1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pop-up-ikkuna; miten tartunta tulee?

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi Timantinkova 19.05.2011.

 1. Timantinkova

  Timantinkova Member

  Liittynyt:
  14.03.2011
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eilen googlen haulla ajauduin sivulle, joka heitti pop-up-ikkunan näytölle. Ikkunassa oli kaksi vaihtoehtoa, tyyliin 'Yes' ja 'Cancel'. Teksti, joka suositteli jommankumman vaihtoehdon painamista, oli englanniksi. Ilmiselvä virustyrkky.

  En painanut kumpaakaan vaihtoehtoa, MUTTA yritin kyllä sulkea ikkunan punaisesta ruksista oikeasta yläkulmasta, mitään ei tapahtunut. Ikkuna ei sulkeutunut, eikä muuttunbut mitenkään. En siis ILMEISESTI voinut aktivoida tällä tavoin mitään kun ikkunakaan ei sulkeutunut?

  Tiedän kuitenkin näiden kahden napin painalluksen aiheuttavan tartunnan saannin, joten en painanut niitä. Suljin selaimen tehtävienhallinnasta ja sen jälkeen käynnistin koneen uudelleen. Toista kertaa (ainakaan toistaiseksi) hämäriä ikkunoita tai nettisivuja ei tullut.

  Voiko tuon windowsin ikkunakehyksen punaista ruksia painamalla aktivoida jonkunsortin viruksen, vai yltääkö se kehyksiin "asti"? Jos tiedätte mitä tarkoitan.

  Kiitos!
   
  Viimeksi muokattu: 19.05.2011
 2.  
 3. UnknownUserD

  UnknownUserD Regular member

  Liittynyt:
  27.12.2010
  Viestejä:
  109
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ehkäpä se oli tehty pysymään sivulla vaikka painaisitkin X'sää, mutta näyttämättä varoitusta että haluatko poistua sivulta koska tämä sivu ei halua sinun poistuvan yms. Toki se on mahdollista, mutta ensin pitäisi viruksen latautua. Latausikkunan tietenkin näät ellei se oli DriveBy.
   

Jaa tämä sivu