1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

PNY:n USB Flash ja Windows 2000

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi hpvv 07.12.2013.

 1. hpvv

  hpvv Member

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onko kukaan saanut toimimaan Windows 2000:ssa kunnolla PNY:n muistitikkuja (8GB ja 16GB), joita on myyty halvalla mm. Anttilan lehdessä?
  Myyntipakkauksessa ei mainita erikseen, että toimisi vain uudemmilla käyttiksillä.
  Huolto kuitenkin vastaa kyselyyn:"We do not support Windows 2000 for our USB drives".
  Kauppa taas ei ota jo kokeiltua tuotetta takaisin. Eli pitäisi ostaa 'sika säkissä'.
  Itse sain kokeilemalla toimimaan USB1-moodissa.
  On turhan hidas.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,854
  Kiitokset:
  1,168
  Pisteet:
  243
  Windows 98 vaati erillisen ajurin asentamisen, jotta USB-tikku lähti toimimaan. Olisiko samasta kyse vielä 2000:ssakin? Tosin Microsoft kertoo, että SP4-päivityksen pitäisi sisältää uudet USB-ohjaimet: http://support.microsoft.com/kb/819332
   
 4. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,124
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  No win 2000 on niin antiikkinen käyttis etten ihmettele huollon vastausta ollenkaan... Xp:kin alkaa olemaan jo menneen talven lumia.
   
 5. hpvv

  hpvv Member

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  En sitä ihmettele mitä huolto sanoo, mutta sitä ihmettelen, ettei myyntipakkauksessa mainita erityisiä järjestelmävaatimuksia.
  Näinhän yleensä on tapana tehdä. Kaikki muut kokeilemani merkit kyllä toimivat ongelmitta.
  Lisäksi PNY:n lukunopeus on XP:lläkin kolmasosan muitten vastaavasta. Kai on jotain oikastu suunnittelussa, tai sitten on kyseessä viallinen erä.
  Tämä todennäköisemmin. Eli eipä kannata mennä PNY-ostoksille Anttilaan jouluksi.

  Osta nyt halpa muistitikku!... jos haluat sen toimivan kunnolla päivitä satasella käyttis!... jos taas haluat sen toimivan kunnolla, päivitä tonnilla laitteet! Näinkö se menee?
   
 6. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Laitteistovaatimuksia ei mainita muistitikkujen pakkauksissa, koska oletuksena on että ne toimivat edes jollakin tavalla kaikissa sopivissa laitteissa ja järjestelmissä. Kuten yllä jo sanottiinkin, vanhemmissa järjestelmissä tikulle voi tarvita ajurin jotta se toimii oikein. Täysin satavarmaa ei tikkujen toiminta aina ole, koska toimivuus riippuu laitteistosta ja käyttöjärjestelmästä.

  Ei kannata syyttää valmistajaa siitä, että heidän tuotteensa eivät laitteillasi toimi, sillä muistitikut on valmistettu aina sillä oletuksella, että ne toimivat mahdollisimman laajalla käyttäjäkunnalla. Jos yhden valmistajan tuotteet eivät laitteillasi toimi, kokeile jonkun toisen valmistajan tuotteita.
   
 7. hpvv

  hpvv Member

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itse asiassa pakkauksissa mainitaan järjestelmävaatimukset. Kävin läpi omia eri valmistajien ostopakkauksia kymmenkunta ja ainoastaan PNY ei niitä mainitse.
  Huolto sanoo, että heidän ko. tikkunsa pitäisi toimia, jopa Win98:lla, oikealla ajurilla. Eivät tosin osaa sanoa mistä sen voisi ladata. Eli myyvät tikkuja hyvässä uskossa, että ne toimivat. Tai siis oikeastaan toivossa, ettei kukaan satu niitä kokeilemaan vanhalla koneella. Jaa että sika säkissä pitäisi ostaa, ja jos on huono, niin ostapa vielä toinen sika säkissä, jospa kävisi tuuri, mutta joka tapauksessa "kiitos rahoista"! Ketähän pitäisi syyttää ellei valmistajaa, kun muitten valmistajien toimivat ongelmitta? Eiköhän laitteelle luvattu 2 vuoden takuu sovi juuri tallaiseen. Enkö itse kuulu laajaan käyttäjäkuntaan? Taidat tässä tarkoittaa, että ne voitaisiin myydä mahdollisimman laajalle käyttäjäkunnalle. Siksi jätetty pois turhat järjestelmävaatimukset pakkauksesta. Kuulostaa niin PNY-myyjän puheelta, että suosittelisin alalle, ellen ole myöhässä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2013
 8. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,124
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  Hirvee kitinä. No muutama pointti tuohon. OLETUKSENA on varmaan valmistajilla (kaikilla) että käyttäjäkunta ei käytä iänikuisia käyttöjärjestelmiä nykypäivänä. Mihin käyttikseen vertasit kun satasen joutuisit laittamaan. Xp:n saa vitosella ja uudemmat tuskin kovin hyvin pyöriskään sun koneessa kun siinä win 2000 on. Linuxin saa ilmatteeks.

  Toisekseen mitä sä kiukuttelet Tiger25:lle? Ei se ole sun ongelman ydin, yritti auttaa ja selittää asiaa sulle. Ja se mitä huolto on sulle sanonu ei millään tavalla liity meihin täällä.

  Kolmanneksi. Sulla olis ollu oikeus palauttaa tikku kauppaan kun huomasit ettei se toimi sun koneelle, sekään ei varmaan ole meidän vika ettet niin tehny.
   
 9. hpvv

  hpvv Member

  Liittynyt:
  28.04.2010
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Lampaat ei kitise, niillä on turvat niin turvallisesti toistensa perässä kiinni, ettei...
  Tämän tapainen sanonta 'totuus on kuin tiikeri, ei sitä tarvitse puolustaa, riittää kun päästää sen vapaaksi', sopisi tähän jotenkin.
  Tässä vaan tiger puolustaa jotain ja toinen ryntää puolustamaan tigeriä. Tigerin edunvalvojako?
  Sinänsä asia on jo hoidettu.
  Myyjäpä oli aluksi sitä mieltä, ettei tikun tarvinnut toimia W2k:lla. Ja kokeilun takia avattua pakettiahan ei myyjät suostu ottamaan takaisin. Se ei ole enää myyntikunnossa. Eli kokeilun varaan ei voi laskea. Pitää luottaa myyntipakkauksen merkintöihin. Huollon mielipide sai myyjän myöhemmin muuttamaan mielensä ja tikun palautus onnistui takuuna,
  eli katsottiin sen olevan viallinen.
  Ainoa asiallinen vastaaja oli 1pertti, toiset vaan yritti nälviä ja johtaa harhaan.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2013
 10. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Yritin mielestäni antaa sinulle hyvän selityksen asiaan, mutta asenteesi on sellainen että luit asiani väärin. En yrittänyt nälviä tai harhaanjohtaa ketään, ja olen pahoillani jos ymmärsit asian niin. Minä en sille voi mitään jos myyntipakkauksessa ei ole mainittu tikkujen toimivuudesta käyttämilläsi järjestelmillä, sillä minä en ole tikkujen valmistajan palveluksessa, enkä varmasti tule koskaan olemaankaan.

  Ylimielinen, herjaava ja vähättelevä asenne muita kohtaan ei ole mielestäni oikea tapa suhtautua asioihin, varsinkaan yleisillä keskustelupalstoilla kirjoitellessa. Me emme tee tätä työksemme eikä meidän tarvitse kuunnella sinun turhautunutta rutkutustasi asioista, joille emme voi yhtään mitään. Uskoin sinun tarvitsevan asialle selityksen ja annoin sinulle sellaisen, minä en voi sille mitään jos se ei sinulle kelpaa. Koita seuraavan kerran vähän miettiä miten käyttäydyt jos annetut vastaukset eivät sinun mielestäsi auta ongelmaasi.

  Asia on minun kohdaltani loppuun käsitelty.
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2013
 11. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,124
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  Edit:*Jätetään turhat lainaukset ja asiaan liitymättömät kuvat pois -IlmoPJ*
   
  Viimeksi muokattu: 29.12.2013
 12. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,124
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  Edit: minun mielestä tuo kuva kerto enemmän kun tuhat sanaa... Ilmeisesti nykyään myös huumori on kiellettyä AD:ssä. Pitääpä muistaa ettei vahingossakaan puolusta sanomisiaan huumorin keinoin, kuvalla tai muuten sopivalla tavalla vaan kuivan asiallisesti kiukuttelemalla ja nillittämällä... Joopa joo...
   
 13. Jouko?

  Jouko? Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.07.2004
  Viestejä:
  3,858
  Kiitokset:
  32
  Pisteet:
  78
  Kyllä täällä huumori sallitaan mutta ns. turhien kuvien postaaminen ei ole sallittua. En tiedä minkä kuvan olet laittanut mutta jos se ei liity aiheeseen millään tavalla niin sitten IlmoPJ:llä ollut hyvä syy kuva poistaa.
   

Jaa tämä sivu