1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Poweriongelma(ko?)

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Alf1111 15.02.2020.

  1. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    178
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Sain kaveriltani pc:n, joka hänen mukaansa toimi, kun viimeksi testasi noin 6-12 kk sitten. Nyt kun olen kytkenyt piuhat niin ulko kuin sisäpuolelta, emolevyssä palaa led valo, mutta powerin tuuletin pyörähtää vain kierroksen, eikä käynnisty sen enempää. Onko vika powerissa, vai jossain muussa?
     
  2.  
  3. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,439
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Seuraavaks kannattanee luetella osaset(merkit ja mallit) ja ottaa vaikka muutamia kuvia kytkennöistä ja liittää ne tänne foorumille.
     
  4. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,776
    Kiitokset:
    563
    Pisteet:
    123
    Viimeksi testattu 6-12 kk sitten.Kuinka vanha kokoonpano yleensä on.
    Powerin ja emon konkat voivat kuivua myös pitkäaikaisen käyttämättömuuden takia.
    @kuten edellä mainittiin,niin tiedot kokoonpanosta kuvien kera olisi hyvä asia.;)
     
  5. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,439
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Sellanenkin tuli Mieleen, että kasasitko itse sen läjästä osia vai oliko se ihan valmiina pakettina, pelkät johdot irrallaan.

    Kun jotenkin hämää, että sait pc:n mut silti kytket johtoja ulko-ja sisäpuolella. Mutta tarkennuksia odotellessa.
     
  6. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,776
    Kiitokset:
    563
    Pisteet:
    123
    Niin jos kysyjä on saanut kaveriltaan ilmatteeks laatikollisen komponentteja,
    periaatteella tässä sulle hyvä ja toimiva kone.
    Pistät vaan koneen kasaan,piuhat kiinni ja annat palaa.Helppoa kun heinän teko talvipakkasella.:D:)
     
  7. Alf1111

    Alf1111 Regular member

    Liittynyt:
    18.10.2007
    Viestejä:
    178
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Eli sain "toimivan" paketin, kunhan laittaa pari piuhaa kiinni, niin pitäisi toimia. Näytön ohjain on pois kuvasta että saa selvemmän kuvan. Eikä ole kovin vanha kokoonpano. Suurin osa powerista lähtevistä piuhoista on virtapiuha kovalevyyn, yms käytettäviin virtoihin.

    Emolevy: https://www.pc-specs.com/mobo/Asus/Asus_M5A78L~USB3/1564
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 15.02.2020
  8. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,439
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Ainakin heti ekaks pistää silmään, että et oo laittanu kaikkia ruuveja kiinni emon korokepaloihin, lieneekö korokkeet kaikki oikeella kohdallakaan. Kokeilisin kopan ulkopuolella ensin toimintaa ja jos toimii, niin sitten tarkistaa että korokkeet on oikeilla kohdin.

    Noi virtapainikkeen ja resetin, ym liittimet kannattaa ja tarkistaa, että on oikeissa pinneissä.

    Ja viimisenä, minulla oli tollanen samanlainen cx-corsairi joka sekosi, eikä toi oo muutenkaan hyvän maineessa. Voihan sekin olla romuna. Varmaan powerinkin kääntäisin tuuletin alaspäin jos kotelon pohjassa on reikä tuulettimelle, mutta se on nyt vielä pienin murhe tässä kohtaa.

    edit. Tarkasta ohjekirjasta onko noi muistit oikeissa sloteissa. Sanoisin että nekään eivät ole nyt dual channelissa, mut se pitää tarkistaa ohjekirjasta.
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2020
  9. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,776
    Kiitokset:
    563
    Pisteet:
    123
    Ei ole toista poweria,millä vois koittaa.
    Oma hommansa tietenkin,kaikki piuhat ja muistit irti.
    Sitten kiinnittää uudelleen.
    Koita muistien paikkaa,laita muistit paikkoihin. 1-3 tai 2-4
    Onko kotelon reset nappula jumissa.??
     
    Viimeksi muokattu: 15.02.2020
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,782
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    123
    Laittaisin ensin kaikki muut oikein. Muistit väärissä sloteissa, johtunee varmaan siitä ettei ole tilaa. Ilmeisesti prosessorijäähy pitäisi kääntää 180 astetta. Jos olisi kuva sinulta päin, tuon voisi varmistaa. Emolevy kunnolla kiinni.
    Varmista myös, että emon virtajohtojen liittimet ovat painettu pohjaan.
     

Jaa tämä sivu