1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Playstation 3 ja useat videotiedostot

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi xbkrypt0n 02.01.2011.

 1. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Tässä ohjeessa neuvotaan miten saat luotua AVCHD "elokuvan" joka on Playstation 3 yhteensopiva ja johon voi laittaa useamman kuin yhden videotiedoston.

  Jotta voit yleensä toistaa .mkv säiliömuodossa olevia tai muita elokuvia PS3 -konsolissa, ne täytyy muuntaa ensin AVCHD -muotoon. Ohjeessa käytetty tapa käyttää videon remuxaamista eli säiliömuodon vaihdoksen ilman uudelleenkoodaamista (poislukien tilanteet joissa esim. ääni pitää koodata PS3-yhteensopivaan muotoon). Laatua ei häviä eikä operaatiossa mene kovin paljoa aikaakaan verrattuna koko videon uudelleenkoodaukseen, joka saattaa kestää PÄIVIÄ kun puhutaan HD-tason videosta.

  Voidaan tarvita:
  7-Zip –ohjelmiston tiedostojen purkamiseen
  FFDShow –koodekkipaketin mahdolliseen videon uudelleenkoodaukseen

  Tarvitaan:
  Avisynth
  multiAVCHD
  HD-videotiedostoja


  Tällä ohjeella laitetaan siis yksi tai useampi .mkv, .mov, .mp4, tms. HD-videotiedosto ulkoiselle kiintolevylle tai vähän isommalle muistitikulle joka on formatoitu FAT32 -tiedostojärjestelmään (HUOM! PS3 ei tue NTFS tiedostojärjestelmää).


  1. Asenna tarvittavat ohjelmat

  [​IMG]2. Käynnistä ”multiAVCHD 4.1” (kuvake tulee työpöydälle)

  [​IMG]3. Paina ”Add video files” –painiketta*

  [​IMG]4. Valitse lisättävä videotiedosto ja paina ”Avaa” –painiketta

  5. Toista videoiden lisäys (kohdat 3-4), kunnes kaikki haluamasi videot ovat listalla. Voit tarkistaa paljonko videoita muistitikulle tai ulkoiselle kiintolevylle mahtuu tutkimalla videoiden kokoa kun ne ovat esim. MKV-tiedostoina.

  =============================================
  Seuraavat vaiheet ohjeesta tarvitsee suorittaa vain kerran, koska ohjelma muistaa nämä asetukset kun olet sen sammuttanut. Eli ei tarvitse joka kerta vaihtaa näitä asetuksia.

  [​IMG]
  6. Avaa ”Author” –välilehti

  [​IMG]7. Laita ruksi kohtaan ”Create top menu” ja avaa ”Subtitles & Audio” –välilehti

  [​IMG]8. Laita ruksi kohtaan ”Enable advanced processing for text-based SRT/SSA/SUB subtitles”, ”Apply Shadow” sekä ”TrueHD/DTS-MA/HRA to AC3”.

  Nyt palataan taas normaaliin ohjelman käyttöä koskeviin ohjeisiin.
  =============================================

  [​IMG]9. Paina suurta ”Start” –painiketta

  [​IMG]10. Mikäli saat varoituksen, jossa kerrotaan että _TEMP-kansio ei ole tyhjä, paina ”Yes” –painiketta niin ohjelma tyhjentää sen puolestasi.

  [​IMG]11. Valitse tallennusmuoto, johon tämä luotava AVCHD tallennetaan. Koska ohje on tarkoitettu Playstation 3 –konsoleille, niin painetaan ”SONY Playstation 3” –painiketta.

  12. Odota, että ohjelma luo AVCHD-levyn. Kun ohjelma on sen luonut, niin se löytyy ohjelman ilmoittamasta "Destination Path" –kansiosta. Tässä tapauksessa kyseisessä kentässä ei pitäisi lukea mitään, joten ne löytyvät multiAVCHD:n asennukansiosta, joka on oletuksena C:\multiAVCHD

  13. Luo muistikortille tai kiintolevylle, jonne elokuvat ovat menossa kansio "PRIVATE"

  14. Kopioi ohjelman luoma AVCHD -kansio luomasi "PRIVATE" -kansion sisään. Mikäli AVCHD-kansion perässä lukee esim. päiväys tai jotain muuta, poista se kansion nimestä.

  15. Kytke kiintolevy tai muistikortti kiinni PS3 –konsoliin ja pistä konsoli päälle. Pitäisi näkyä AVCHD-levynä.


  Kohdassa 13 mainittu PRIVATE-kansion luonti ei ole pakollinen. Videoiden pitäisi toimia ihan pelkästään kun on vain multiAVCHD-ohjelman luoma "AVCHD"-niminen kansio tikun juuressa. Ylimääräiset merkit kansion nimestä täytyy toki poistaa.


  HUOM! Ulkoisten tekstityksien täytyy olla .srt -muodossa ja ne kannattaa tallentaa esim. notepadilla (muistio) uudelleen Unicode koodaukselle jotta ne toimivat varmasti. Esim. .SUB -muodosta jota DivxFinland ja muut tekstityssivustot käyttävät, voi muuntaa tekstit .srt -muotoon vaikka SubtitleTool -nimisellä ohjelmalla (kevyempi kuin Subtitle Workshop, jolla myös voi tämän tehdä). Lisäksi, mikäli käytät DivxFinlandin tekstejä, tai muita vastaavia missä on alussa frameraten/tekijän/tms. kertova rivi tekstiä joka ilmestyy heti ruudulle kun toiston aloittaa (alle sekunnin toiston aloituksesta). Tämä rivi saattaa joissain tapauksissa sekoittaa jotain ja tekstit eivät toistu lainkaan. Subtitle toolilla voit poistaa tämän rivin valitsemalla ko. rivin ja painamalla delete-näppäintä näppäimistöstä.

  Tämän lisäksi tekstitykset täytyy nimetä samalle tiedostonimelle, poislukien tiedostopääte, kuin videoleike. Esimerkiksi:
  Videoleike1.mkv
  Videoleike1.srt
  TOIMII

  kun taas

  Videoleike1.mkv
  tekstitys.srt
  EI TOIMI


  * Mikäli olet luonut jo AVCHD-muotoisia videoita, voit lisätä ne tähän samaan videotiedostojen kokoelmaan painamalla "AVCHD / BDMV / DVD folders" -painiketta ja avaamalla kyseisen elokuvan AVHCD-kansion.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2012
 2.  

Jaa tämä sivu