1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Pelikone 400e budjetilla

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi KToni 09.01.2019.

 1. KToni

  KToni Member

  Liittynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei, olisin ostamassa tässä nyt ensimmäistä pelitietokonetta. Tuolla taitonetillä näyttäisi olevan tommoinen kone, joka kiinnostaisi. https://taitonetti.fi/HP-Pro-6300-i5-3470-8-128SS-250-GTX1050ti4GB-W10-A21

  Kysymys tässä on nyt se, että olisiko kannattavampaa ostaa osat ja kasata itse joku kone?

  Budejetti on max 400e. Mahdollisuus kyllä on ulkomailta tilata osat. En itse oikein ymmärrä noista osien yhteen sopivuuksista yms. Kiitos jos tähän joku osaa auttaa!:)
   
 2.  
 3. huuko

  huuko Regular member

  Liittynyt:
  22.12.2017
  Viestejä:
  111
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  28
  Heitit pirunmoisen kysymyksen
  Toi kone on alunperin vm 2012 eli jo vanhaa ja monia maileja niellyytä rautaa , mutta
  Prossun OVH on 150 ja edelleen toimiva LGA 1155 vehje / uusia emoja ei enää löydy mistään ja tuossa HP vehkeessä on todennäköisesti joku niitten oma viritelmä läppäriemosta ja muistisloteista
  Näytönohjain on vaihdettu ja GTX 1050Ti on isoin malli joka toimii ilman lisävirtaa / tämä on melko uutta tekniikkaa
  Ostohinta yli satasen , SSD taas lienee joku alamittainen 30 halpis noita riittää markkinoilla
  Mutta suurin kysymysmerkki menee kohtaan Poweri , noissa HP pikkulätyissä on perinteisesti tosi alamittainen virransyöttö

  Eli vastauksena tuolla ajelee takuun loppuun , vastaavan vehkeen rakentamiseen ei budjetti oikein riitä
  Jos ja ehkä mietit näyttöä näppäimiä hiirtä ja ääniä niin ne eivät näy kuuluvan pakettiin
   
  KToni kiitti tästä.
 4. KToni

  KToni Member

  Liittynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joo kiitoksia, tää selvensi jo aika paljon. Onkohan tähän mahdollista sitten päivittää se virta puoli jos se sitten pitempään kestäisi?
  Näytön, näppäimistön ja hiiren hommaan sit erikseen
   
 5. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,906
  Kiitokset:
  1,160
  Pisteet:
  243
  Powerin päivittäminen saattaa muodostua vaikeaksi, koska kotelo on Small Form Factor, eli kovin pieni kokoinen, jonka poweri on kai joku epästandardi. Kotelossa on myös olematon ilmanvaihto ja jäähdytystä ei paljoa parannella.

  Parempi olisi etsiä joku normaalikotelon ATX kone, jossa päivitettävyys on huomattavsti parempi ja mahdollisuus tehdä muutoksia. Jätän tällaisen ehdotuksen.
   
 6. KToni

  KToni Member

  Liittynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ok, eli tolla 400e ei kummoista konetta kasaa jos uusia osia ostaa? Tarkoitus olisi lähinnä pelailla cs:ssää ja joskus ehkä jotakin vähän raskaampiakin pelejä.
  Jos jotkun osat ostaisi käytettynä? Kaverilla ainakin saattaisi olla koteiloita, virtalähteitä sun muuta, että jos jotkut osat ostaisi uutena niin mitkä?
   
 7. KToni

  KToni Member

  Liittynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Noniin, täsä nyt vähä tutkailtua niin mitä mieltä olisitte jos tilaisi ebaysta tämmöisen https://www.ebay.com/itm/HP-Compaq-...335104?hash=item1ee8e4ea00:g:7SkAAOSwHj1bf~7v ja tähän päivittäisi sen gtx 1050ti ja ssd:n? Tuleeko tähän vielä päälle jotkut tullimaksut ja onko tuolta ebaysta turvallista tämmöisiä tilailla? Saisi kuitenkin vähän halvemmalla mitä jos taitonetistä tilaisi ton niitten kasaaman.
   
 8. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,906
  Kiitokset:
  1,160
  Pisteet:
  243
  En nyt halua olla ilonpilaaja, mutta miten luulet homman pysyvän kasassa ja kestävän kolhut jenkeistä suomeen? Kuka antaa ja vastaa takuusta, jossa matkan kolhut korjataan, jos korjattavissa.
  Hintaan tulee lisänä koneen hinnan verran rahtikuluja, jonka päälle koko summasta arvonlisävero, tullia siitä ei taida mennä.

  Ehdotan miettimään pari kertaa, ennen tilaamista ja maksamista.
   
 9. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Ebay kyllä huolehtii, mikäli laite ei toimi tai on kolhiintunut, valitus heille ja tietysti myyjälle, niin maksavat palautustapauksissa maksetun summan ja postikulut takaisin.
  Minulla on omakohtaista kokemusta, koska kerran vuosia sitten tilasin Englannista käytetyn laitteen, joka ei toiminut. Sain palautuskulut etukäteen, mutta hölmöilin, koska arvioin postin hinnastosta ne liian pieneksi noin 10€, joka jäi saamatta, laitteen maksoivat ja ilmoittamani postikulut, sitten kun oli takaisin lähettäjäll. Lähetystunnuksella pitää palauttaa.
  En kuitenkaan suosittele tuollaisten ostoa, koska usean kymmenen viestin lähetyksen vaati ja usean valokuvan myös, toimimattomuudesta, kun kytkin laitteen päälle, eikä lähtenyt toimimaan.
  Tämä oli normaalia vaikeampi toimenpide, myyjä oli aika nihkeä kaikkeen, normaalisti kaikki sujunut hienosti, eikä mitään ongelmia ole ollut, pienissä ostoksissa usein Aasiaan, eivät vaadi edes palautusta, isojen postikulujen takia, vaan valokuvien perusteella hyvittävät maksun suoraan, ainakin minulle on käynyt niin. Monia satoja eri eri tuotteita olen Ebaysta tilannut, pitkälti yli kymmenen vuoden aikana, osa kyllä ollut rihkamaa, mutta tietokonepuolen komponentit ok.
   
 10. lyyri

  lyyri Senior member

  Liittynyt:
  19.04.2017
  Viestejä:
  2,340
  Kiitokset:
  726
  Pisteet:
  123
  Kannattaa ottaa huomioon että AP on ostamassa konetta yhdysvalloista, heitä ei koske EU:n palautus- ja takuuehdot toisin kuin britanniasta tilatessa. Joten prosessi voi olla huomattavasti hankalampi.
   
 11. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Tämä nyt sepeää hieman taas, mutta menköön...
  Ebay:lla on oma systeeminsä, joka vastaa heidän kautta tekemistään ostoksista, valitettavasti olen joutunut sitä käyttämään aika monesti ja homma toimii yleensä ok, vaikka olisit ostanut Aasian maista En muista näin äkkiä, kuin tuon Englannin tapauksen, joka oli kyllä omaakin syytä, koska en etukäteen selvittänyt palautuskuluja ja sillä ei ollut mitään tekemistä EU:n sääntöjen kanssa, vasta sitten, jos ongelmia olisi tullut, niin olisi pitänyt niihin alkaa vetoamaan ja ajamaan asiaa sitä kautta eteenpäin. Kuten kerroin, valitettavasti Ebaystakin saa joskus roskaa tai väärää tuotetta.
  Mikäli Ebayn kanssa olisi ongelmia, vielä on käytössä PayPal tai mahdollinen luottokorttiostos, joiden kautta voi hakea hyvitystä myös Ebayn kaupoista, tosin en ole koskaan joutunut yrittämään, koska Ebay on hoitanut asiat.
  Sama koskee myös Aliexpressin verkkokauppaa, josta olen myös ostanut, jokin tuotteet ollee siellä edullisempia, enkä tarkoita vain pc laitteisiin. Amazonia vain muutaman kerran käyttänyt, yleensä kalliimpi kuin em.
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2019

Jaa tämä sivu