1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Portin avaaminen..

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi ApuuTarttis 11.01.2018.

  1. ApuuTarttis

    ApuuTarttis Regular member

    Liittynyt:
    16.02.2017
    Viestejä:
    178
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Mul on pari ongelmaa täs näin ku pitäs saada avattuu UDP portti 6672 mut se ei tunnu onnistuvan ja tietääkö kukaan miksi tietokoneeni ip on 0.0.0.0? ja miten sen saa "fixattua"
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,820
    Kiitokset:
    668
    Pisteet:
    123
    Tää on kiva taas, kun annat noin runsaasti tietoa kysymyksesi tueksi.
    Modeemin asetuksissa noita portteja avataan, siis menemällä modeemin sisään sen omalla hallintaohjelmalla.
    Missäs tuollainen 0.0.0.0 osoite on, mistä sen katsoit? Eikös se ole automaattinen haku DNS-palvelimelta.
     
  4. ApuuTarttis

    ApuuTarttis Regular member

    Liittynyt:
    16.02.2017
    Viestejä:
    178
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    portforwardin mukaan... ja moisko mitään lisäinffoa portin avaamisesta ku ite oon koittanu mutta ei oo tahtonu avautuu
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,820
    Kiitokset:
    668
    Pisteet:
    123
    Hoida nyt vaan ihan itse, kun et vieläkään ymmärtänyt niitä tietoja antaa, vaikka selvästi siitä vihjasin.
    Kerroin kuitenkin, mistä ne avataan.
     
  6. ApuuTarttis

    ApuuTarttis Regular member

    Liittynyt:
    16.02.2017
    Viestejä:
    178
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    mul on huawei e5377t dna.mokkula on hallintasivu... tää on hieman hankala täällä on vähä kaikkee wifi , ethernet , lan ip suodatus , virtuaalinen palvelin ja sitäluokkaa nii en tiedä mistä sieltä avataan
     
  7. Ehni

    Ehni Active member

    Liittynyt:
    01.02.2012
    Viestejä:
    1,153
    Kiitokset:
    127
    Pisteet:
    73
    Kannattaa nyt kattoa googlesta ihan itse... Ja kysellä sitten kun jotakin hajua asiasta. Itse tiedän oman modeemini asetukset ja osaan neuvoa oikeaan suuntaan, mutta ei taatusti kukaan tiedä juuri sinun mokkulan asetuksia.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,750
    Kiitokset:
    719
    Pisteet:
    193
    Tuo 0.0.0.0 ei voi olla todellinen IP-osoite. Pikemminkin se kertoo, ettei IP-osoite ole tiedossa, tai sitten kahdelle laitteelle on virheellisesti (käsin) annettu sama IP, tai jotakin muuta on vialla. Normaalistihan tuo reititin saa oman IP:nsä operaattorilta ja jakaa liitetyille laitteille omat osoitteet numerojärjestyksessä siten, että ensimmäinen saa osoitteen 192.168.1.100, seuraav 192.168.1.101 jne.

    Valitettavasti en osaa antaa yksityiskohtaisia neuvoja porttien avaamiseksi, mutta jotta se yleensä onnistuisi, sinulla täytyy olla julkinen IP. Porttiasetuksiin pääset reitittimen kohdasta Asetukset, josta valitset kohdan Suojaus ja edelleen Erityissovellukset. Sitten klikkaat sivun yläreunasta auki Ohje ja haet ohjeesta Suojausasetukset. Sitten vaan klikkaat auki kohdan Erityissovelluksen määrittäminen ja alat opiskella.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,820
    Kiitokset:
    668
    Pisteet:
    123
    Mainitaas vielä, että nuo 1pertin kertomat IP-osoitteet (192.168.x.x) ovat lähiverkon sisäisiä numeroita, ne eivät näy ulospäin.
    Tällä ohjelmalla näet taas, mikä on operaattorin sinulle antama IP, https://whatismyipaddress.com/
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,750
    Kiitokset:
    719
    Pisteet:
    193
    Tuo tarantellan linkkaama osoite näyttää minulla vain IPv6-osoitteen. Minulla on käytössä molemmat protokollat ja esimerkiksi tuo näyttää IPv4-osoitteen: https://www.whatismyip.net/

    P.S. Ensimmäistä kertaa näin, että sijaintini on Helsinki, Newland.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,820
    Kiitokset:
    668
    Pisteet:
    123
    Minulla nuo molemmat näyttää IPv4 osoitteen. Mielenkiintoista, että Opera selaimella ilmoittaa sijainnikseni optimaali asetuksilla:
    Country: Venezuela
    State/Region: Lara
    City: Barquisimeto
    Latitude: 10.0817412 (10° 4′ 54.27″ N)
    Longitude: -69.3175409 (69° 19′ 3.15″ W)

    Aloittajalle anteeksipyyntö, kun meillä välillä juttu karkaa.
    Edit: nyt kun katsoin uudelleen, olin siirtynyt Ranskaan, huh. Choisy-le-Roi, Île-de-France FR
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2018
  12. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,056
    Kiitokset:
    101
    Pisteet:
    93
    What 0.0.0.0 Means
    In short, 0.0.0.0. is a non-routable address that describes an invalid or unknown target. However, it means something different depending on whether it's seen on a client device like a computer or on a server machine.

    On Client Computers

    PCs and other client devices normally show an address of 0.0.0.0 when they are not connected to a TCP/IP network.

    A device might give itself this address by default whenever they are offline.

    It might also be automatically assigned by DHCP in the case of address assignment failures. When set with this address, a device cannot communicate with any other devices on that network.

    0.0.0.0 can also theoretically be set as a device's subnet mask rather than its IP address.

    However, a subnet mask with this value has no practical purpose. Both the IP address and network mask are typically assigned 0.0.0.0 on a client.

    Depending on the way it's used, firewall or router software might use 0.0.0.0 to indicate that every IP address should be blocked (or allowed).

    On Software Applications and Servers

    Some devices, particularly network servers, possess more than one network interface. TCP/IP software applications use 0.0.0.0 as a programming technique to monitor network traffic across all of the IP addresses currently assigned to the interfaces on that multi-homed device.

    While connected computers do not use this address, messages carried over IP sometimes include 0.0.0.0 inside the protocol header when the source of the message is unknown.

    What to Do When You See the 0.0.0.0 IP Address
    If a computer is properly configured for TCP/IP networking yet still shows 0.0.0.0 for an address, try the following to troubleshoot this problem and obtain a valid address:

    • On networks with dynamic address assignment support, release and renew the computer's IP address. Failures with DHCP assignment can be intermittent or persistent. If the failures persist, troubleshoot the DHCP server configuration: Common causes of failure include having no available addresses in the DHCP pool.
     
  13. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    490
    Kiitokset:
    107
    Pisteet:
    53
    Huawei e5377t mokkulan pitäisi automaattisesti tarjota kaikille palveluun liittyneille ip osoite, mikäli DHCP palvelin on päällä ja osoite alue on mitoitettu järkevästi.
    Luulisin että koska kyse on Dna mokkulasta, Reitittimen asetuksien pitäisi olla jo valmiina.

    Tarkista vielä tietokoneesi verkkoasetukset ( TCP / IPv4 ) .
    Hakeeko tietokone ip asetukset automaattisesti vai onko ne asetettu manuaalille.

    < Porttiohjaus>

    IP-osoite ( tietokoneen ip / laitteen ip ( lan ip )
    Paina Windows - [ [​IMG] + R ] -näppäintä samanaikaisesti ja kirjoita suorita/run tekstikenttään " Cmd " ja lopuksi enter.
    - Kirjoita komentokehotteeseen " Ipconfig " // Etsi kohta IPv4. ( 192.168.X.X )
    Kirjoita se Porttiohjauksen ip -osoite kenttään.

    Porttialue ( Mikäli haluat avata vain tietyn portin> kirjoita sama portti ( 6672 ) molempiin kenttiin.

    Protokolla ( TCP, UDP tai molemmat TCP+UDP ). voidaan käyttää molempia mikäli ei ole varmuutta kumpaa käyttää.

    Kommentti / Nimi / ... ( - - - )
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2018
  14. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,196
    Kiitokset:
    44
    Pisteet:
    128
    Pientä pilkun viilausta vain. DHCP-palvelin jakaa osoitteet ja DNS-palvelin muuttaa verkkotunnukset osoitteiksi.

    Porttien avaamiseen reitittimestä tarvitaan koneelle sisäinen ip ja tiedossa pitää olla myös reitittimen sisäinen ip. Ulkoisella ip-osoitteella ei tässä tee yhtään mitään.

    Viesteistä päätellen kyseessä on DNA:n mobiililiittymä, jotka on yleensä NAT:in takana jo operaattorin puolella, joten porttien avaaminen ei omin avuin onnistu. Joistain mobiililiittymistä on mahdollista saada portteja auki lisämaksulla tms., mutta se selviää ottamalla yhteyden omaan operaattoriin.
     
    Nanna_86 kiitti tästä.
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,750
    Kiitokset:
    719
    Pisteet:
    193
    Tuota tarkoitin, kun kirjoitin, että tarvitaan julkinen IP-osoite. Seuraavasta DNA:n ohjeesta saa käsityksen, että julkisen IP-osoitteen saamiseen riittäisi APN-osoitteen muuttaminen, mutta muistelen lukeneeni, että DNA:n 4g-verkossa siitä perittäisiin nykyisin joku lisämaksu.
    https://www.dna.fi/documents/753910...kset.pdf/70d0801a-27c1-a63c-67b5-5698ddefbbde
     
  16. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,196
    Kiitokset:
    44
    Pisteet:
    128
    En nyt ole ihan varma mitä ajat takaa, mutta joka ainoa laite joka on netissä omistaa ulkoisen ip:n (siis NAT:in ulkopuolella olevat). Ilman sitä et pääse yhtään mihinkään. Varmaan tarkoitit kiinteää ulkoista ip-osoitetta? Ulkoiset ip-osoitteet ovat normaalisti dynaamisia, eli vaihtuvia. Kiinteä ulkoinen ip mahdollistaa esimerkiksi palvelimen ylläpitämisen ilman kolmannen osapuolen palveluita (noip,DynDNS yms.). Kiinteä ip on yleensä maksullinen oli sitten kyseessä mobiili- tai kiinteä liittymä.
     
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,750
    Kiitokset:
    719
    Pisteet:
    193
    En tarkoittanut kiinteää IP-osoitetta, vaan sellaista, joka ei ole operaattorin verkossa tapahtuvan NAT-muutoksen piirissä. Asia on minulle vieras, joten saatoin käyttää vääriä termejä, mutta olen käsittänyt, että tuo "julkinen IP" tarkoittaa juuri tuollaista IP-osoitetta, joka näkyy ja toimii internetistä päin, koska operaattorin tekemä osoitteenmuutos ei sitä estä. Eli kun edellä kirjoitit mobiililiittymistä, "jotka on yleensä NAT:in takana jo operaattorin puolella", niin tarkoitin "julkisella IP:llä" osoitteita, joille operaattori ei tuollaista NAT-muutosta tee.

    Eikä tuo "julkinen IP-osoite" näytä olevan yksin DNA:n käyttämä termi:
    https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/mobiililaajakaista/ohje/ip-osoitteet/

    Edit. Eli kun minä kirjoitan "julkinen IP-osoite", niin tarkoitan julkista IP-osoitetta, en "ulkoista IP-osoitetta", mistä sinä kirjoitat. Jos nyt yhtään mitään ymmärrän, niin kyseessä on aivan eri asiat.
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2018
    pkaksp kiitti tästä.
  18. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,196
    Kiitokset:
    44
    Pisteet:
    128
    Aivan... Nyt ymmärsin. Eli maksua vastaan operaattori ohittaa NAT:in. Ei portteja, ei esteitä. Termit on ihan oikein. Asia ei vain auennut aluksi. Voi olla operaattorille helpompaa ns. aukaista koko yhteys kuin availla yksittäisiä portteja ulkomaailmaan.
     
  19. Nanna_86

    Nanna_86 Active member

    Liittynyt:
    03.09.2014
    Viestejä:
    490
    Kiitokset:
    107
    Pisteet:
    53
    Näin DNA kertoo.


    [​IMG]
     
  20. ApuuTarttis

    ApuuTarttis Regular member

    Liittynyt:
    16.02.2017
    Viestejä:
    178
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    Ostin vasta julkisen IP ettäpitääks nyt seuraava hankkia
     
  21. ApuuTarttis

    ApuuTarttis Regular member

    Liittynyt:
    16.02.2017
    Viestejä:
    178
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    28
    mutta tässä on kanssa yks hauska juttu että ostin uuden liittymän elisalta mutta mulla on kaikki dnan hallinta sivut jne koska mokkula on hankittu dnalta
     

Jaa tämä sivu