1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pitkään suoritettava komentosarja

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 18.06.2017.

 1. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,383
  Kiitokset:
  684
  Pisteet:
  123
  Heh, no sehän olisikin ollut liian helppo ratkaisu.
  Alla olevassa artikkelissa on ohjeita Komentosarjavirheiden vianmääritykseen IE:sä. Kannattaa vilkaista vaikkka se onkin vanhemmille IE versioille, ja se palautuskin varmaan sisälsi osan artikkelin toiminnoista.
  https://support.microsoft.com/fi-fi...oubleshoot-script-errors-in-internet-explorer


  Toinen on seuraavaan foorumilla esitettyyn kysmykseen annetussa vastauksessa oleva microsoftin artikkeli.
  https://answers.microsoft.com/en-us...g-script/11518feb-1be6-49fb-8b02-5320ffdf267d

  Edellä maintussa linkissä kysyjällä on IE! 11 mutta siihen annettu ohje on kuitenkin todella vanhoille IE versioille, kuitenkin lienee kysyjää auttanut. Kannattaa sekin vilkaista.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,551
  Kiitokset:
  670
  Pisteet:
  173
  Kiitos linkeistä. Lueskelin ja kokeilin ohjeita kunnes päädyin seuraavaan: "Jos näiden tapojen käyttäminen ei ratkaise ongelmaa, sitä ei voi ratkaista tämän artikkelin avulla. Pyydä seuraavaksi jotakin tietokoneet hyvin hallitsevaa käyttäjää auttamaan sinua, jos tunnet tällaisen henkilön."

  Tuota toisen linkin ohjetta en ollenkaan ymmärtänyt: "Joidenkin komentosarjojen suorittaminen saattaa kestää liian kauan, joten Internet Explorer tuo käyttäjälle näyttöön kehotteen päättää, haluaako hän jatkaa hitaan komentosarjan suorittamista. Jotkin testit ja suorituskykymittarit saattavat käyttää komentosarjoja, joiden suorittaminen kestää kauan, joten ennen sanomaruudun näyttöön tulemista kuluvan ajan pidentämisestä voi olla hyötyä." Eihän ongelma ole tuon kehotteen ilmestyminen, vaan se, että komentosarjan suoritus hidastaa sivun latausta. Sanomaruudun näyttöön ilmestymistä edeltävän ajan pidentäminen ei auta mitään, kun sivun lataus on jumissa.

  Sellaisen kummallisuuden huomasin, että jos tuon Verkkokaupan sivun laittaa IE:n yhteensopivuusnäkymään, niin ilmoitukset hitaista komentosarjoista katoavat ja sinut latautuvat joutuisasti, kunnes tullaa sivulle, jossa on alasvetovalikoita hakutulosten järjestämiseksi. Nuo valikot eivät silloin toimi ollenkaan.

  Esimerkiksi sivun vasemmasta laidasta voi valita ongelmitta Tietokoneet > Kannettavat > 15" laajakuvanäytöllä. Mutta sitten nuo valikot Osuvimmat ensin ja Rajaukset ovat harmaana ja kursorin vieminen niiden päälle tuo "rajoitetut sivustot" -merkin. Nuo alasvetovalikot on ilmeisesti toteutettu Java Scriptillä, joten "yhdenmukaisuusnäkymä" kai esti skriptit kokonaan.
   
 4. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,383
  Kiitokset:
  684
  Pisteet:
  123
  Joo no se toisen linkin ohje on vanhoille IE versioille joten voi olla ettei se ihan sovellu juuri tähän.

  Voitko pistää linkin jollekin verkkokaupan sivulle josa tuo ongelma ilmaantuu?

  Todennköisestihän ratkaisu tähän on yksikertainen mutta kun vaan keksisi mikä.

  Onko sullla lisäosia IE:sä?

  Yksi vaihtoehtohan on poistaa kokonaan IE:n uusin versio. Tämä toki riippuen siitä kuinka vanha windows asennus on kyseessä. Lienet kuitenkin käyttänyt seiskaa niin kauan että ainakin IE 10/9 versio on koneella ollut jossain vaiheessa, jolloin IE 11 pitäisi pystyä poistamaan asennetuista päivityksistä. Ja sittten vain päivittelisi uudestaan. Toki ongelma voi palata tässkin tapauksessa ja vhintäänkin syytä ei saisi selville jos auttaisikin.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,551
  Kiitokset:
  670
  Pisteet:
  173
  Se on heti tuolla kotisivulla. Saa odottaa hyvän tovin, ennen kuin vieritys alkaa toimia ja pääsee valitsemaan vasemmalta esim. Tietokoneet ja sitten uusi odotus ennen kuin voi valita Kannettavat jne.

  Lisäosista on käytössä vain Adobe Shockwave Flash ja Adobe Reader. Lisäksi on mainosten estoon Seurantasuojauksessa EasyList, mutta sen pois kytkeminen ei vaikuta tähän asiaan.

  Tämä Seiska on downgreidaus Win 8:sta ja ensimmäinen IE oli 10.
   
 6. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,383
  Kiitokset:
  684
  Pisteet:
  123
  Noh, pakko sanoa että on ajatukset kyllä vähissä. Siltä varalta että jokin muu ohjelma aiheuttaisi jotain häikkää IE:n toimintaan, kannattaa kokeilla Puhdasta käynnistystä. Epätodennköistä että olisi vaikutusta mutta eipä se vie kuin hetken testata.

  IE 11 hidastelee paljon myös kympillä käyttäessä kun yrittää selata täällä esim biisiketjua, mutta toisaalta esim yuotube toimii ihan hyvin.

  Huomasin myös sellaisen asian kun vähän vilkaisin IE:n asetuksia, että jos ottaa TLS 1.0 suojauksen, TLS prtokolla 1.1 ja 1.2:n pois käytöstä niin biisiketju latautuu huomattavan paljon nopeammin. Tämä tosin poistaa mahdollisuuden katsoa niitä videoita ja estää myös kokonaan youtubeen tai verkkokauppa.comiin pääsyn. Afterdawniin kyllä edelleen pääsee mutta mainokset ja videot ei näy.

  En tiedä onko afterdawnin käyttämässä salauksessa jotain eroa esim youtubeen ja onko itse suojaukset se varsinainen syy mikä aiheuttaa videoiden ja kuvien pitkään lataamisen.

  Kokeilisin jokatapauksessa tuota IE 11:sta poistoa jos se päivityksistä löytyy, se kun ei vie kauaa. Alta voi sitten ladata IE 11:n jos se ei ilmesty heti päivitysten kautta ladattavaksi.
  https://www.microsoft.com/fi-fi/download/internet-explorer-11-for-windows-7-details.aspx

  Ja vielä offline versiokin.
  https://support.microsoft.com/fi-fi/help/18520/download-internet-explorer-11-offline-installer
   
  1pertti kiitti tästä.
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,551
  Kiitokset:
  670
  Pisteet:
  173
  Huomasin, että tilanne on mennyt entistä hullummaksi. Tietääkseni olen vain palauttanut IE:n asetuksia oletusasetuksiin, mutta ehkä olen huomaamattani tehnyt jotain muutakin, sillä kannettavatietokone.fi-sivuston hakutoiminnotkaan eivät enää toimi.

  Kokeilin tuota puhdasta käynnistystä eikä sillä ollut vaikutusta ongelmaan. Sitten kokeilin vikasietotilaa verkkoyhteyden kanssa ja yllättäen verkkokaupan sivusto toimi ilman noita komentosarjaherjoja, tosin hieman hitaahkosti, mutta paljon nopeammin kuin normaalitilassa. Kannettavatietokone.fi ei enää toiminut vikasietotilassakaan. Yhä kummallisemmalta näyttää. Pitänee huomenna kokeilla tuota poistoa ja uudelleen asentamista.
   
 8. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,580
  Kiitokset:
  970
  Pisteet:
  173
  Onko mikään muu selain mahdollinen, kovasti tunnut pitävän kiinni tuosta IE 11:sta? Tokihan olisi mukava että tuo hämminki selviäisi niin ei jäisi vaivaamaan. Tiedät kuitenkin näistä niin paljon että periksi antaminen ei ole kohdallasi ensimmäinen vaihtoehto. Seuraan mielenkiinnolla tätä kun tässä kaverin koneessakin pääselain on juurikin IE 11. :)
   
 9. Näppishemmo

  Näppishemmo Regular member

  Liittynyt:
  09.03.2017
  Viestejä:
  497
  Kiitokset:
  75
  Pisteet:
  28
  Samaa minäkin mietin kun ottaa huomioon että IE11 on jäänyt muista tekniikaltaan kauas ja on vanhanaikainen. Kuka siinä haluaa enää pysytellä vapaaehtoisesti? Toki jos tietyt tärkeät sivut eivät aukene muissa niin sitten ymmärtäisin mutta muuten ei. En itse meinaan jaksaisi tapella asian kanssa vaan ryhtyisin käyttämään suosiolla toista selainta pääselaimena. IE on muutenkin kuolevaa sorttia vaihto tapahtuu jokatapauksessa lähitulevaisuudessa.;)
   
 10. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  13,185
  Kiitokset:
  3,129
  Pisteet:
  223
  On ie:ssä ainakin se hyvä puoli että katsomossa ei ole mainoksia. Silloin kun toimii.
   
 11. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,580
  Kiitokset:
  970
  Pisteet:
  173
  IE 11 & Katsomo:
  upload_2017-7-5_11-14-26.

  Mutta tämähän ei liity 1pertin juttuun...
   
 12. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,551
  Kiitokset:
  670
  Pisteet:
  173
  Olen kokeillut jokseenkin kaikkea, mikä on vallassani: palauttanut IE:n oletusasetukset, kokeillut järjestelmänpalautusta jopa toukokuulle, poistanut IE 11:n ja todennut, ettei enää toiminut IE 8:llakaan. Missä vika sitten onkin, näyttää, että se "periytyy" jopa toiseen versioonkin.

  Ymmärtääkseni/luullakseni vika on javascriptin toimimisessa IE:ssä. Esimerkiksi verkkokauppa.comissa ja joillakin afterdawn.comin sivuilla hitaasti suoritettavat komentosarjat aiheuttavat viipeitä, mutta esimerkiksi kannettavatietokone.fin sivuilla jotkut scriptit eivät toimi ollenkaan. Tässä on kuva toimivasta sivusta Firefoxilla:

  upload_2017-7-7_20-11-28.

  Alla on sama sivu IE 11:lla. Huomaa, että sivun yläosassa juokseva sininen tarjousteksti ei tulostu, ei myöskään mailiosoite. Lisäksi, ja mikä pahinta, hakutoiminnot eivät ollenkaan toimi eli hintahaarukkaa ei voi asettaa tai ominaisuuksia (kuvassa FullHD) valita.

  upload_2017-7-7_20-16-7.

  Tietysti olen ennen edellä mainittuja toimenpiteitä tarkistanut ohjeiden mukaan, että komentosarjojen suoritus on internetasetuksissa sallittu. En tiedä tarkalleen, milloin ongelma on alkanut. Verkkokaupan kohdalla hidastelua on ollut kauankin, mutta tämä kannettavatietokone-sivun toimimattomuus on uudempi juttu.

  Ja lopuksi: tottahan tämä vaikuttaa hullulta hommalta, kun muitakin selaimia on olemassa. Se vain koittelee, kun ennen ei ole tullut kohdalle tietokoneongelmaa, joka ei olisi lopulta selvinnyt.
   
 13. Whatta Heck

  Whatta Heck Senior member

  Liittynyt:
  16.09.2011
  Viestejä:
  8,580
  Kiitokset:
  970
  Pisteet:
  173
  Täällä on aivan sama efekti IE11:n kanssa. FireFoxilla juokseva teksti yläosassa näkyy mutta IE:lla ei. Ompa kumma homma. :rolleyes:
   
  1pertti kiitti tästä.
 14. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  2,317
  Kiitokset:
  529
  Pisteet:
  123
  Taitaa kuulua IE:n ominaisuuksiin, ettei pysty enää näyttämään kaikkea. Minulla ihan sama verrattuna Chrome selaimeen, jossa se näyttää tuon juoksevan tekstin ja puhelinpalvelun alla e-mailin.
   
  1pertti kiitti tästä.
 15. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,383
  Kiitokset:
  684
  Pisteet:
  123
  Oon vahvasti sitä mieltä että asioita kannattaa koittaa ratkaista, vaikka se olisikin vällä se pidempi ja vaivalloisempi tie.
  Näin kärjistäen sanottuna, mieluummin opettelee korjaamaan ongelmia kuin asentmaan windowsia aina vain uudestaan.

  Mutta tähän kyseisee ongelaan on kyllä pakko todeta että täytynee nostaa kädet pystyyn.
  Tuon kannetavatietokone.fi:n haukutoiminnot ei toimi IE:sä kympilläkään. Kokeilin erinäisiä asetuksia kuin myös IE:n palautusta, ei vaikutusta. Ajattelin myös koittaa pääsisikö ongelmaan käsiksi sitä kauta että saisi tuon Microsoftin easy fix solutionin toimimaan mutta kyseinen korjaus IE:le ei toimi kympilläkään, vaikka muuten easy fix solutionit toimiikin.

  Periaatteessa vois ajatella että sivvstojen ylläpito ei vain huomio ja testaa sivujaensa toimintaa enää IE:lä. Jonkin verran kyllä mietityttää tuo kun palautuksen jälkeen tietokonekauppa.fi:n hakutoiminnot lakkasi tomimasta.

  Mitään uutta ei kyllä omaan mieleeni enää tule mitä voisi kokeilla.
   
  1pertti kiitti tästä.
 16. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,551
  Kiitokset:
  670
  Pisteet:
  173
  Kiitos kaikille ketjuun osallistuneille ja erityisesti Whatta Heckille, tarantellalle ja Trinitylle, jotka omilla kokeiluillaan selvittivät, että kyseessä ei ollutkaan yksin minun tietokoneeni ongelma, vaan ilmeisesti IE 11:n ominaisuus.

  F12:llahan tuota koodia pääsisi tutkimaan, mutta kun omat ohjelmointiharrastukseni lopahtivat CBM64:n tullessa vanhanaikaiseksi...
   
  tarantella kiitti tästä.

Jaa tämä sivu