1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Philips dvd737

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi julmu 10.12.2003.

 1. Eza

  Eza Regular member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  489
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ei sitä Qpeliä voi saa toimimaan, jos soitin ei sitä rauta puolelta tue.
   
 2.  
 3. Eza

  Eza Regular member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  489
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nostetaanpa vielä kerran tämä kissa pöydälle. Oma DVD737 lakkasi toistamasta levyjä ollenkaan hiljattain. Joten avasin masiinan ja huomasin että sen dvd-asema on siinä kiinni tavallisella tietokoneen ide-kaapelilla ja virtapiuhalla. Joten laitoi siihen yksinkertaisesti kiinni tietokoneen dvd-aseman (memorex) ja nyt toimii taas kaikki levyt hyvin.

  Kuvia http://www.kumiankkapictures.com/dvd-soitin/
  Kovin kaunishan tuo viritelmä ei ole.

  Asema aukeaa nyt sen omasta napista, että dvd-soitimen napista =)
   
  Viimeksi muokattu: 02.07.2005
 4. talggari

  talggari Regular member

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  121
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Oma 737 hajosi myös taannoin niin että lakkasi toistamasta mitään levyjä muuten kuin nykimällä. Soitin asiasta tuohtuneena philipsin asiakaspalveluun, olihan soitin vasta 1 vuoden, ja kuukauden vanha.. Vetosin siihen että kyllä soittimen oletetaan kestävän pidempään kuin juuri sen takuuajan (1-vuosi). Sanoin myös vieväni asian kuluttajansuoja asiamiehelle jos ei takuusta päästä yksimielisyyteen.

  Asiakaspalvelija tyttö kävi pariinkin otteeseen kysymässä neuvoja ylemmiltään, ja tuli sellaisen tiedon kanssa takaisin että jos laitan välirahaa niin saan netanttilasta tilata uuden dvp 630:n. Tähän en mitenkään voinut suosta kun se soitin oli kumminkin reilu vuoden vanha, ja muistutin taas kuluttajansuoja oikeudestani...

  No homma ratkesi lopuksi niin että sain heiltä viitenumeron jolla sain tilata netanttilasta uuden philips dvp 630 soittimen lähetyskuluineen veloituksetta.. Tähän soittimeen saa philipsiltä firmwaren jossa on teksti harmaassa laatikossa sopivan kokoisena, eli ei ole tarvetta "tsekkipäivitykselle".

  Jälkeenpäin sain kuulla että tuo 737:n hajoaminen juuri dvd aseman lukukoneistosta on sen tyyppivika, ja osat siihen on hinnoiteltu niin kalliiksi että uuden soittimen hankinta on edullisempi vaihtoehto. Täällä Porissa on henkilö jolle tulee suurin osa netanttilan takuuaikan lunastetuista viallisista audio/video laitteista, ja juuri 737:kaa hänelle on kertynyt "kasapäin", minunkun vanha soittimeni on nyt hänellä.

  Tuo Ezan tekemä modis on mitä mainioin korjaus sillä konstilla olisi varmastikkin monta viallista 737:kaa saatu korjattua.
   
 5. uneton

  uneton Member

  Liittynyt:
  06.05.2004
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  minulla hajosi myös vuoden ja 1 kuukauden iässä 737. en vaan saanut täysin ilmaiseksi uutta vaikka kuinka väitteli asiakaspalvelijan kanssa joutui maksamaan 30 % uuden hinnasta ja lupasivat sitten täyden takuun taas uudelle mutta uutta ei saanut ostaa tai tilata itse mistään.sain uuden suoraan philipsin tehtaalta tuli dvp5100 malli vaikka lupasivat 630 mallin. tämä kone ollut kyllä loistava mitä nyt olen kerennyt testailla. tukee qpel:iä ja toistanut kaikki mitä on sisään laittanut.
   
 6. mac73

  mac73 Member

  Liittynyt:
  16.11.2005
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Liityin juuri itsekin onnelliseen 737-mallin perheeseen jolta kone laukesi. Ei suostu lukemaan mitään levyä. Nyt on pelin henkenä se, että pitää toimittaa kone huolto-liikkeeseen jossa tehdään tarkastus ja ilmoitetaan Philipsille paljonko korjaus maksaa. Sitten Philips kertoo "kompensaatiopäätöksen" paljonko he hyvittävät!

  Niin, ja jos konetta ei halua korjata (=lue: maksaa edelleen minulle enemmän kuin uusi), jää tarkastusmaksu kuitenkin minulle (32 €).

  Reilu kauppa!

  Vieläkö jollain muulla on 737 elossa vai onko ne poistuneet jo manan maille?

  Ajattelin keskustella huomenna kuluttaja-asiamiehen kanssa homman toimivuudesta, koneella on takuu mennyt umpeen 4 kuukautta sitten.
   
 7. jktla

  jktla Member

  Liittynyt:
  27.03.2003
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulla hajosi soitin myös alle 2 vuoden käytön jälkeen. Kuva nykii tosi pahasti elokuvia katsottaessa. En taida alkaa väitteleen uutta laitetta tilalle, onhan laite jo reilusti yli vuoden vanha. Pitänee koittaa vaihtaa tietokoneen DVD soitin laitteeseen.
   
 8. mac73

  mac73 Member

  Liittynyt:
  16.11.2005
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Katsotaan nyt, mitä Philips vastailee kun lähetin kuluttajaviraston sivuilta kyseisen lainauksen:

  TAKUU JA VIRHEVASTUU

  Voiko tavaran virheestä valittaa, kun takuuaika on päättynyt?
  Kuluttajansuojalain mukaan myyjä vastaa tuotteen virheistä myös takuuajan päätyttyä tai silloinkin, kun tuotteelle ei ole annettu takuuta laisinkaan.Takuu on vain myyjän, valmistajan tai maahantuojan ostajalle antama vapaaehtoinen lisäetu. Siten myös sellaisista virheistä, jotka ilmenevät vasta takuuajan päätyttyä, voi valittaa.

  TAKUUKORJAUS JA KUSTANNUKSET

  Kuka maksaa kulut tuotteen toimittamisesta korjattavaksi?
  Lain mukaan myyjän pitää korjata virhe niin, ettei siitä aiheudu ostajalle kustannuksia. Tämä koskee myös takuukorjauksia: takuunantaja vastaa kaikista tavaran korjauksesta syntyneistä kustannuksista. Kustannuksiin luetaan mm. tavaran korjattavaksi toimittamisesta ja palauttamisesta aiheutuneet kulut, käytetyt varaosat ja korjaajan työ- ja matkakulut.

  Pienet ja helposti liikuteltavat tavarat, kuten kellot ja kamerat, ostaja voi tuoda korjattavaksi. Silloinkin hänelle pitää korvata matkakulut. Takuuehdoissa voi olla ohjeet ostajalle, miten toimia käytännössä.

  Joten odotellaan...
   
 9. ware

  ware Member

  Liittynyt:
  30.01.2004
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Meikän 737 on elossa ja toimii kuin uutenakin. Se on nyt 1v 8kk vanha.
  Tosin olen jo uuden soittimen (LG DVX-9900) hommannut kun alko vituttaan noi qpel sun muut puutokset tai siis tarkemmin: alko tuleen niin paljo leffoja eteen joita soitin ei kykene toistamaan.
   
 10. mac73

  mac73 Member

  Liittynyt:
  16.11.2005
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Samaa LG 9900 olen katsellut jo tilalle, joten katsellaan nyt kuinka takuiden kanssa käy, luultavasti kuitenkin panostan uuteen soittimeen, varsinkin kun on jo saatavilla pätevän kuuloisia firmwareja. Mistähän johtuu ettei laitevalmistajat onnistu alkuperäisten firmiksien kanssa, aina on joko keltaiset tikkukirjaimet tai harmaat tekstiboksit, onko se niin vaikeata varustaa laitteet tekstityksellä joka olisi edes lähellä normaaleja TV-lähetysten tekstejä?
   
 11. jaazer13

  jaazer13 Member

  Liittynyt:
  22.05.2004
  Viestejä:
  77
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itselläkin hajosi siinä vuosi takaperin tuo 737. Maksoin vähän väliin ja hommasin Philipsin LX3900sa kotiteatterijärjestelmän. Meni muutama kuukausi ja se hajosi. Takuukorjauksen jälkeen myin sen HETI pois jaloista. Kultainen vinkki kuluttajille:

  Älkää ikinä ostako mitään philipsin tuotteita! Niin kauan kuin muistan olen aina tapellut niiden kanssa. Korvalappustereot hajosivat aikoinaan aina parin viikon kuluessa etc. Lisäksi Philipsin telkkarit ovat kuulemani mukaan kaikkein herkimpiä palamaan. Ennen niin kovasti tuotekehityksestä ja innovaatioista kehuttu yritys on tätä nykyä erittäin taantunut.
   
 12. mac73

  mac73 Member

  Liittynyt:
  16.11.2005
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No niin, tässä Philipsin vastaus takuukysymykseen:

  "Kiitos yhteydenotostanne Philipsin asiakaspalveluun.
  Philips noudattaa kompensaatiokäytäntöä, jossa hyvitys lasketaan
  ostohinnan, laitteen iän ja huoltokustannusten perusteella. Koska
  takuu on jo ylittynyt, emme valitettavasti voi korvata kaikkia kuluja,
  mutta halutessanne voitte vielä tiedustella myyjäliikkeestä hyvitystä,
  jos ette ole päätökseen tyytyväinen."

  Eli nyt voitaisiin marssia myyjäliikkeeseen eli tässä tapauksessa Anttilaan ja jatkaa keskustelua takuista...
   
 13. Hjördis

  Hjördis Member

  Liittynyt:
  21.04.2004
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kyllä on 737 vielä elossa, jo yli 2v vanha. Myin sen kylläkin veljelle, kun ostin DVP5100 mallin. Toistaa hyvin niitä mitä vanha ei toistanut, mutta kävi myös niinkin että 737 toistaa ne hyvin, mitkä 5100 nykii. Ei taideta saada sitte millään tehtyä toimivaa divx-soitinta... Philipsiä en kyllä enää tämän jälkeen tue.
   
 14. mac30

  mac30 Member

  Liittynyt:
  01.09.2004
  Viestejä:
  24
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No niin, summa summarum, sain vaihdettua 737 mallin 5100-malliin, mutta se perkele nykii leffoissa todella ikävästi. Onko kellään tietoa rohdosta tähän vaivaan? Kahta eri leffaa olen kokeillut ja molemmissa sama vika.

  Niin, vaihdon kulusta vielä, että vaikka kävin sopimassa jo Anttilan kanssa vaihdosta, niin Philipsin tahvakkeet halusivat kuitenkin viedä koneen korjaukseen, ja sieltä rapotin kotjauskuluista jne, vaikka jo Anttilan myyjä selosti puhelimella asiakastukeen että he antavat uuden tilalle. Ja kun korjaamosta tuli tieto ettei uutta lukupäätä ole varaosina saatavana, ja hekin laittoivat tiedon Philipsille että on sovittu myyjäliikkeen kanssa uudesta koneesta, ei vieläläkään mennyt perille... PERKELE mitä porukkaa. Piti itse soittaa asiakastukeen ja siellä oltiin yllätys yllätys tekemässä sitä surullisen kuuluisaa kompensaatiokorvausta. Kun selitin kolmannen kerran ettei se minulle kelpaa ja että Anttila on luvannut antaa minulle uuden tilalle, oltiin tuessa HYVIN hämmästyneitä (kun 12 kk takuukin on ohi). Ja siitä sikisi sitten väittely OIKEASTA takuu-ajasta joka Philipsin mielestä on edelleenkin 12 kk vaikka kuluttajasuojalaki sanookin aivan muuta! Perskele, pitäisiköhän jatkaa väittelyä ja selvitystä ihan vain piruuttaan, sen verran takkuisesti on asia Philipsin puolesta edennyt.
   
 15. karsta

  karsta Guest

  Nykimisestä pikaisesti sen verran, että sitä saattaa aiheuttaa mpeg4-videoissa ainakin packed bit-stream. Sen saa purettua mpeg-modifier -ohjelmalla ilman uudelleenkoodausta, säällisessä ajassa.
   
 16. mac30

  mac30 Member

  Liittynyt:
  01.09.2004
  Viestejä:
  24
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  jaahas, kellään tietoa mistä tätä modifieria saisi ladattua?
   
 17. Galactic

  Galactic Regular member

  Liittynyt:
  28.08.2003
  Viestejä:
  248
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 18. mac30

  mac30 Member

  Liittynyt:
  01.09.2004
  Viestejä:
  24
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No äly sentään, kokeilin ja löysin! Ongelmia vaan verkon kanssa, kun Microsoftin palvelin ei meinannu antaa ladata dotnetfx:ää millään.

  No nyt toimii leffatkin nykimättä, kiitoksia vinkeistä.
   
 19. 361

  361 Member

  Liittynyt:
  05.01.2006
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minun philips lopetti myös toimintansa, kesti n 2 vuotta.
  Dvd-asema rupesi reistailemaan. Harmittavan matala on tuo kotelo, ei mahdu tavan normiasemat sisälle edes purettuna.
  Minusta tuo dvd737 kävi todella kuumana.

  Kokeilin magnavoxia gigantista, dvd+r levyjen luku oli heikkoa varsinkin
  prodyen filmikelat eivät toimineet ollenkaan, vein koneen takaisin giganttiin.
  Pitää varmaan philipsin laitteet kiertää kauempaa tulevaisuudessa.

  Jannepee
   
 20. mpk666

  mpk666 Regular member

  Liittynyt:
  09.04.2002
  Viestejä:
  264
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itselläni on kanssa 737 sanonut sopimuksensa irti aikoja sitten ja uusi soitinkin on jo ollut käytössä jonkin aikaa (tosin ei todellakaan enään Philipsin =)). Päätin myöskin koittaa tavallisen dvd-rom aseman (Lite-On) liittämistä 737:aan. Itselläni ei ainakaan toiminut tuolla systeemillä vaikka virta normaalisti dvd-rom asemaan tuleekin..

  Onko joku muukin, kun Eza testannut kyseistä viritelmää hyvin tuloksin?

  EDIT: TOIMII SITTENKIN! Unohdin vaan vaihtaa jumpperin masteriksi =).
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2006
 21. kaapo

  kaapo Member

  Liittynyt:
  15.09.2002
  Viestejä:
  27
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nyt sitten minunkin 737 hajosi 1v 10kk jälkeen. Levykelkka alkoi pitämään rutinaa eikä kone tunnistanut enää levyjä, jos jonkun tunnisti niin nykien toisti.
  Vein Laitteen kodin ykköseen (josta siis hankittu) ja ymmärsivät yskän vaikka takuu mennytkin. Philipsin tuesta käskettiin viedä huoltoliikkeeseen, joten katsellaan nyt sitten mitä tapahtuu.
  Miten muut, osa ilmeisesti saanut jonkun kompensaatiorahan osa suoraan vaihdon 5100 malliin. Mikä olisi suositeltavin toimenpide.
  Philipsilta tullut halvempikin malli kuin tui 5100, Eli kertokaapas kokemuksia mikä laite korvaavaksi jos philipsiä tarjoavat?

  Kiitos kaikille vinkeistä
  etenkin mac73 kuluttaja-asiamies kortin esiin vetämisestä

  Jussi
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2006

Jaa tämä sivu