1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Pelikone max. 1500€

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Dewii 27.05.2014.

 1. Boss93

  Boss93 Regular member

  Liittynyt:
  28.09.2011
  Viestejä:
  972
  Kiitokset:
  33
  Pisteet:
  38
  Muistia vain 8 gigaa ihan vain senkin takia, että enempää ei tarvitse, ellei sitten harrasta raskasta videoeditointia. Toki voihan sitä koneeseeensa hommata niin paljon muistia, kuin vain emo tukee, jos rahaa löytyy, mutta eipä siitä hyötyä sen kummemmin ole =)
   
 2.  
 3. RatCon

  RatCon Senior member

  Liittynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  9,502
  Kiitokset:
  574
  Pisteet:
  193
  Äsken just todettiin, ettet tee sillä mitään. Sama kun hommaisit katumaasturin V8 koneella ihan vaan siks että pääsisit töihin. Muistin suuruus ei mitenkään nopeuta konetta, eikä tee siitä mitenkään parempaa jos siihen ei ole tarvetta.

  Normaalissa pelikäytössä vois riittää 4Gt, mutta 8Gt on hyvä valinta hinnan ja tulevaisuuden kannalta. 16 Gigaa taas ylilyönti, ellei just jotain raskasta editointia harrasta. Videoklippien tekeminen peleistä ei ole raskasta editointia, kuten myöskään photoshop tai muut perus softat.

  Ellet sitten editoi jotain aivan järkyttävän suurta kuvaa, tyyliin tätä: http://360gigapixels.com/london-80-gigapixel/london-photo-en.html
   
 4. Dewii

  Dewii Member

  Liittynyt:
  27.05.2014
  Viestejä:
  87
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  6
  Okei, on vaan jäänyt mieleen kun civ 4:sen raskaimpia modeja alko käyttämään niin foorumeilla hoettiin vaan "lisää rammia, lisää rammia" niin pelittää paremmin :D

  Öh kun tämä yhteydenpito pätkii kun en joka päivä pääse koneelle. Vieläkö tämä vajaa paketti on ostettavissa? Ja toistaisin edellisestä viestistäni, onko ehdotuksia minkälaiset puuttuvat osat ostan siihen. En edelleenkään tiedä näistä paljoa, yhteensopivuus, hinta/laatusuhde yms. jutuista mutta virtalähteen, näyttiksen ja kovon osaan kyllä asentaa. Eli en ihan niin tumpelo ole.
   
 5. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  No ekana pitäis tietää ostakko sen käytetyn paketin. Sit voitas kattoo siihen muut osat. Tai sit katotaan kokonaan uutta konetta.
   
 6. Dewii

  Dewii Member

  Liittynyt:
  27.05.2014
  Viestejä:
  87
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  6
  Joo ei onnistunut tuon osto. No niin, palataanpa itse asiaan: Yksi käyttäjä on tarjonnut kahta 1000€ molemminpuolilla olevaa kokoonpanoa. Eikö hinta/laatu suhde enää kohtaa 1500€ kokoonpanossa? menisikö se jo lähemmäs 2000€ kokoonpanoa?

  Vielä niistä rammeista:
  Onko emoissa jo vakiona se dual sydeemmi, että 2 palikkaa toimivat yhdessä paremmin kuin 3? ja entä jos palikat on hyvinkin erilaisia, syökö se tehokkuutta? Voinko esim vanhan koneen kökkörammeja laittaa 2 palikan kavereiksi?

  Ihmeen paljon keksinkin kysyttävää näistä rammeista :D

  Näin ison ostoksen suhteen minulla on kyllä kärsivällisyyttä pohtia ja kysellä, sain kuitenkin vanhan koneeni toimimaan, joten uuden koneen ostoon ei ole hirvittävää polttoa. Olisko lähiaikoina tulossa uuden sukupolven osia jolloin vanhempien mallien hinnat tippuvat taas alemmas?
   
 7. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,356
  Kiitokset:
  426
  Pisteet:
  163
  rapialla tonnilla saa jo pätevän paketin, siitä ylöspäin voi katsoa mitä tuhlaa ja mihin tuhlaa (ssd:hen isompaan, koteloon?, jne. Näytönohjaimeenhan voi hassata vaikka miten paljon rahaa, mutta se on taas se koneen "nopeiten huononeva/vanheneva" osa, esim tuossa on kortti joka nielee koko budjettisi http://www.jimms.fi/tuote/R9-295X-8QFA)
  muistit: joko 1 kampa, 2 kampaa, ai 4 kampaa, (järkevin ehkä hankkia 2kpl 4gb kampoja nyt, ja tulevaisuudessa toiset 2 lisää, jos vanhat muistit ovat esim 1600mhz cl9 ja uudet 2133mhz cl11, toimivat uudet muistit vanojen kanssa samoilla kelloilla ja asetuksilla, jolloin kaikki muistit ovat 1600mhz cl9, eli hitaimman mukaan mennään)

  Inteliltä tuli juuri, muutama prossu/tulossa mutta eipä ne nyt uusia ole kun ovat nykyisten haswell prosessorien "refresh" malleja, eli teoriassa uutta ei tullut, amd:llä uutuudet olivat suunnattu 2015?, ja intelillä "uudet hienot" vermeet ovat vasta nähtävissä erinäisissä tapahtumissa (DDR4 pohjaiset laitteet)
   
 8. ajaJako

  ajaJako Active member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  3,872
  Kiitokset:
  330
  Pisteet:
  93
  Vedetään ihan teoreettisista pohjista alkaen : Tarkista työpöytäsi, millainen tila mitä siihen mahtuu. Näyttö, näppäimet , hiiri , entä kovaääniset kuulokkeet ? Mistä kautta saat johtovedot. Tuosta sitten ; mihin kotelo sopii ja sijoitetaan, hyllylle , pöydälle , pöydän alle , muualle lattialle. Tuosta selviää peruskoko ja myös mitä käsittely juttuja pitäs huomioida.
  Tästä sitten emon koko ja siihen sopiva prossu + näihin molempien mukaan muistikammat.
  PSU peruskaava , 2xCPUn TDP arvo + kortin TDP + 100W pelivaraa > karkeesti Inteli 500W Amd 600W
  Seuraavaksi mietintään lisäosat ; kovot montako ja miksi , soitin Blu-Ray vai DVD /ei tarvita, tuuletin säätöpaneeli , kortinlukija , HDD-telakka.
  Erilliset Wlan ja äänikortit / optio Sli/CF tuplaukseen.
  Lasketaan rahat , valitaan tärkeydet ja tehdään osabudjetit.
  Yksi keskeisimmistä osista on prossucooleri, tyyppi ja mahtuvuus, vakio hyrrät on avuttoman pieniä.
  Mitä isommat osat hankitaan, sitä enemmän syntyy lämpöä ja ilmastoinnin tärkeys korostuu.

  Väheksymättä tippaakaan joitakin pelejä tai niiden tärkeyttä niin niitä tulee uusia samoin kuin näytönohjaimia ja niiden ajuripäivityksiä.
  Koppa+poweri käyttöikä 5-8v / emo+prossu+ram ~5v kortti ~3v ropelit ym kuluvat osat 2-3v
  Dewii ; hintahaarukka 1000-2000 on vähän väljän epämääräinen, entä hankinta -aikataulu > vasta Jussin jälkeen?
   
 9. Dewii

  Dewii Member

  Liittynyt:
  27.05.2014
  Viestejä:
  87
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  6
  Kiitos kattavista viesteistä rammin suhteen sekä tarkasta teoreettisesta pohdinnasta. :)
  Pahoittelen etten ole päässyt aiemmin vastaamaan.

  Niin kuin jo aiemmin sanoin, sain vanhan xp koneen toimimaan, joten uuden koneen ostamiseen ei ole kauhea kiire.
  Nostin budjektia sen takia, että näkisin tajoaako joku 1500+ euron pakettia, ensimmäiset ehdotukset kun olivat alle 1000 euron.

  Onko teillä tarkempaa tietoa milloin tulee näitä ns. uuden sukupolven osia, jolloin aiemman sukupolven hinnat tippuvat, niillä vanhoilla kun pärjäisin mainiosta taas 5-10v. Vanhalla vista-win7 koneellakin jaksoin puuskuttaa 7 vuotta, kokeilin jopa uusinta thief 4:sta joka oli ihan pelattava, tosin hieman suttuinen :D
  Olisin kyllä silläkin koneella pärjännyt vielä jonkun aikaa, mutta mokoma meni ja hajosi.

  Palatakseni teoreettiseen pohdintaasi Ajajako:
  Pöytätilaa on riittävästi, kopan koko voi olla tämä tavallisen pöytäkoneen koko. Esim. packard bellissä oli kokoa hieman pienennetty, mutta lisäkorttien ruuvipaikka törrötti typerästi, ihan turhaa tuollainen. Ihan pöydälle se siis sijoitetaan. Tietenkin olisi mukavaa jos koppa olisi mahdollisimman hiljainen, silloin ei tarvisi esim. ääniä pitää niin kovalla. Johdot kyllä löytävät tiensä. Äänenlaatuun en ole koskaan panostanut lainkaan, ihan emon omalla kortilla olen aina mennyt ja jotkut halvat kajarit jostain napannut.
  Kovon paikkoja en tarvitse kuin 2-3, mutta toisaalta pidän ennemmin pienistä kovoista, en halua että menetän kerralla 1TB dataa tai puhumattakaan 2 tai 3 TB:stä. Pitäisiköhän sitten panostaa SSD-kovoihin, nehän on huippuluotettavia, eikö? Mutta taas toisaalta, en ole tallentamassa mitään mikä olisi korvaamatonta, henkilökohtaiset tiedot/kuvat on jo tikulla hyvässä tallessa(mitä muuten olette tästä mieltä?)
  WLANia en käytä, mitä järkeä kun on 110meganen netti? SATA-DVD minulla on valmiina vanhasta koneesta.
  Kyllähän se varmaan kasvattaisi koneen käyttöikää jos olisi mahdollista että useampi näyttis toimisi yhtäaikaa.
  Mitään muita turhia härpättimiä en mielestäni tarvi, mutta sen takia olenkin täällä kyselemässä, että te viisaammat kertoisivat mitkä jutut ovat tarpeellisia. Tosin se HDD-telakka minulla on tässä vanhassa xp-koneessa, tosi kätevä. :)

  Myös tätä AMD/Intel pohdintaa haluiaisin lisää, itselläni on sellainen käsitys, että AMD käy kuumempana ja on siksi halvempi. Itselläni on ollut pelkkiä AMD koneita, jotka kesällä sammuilevat itsestään. Kannattaako maksaa Intelin kovempi hinta vai sijoittaa jäähdytykseen? Entä onko muita huomattavia eroja?

  Korostaisin vielä että kyseessä on max 10 vuoden investointi, joten minulla on aikaa ja hermoja kysellä ja pohtia näitä asioita, kunhan vaan joku joka asioista tietää vaivautuu vastaamaan :)
  Siksi haluankin jo tässä vaiheessa kiittää teitä kaikkia, jotka olette aktiivisesti koittaneet saada tolkkua siitä mitä haen.
   
 10. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,378
  Kiitokset:
  211
  Pisteet:
  93
  Muistitikku sopii tiedostojen varmuuskopiointiin välttävästi, mutta ainoaksi säilytyspaikaksi se on huono. Usb-liitäntä kestää x-määrän käyttökertoja ja monesti rakenne murtuu sitä ennen. Jos sen tiedostojärjestelmä on fat, huoleton irtoittaminen saattaa vaurioittaa tiedostojärjestelmää.
   
 11. Camel57

  Camel57 Newbie

  Liittynyt:
  10.05.2014
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  3
  8gb ramia on aivan tarpeeksi pelaamiseen, 16gb on overkilliä. Myöskin yli 1600MHz rammista et huomaa eroa kuin jollain testiohjelmilla.

  Näyttikseksi vaikkapa gigabyte GTX 770 tai vastaavasti teholtaan samanlainen amd R9 290.

  Virtalähteeksi Super Flower Golden Green 450W. Riittää hyvin vaikka kuulostaakin vähältä.

  Nämä tuotteet saa ainakin Jimmssiltä.
   
 12. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,356
  Kiitokset:
  426
  Pisteet:
  163
  Kröhöhm, gtx770:llan verrokki on radeon 280X, 290 elää ihan eri sarjassa ja on verrokkina gtx 780:lle,
   
 13. Dewii

  Dewii Member

  Liittynyt:
  27.05.2014
  Viestejä:
  87
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  6
  En ymmärrä miten joku voi saada tikun liittimen rikki, kuinka huolimattomasti sitä oikein pitää käyttää? Luin myös siitä silloin kuin pähkäilin varmuuskopiointia, siksi ostin myös lisäliittimen, jonka kautta tikkua käytetään. Ai tiedostojärjestelmästä se johtuu, no entä jos tiedostojärjestelmä on NTFS? Alustan tikkuni aina NTFS muotoon. :) Olen kyllä myös aina irrottanut ensin windowsista ja vasta sitten vetänyt tikun pois, tai vasta sitten kun tietokone on pois päältä.

  Mielenkiintoinen fakta se että muistit toimivat aina hitaamman mukaan.
  Kyseinen paketti meni jo jonkin aikaa sitten, nyt on alkanut uuden n. 2000 euron koneen kokoonpanon miettiminen.

  Ajajako ja Gereti: Mitä muuten olette mieltä alkupään paketti ehdotuksista? Kuinka kovemman koneen saisi jos budjetin tosiaan venyttäisi 2000 euroon?
   
 14. Camel57

  Camel57 Newbie

  Liittynyt:
  10.05.2014
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  3
 15. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,356
  Kiitokset:
  426
  Pisteet:
  163
  Postaa paketti niin katsotaan

  ...järjen käyttö on sallittua, GTX770 on sama kortti kuin 680:lla koska uudelleennimeämiset, samoin 280X on uudelleen nimettu Radeon 7970GE, 290 on taas ihan uus kortti ja vastaava kortti nvidialta on gtx780:lla (joka oli muokattu gtx titan(?))

  [​IMG]
   
 16. Kuunmies

  Kuunmies Senior member

  Liittynyt:
  05.03.2010
  Viestejä:
  4,468
  Kiitokset:
  688
  Pisteet:
  143
  Jos vielä noiden ekojen pakettien pohjalta menet, niin ehdottaisin, että uhraat koteloa varten kuitenkin hieman enemmän kuin tuon Alphan verran. Itseltä löytyy kyseinen pömpeli ja kyllähän sieltä kaikki perusominaisuudet löytyy, mutta tuolla tonnin budjetilla panostaisin hieman jämäkämpään koteloon.
   
 17. ajaJako

  ajaJako Active member

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  3,872
  Kiitokset:
  330
  Pisteet:
  93
 18. karhu982

  karhu982 Newbie

  Liittynyt:
  14.06.2014
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  [/SPOIL]
  Ja onko sitten järjen käyttämistä maksaa ylimääräiset 200€ vain 10% parannuksesta?
   
 19. Gereti

  Gereti Senior member

  Liittynyt:
  08.10.2011
  Viestejä:
  8,356
  Kiitokset:
  426
  Pisteet:
  163
  kuka mitään 290 ratukkaa on ehtottanutkaan ostettavaksi? 280X maksaa sen about 300e kuten myös gtx 770:lla
   
 20. Dewii

  Dewii Member

  Liittynyt:
  27.05.2014
  Viestejä:
  87
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  6
  Fractal Design Arc Midi R2 näyttäis näistä parhaimmalta, en ainakaan ennen ole käyttänyt kuin yhtä 5.25" pesää.
  Tosin en ihan välttämättä noin montaa kovelevypaikkaa ehkä tarvis.

  Meinaako tuo duoSwap että samaan pesään saa yhtäaikaa ssd- ja normi kovon? Nimi kyllä viittaa siihen että vaan vuoronperään voi niitä käyttää.

  Nyt vasta joku kommentoi noita ehdotettuja, johan kesti! :D

  Gereti:

  Kuunmies löysi ne niin varmaan sinäkin löydät? :)

  Ja toivoisin ettette millään näyttiskinalla täytä tätä ketjua :p
  Muutenkin tämä keskustelu vähän venyyyy!

  Mutta, asiallisella pohdiskelulla saadaan mulle kone jossain vaiheessa kasaan. :D

  Siitä budjetista vielä, n. 2000 euron koneen voisin maksimissaan ostaa. Muutamalla satasella voi aina venyttää, kunhan se hinta/laatu suhde on kohdillaan. Siksi en voi valaa budjektia mihinkään tiettyyn euromäärään, vaan tällä pohdinnalla miettiä mihin kannattaa panostaa ja mitä ei oikeasti tarvi.
  Ja siihen tarvitsen muita, koska en itse oikeasti tiedä noista koneen osista juuri mitään.
   
 21. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  Siihen voi pistää 2,5 tuumasen (SSD) tai 3,5 tuumasen (normikovo).

  Kattelin ketjua taaksepäin. En oikeen pysyny mukana missä mennään. Jotenka täytä toi ja katotaan pohja uusiks:

  Budjetti?: esim. 1000€ (kerro maksimibudjetti kaikille ostettaville tuotteille)
  Kuuluuko käyttöjärjestelmä budjettiin?: Kyllä/Ei
  Haluatko koneen valmiiksi kasattuna?: Kyllä/Ei
  Haluatko koneen käyttöjärjestelmä/ajurit valmiiksi asennettuna?: Kyllä/ei
  Ylikellotatko prosessoria?: Kyllä/Ei/Ehkä
  Kotelon koko: Suuri (XL/E-ATX)/Tavallinen (ATX)/Pieni (µATX)/ Erittäin pieni (mITX)
  Onko kotelon värillä väliä?: Ei/Esitä toiveväri tai -värit
  Onko kotelon ulkomuodolla väliä?: Ei/Esitä toiveet (esim: kotelossa saisi olla ikkuna; kotelossa saisi olla ledejä; kotelo saisi olla aggressiivisesti muotoiltu)
  Onko tietokoneen hiljaisuudella väliä?: esim. hiljaisuudella ei ole paljoa väliä; koneen pitää olla hiirenhiljainen
  Tarvitsetko langatonta verkkoyhteyttä?: Kyllä/Ei
  Onko Saksasta/ulkomailta tilaaminen mahdollista?: Kyllä/Ei
  Tarvitsetko DVD- tai Blu-Ray -asemaa?: DVD/Blu-Ray/En kumpaakaan
  Haluatko koneeseen SSD:n?: Kyllä/Ei väliä
  Koneen käyttötarkoitus: Pelaaminen (mainitse tyypilliset pelit)/Editointi (mainitse tyypilliset editointiohjelmat)/Netti- ja multimediakäyttö (tavallinen koneen käyttö)
  Kuuluvatko näyttö, äänentoistojärjestelmä, näppäimistö tai hiiri budjettiin?: Ei/Kyllä (mainitse mitkä kuuluvat ja mitkä eivät)
  Onko joitain komponetteja jo valmiiksi?: esim: Intel i5-4670K prosessori (mainitse tarkka malli komponentista)
  Muita vaatimuksia/kysymyksiä:
  Prosessori?
  : Intel/AMD/Ei väliä
  Näytönohjain?: Nvidia/AMD/Ei väliä
   

Jaa tämä sivu