1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Plasma vai lcd? 42" LG 42PC1D kiinnostais.

Viestiketju Televisiot -osiossa. Ketjun avasi buusaman 15.03.2008.

 1. buusaman

  buusaman Regular member

  Liittynyt:
  29.12.2006
  Viestejä:
  170
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Siis kun en osaa vertailla tuotteitta muuten kuin selailemalla niitä ja kaikkia ei listoista aina ees löydy. No kummiski 42" ois hankinnassa ja plasmoissa parempia arvoja yleensäkkin kontrasteissa ja valoisuus ominaisuuksissa. hintaeroja ei pahmmenin ole lcd ja plasman välillä mut itse olen päätynyt plasmaan kannattaako ennemmin kuin lcd?
  Katselen tv:tä digiboksilla ja avi elokuvia koneelta ja pelailen välillä konsoleillakin elikkä tarvitsen hyvät liittimet nyt aineski ja tässä mallissa sellaiset on. Kuva huolestuttaa että onko se 50 Hrz vai 100?
  Ja sitten tosta töllöstä en löytäny onko 720p vai 1080 vai mitä se on? CS:sääkin tulis pelailtua jos tolla pystyy edes. Kuvan lisäksi pitää olla jykevät äänet tää olis 2x15w 2-tie kaikenmaailman bassboosteilla yms. onks hertsit niin tärkeitä taulutelkoissa? Ja kaikenkukkuraksi tää töllö ois halpa mut jos jollain tulee jotain mieleen ni kertokaa ihmeessä kun tälläsiä ostoksia mä teen kerran 5 vuodessa ehkä kun on nii köyhälistöä. (sori sekava teksti)
   
 2.  
 3. pekkapuu

  pekkapuu Regular member

  Liittynyt:
  28.03.2002
  Viestejä:
  354
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  ite ostasin full hd panasonicin n 1500 €
   
 4. Sokar80

  Sokar80 Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  2,319
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
 5. buusaman

  buusaman Regular member

  Liittynyt:
  29.12.2006
  Viestejä:
  170
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Uskon kyllä et pelaaminen voipi olla kivaa itte en oo kokeillu muuta kuin GH3 50" plasmasta mut kiitokset vastauksista
   
 6. Jookke

  Jookke Member

  Liittynyt:
  21.03.2008
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Otsikkoon liittyen itselläni olisi tälläinen tilanne kun vanhat 10+ vuotta palvelleet televisiot alkavat vedellä viimeisiään:

  Huone nro 1:ssä televisiota katsotaan tasan 3 metrin päästä ja nojatuolit ovat suoralla televisioon nähden. Huoneessa on ikkunat television takana joten päiväsaikaan luonnonvaloa tulee sisään. Televisiosta katsotaan vain antenniverkon digiboksin kautta tulevaa sd-kuvaa, lähinnä ajankohtaisohjelmia + kaikkea sekalaista. Tällä hetkellä huoneessa olevassa televisiossa on 160gb digiboksi kiinni, ja tällä televisiolla katsotaankin paljon nauhoitettuja ohjelmia jotka jäävät työkiireiden takia alkuillasta näkemättä.

  Huone nro 2:ssa katsomisetäisyys vaihtelee 3-4 metrin välillä. Sohvat on suorakulmassa toisiinsa nähden ja osalta paikoista katselukulma on hieman sivussa. Huoneessa ei ole varsinaista ikkunaa, joten luonnonvaloa ei juurikaan pääse huoneeseen. Tätä televisiota käytetään pääasiassa vain urheilulähetysten, lähinnä siis jalkapallon katseluun. Myös dvd-elokuvia luultavasti tultaisiin katselemaan tässä huoneessa kunhan nykyisestä toosasta päästään eroon, mutta tärkeintä on television soveltuvuus futiksen katseluun. Tällä hetkellä tämän huoneen telkkarissa on kiinni satelliittivastaanotin, jota kautta mm. Canal+ tulee, mutta jatkossa C+ on tarkoitus vaihtaa digiboksin kautta vastaanotettavaksi koska tiettyihin vuodenaikoihin satelliittisignaalin kanssa on ongelmia.

  Huone nro 1:een olen ajatellut joko 32 tai 37 tuumaista LG:n aikakonetta ( http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=25333 ). Helppo ja nopea yhdellä laitteella tapahtuva ohjelmien tallennus on kiireisen ja teknisiin laitteisiin eritasoisesti perehtyneen käyttäjäkunnan takia suotavaa. Esim. Mikrobitin testissä tätä toosaa suositeltiin valaistuun huoneeseen ja katselukulmia moitettiin. Televisiolähetysten kuvasta tuli sen sijaan kiitosta. Tuntuisi, että huone nro 1:een tämä tv olisi erittäin sopiva valinta koska tv:stä katsotaan vain digilähetyksiä ja suoraan edestäpäin sekä huone on valoisa.

  Huone nro 2 sen sijaan tuntuu huomattavasti kimurantimmalta. Suunniteltu tuumakoko on 37-42 riippuen siitä mistä kokoryhmästä sopivin malli löytyy. Ilmeisesti plasmat ovat parempia näyttämään värejä ja nopeasti liikkuvaa kuvaa ja käsittääkseni soveltuvat myös lcd:tä paremmin pimeähköön tilaan. Tällä hetkellä tuntuukin, että tähän huoneeseen voisi tulla plasma. Jos plasman hankkii, niin ilmeisesti tuumakoon kannattaisi olla ainakin tuo 42" jotta plasman edut lcd:hen nähden tulisivat edes jotenkin esiin. Panasonic ja Pioneer lienevät tällä hetkellä jonkinlaisia johtajia plasmoissa, joten niiden malleja olen lähinnä kiikaroinut.

  Erityisesti kaipaisin kommentteja siihen, kannattaako ylipäätään ostaa kahta isoa tv:tä samaan aikaan. Molemmat on tarkoitus hommata pitkäaikaiseen käyttöön, joten yksi vaihtoehto olisi tietysti että hommaisi nyt toisen ja toisen suhteen tekisi legendaariset eli jäisi odottamaan tekniikan kehittymistä ym (eli ei ostaisi koskaan). Yksi kysymys on tietysti tuo plasma vs lcd. Olenko aivan hakoteillä tuon suhteen, että tuohon huone nro 2:een voisi plasma sopia paremmin? Mielellään ottaisin suosituksia vastaan ihan tietyistä plasma- (tai miksei myös lcd-) malleista jotka mielestänne soveltuvat hyvin urheilun katsomiseen. Tämän huone nro 2:n töllön suhteen ei mitään tarkkaa budjettia ole, tarkoituksena kun on saada pitkäaikaiseen käyttöön tällä hetkellä mahdollisimman hyvän vastineen tarjoava toosa.
   
 7. Sokar80

  Sokar80 Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2006
  Viestejä:
  2,319
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  kotona on se hyvä puoli kun kukan ei hekottele esim selvin päin en Toys 4 boys messuilla kehdannut kokeilla joten tyydyin ottamaan muista kuvia
  kyllähän niistä pääsee helposti eroon -> [​IMG]

  LG ei tee edes hyviä pesukoneita joten minä unohtaisin ne

  tutulla oli joko ulkomailta tuotu laite 42" tv ja dogi boxi samassa no kun tv hajosi niin siinä meni sitten kaikki nauhoitetut ohjelmat samalla ja kun kaikki on yhessä laiteessa niin kun se hajoo niin pimenee kaikki
  hyvin monessa taulu Töllössä kuten omassani on tausta valon säätö itellä se 1 vaikka 10 olis maksimi
  2 väärin yks oikein

  LCD näyttää värit yhtä hyvin kuin plasma ja LCD on huomattavasti terävämpi joten varsinkin DVD katsellessa LCD on eduksi

  plasmassa on tosin nopeempi kuin LCD tollo mut esim omassa 40" LCD jossa on 8ms paneli niin ei huomaa mitään

  en tiedä mitä tarkoitat pimeällä tilalla kyllä LCD näkyy yhtä hyvin pimeässä kuin Plasmakin
  en tiedä miks mut monet valmistajat on siirtynyt valmistamaan vain LCD töllöjä
  kaverilla on nyt uus Philips HDTV Ready 50" plasma minusta ja hänestä se näyttää suttuisemmalta kuin mun 40" Full HDTV
  kuten jo itse vastasit tohon joka viikko tulee uusia malleja
  vastaa vain oma kokemuksen perusteella

  omasta mielestä LCD on parempi mut ei mulla ole mitään plasmaa vastaan
  mieli pide asia sama kuin mikä töllö sopii tv uutisten katseluun (ostaja päättää)

  oma kokemus

  Plasma kirkkaat värit mut suttuinen kuva erittäin hyvä mustan toisto kyky

  LCD hyvät värit terävä kuva mustan toisto kyvyssä parantamisen varaa nyt OK mut ei paras
   
 8. Yarski1

  Yarski1 Member

  Liittynyt:
  29.08.2008
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Plasma soveltuu ehdotomasti paremmin urheilun katseluun olemattoman vasteajan vuoksi. LCD:ssä haamukuva nopeissa likkeissä!
   

Jaa tämä sivu