1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

PR_END_OF_FILE_ERROR ilmoitus sivuilta, jotka toimineet ennen

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi tiqruli 21.11.2019.

  1. tiqruli

    tiqruli Member

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hei, eilen kaikki toimi ok, sammutin koneen. Sitten kun käynnistin myöhemmin uudelleen, alkoi heittää tuota ilmoitusta. Ensin Facebook, sitten Iltalehti, Google, Afterdawn...kohta ei pääse minnekään läppärillä. Voiko johtua Win 10 päivityksestä KB4524099 vai Avastista? Firefox, Chrome ja jopa Edge kokeiltu. Ongelma laajenee koko ajan. Sammuttamisen jälkeen asensi tuon Win päivityksen. Alkuun Google toimi, mutta kun koetin hakea otsikon alku tekstiä, ei enää Googlekaan pelitä. Lisäksi ilmoittaa, että suojatun yhteyden muodostaminen epäonnistui. Avattavaa sivua ei voi näyttää koska vastaanotetun datan alkuperää ei kyetty varmentamaan. Eri laitteella kaikki sivut toimivat normaalisti. Mikä ohjelma aiheuttaa ja miten ongelma korjataan?
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,353
    Kiitokset:
    818
    Pisteet:
    123
    Vaikuttaisi enemmänkin olevan selaimissa ja tai yhteydessä jotain häikkää, kuin windowsin päivityksessä. Ainakin kaikki haut tolla virhekoodila viittaisi näin.

    Kokeile käynnistää firefox ilman lisäosia. Aukaise firefox - valitse asetukset (kolme palkkia oikeassa yläkulmassa) - Ohje -Käynnistä uudelleen ilman lisäosia - Käynnistä uudelleen.

    Ehkä myös avastin poistoa voisi testata. Kokeile ainakin, että otat sen hetkeksi pois päältä ja käytät windowsin defenderiä.
     
    Viimeksi muokattu: 22.11.2019
  4. tiqruli

    tiqruli Member

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Testasin juuri, ei auttanut.
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,353
    Kiitokset:
    818
    Pisteet:
    123
    Voit kokeilla halutessasi tuon päivityksen poistoa seuraavasti.
    Klikkaa hiiren oikealla käynnistä valikkoa ja valitse Sovellukset ja ominaisuudet - Ohjelmat ja toiminnot - Näytä asennetut päivitykset - tämän jälkeen pitäisi näkyä lista päivityksistä, kokeile saatko tuon päivityksen poistettua.

    Jos se ei ole poistettavissa tai ei auta, niin pitää miettiä lisää. Oletko kokeillut selainten uudelleen asennusta?
    Käytätkö muuten vpn palvelua?
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,447
    Kiitokset:
    900
    Pisteet:
    193
    Kannattaisko kokeilla järjestelmän palautusta?
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,353
    Kiitokset:
    818
    Pisteet:
    123
    Tarkemmin kun asiaa katsoin, niin toi kyseinen päivitys on alunperin tullut versiolle 1809. Itselläni sitä päivitystä ei ole. Uusin windows versio on tällä hetkellä 1909 eli kannattaa tarkistaa uudemman kerran onko päivityksiä ladattavissa ja päivittää windows uusimpaan versioon, jos ei ole jo.
     
  8. tiqruli

    tiqruli Member

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Yön aikana oli ilmestynyt päivitys versio 1909, jota ladannut ja asentanut kohta 2 h ja vasta 64%. Jos tuo ei auta, niin kokeilen yllä ehdotettuja. Ilmoitan kuinka käy.
     
  9. A-M

    A-M Member

    Liittynyt:
    05.10.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    18
    Onko yhteysnopeus tai kone sinulla kovin hidas, jos 2 tuntia jo kulunut latauksessa ja asennuksessa.
    Itselläni tuo päivitys meni läpi alle 5 minuutin, samoin mitä tuolla kymppi keskustelussa on mainittu.

    edit: vai puuttuiko mahdollisesti edellinen versiopäivitys?
     
    Viimeksi muokattu: 22.11.2019
  10. tiqruli

    tiqruli Member

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ihan tässä firman verkkoon toin rouhimaan työpäivän ajaksi tosin wifiin, on nopee. Edelleen pyörii. Aloittaneeko aina uudelleen kun lataa, valmistelee ja asentaa 0-100% vaiheilla uudelleen. Päivitys historiassa maininta että päivitys epäonnistui. Edellinen ominaisuus päivitys versio 1809 25.2.2019 onnistunut. Jotain kumulatiivisia laatupäivityksiä versioon 1089 ladannut onnistuneesti 18.11. ja 21.11.
     
  11. tiqruli

    tiqruli Member

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt ilmoitti ensimmäisen kerran että kone pitää käynnistää uudelleen, jotta päivitys viimeistelee itsensä. Saa nähdä kuinka käy. Kohta näkee.
     
  12. tiqruli

    tiqruli Member

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Hitaalla kyllä kone kävi. Nyt vasta valmis. Taustakuva katosi. Mutta ainakin Google ja muut sivut aukeaa, mitkä ei eilen auenneet eikä herjaa suojatusta yhteydestä. Illemmalla tutkittava lisää. Mystiseltä tuntuu.
     
  13. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,072
    Kiitokset:
    150
    Pisteet:
    93
    ^
    Onnea vaan 1909 kanssa, päivitin eilen ja nyt jää päälle vasta neljännellä uudelleenkäynnistyksellä, aikaisemmin ei mitään probleemia.
    Toimii sentään, kun tarpeeksi monta kertaa jaksaa uudelleenkäynnistää jokin stop-errorin jälkeen, joku pagefault tms. kiusaa...

    T: Vesku
     
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,353
    Kiitokset:
    818
    Pisteet:
    123
    Varmaankin puuttunut versio 1903 välistä ja sen takia meni sitten kauan. Sitä en osaa sanoa miksi se noita virheitä aikaisemmin antoi koska 1809 versio on myös tuettu vielä, niin siitä ei ainakaan pitäisi olla kiinni.
     
    Viimeksi muokattu: 22.11.2019
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,824
    Kiitokset:
    1,213
    Pisteet:
    223
    Samaa mitä tuossa jäsen Trinity sanoikin jo. Henk.kohtaisesti sitä mieltä että päivitykset kannattaa antaa rullata. Jos niinkin suuri firma kuin M$ niin paremmin ne siellä tietävät kuitenkin, loppujen lopuksi asiat. Tietäminen kuinka estää päivitykset ei aina ole ehkä se oikea lopputulos. Jouph, päivitetty 1903 → 1909 ja 5 minuuttia meni. Kaikki toimii sukkana.

    Mutta nämä vain sivuhuomioina.


    upload_2019-11-23_0-36-48.

    https://support.mozilla.org/en-US/questions/1267074
     
  16. tiqruli

    tiqruli Member

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    68
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Juu, en ole yrittänytkään estää latauksia. Toinen huomio on, että minulta katosi Skype, piti laittaa kaikki uudelleen. Ja sain äsken ilmoituksen, että Microsoft-tilini salasana on muuttunut. En ole sitä muuttanut, mitä ihmettelin. Kun kokeilin kirjautua tiliini, sen salasana oli ihan ennallaan. Eli virheellinen ilmoitus. Mutta nyt ainakin läppäri toimii ja sellainen aiempi ongelma, että vaikka olin laittanut asetukset siten, että kone ei saa sammua, ellen itse sammuta tai akku lopu, niin tietsikka sammui aina n. 5 min jälkeen, jos ei hiirtä tms. aktiviteettia tehnyt. Se on nyt korjautunut. Käyttäytyy juuri niin, mitä asetuksia itse olen laittanut. Lieneekö minulla ollut vain huonoa tuuria latauksien suhteen, koska asun alueella, jossa nettiyhteydet pätkii ja on välillä todella heikot. Eilen otin masiinan töihin kaupunkiin, niin sai paremmassa yhteydessä päivittäjä tehdä töitä. Kiitokset kaikille, jotka antoivat vinkkejä ja auttoivat.
     
  17. A-M

    A-M Member

    Liittynyt:
    05.10.2017
    Viestejä:
    38
    Kiitokset:
    8
    Pisteet:
    18
    Jos olet saanut ilmoituksen salasanan muutoksesta, jota et itse ole muuttanut ja kuitenkin vanhalla toimii, niin nopeasti salasana vaihtoon, ettei tiliä kaapata.

    edit: eikös tuo ole tapa kaapata tilejä. Saada väärällä ilmoituksella tilin omistaja kirjautumaan tilille ja paljastamaan sitä kautta salasana kaappaajalle.
     
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,353
    Kiitokset:
    818
    Pisteet:
    123
    @tiqruli
    Ei tosiaan windows kyllä ilmoita, että salasana on vaihtunut, en ainakaan ikinä ole kuullut tapauksesta jossa näin olisi tapahtunut normaalisti, haittaohjelmat sitten erikseen. Minimissäänkin tee täysi virustarkistus koneellesi. Käytätkö kaksivaiheista tunnistusta Microsoft-tilille?
     
    Xucoatl kiitti tästä.
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,576
    Kiitokset:
    3,706
    Pisteet:
    223
    Mulle kerran ilmoitteli että salasanasi on vaihtunut. Eikä ollut, mutta vaihdoin sitten itse (enkä enää muista uutta:confused:). Silloin kyllä oli murtauduttu vähän kaikille tileille. Vielä kun saisi ubisoftin takaisin.
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,453
    Kiitokset:
    934
    Pisteet:
    123
    Jotkut vaan kuvittelee, että tietoturvailmoitus tarkoittaa tilille murtautumista. Tietoturvailmoitus yleensä tulee jos välillä kirjautuu jollakin toisella laitteella (tai IP-osoitteesta) tietylle tilille, jota ilmoitus koskee.
     

Jaa tämä sivu