1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikone noin tonnilla

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi OkVerified 10.04.2015.

 1. OkVerified

  OkVerified Newbie

  Liittynyt:
  04.03.2015
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Budjetti?: 1000€ (saa mennä vähän yli esim. suomikaupan vuoksi)
  Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä Win
  Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Ei
  Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: ei
  Ylikellotatko prosessoria?: En
  Kotelon koko: Tavallinen (ATX)
  Onko kotelon värillä väliä?: Ei
  Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei. Talossa koira ja laiska siivooja -> paljon pölyä. Jos koteloissa eroa pölynsietokyvyssä niin se on peruste budjetin lievään ylittymiseen.
  Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: Hiljaisuus iso plussa, koska myös multimediakäytössä TV:n vieressä
  Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Ei
  Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä. Jos yhteensä hintaero jää noin sataseen niin mieluumin tuen suomalaista yritystä ja ostan kotimaiselta
  Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: En kumpaakaan
  Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä
  Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (Witcher 3, GTA, toivottavasti jotain vielä ilmestymättömiäkin. Minua ei satu silmiin vaikkei olisi ihan kaikki silmäkarkit päällä, kunhan ei vaan töki)/Netti- ja multimediakäyttö (Netflix, yms)
  Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei tuohon tonniin. Ostan erikseen. Jos on vihjata siedettävää ja edullista langatonta sohvalle multimediakäyttöön niin otan neuvoja vastaan.
  Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: DVD -asema on ainut, jonka viitsii vanhasta tornista säilyttää
  Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
  Luin ketjut http://keskustelu.afterdawn.com/threads/pelikonetta-1000-1300e.755581/ ja http://keskustelu.afterdawn.com/threads/pelikone-1100e.755586/
  Näiden perusteella minulle ehdottomasti oikea näyttis on tuo r9 280
  Ongelmaksi muodostuivat sinänsä kiinnostavat parannusehdotukset (RatConin panostus hiljaisuuteen, wwallun vaihtoehdot emolle ja prossulle), joiden jälkeen en enää osannut koota niistä kokonaisuutta, jonka yhteensopivuudesta voin olla varma. Lisäksi en löytänyt mainitaa, minkä saksalaisen kaupan ostoskori kuvassa oli.

  Koska en aio ylikellottaa niin kannattaisiko minun valita prossuksi RatConin budjetti AMD:tä vain satasen kalliimpi Xeon http://www.jimms.fi/tuote/BX80646E31231V3 ? Jos vaihdan tuon niin pitääkö vaihtaa muutakin? Saako tuolla paremmalla prossulla koneen, jolla pärjää hieman pidempään?

  Koneen budjetin ulkopuolella luotan wwallun ehdottamaan http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=120286 näyttöön.

  Iso kiitos teille, jotka jaksatte neuvoa. Antaa uskoa ihmiseen ja Internettiin, kun löytyy kaltaisianne, jotka idiootiksi haukkumisen sijaan neuvovat tyhmän kysyjää. Tiedän, että lähes samoilla spekseillä on kysynyt moni muukin, mutta kun en osaa yhdistellä eri listoilta.

  Jos kaikki komponentit löytyy samasta kaupasta siten, että hintaero kasauksen kanssa on max 100 € niin sitten otan kasattuna. Jos eri kaupoista yhdistelemällä säästää yli satasen niin sitten kasaan itse.
   
 2.  
 3. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,997
  Kiitokset:
  3,085
  Pisteet:
  223
  upload_2015-4-10_17-22-23.

  Xeon-paketti menisi satasen verran yli budjetin. Jos se on liikaa, kasataan AMD:llä. Kotelo tuossa on vähän kallis, mutta sen suhteen ajattelen niin että kun ostaa kerralla kunnollisen, sitä ei tarvitse koskaan uusia. Tuossa on lisäksi hyvät pölysuodatukset mitä itse koiran kanssa arvostan.

  Edit: Olipa tumpelo kuvakaappaus. Prossu on siis tämä: http://www.systemastore.fi/product_info.php?cPath=1_7_505&products_id=86136.
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2015
 4. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,997
  Kiitokset:
  3,085
  Pisteet:
  223
  upload_2015-4-10_19-5-16.

  Pahoittelut tuplapostauksesta, mutta ei jostain syystä suostunut kopsaamaan toista kuvaa alkuperäiseen viestiin. Tuossa siis AMD-paketti, ja eihän noissa juuri hintaeroa ole. Olennaisena erona isompi ja parempi SSD. Mitä pitkäikäisyyteen tulee, Intel on parempi nykypeleillä ja varsinkin vanhemmissa, mutta jatkossa eron kuvittelisi tasaantuvan DX12:n ja paremman säikeistymisen vuoksi. Itse taitaisin ottaa AMD:n.
   
  OkVerified kiitti tästä.
 5. OkVerified

  OkVerified Newbie

  Liittynyt:
  04.03.2015
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos wwallu,

  Pelailen usein vanhempiakin pelejä, enkä täysin ymmärtänyt tasaantuuko ero erityisesti näiden prossujen välillä vai yleisesti Intel vs. AMD :)

  Päädyin siis tuohon Xeon -pakettiin. Ymmärtääkseni nuo SSD:t on ristiin sopivia, muuta varmistan vielä senkin. Jos siis olen valmis ylittämään budjettiani vielä hieman niin voinko vaihtaa tuon Crucial SSD:n Kingstonin tilalle?
   
 6. rick79

  rick79 Senior member

  Liittynyt:
  15.02.2009
  Viestejä:
  5,123
  Kiitokset:
  546
  Pisteet:
  173
  ehottomasti kingstoni roskikseen ja vaikka se crucial tilalle.. Terveisin kingstoninromupaskan omistaja
   
 7. OkVerified

  OkVerified Newbie

  Liittynyt:
  04.03.2015
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos auttaneille.
  Nyt on kone kotona ja pelit pyörii. On todella hiljainen. Ei tarvitse kuunnella tuulettimen kuolinkorinoita Netflixia katsoessa.

  Ainoa miinus on Witcher 2:n konsolipaskennus, jossa ei ole mahdollista ohjata hiirellä Diablo -tyyliin, kuten ykkösessä. WASD:in lisäksi tarvitsee lähes kymmentä pikanäppäintä ja näillä nakeilla/ keski-ikäisen koordinaatiokyvyllä olisi ollut mukavampi ohjata pelkällä hiirellä. Tutoriaalin lopuksi ehdotti vaikeusasteeksi kaikkein helpointa. Ykkösen kahdesti läpipelanneen itsetunnolle tuo oli kova kolaus.

  Toivottavasti tarina vie taas mukanaan ja saan nautiskeltua tuon läpi ennen kolmosen ilmestymistä.
   

Jaa tämä sivu