1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Pioneer VSX-421 -vahvistin ei sammu Standby -nappulasta. Pakko sammuttaa irroittamalla virtapiuha.

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi Monokkelsson 05.10.2015.

 1. Monokkelsson

  Monokkelsson Newbie

  Liittynyt:
  05.10.2015
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Ongelma on aika self-explanatory.
  Vahvistin toiminut varsin moitteettomasti noin kaksi vuotta, viikko sitten siihen liitetyt kaiuttimet (kaksi stereokaappia sekä basso) lakkasivat toimimasta ilman mitään selitettävää syytä.

  Uskoin, että jokin asetus on mennyt vituralleen vahvistimessa, mutta tekemäni Reset (takaisin tehdasasetuksiin) ei tehnyt mitään asialle.

  Ainut asetus, jonka avulla kaiuttimista (paitsi bassosta) sai ääntä, oli - Pure Direct asetus. Miksi? -En tiedä laisinkaan.
  Kaiuttimet siis toimivat, mutta normaalisti käyttämäni viritinasetukset eivät päästäneet pihahdustakaan.

  Soitan musiikkia tietokoneestani AUXilla, Portable asetus päällä. HDMIlläkin on joskus tullut soitettua mutta se ei nyt liity asiaan.

  Ainut tapa, jolla saan vahvistimen pois päältä on repäisemällä takaata virtapiuha irti. Not nice at all.
  - Kun olin pitänyt vahvistimen yön yli pois päältä ja antanut sen "nollautua", standby -nappula toimi! Sain siis vahvistimen sammutettua ja ajattelin että noniin, se oli sitten siinä se ongelma. Ilo ei kestänyt pitkään. Käynnistin Vahvarin, ja toisella yrityksellä Standby ei enää tehnyt mitään. Takaisin alkupisteeseen. Muut viritystuloasetukset, kuten "Stereo", "ALC/Standard", tai "ADV Surround" yms. eivät vieläkään toimineet.

  Asetuksia on tullut aika roimalla kädellä rämppäiltyä, joskin voin sanoa, että en todellakaan tämän vahvistimen loputtomalta tuntuvien asetusten määrästä kunnolla ymmärrä.

  Sleepin avulla sain vahvistimen sammumaan yhden kerran, myöhemmillä kerroilla pikkuinen sinertävän valkoinen "standby -valo" jäi vain päälle mutta laite ei enää reagoinut mihinkään kosketukseen. Oli pakko sammuttaa jälleen nykäisemällä piuha irti.

  Kun laitoin "Displayn" sellaisella tavalla, että näyttö vilkuttelee kaikkia ärsyttäviä mainos-ominausuustekstejään, huomasin, että se lopettaa vilkuttamisen aina, kun painoin "Standby" nappulaa. Vahvistin siis rekisteröi, että nappulaa painetaan, muttei toiminut mitenkään. Kysymys kuuluu: _miksi_?


  Nyt vahvistin on ollut pois päältä kolme päivää; laitoin virtajohdon kiinni taakse, ja BOOOOOM! muutkin viritysasetukset "Stereo", "ALC/Standard", tai "ADV Surround" yms. vihdoin toimivattttt!!! Eli basso toimii myös, on mukava kuunnella musiikkia pitkästä aikaa. Tässä se soi tätä kirjoitellessani.

  MUTTA the problem still remains; standby nappula ei toimi. Enkä tiedä että toimivatko viritysasetuksetkaan enää seuraavalla kerralla kun "käynnistän" vahvarin laittamalla sen virtapiuhan kiinni taakse, which I really dont want to do, ymmärrätte varmaan.

  Nyt tämän postauksen jälkeen tulen sammuttamaan vahvarin repäisemällä piuhan irti, joka ei ole yhtään kiva asia. Jään jälleen keskelle epävarmuutta.

  Auttakaa mua tämän ongelman kanssa; alan olemaan aika out of answers ja Googlekaan ei ole pystynyt auttamaan minua.
  Kiitos jo etukäteen; katselen tätä kirjoitusta päivittäin ja lupaan heittää lisäselvityksiä kysymyksiin parhaani mukaan!

  Mukavaa loppuiltaa (tai jotain, mihin aikaan ikinä tämän luetkaan). Hehs. :D
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,317
  Kiitokset:
  197
  Pisteet:
  93
 4. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,124
  Kiitokset:
  547
  Pisteet:
  193
  Takuuta ei vissiin oo enää?
  Vahvistimen suositushinta julkaisuhetkellä ollu 250€ joten ennenkuin käsket korjaamaan sitä niin pyydä että kertovat korjauksen hinnan, tutkittuaan laitteen. Joskus on käyny niin että korjaus on maksanu enemmän ku uus laite, jossa taas itse en näe mitään järkeä.
   

Jaa tämä sivu