ettei niillä tulosta kuin yhden vuoden testisivut. Heitä sitten roskiin ja osta uudet kasetit, vai? Tuo kartelli olisi murrettava.

  Printterivalmistajat yrittävät aina myydä täydellisiä uusia kasetteja, vaikka kasetit voisi vallan hyvin tehdä uudelleentäyttöä ajatellen. Siis niin helppoa uudelleentäyttöä, että sen voisi kotona tehdä kuka vain. onneksi nykyään on edes liikkeitä, joista saa uudelleentäytettyjäkin kasetteja hieman huokeammalla.

  Yksi esimerkki käytännön elämästä.

  Ostin joskus vajaa vuosi sitten mustesuihkutulostimen, erästä yleisintä merkkiä, joka alkaa C:llä. Olen silloin tällöin tulostanut tekstisivun, yhden ainoan kerran monivärikuvan. Tekstisivut eivät ole olleet täyteen kirjoitettuja, vaan esim näytönohjaimen konfiguraatiotietojen yhteenvetoon verrattavia. Vajaan vuoden aikana olen tulostanut yhteensä n. 20 sivua.

  Nyt printteri ilmoittaa, että musta väri on loppumassa, ja ehdottaa hyppäämään valmistajan nettisivulle tilaamaan mustetta.


  Eikö tuo ole jo aika härskiä markkinointia. Maailma hukkuu muutenkin roskaan.
   
 9. ugge

  ugge Regular member

  Liittynyt:
  20.11.2007
  Viestejä:
  1,146
  Kiitokset:
  9
  Pisteet:
  48
  Lasereiden omistajille pieni vinkki.

  Suurimmassa osassa lasereiden värijauhekaseteissa jauheen määrän mittaa optiikka, eli kasetin päädyissä on ikkuna/linssi.
  Kun jauheen taso on ikkunan alapuolella, alkaa tulostin kiukuttelemaan loppuvasta värijauheesta.

  Pala teippiä tai mustaa tussia ikkunaan niin loppuu kiukuttelu ja kasetista riippuen saa melko roimasti lisäikää värikasetille.

  Esimerkkitapaus oli edellisessä työpaikassani, kun tulostin alkoi 2 vuoden jälkeen huutamaan uutta värikasettia.
  Tussasin kasetin ikkunan ja kuinka ollakkaan, kasetti oli tyhjä vasta vuoden kuluttua.
  Kyseisellä tulostimella tuostettiin päivittäin 2-10 arkkia.
   
 10. aba120

  aba120 Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  3,564
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Laitetaan nyt tämä tänne.
  Hintaeroja samoissa tulostinväreissä.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 03.04.2013
 11. muppis

  muppis Regular member

  Liittynyt:
  13.07.2007
  Viestejä:
  224
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28
  Itse ostin pk-yritykselle tarkoitetun HP:n värilaserin käytettynä ja metsästin siihen täydet kasetit puoleen hintaan. Laite kasetteineen varmaan lähtee hautaan minun kanssa tulostumäärieni kanssa. HP:lla on vielä toimiva kierrätyssysteemi, niin ei tarvi heittää tyhjiä roskiin vaan saa palauttaa HP:lle heidän laskuun. Toki sehän näkyy sitten uusien kasettien hinnassa.

  Sen takia tarvikekasetit on halvempia, kun niille ei ole järjestetty kierrätystä valmistajan toimesta. Tämä on sitten käyttäjän valinta ja tietenkään yksikään firma ei tee hyväntekeväisyydestään mitään.
   
 12. himpo

  himpo Member

  Liittynyt:
  26.08.2005
  Viestejä:
  39
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  18
  Sama tulostin meillä ja voin sanoa että HP kusettaa täysillä tyhmiä ihmisiä väittämällä että väri on loppu eikä anna enää tulostaa mitään jos kyseistä väriä ei vaihdeta uuteen.

  Huomasin myös että värit kuluu vaikka tulostaisit pelkkää mustaa, tulosta siis 1000 sivua joissa pelkästään mustaa niin C, M & Y kasetit on yllättäen tyhjiä.

  No on HP sentään rehellisempi kuin moni muu valmistaja joissa joudut teippailemaan tai suorittamaan äärimmäisen vaativia valikko kikkailuja ja yhdistelmäpainalluksia, eli valikossa on suoraan ohita valinta ja kasetit saa ajettua loppuun.

  Ostin tulostimen vuonna 2008 ja viime kuussa meni niin huonoon kuntoon että pystyy tulostamaan vain yhden sivun kerralla, eli nyt metsästän uutta värilaseria.
   
 13. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Threadi on vanha, mutta liittyy aiheeseen niin nostetaan. Kuten tosiaan totesin, ainakin HP:n Colorlaserjet CP1515n lopettaa tulostamisen, kun kasetit on sen mielestä tyhjiä. Tulostimen valikosta saa kuitenkin laitettua ohituksen päälle ja tulostaminen saattaa jatkua. Itse kotikäytössä tulostelin "tyhjillä" kaseteilla noin kolme vuotta, ennen kuin värikasetit alkoi oikeasti olla niin tyhjiä, ettei tulosteista enää tullut oikean näköisiä. Eli HP ainakin kusee asiakastaan silmään todella törkeästi. Nuokin kasetit oli niitä vajaita ensiasennuskasetteja ja menivät siis "tyhjäksi" noin vuoden käytön jälkeen, mutta ohitusvalinnalla pystyi tuon jälkeen tulostamaan vielä sen kolme vuotta.
   
 14. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,418
  Kiitokset:
  1,083
  Pisteet:
  243
  Tässä vähän mutu-juttua omista kokemuksista. Viime vuosituhannen lopulla oli Epson ja 2000-luvulla rinnalle tuki Canon. Epson lakkasi tulostamasta, kun jompi kumpi kasetti tyhjeni. Monivärikasettia se ei pitänyt tyhjänä, vaikka joku väri olisi loppunutkin. Tulosteet vain tulivat kummallisen väriseksi, jos joku väri puuttui. Mutta kun värikasetti tyhjeni, mustalla värillä ei yksin pystynyt tulostamaan edes mustaa tekstiä.

  Nykyinen Canon ilmoittaa etukäteen mustan tai värikasetin loppumisesta, mutta tulostus jatkuu niin kauan kuin väriä on jäljelle. Vasta kun väriä ei enää tule tai tekstin tulostus lakkaa, pitää kasetti vaihtaa.

  Uusissa Canonin (ja ehkä muidenkin) kaseteissa on sellainen siru, joka ohjelmallisesti kertoo, että uusi kasetti on asennettu. Jos kyseessä on uudelleen täytetty kasetti, saattaa siru (tai puuttuva siru) ilmaista, että muste on lopussa, vaikka näin ei ole. Tämän toiminnon voi ohjelmallisesti ohittaa, jolloin tulostusta voi jatkaa niin kauan kuin mustetta riittää.

  Itse olen muistini mukaan voinut aina jatkaa tulostusta kunnes väri tulosteesta on totaalisesti loppunut. Eli tulostus ei ole päättynyt ohjelmalliseen ilmoitukseen värin loppumisesta muutoin kuin tarvike- tai uudelleen täytetyllä kasetilla tuon sirun takia, ja silloinkin sen on voinut ohittaa.

  Lisäksi kannattaa muistaa, että säännöllisesti käytetyn laitteen tulostuspäät pysyvät avoimena. Kun laite käynnistetään tauon jälkeen, suorittaa se aluksi tulostuspäiden puhdistustoiminnon, joka kuluttaa mustetta. Jos tauko on ollut pitkä, voi kulua paljonkin aikaa ja mustetta ennen kuin se taas toimii. Tuollaisessa käytössä on väärin vertailla musteen riittämistä siihen, kuinka vähän on tulostettu.

  Siitä olen samaa mieltä, että väripatruunat ovat aivan käsittämättömän kalliita. Se johtuu laitevalmistajien strategisesta valinnasta: Myydän laite houkuttelevan halvalla ja tehdään tulosta väripatruunoiden myynnillä.
   
 15. kepa

  kepa Member

  Liittynyt:
  01.05.2006
  Viestejä:
  31
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
   
 16. kepa

  kepa Member

  Liittynyt:
  01.05.2006
  Viestejä:
  31
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Siis tarkoitit tuota pätkää http://vimeo.com/21241331. Toisaalta jos kaikki kestäis ikuisuuden ei keksittäs niin paljon uusia parempia juttuja.
   
 17. teme565

  teme565 Active member

  Liittynyt:
  10.05.2002
  Viestejä:
  3,306
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Itseltä alkoi vanha mustavalkolaser (tuo aiemmin mainittu Colorlaserjet on porukoilla) sotkea aika pahasti, kun mustekasetista kului kuvarumpu tai rummun wiper blade loppuun. Mustejauhetta oli vielä jäljellä joten haalin käsiini toisen lasertulostimen, josta oli mustekasetti tyhjä, avasin molemmat mustekasetit ja kippasin tuosta rikkinäisestä kasetista musteet ehjään, tyhjään kasettiin ja hyvin tulostaa.

  Jos tuon mustejauhon kanssa säätää jotain, niin se kannattaa sitten tehdä ulkona, parvekkeella tai vähintään pesuhuoneessa. Tuo jauhe on niin hienojakoista, että se pöllähtää helpolla ja sotkee paikat, mutta lähtee kyllä vedellä ja pyyhkimällä pois.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2013
 18. Peksalli

  Peksalli Member

  Liittynyt:
  03.04.2013
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Logiikkasi vähän ontuu. Minusta jos kaikki kestäisi ikuisuuden valmistajat eivät voisi myydä sitä samaa vanhaa roinaa koko ajan uudelleen, vaan joutuisivat keksimään enemmän uusia ja parempia juttuja.
   
 19. ariru

  ariru Member

  Liittynyt:
  26.03.2007
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Eikös nokialla ollut parikin iskunkestävää luuria, jotka olivat "liian kestäviä" valmistus lopetettiin hyvissä ajoin.. Muutenkin kyl vanhat nokialaiset ol kestäviä. Tvtkin tuntuu olevan samanlaisia. On mennyt kuvaputkee ja virtalähettä rikki...
   
 20. Kroos

  Kroos Member

  Liittynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ostin Canon LBP5050 laser tulostimen sen lievästi edullisempaan kustannusvertailuun perustuen. Vertailussa oli kysymys tulosteiden hinnasta. Mutta ei kannata luottaa laitteiden esitteissä mainittuihin ominaisuuksiin, ainakaan Canonin kohdalla. Minulla on käytössä myös HP:n laser, jonka kasetit ovat tulostaneet jopa enemmän kuin luvattu. Tosin laite on 5 vuotta vanhempi kuin Canon. 14 kuukauden ja 166 sivun tulostuksen jälkeen kasetin käyttöikä päättyi. Ohessa huollon kanssa käymäni sp-keskustelu.

  Lopputuloksena - osta uudet kaseetit, jotka ovat kalliimmat kuin laite. Tai lähetä laite huoltoon ja osta kuitenkin uudet kaseetit ja maksa rahti ja tarkastuskulut.

  Näin meitä lypsetään!
  ---------------------------------------------------------------------------------------
  Miten on mahdollista, että tulee tällainen ilmoitus: "Värikasetin Syaani käyttöikä on päättynyt. Avaa etukansi ja vaihda värikasetti." Tulostusmäärä on vasta 166 sivua! Nettisivujenne mukaan: "Värikasetti 716 C Syaanin kasetin 716 riitto on noin 1500 sivua (ISO 19798)."
  ---------------------------------------------------------------------------------------
  Canon:
  "Värikasetin Syaani käyttöikä on päättynyt. Avaa etukansi ja vaihda värikasetti." on vain käännösvirhe ja tarkoittaa, että se on loppunut. Jos teillä on alkuperäiset paketista suoraan olevat värit, niin ne ei vastaa lähellekkään uutena ostettuja värejä.
  Virheilmoitus voi myös tarkoittaa että kasetin rumpu on loppu.
  Väriaineen riitto mittaa, kuinka monta sivua yhdellä värikasetilla voi tulostaa. Useiden lasertulostimissa käytettävien Canonin tulostusyksiköiden väriaineen riitto on mitattu tarkkojen ISO (International Organization for Standardization) -menetelmien mukaisesti. Testisivussa, jolla mitataan väriaineen riitto, väri peittää 5% sivusta joten jos tulostaa tiedostoja jossa väri peittää enemmän kuin 5%, esim. kuvia, niin sivumäärä vähenee.
  Värikasettien väriaineen riitto on mitattu tarkkaan määritellyissä olosuhteissa eli kotikäyttö useimmiten ei vastaa mittauksia.
  Joka kerta kun laitat tulostimen päälle niin se suorittaa kalibroinnin joka kuluttavat värikasetin rumpua. Jos tulostat joka päivä niin kannattaa antaa tulostimen olla päällä koko päivän ja katkaista siitä vasta virran illalla.
  Noin 160 sivua aloituskaseteilla on ihan normaalia, vähän riippuen siitä miten tulostinta on käytetty tietysti.
  Riitto riippuu ihan siitä mitä tulostaa, jos laitteesta katkaistaan virta usein ja kuinka usein sillä tulostetaan. Jos laite seisoo päällä kauemman aikaa niin se suorittaa kalibroinnin ennen ensimmäistä tulostusta.
  Jos käyttää tulostinta harvoin niin useimmiten rumpu loppuu ennen väriä.
  -------------------------------------------------------------------------------------
  Kiitos vastauksestanne.

  Vastaus on hienosti laadittu sekoittamaan tällaisen tavallisen ihmisen ajatukset. Uskotteko itsekkään siihen?
  Jos ei olekkaan kysymys todellisesta värin loppumisesta, pitäisi kohta tulla ilmoitus kaikkien kasettin värin loppumisesta, koska nuo puhdistus ym. toimenpiteet tapahtuvat kaikille niille. Tällöin on myös kysymys vakanvanlaatuisesta laatuvirheestä kasettien rummuissa. Koska poikkeama on niin suuri, se mahdu minkäänlaatuisten virhemarginaalien sisään. Rummunhan pitäisi kestää moninkertaisesti värin määrään.
  Ymmärsinkö oiken, että kysymys ei olekkaan värin tai rummun loppumisesta, vaan kaseteissa on jonkinlainen laskurijärjestelmä joka toimii tässä tapauksessa vain olettaa virheen.
  Haluaisin myös selityksen sille, että minulle on myyty laite, jolla voi tulostaa 800 sivua ensiasennuskaseteilla ja myyntitilanteessa luvattu toiminta ei toteudukkaan.
  Tutustu tähän sivuun:
  http://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Printers/Laser/i-SENSYS_LBP5050/
  Tämä tarkoittanee se myös sitä, että jos nyt ostan uudet värikaseetit ja niille ilmoitetaan 1500 sivun tulostusmääriä, niillä pystyy tulostamaan vain n.320 sivua? Tämä haiskahtaa jo petokselta?
  ------------------------------------------------------------------------------------------------
  Canon:
  Syyanin rumpu voi loppua ennen muita jos syaania on käytetty enemmän kuin muita väriä. Ei siinä mitään kummallista.
  Jos olet sitä mieltä että joko tulostimessasi tai värikasetissasi on jotakin vikaa niin suositamme että toimitat laitteesi huoltoon tarkastettavaksi. Voit toimittaa sen joko itse tai jälleenmyyjäsi kautta. Muuta ratkaisua tähän ei valitettavasti löydy.
  Takuuaikana lähetys on maksuton kun tuote toimitetaan huoltoon
  sopimushuoltojemme ohjeiden mukaan.
  Jos sopimushuolto havaitsee tuotteessasi vian joka ei ole takuun tai virhevastuun alainen, niin heillä on oikeus veloittaa sinulta laitteen tutkimiseen käytetystä ajasta kustannusarviomaksu.
  ---------------------------------------------------------------------------------------
   
 21. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,418
  Kiitokset:
  1,083
  Pisteet:
  243
  Onhan tuota vaikea uskoa, että kaikki on niin kuin pitääkin, kun esitteessä kerrotaan, että aloituskaseteilla voi tulostaa noin 800 sivua ja sähköpostiviestissä todetaan, että noin 160 sivua aloituskaseteilla on ihan normaalia.
   

Jaa tämä sivu