1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikone max. 1500€

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Dewii 27.05.2014.

  1. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Se mitä sanoin tossa aiemmin pätee edelleen.

    Toi saatavuus tarkottaa et noita osia saattaa joutuu ootteleen 5 vuotta. Suosiolla vaihtoon. Kai ne voi yrittää tilata mut ellei ne saa, sit on voi voi.
     
  2.  
  3. Dewii

    Dewii Member

    Liittynyt:
    27.05.2014
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    ethän yhtään överiksi pistänyt? 5 vuotta? :D
     
  4. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,356
    Kiitokset:
    426
    Pisteet:
    143
    No se on nyt vain sanonta, ja jos jotain tuotetta on esim "0 varastossa saatavuudseta ei tietoa" voi olla että kys kamppeen valmistus on lopetettu, ja joudut odottamaan enemmän kuin 5 vuotta sen tilauksesi kanssa...
     
  5. Dewii

    Dewii Member

    Liittynyt:
    27.05.2014
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    No minkä näyttiksen mä sitten tohon pistän? :D

    entä mitä mieltä ootte tosta powerista? olisiko se riittävä?
     
    Viimeksi muokattu: 25.06.2014
  6. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    5 vuotta överiks? Pistän jatkossa 100 vuotta. Tosiaan voi olla et tuotetta ei koskaan tuu kauppaan ja sillon se odotus on sen 100 vuotta ja yli.

    Poweri piisaa. Näyttikseks ottasin http://www.jimms.fi/tuote/GV-R929OC-4GD-BUNDLE
     
  7. Dewii

    Dewii Member

    Liittynyt:
    27.05.2014
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Hmm, vai AMD, eikös niillä ole ongelmia kuumuuden kanssa, niin prossun ku näyttiksenkin osalta?

    Just sen takia aattelinkin välil kokeilla intel-prossua...
     
  8. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Mitähän ongelmia AMD:n prossuilla on kuumuuden kanssa? Itellä ollu aina (kellotettu) AMD enkä oo huomannu ongelmia.

    Lämmöistä puhuen tossa Intel esittää viileen prossun http://otavafiles.fi/plaza/s/f/editor/images/X-2013061215162279922.png
     
  9. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Lämpöä syntyy ainoastaan energiasta, näistä nettikauppojen copypasteilla ei lämmitetä vielä mitään, oletko Hankkimassa omaa konetta K/E
     
  10. Dewii

    Dewii Member

    Liittynyt:
    27.05.2014
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    No johan ny, aina ollut siinä ymmärryksessä että AMD:t käy kuumana mutta ovat edullisempia :D

    Ajajako: voit lopettaa heti alkuunsa tollaset turhat kommentit ja mieluummin auttaa.
    Hankkisin mieluiten hyvän koneen jota ei tarttis vähään aikaan päivittää ja mieluiten realistisilla eikä teoreettisilla osilla, niiku toi ehdotettu näyttis jota ei ole edes saatavilla tuolta.
     
  11. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Jos haluat ostaa paketin Jimm`s istä kasattuna se on sinun päätöksesi, mutta sitten tyydyt myös niiden hintoihin ja tuotteisiin.
    Koneen kasaukseen tarvitaan ruuvimeisseli ja valoa.
    Ruuveilla kiinnitetään emo kiinni koteloon ( ATX =9-ruuvia) sekä poweri koteloon =4-ruuvia.
    Jos lisätään tai vaihdetaan tuulettimia ne kiinnitetään kulmista =4-ruuvia.
    Kotelosta (tyypistä riippuen) tulee etureunasta nippu piuhoja jotka kytketään emoon, voin selittää GiByn tai Asuksen kohdalta.
    Powerista kytketään iso 24-pin emon oikeaan reunaan ja 8-pin vasempaan yläkulmaan.
    Emosta avataan socketin lukitus poistetaan suojamuovi sekä asetetaan varsinainen kivi siihen varovasti > lukitaan socetti ja siirrytään coolerin asennukseen, noissa on sama periaate ,, asennusraudat emon takaa paikoilleen ja sitten päälipuolelta siili/bloki kohdalleen ja sormivoimin kiristys.
    Jos edelleen pidät turhana tukea ohjelmistojen asennukseen niin en kommentoi.
     
  12. Dewii

    Dewii Member

    Liittynyt:
    27.05.2014
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Vitsi onkin siinä varovaisuudessa. Oon aika kömpelö ja pelkään hajottavani emon tai prossun, jos yritän niitä alkaa asentamaan. Olen myös aika huono niiden kaikkien pikkujohtojen kanssa. Kaiken muun osaisin kyllä asentaa, powerin, näyttiksen, rammit, kovot, dvd-aseman...
     
  13. ajaJako

    ajaJako Active member

    Liittynyt:
    31.10.2011
    Viestejä:
    3,872
    Kiitokset:
    330
    Pisteet:
    93
    Noihin pikkujohtoihin on hyvä kaupallinen vaihtoehto. Asuksen emojen mukana tulee muovinen irtopalikka johon noi piuhat voi täydessä rauhassa asetella ja sitten pistää valmiiksikytketyn välipalan emoon.
    Emoo ja prossuu pidellään sormilla reunoista, ei ne paljoo paina eikä itsekseen hajoo, murjomalla saa tietysti romuu mistä vaan.
    Intelin prossussa on kolot jolloin sitä ei saa ilman vasaraa väärinpäin AMD vehkeissä on kulmassa kohdistusnuoli sen näkee jos haluu.
    Tossa kohtaa oikeastaan on se ettei ruuttaa liikaa lämpötahnaa jäähylle.
     
  14. Dewii

    Dewii Member

    Liittynyt:
    27.05.2014
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    öäh, joskus kun tämän xp-koneen kasasin niin koitin ite kasata. Olin niin epävarma siitä, että piti viedä lähimpään tietokone-kauppaan ja pyytää niitä kattomaan sen läpi. Tietenkin ne laskutti siitä sen 50€ :D Eivätkä edes kertoneet oliko siinä joku pielessä vai ei.
    Harmi ku ei ole tuttavapiirissäkään ketään, joka tietäis koneen kasaamisesta.
    Ei siinä sitten muu auta kuin teetättää se liikkeessä ja maksaa se pyydetty summa.
     
  15. Lurluck

    Lurluck Active member

    Liittynyt:
    14.11.2010
    Viestejä:
    3,422
    Kiitokset:
    117
    Pisteet:
    73
    Onko sulle ketään antanut vielä näitä youtube linkkejä?
     
  16. Kokono

    Kokono Member

    Liittynyt:
    15.12.2009
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Se koneen kasaaminen onnistuu kyllä helposti, vaikein ja oikeastaan ainoa vähääkään haastava asia oli ne kotelon etupaneelin johtojen asettelu. Mutta jos siinä tosiaan tulee joku palikka helpottamaan hommaa niin en usko sen olevan kovinkaan haastavaa, koska mulla ongelma oli siinä, että laitoin ne viimeisenä enkä tilanpuutteessa nähnyt mihin niitä tökin. Kasaat vain itse ja ostat vaikka 80 litraa maitoa säästetyillä rahoilla.

    Osiin sitten.
    Tuolla on hyvä setti ylempänä (sun postaama, lainattu sivun ensimmäisessä viestissä), missä aikalailla vastaavat osat.
    Eka asia mikä pisti silmään oli, ettei kukaan ensimmäisten parin sivun aikana ehdottanut mATX-koteloa. AP kun halusi normaalikokoisen, muttei ollut varma mikä formaatti se on. Suurin osa markettien pöytäkoneista on mATX-kotelolla ja -emolla varustettuja ja mielestäni tarpeeksi tilavia kaikkeen paitsi moneen näyttikseen. Jäi vain nakertamaan kun ostin itse tuon Bitfenixin merc alphan ja päälle vielä mindfactoryn halvimmat 120mm sirkkelit huutamaan tuonne 40dB äänenpaineella per tuuletin. Menee kyllä kohta vaihtoon tuulettimet ja kotelo, ei tuo merc mahdu edes pöydän alle niin pakko pitää pöydän takana. Kuulostaa ongelmattomalta mutta sitä se ei ole. Toisaalta käytin kahta näyttistä hetken, joten ei se niin hukkaan mennyt (jos joku haluaa ostaa vähän käytetyn GiBy radeon HD7950 WF3:n, pistä yv:tä). Jokatapauksessa jos et crossfireä tai SLI:tä suunnittelemassa, osta se mATX. Kuvassa tuo FD pearl on käytännössä sama kotelo kuin se R4, mutta kompaktimmassa koossa. Vähän halvempikin sattuu olemaan.
    Noissa muisteissa parempi hertsi/latenssi -suhde. Korkeampi latenssi siis tarkoittaa hitaampaa, mutta korkeampi taajuus tietenkin nopeampaa. Jos siis ei tollasina toimi, voit laskea kelloja ja saat pienilatenssiset 1600MHz muistit. Ja muistaakseni Micron valmistaa team groupin muistipiirit, eli samaa laatua kuin esim. Crucialilla. Varma en ole enkä nyt jaksa googlettaa.
    Radeonejakin voi nyt suositella kun saivat aftermarketjäähyt. Jos et kuitenkaan tuota halua, ei GTX780 ole huono vaihtoehto.
    Virtalähteessä ei ole mitään kiinalaisia pommikondensaattoreita- Googleta jos kiinnostaa, mutta tuosta ei kyllä laadullisesti paljoa parempaan pääse. Alle satasella et parempaa saa. Ja 550W on enemmän kuin riittävästi vaikka noita kellottaisitkin. Jos et kellottaisi suosittelisin jopa 450W PSU:ta koska todellisuudessa kone vie aika vähän virtaa ja pienemmällä virtalähteellä saisit paremman hyötysuhteen.
    Tuulettimista en 20€ kappale maksaisi, koska halvemmalla saa. Kahdella tollasella saat jo ilman kiertämään tarpeeksi kun mukana on kotelon omat. Eipä noita tarvitsisi ollenkaan, mutta pysyy ilma siellä viileämpänä niin prossun ja näyttiksen tuulettimilla vähemmän hommaa.

    Ja sitten tärkeimpään: Osta uusi näyttö. (oletan ettet siihen ole panostanut aikaisemmin jos XP:tä vielä käytät)
    Miksi ihmeessä käyttää koneeseen reilusti päältä tonni jos näyttökään ei pysy perässä? Kuten tosta huomaat, ei se näyttö loppujenlopuksi niin paljoa vie tuota pakettia yli budjetin. Tuo WQHD (2560x1440) on melkein kaksi kertaa tarkempi kuin tavallinen Full HD ja neljä kertaa tarkempi kuin HD. Vertauksena 4k-näyttö vastaa neljää full hd -näyttöä niin tuo vastaa neljää HD-näyttöä. Näyttiskin jaksaa kyllä melkein kaikki pelit tolla resolla asetukset tapissa, niin miksi jättää pullonkaula näyttöön? Värit ovat myös ihan omaa luokkaa tossa, kun vertaa johonkin TN-paneeliin. En kylläkään tuota omista tai ole luonnossa nähnyt, mutta samalla paneelilla varustettu Asus (http://www.jimms.fi/tuote/PB278Q) löytyy eli en ihan päästä näitä vedä. Vanhalla näytöllä jatkaminen on kuin katsoisi Blu-ray -leffoja putkitelkkarista.
    Untitle'd.


    Loppuun nyt vielä noista lämmöistä sen verran, että sen lämmöntuoton voit katsoa pistämällä töpselin ja tietokoneen väliin wattimittarin. Korkeampi luku = enemmän lämpöä ja toisinpäin, sillä ei ole mitään väliä minkä merkkiä siellä kotelon sisällä on, fysiikan lait kun ovat vielä vähän heikkoja näiden komponenttien valmistajien tunnistamisessa. Toinen juttu sitten on se miten sen tuotetun lämmön saa siitä esim. prossulta pois. AMD:n vakiotuulettimet ovat vain täyttä kuraa eivätkä riitä sille wattimäärälle mitä mikäkin laite ulos työntää. Sopivalla tuuletuksella mitään ongelmaa ei kuitenkaan ole. Kuten esimerkiksi millään aftermarket-tuulettimella tossa paketin näyttiksessä.
     
  17. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,356
    Kiitokset:
    426
    Pisteet:
    143

    *unohdit sitten sen erillisen prossujäähyn, intelin prossujäähy ei ole enään yhtään sen parempi mitä amd:n, tosin amd:n jäähykin hoitaa tätä nykyään hommansa paremmin kuin intelin...
     
  18. Dewii

    Dewii Member

    Liittynyt:
    27.05.2014
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Sain muuten viestin jimms:ltä kaikki osat ovat saatavilla tilauksesta.

    Kokono: No olipas kunnon väliintulo, en odottanut enää kenenkään uuden käyttäjän ottavan kantaa tähän ketjuun, sen myös huomaa ettet ole lukenut kaikkea, mutta asiasi tuli kuitenkin selväksi.

    Hmm.. Ehdotat siis n. 1300€ konetta johon mukaan tulisi 400€ näyttö. En todellakaan ole ostamassa sen hintaista näyttöä :D

    Noista rammeista, toimiiko ne todella niin että 2400 hertsinen on 1/3 parempi kuin 1600 hertsinen? Se noissa on ainakin hyvä, että on elinikäinen takuu :) ja olishan noi ehdotetut melkein 1/2 halvemmat.

    Siitä kellottamisesta muuten: Rasittuuko esim. emo kun noissa tiedoissa on toi DDR3 2400(O.C)? Onko muuten ylikellottaminen muutenkaan pidemmän päälle kannattavaa, onhan se kiva että tehoa tulee lisää, mutta kuluvatko osat nopeammin?

    Powerista se vielä että vois tosiaan katsoa sen vähempi tehosen, jos kerta riittäisi.

    Onhan se aina parempi jos kone on pienempi, ottaen kuitenkin huomioon että laajennuspaikkoja on riittävästi ja emot on laadukkaat :p

    Huoh. Kai se pitää sit koittaa ite väsätä, sitä kun te kaikki toitotatte. En vaan ole kauhean näppärä sormistani.

    Entäs riittääkö tosiaan yks 120mm tuuletin koneen takaosaan? siis jos ei kellottele kuin ehkä jollain softalla?
    Ja varmaam pitää tosiaan toi prossujäähdytin olla kans.

    Mieluiten kyllä ottaisin ton nvidian näyttiksen. Ellei joku osaa sanoa onko siinä jotain huonoa?
     
  19. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,356
    Kiitokset:
    426
    Pisteet:
    143
    intelin prossun musitituki on 1600mhz eli 2400mhz kammoista ei saada hyötyä oikeastaan... mutta koska jostain syystä korkeakelloiset kammat on pienikelloisia halvempia, niin ennemmin ne

    ja no 400e näyttö, no laadukas näyttö tehokoneelle niin saadaan kaikki irti

    ylikellotus on kannattavaa mutta se vaatii hyvän jäähyn (varsinkin nämä uudet intelit, tarvitsevat vielä ytympää jähäyä mitä edelliset)

    ja prossuja ei kelloteta softalla, ne kellotetaan emon asetuksista (bios) näytönohjain kellotetaan softalla (windowsissa esim, msi afterburner)

    ja no nvidia/amd, molemmat ihan hyviä vaihtoehtoja, ottaisin sen jossa on parempi hinta/laatusuhde (esim r9 290 radeon ja gtx 780 ovat suht saman tehoisia ja maksavat aika pitkälti saman verran, mutta jos jommankumman saa esim paremmalla jäähyllä tai hieman halvemmalla, niin se ennemin sitten

    ja mikäli päädyt kasaamaan itse, niin tällöin osat voisi tilata saksasta, ja täten saada parempaa samaan hintaan/samaa halvemmalla
     
  20. Dewii

    Dewii Member

    Liittynyt:
    27.05.2014
    Viestejä:
    87
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Eli tämä juttu siitä että AMD kanssa on ollut ongelmia, johtuu vain siitä jäähdytyksen laadusta, joten se ei ole enää kriteerinä koska molemmat prossut käyvät nykyään yhtä kuumana ja tarvitsevat sen prossujäähdyn. Pitäisikö sitten kuitenkin vaihtaa AMD:hen rammien takia?

    Noi rammit on halvempia sen takia ku ovat 2x4, samalta tekijältä 2x8 ovat vähän kalliimmat kuin alunperin ehdotetut 2x8 kapulat. On varmasti parempi ottaa kovemmat 4gigan kapulat js tyytyä max 16gigaan ei varmaan ihan heti ala pelit vaatimaan yli 16gigan rammimäärää :D

    No kaipa se on mahdollista, jos google-kääntäjällä selviäisi. Vaan entäs ongelmatilanteet, esim palautus tms?
    Ainakaan parempia osia tuskin kannattaa enää ostaa, tämähän on jo aika tuhti paketti, eikö?

    Mistä noista tietää kummassa on parempi jäähdytin?
    http://gpuboss.com/gpus/Radeon-R9-290-vs-GeForce-GTX-780
    Toi on kätevä sivusto, parempi kait ottaa se gtx 780 :)
    Vai onko toi Nvidian sponssaama sivusto? :mad:

    Tässä toinen sivusto, arvatkaapas kumpi tässä jyrää?
    http://www.anandtech.com/bench/product/1068?vs=1036
     
    Viimeksi muokattu: 27.06.2014
  21. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,356
    Kiitokset:
    426
    Pisteet:
    143
    tossa gpubossissa verrataan refumalleja eikä refumalleja edes enään saa

    tehoissahan nuo on yleisesti suht tasoissa, katsele rewikoita eri sivuilta niin saat paremmin selville kumpi on parempi

    esim tuossa on rewikassa 290x ja siellä on listattuna myös 290 ja gtx 780


    http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_290X_Lightning/

    BF4 290 on voiton puolella
    [​IMG]
    Batman ja gtx780 on voiton puolella
    [​IMG]

    ASUS Radeon 290 Direct Cu jäähyllä lämpöpuolen rewikkasivu
    http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2014/03/03/asus-radeon-r9-290-directcu-ii-oc-review/8

    ASUS geforce gtx780 Direct Cu (sama jäähy) lämpöpuolen rewikkasivu http://muropaketti.com/artikkelit/naytonohjaimet/asus-geforce-gtx-780-directcu-ii,1
     

Jaa tämä sivu