1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikoneen sammuminen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Inkku91 15.10.2019.

  1. Inkku91

    Inkku91 Member

    Liittynyt:
    30.12.2010
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kyseessä on muutamia vuosia vanha pelikone, jonka sain veljeltäni kun hän osti uuden koneen.
    Koneeseen tuli viime vuoden(?) puolella ongelmia siinä, että kone sammuu täysin raskaampaa peliä pelatessa, tilanne korjautui jokseenkin sillä kun prosessorin maksimi virtaa/tehoa(?) vähensi 80%:iin, entiedä miten veljeni sen teki, mutta tämä pieni korjaus pidenti peliaikaa huomattavasti. Yleensä ongelma tulee raskaissa peleissä, jotkin pelit jos suinkin mahdollista asettaa grafiikat täysin nollaan ei tätä ongelmaa yleensä tule.

    Mitään varoitusta ei kone anna, eikä sitä pysty ennustamaan mitenkään milloin kone sammuttaa täysin itsensä.

    Aikaisemmin koneeseen oli vaihdettu uusi cpu cooleri koska edellinen lopetti toimintansa, eikä tällöin uutta cooleria odottellessa avannut konetta.

    Kysymykseni kuuluu, onko prossu mennyt rikki? Vai onko tässä jotain muuta nyt mitä en itse hoksaa.
    Kone kuitenkin toimii ihan täysin hyvin ja joitain pelejäkin voi pelata ilman minkäänlaista ongelmaa.

    Koneen speksit (jos niistä mitää iloa on)
    Cpu: AMD FX-8370 8-core
    GPU: Nvidia GeForce GTX 1070
    Ram: 16gb
    power: 650W
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,407
    Kiitokset:
    3,655
    Pisteet:
    223
    Voisi veikata poweriongelmaa. Mitä mallia rakkine?
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Onko koneen rasituslämpöjä mitattu ja tarkistettu, ettei jäähdytyssiilet (näyttis+prossu) ole pölyn tukkimia?
     
  5. FiveBridges

    FiveBridges Senior member

    Liittynyt:
    12.12.2014
    Viestejä:
    2,572
    Kiitokset:
    514
    Pisteet:
    123
    Muutamia vuosia vanha kone.
    Kuumenee liiaksi,jos on heikko ilmankierto,eikä ole puhdistettu pölystä.
    Poweri vetelee viimeisiään.
    Joitakin pullistuneita konkkia emossa.
    Nyt vaan koteloa auki ja katsastamaan sisuksia.
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2019
  6. Inkku91

    Inkku91 Member

    Liittynyt:
    30.12.2010
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Poweri on: 650 Watt XFX TS Series Non-Modular 80+ Gold. Ostettu aikanaan saksan maalta.
    Lämmöt ei nouse ainakaan taivaisiin, voin kyllä ottaa rasituksen kanssa lämpöjä ylös (maksimi) jos niistä mitään saisi selville, muokkaan tähän viestiin testin jälkeen.
    Mitään pullistumia emossa ei ole havaittavissa, toki emo on vanhempi kuin muut osat, koska se on "edellisen" koneen emo, joka siis on Gigabyte GA-970A-UD3 - AM3+

    Tein 3dmarkilla fire strike ultran. lämmöt sekä jotain muuta löytyy tost.
    16516516516.PNG

    Tunti beamng mahdollisimma monella autolla, aina kun auto romu kunnossa, otan uuden auton kentälle. fpsät tippu alimmillaan 7fps kunnes ei enää jaksanu tota fps määrää. (kuva otettu pelin aikana, joten lämmöt ei juurikaan ole kerinny tippumaan.)
    rzdejztrjzrtkrtkzzt.PNG
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2019
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,407
    Kiitokset:
    3,655
    Pisteet:
    223
    Putsaa prossujäähy. Tahnatkin voisi vaihtaa.

    Millainen rupelli muuten?
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Olisi ollut kiva nähdä vielä CPU:n core lämmöt, näyttiksen lämpö vaikuttaisi olevan ok.
     
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,407
    Kiitokset:
    3,655
    Pisteet:
    223
    Onhan tuossa package näkösällä. Ihan liikaa.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Eiks AMD pysty core lämpöjä erikseen näyttämään?
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,407
    Kiitokset:
    3,655
    Pisteet:
    223
  12. Inkku91

    Inkku91 Member

    Liittynyt:
    30.12.2010
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Muistelisin, että cooleri on tuossa thermalightin macho jotain.
    Ainakaan pölyä ei oo niin hirveästi havaittavasti pinnallisesti, mutta entiedä miten tahnat on pysyneet, pitäis ehtii tahnat tohon, jos ei tahna mene huonoksi? viimeksi tahnaa ostin ku ton coolerin vaihdoin paikalleen, yli vuosi aikaa kuitenkin tuosta vaihdosta. Katsoin vähä historiaa niin kone on hommattu jossain 2016 puolella vaihtaen lähes kaikki paitsi emo ja cooleri taisi vaihtua 2017-2018 alussa.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Ei tahnat vuodessa - kahdessa kuivu jos alunpitäen oikein laitettu. Paineilmanpullolla voisi puhaltaa tuulettimen vastaiselta puolelta lamelien välistä pölyt pois.
     
  14. Inkku91

    Inkku91 Member

    Liittynyt:
    30.12.2010
    Viestejä:
    67
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Pitää ettii jostai paineilmapullo :/ täl pienel paikkakunnal ei saata ehk löytyä mut pitää käydä koittaa onnee.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123

Jaa tämä sivu