1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Pitkäaikainen pöytäkone 1800e

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Heppu92 23.04.2016.

  1. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,066
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    Heppu92 kiitti tästä.
  2.  
  3. Xounari

    Xounari Regular member

    Liittynyt:
    10.05.2015
    Viestejä:
    572
    Kiitokset:
    77
    Pisteet:
    38
    Tässä kone ilmajäähyillä. Paketissa teran ssd (pelit ja ohjelmat) ja teran hdd (videot, streami vodit ym paskaa). Laitoin myös 4 noctua öljylaakeroitua koppa tuuletinta mukaan ja ne asennetaan 3 intake eteen ja 1 exhaust taakse. Huom. muista ostaa noita koppa tuulettimia 4 kappaletta. Kopassa mukana jo 4 tuuletinta mutta noi noctuan on hiljasempia ja parempia (ei pakollisia). CPU jäähynä noctuan nh-d14 eli jo vuosia top 5 ilmajäähy. Hyvä ja iso koppa jossa ssd paikat takana, kopan tuuletin plug-in takana ja ikkuna tietysti!

    [​IMG]

    Tässä hyvä näyttö https://www.verkkokauppa.com/fi/product/24741/gbsrt/Acer-H257HU-IPS-naytto
    ja tässä vähän halvempi https://hardwarium.com/product/267/0/dell-ultrasharp-u2515h-25-qhd-ips-2560-x-1440-6-ms
     
    Heppu92 kiitti tästä.
  4. Heppu92

    Heppu92 Newbie

    Liittynyt:
    23.04.2016
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Vielä jäi häiritsemää että saanko mitään hyötyä kellotusta tai mitään muuta ajatellen jos laittaa niin monta tuuletinta tohon koppaa ku saa? Ja kumpi emolevy sitte olis parempi ajatellen pitkäikäsyyttä? (ASUS z170-A /ATX, LGA 1151, DDR4) vaiko
    ASUS X99-A / USB 3.1 (ATX, LGA 2011-v3, DDR4)?
    Kiitos kaikille vastauksista
     
  5. akselic

    akselic Active member

    Liittynyt:
    28.09.2012
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    110
    Pisteet:
    53
    6700K ei käy kuin 170 sarjan emoihin eli noista kahdesta vain Z170-A on yhteensopiva.

    Kotelotuulettimet eivät mystisesti paranna kellotuskokemusta. 2 hyvää sisäänotto ja 1 ulospuhallus tuulettimien määrän jälkeen prossun lämpötilassa saattaa olla ehkä 1 asteen parannus kun laittaa lisää tuulettimia. Pääasia että kotelo saa viileää ilmaa sisään ja pystyy puhaltamaan kuuman ilman pois.

    Jos haluaa hifistellä niin ostaa painetta tuottavat tuulettimet sisäänotolle jolloin kotelon sisälle tulee käynnissä ollessa ylipaine, mikä estää pahimmat pölyn kertymiset.

    Edit: Noi ylläolevat Noctuan tuularit ovat laadukkaita ja 3+1 yhdistelmä tuo juuri tuon ylipaineen
     
  6. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Toi X99 on tietysti ylivoimainen vertailussa , mutta haluatko sen ?

    Jos otat tuon kopan ,, niin 2kpl 140 ropelia kattoon ja ehdottomasti PWM säädöllä liitettäväksi ja säädettäväksi emon fan-pinnien kautta , poistossa Ei tarvita painetta , mutta vaakamalleissa vaaditaan laakeroinnit
     
  7. Heppu92

    Heppu92 Newbie

    Liittynyt:
    23.04.2016
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Haluun kyl sen 6700k joten noista kahdesta ASUS z170-A /ATX, LGA 1151, DDR4, mutta ei kai emolevy oo sitte muitten ehdotettujen komponenttien hidasteena?
     
  8. akselic

    akselic Active member

    Liittynyt:
    28.09.2012
    Viestejä:
    393
    Kiitokset:
    110
    Pisteet:
    53
    Ei tuon emon kohdalla todellakaan ole. Laadukas perusemo hyvillä virransyöttöominaisuuksilla. Soveltuu kellotukseen varsin hyvin.
     
    Heppu92 kiitti tästä.
  9. opa90

    opa90 Member

    Liittynyt:
    08.08.2014
    Viestejä:
    52
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    18
    se on iha sama ostaako 1151 vai 2011 kantaa nyt jos ap meinaa tällä pärjätä pitkään, taitaa olla sillo ku päivitys on kyseenalainen niin aivan eri kannat johon vaihetaan. en tunne ketään kuka ois intelin samalle kannalle vaihtanu toista prossua tehonpuutteen vuoksi.
     
    Heppu92 kiitti tästä.
  10. Xounari

    Xounari Regular member

    Liittynyt:
    10.05.2015
    Viestejä:
    572
    Kiitokset:
    77
    Pisteet:
    38
    No joo tää on kyllä aika totta, että sinäänsä toi uuden kanna perustelu päivitettävyydellä on vähän turha.
     
    Heppu92 kiitti tästä.
  11. Heppu92

    Heppu92 Newbie

    Liittynyt:
    23.04.2016
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jes ! Kone laitettu tilaukseen, muuten sama kuin xoudarin ehdottama mutta 500 gb ssd. Laitoin myös hardwariumille sähköpostia että oisko mahdollista saada kaupan päälle:

    1.
    • Ylikellotamme prosessoriasi niin paljon kuin kokoonpanolla on turvallista ja vakaata
    • Palvelu sisältää kattavan testauksen prosessorin ylikellotuksen vakauden takaamiseksi
    • Ei vaikuta prosessorin tai muiden osien takuuseen

    • 2.
    • Päivitämme emolevyn BIOS-ohjelman viimeisimpään versioon
    • Varmistaa mahdollisimman hyvän yhteensopivuuden eri osien kanssa
    Ja sainhan ne ! Täytyy sanoo et loistavaa palvelua, muutenki suomen halvimmat? tai lähes halvimmat osat ja sitte viel kaupan päälle saa pieniä bonareja.
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,066
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    Kiva että virittävät.

    Suomen halvimmat osat tuollaiseen pakettiin. AMD-setin voi saada kasattuna halvemmalla Systemalta.
     
  13. Xounari

    Xounari Regular member

    Liittynyt:
    10.05.2015
    Viestejä:
    572
    Kiitokset:
    77
    Pisteet:
    38
    Jos sulla on auto käytössä niin kasatun koneen voi käydä noutamassa suoraan Hardwariumilta Riihimäeltä. Ei turhaa pölyty ja kolise postissa.

    Kun saat koneen, ennenkuin lyöt virtapiuhan ja käynnistät niin tarkista liitännät, että ovat hyvin emossa kiinni. Matkalla ne pienemmät piuhat voi helposti irrota ja irrallaan olevat piuhat lyövät psusta virrat pois parin sekunnin käytön jälkeen. Poista myös ainakin etu dust filterin safety ruuvi. Se laitetaan lukkoon matkan ajaksi, ettei dust filteri irtoa ja vahingoitu matkalla. Katon dust filtteriin sun ei tarvitse koskea, ellet sitten lyö sinne myöhemmin jotain jäähyjä.

    Sit ku kaikki perus tarkistukset on tehty ja lyöt virrat ja lataat käyttiksen niin tässä hyvä saitti ladata kerralla chromet, javat ja notepadit ja winrarit https://ninite.com

    Muista myös säätää näyttiksen (nvidia control panel) grafiikka settingsejä. Defaulttina ne painottaa performancea eli ne pitää säätää high qualitylle (koska sen verran tehokas näyttis toi 980 ti). Tässä niitä vähän selitelty
    View: https://www.youtube.com/watch?v=GACL15H36kk
    . Älä käytä nvidian game boosteria optimoimaan pelien asetuksia. Se on yksi alue missä nvidia on epäonnistunut.

    Aseta nvidian control panelin physx tabista physx gpu:lle. Muistaakseni se on defaulttina cpu:lla. Tämä parantaa pelien pyörimistä.

    Kannattaa myös tarkistaa prossun ja näyttiksen load ja idle lämpötilat, että ovat normaalit. Siihen löytyy erilaisia ohjelmia netistä.

    Monitori näyttikseen kiinni displayport piuhalla!
     
    wwallu kiitti tästä.
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,066
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    Tuo ei ihan heti avaudu että liikkeen tekemä kellotus ei mukamas vaikuta takuuseen. No, jos firma haluaa kusettaa komponenttivalmistajia...
     
  15. Xounari

    Xounari Regular member

    Liittynyt:
    10.05.2015
    Viestejä:
    572
    Kiitokset:
    77
    Pisteet:
    38
    Mitenköhän testaavat vakauden ilman käyttöjärjestelmää? Ylikellotushan tapahtuu bioksessa mutta ite aina softalla tehnyt stressitestit yms.
     
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,066
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    Näkyi olevan automaattisena. Pistin näyttikselle ja näyttäisi pikaisen testauksen perusteella auttavan parissa pelissä. Ois tuosta joku aikaisemminkin voinut mainita.

    Joo, ei tosiaan onnistu kellottelut ilman käyttistä. Varmaan joku perus 4,4GHz ja toivotaan parasta.
     
  17. Heppu92

    Heppu92 Newbie

    Liittynyt:
    23.04.2016
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kiitos ohjeista. Otin hardwariumilta myös windows 10, ja tuo bios päivitys ja prosessorin kellotus löytyy niiden palvelut osiosta, siitä ei hajuakaan miksei takuuseen vaikuta. Villi veikkaus että maksavat sitten itse jos rikki menee?
     
  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,066
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    Sanovat varmaan Asukselle ettei tuota ole kellotettu. Mutta oikeasti, eipä siinä juuri riskiä ole kun ostaa kunnolliset osat ja antaa sen kuun olla taivaalla.
     
  19. Xounari

    Xounari Regular member

    Liittynyt:
    10.05.2015
    Viestejä:
    572
    Kiitokset:
    77
    Pisteet:
    38
    Maksoit kyllä turhaan nyt windows 10 kun sen olisi saanut kinguinkstä sen 100 euroa halvemmalla...

    Hardwariumista windows pro 10 150e ja kinguinistä 28e
     
  20. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    547
    Pisteet:
    173
    Kaikkein parasta että suomessa on 2 suosittua tech-saittia, tää ja muro. Ja nyt toi Hardwariumin kommentti on julkinen :D . Ei vaadi ku että yks maahantuoja tai edustaja raportoi tuosta... Sanompa vaan että empä tahtois olla sen firman dirika
     
  21. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Olen ehkä foliohattu mutta hieman toi ninite pistää arveluttamaan, en tiedä...
     

Jaa tämä sivu